Григор Димитров напусна Мелбърн след епична битка с Рафаел Надал

Григор Димитров имаше своите върхове и почти никакви спадове в играта срещу Надал

© Reuters

Григор Димитров имаше своите върхове и почти никакви спадове в играта срещу НадалГригор Димитров изигра велик първи полуфинал на Australian Open в своята кариера, беше близо до финала, но в крайна сметка загуби битката срещу бившия номер 1 в тениса Рафаел Надал след почти пет часа игра.


Българинът не само, че даде сериозен отпор. Той игра като равен с равен с испанската легенда, но в крайна сметка загуби с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6. В неделя Надал ще спори за титлата в Мелбърн срещу Роджър Федерер.


Трудно можеше да бъде намерена разлика в класата и формата на Димитров и Надал. Те се гонеха в резултата от първата точка, пробиваха се във втория сет, не се пробиваха в четвъртия, изиграха два тайбрека. Накрая и умората започна да си казва думата.
Димитров имаше шанс да пробие в последния сет и да поведе с 5:3, но пропусна и двете възможности. Надал от своя страна не пропусна да пробие за 5:4 и да докара нещата до спечелването на своето подаване.


Но и тогава българинът не се предаде. Той показа своя нов характер - на човек, който е наясно със себе си и който знае, че мачът завършва с последната точка. Този път обаче шансът не беше на негова страна.


Въпреки загубата Димитров ще остави в историята един от най-добрите мачове в кариерата си като потвърждение на завършения технически и психологически тенисист.


Димитров спечели 720 точки за световната ранглиста и 900 хиляди австралийски долара (680 хиляди щатски долара) от наградния фонд.


Хронология на мача


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ! Димитров изпрати първия ретур в аут, а след това допусна 0:30 след нов неточен удар зад крайната линия. Григор обаче не се предаде и изравни 30:30, след като и двата му ретура бяха в полето и се стигна до неточни отигравания на Надал. Испанецът получи мачбол след ас на линията, но Димитров игра агресивно при следващото разиграване и изравни с перфектен смач. Българинът спаси още един мачбол, след като този път мрежата беше на негова страна и му позволи да направи уинър от форхенд. При следващия мачбол Димитров изпрати топката в аут.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:5 ПРОБИВ! Надал поведе в гейма след прекрасен удар на линията, а след това Григор направи двойна грешка. Устиска за 15:30, след като му се наложи да играе на втори сервис. Изравни, след като Надал изпрати топката встрани след една предимно дефанзивна игра. Испанецът стигна до точка за пробив, след като топката отскочи от мрежата и излезе зад крайната линия. Възползва се от него и е на гейм от спечелването на мача!


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:4 Димитров имаше инициативата в гейма от самото начало и след чудесен смач стигна до две точки за пробив. Това бяха два скрити мачбола, но не успя да ги вземе. Испанецът защити едната в поредното изтощително разиграване, а втората я спаси благодарение на помощта на сервиса и последвало излизане на мрежата. След това довърши обрата в гейма.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:3 Сервис геймът на Григор започна с ас номер 20, но за втората точка Надал извади страхотен ретур. Испанецът продължава да се защитава много всеотдайно и това създава неприятности на българина, който трябва да престои на полето дълго време, когато изпълнява начален удар. Все пак си свърши работата с много прецизен уинър от форхенд.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 3:3 Рафаел Надал спечели подаването си на нула.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 3:2 Димитров започна добре с 30:0 и изглеждаше, че няма да има проблеми, но Надал върна три пъти ретура в разиграване и българинът сбърка три пъти идентично от бекхенд. Димитров спаси точката за пробив, всъщност Надал му помогна с пресилен удар зад крайната линия. Димитров измъкна подаването си със смач.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 2:2 Надал не направи нищо изключително при своето подаване, но все пак началният му удар му му даде известно предимство. Явно добрият сервис ще играе все по-голяма роля до края на мача, тъй като при задаващата се умора движенията ще стават по-бавни.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 2:1 Малко по-бърз и лесен сервис гейм на Димитров, но не и лишен от емоции. Веднъж се наложи да отиграва лоб на линията с гръб към мрежата, Надал върна не много трудно и Димитров завърши. А след това и двамата се оказаха близо до мрежата, но минаващият удар на българина беше неспасяем. Две добри зрелища за публиката.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 1:1 Димитров започна с 30:0 и това вещаеше неприятности за Надал, но той успя да изравни. Българинът обаче игра търпеливо в следващото разиграване и направи чудесен завършващ удар от бекхенд, който попадна в ъгъла на полето. Това му даде точка за пробив. Надал измъкна подаването си със сервис по диагонала, който Григор не успя да върне.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 1:0 Лошо начало на новия сет, защото Димитров започна с 0:30. Върна една точка със силен сервис, но последващото му излизане на мрежата се оказа отново неуспешно. Надал свали топката ниско и българинът игра в мрежата. Надал получи две точки за пробив, но Димитров се измъкна с прекрасна защита и безупречен мощен завършващ удар. Последва и мощен начален удар за 40:40. Последва дълга битка за успеха в гейма, при която Надал получи още една точка за пробив след несполучлива къса топка от Григор След над 10 минути игра все пак българинът измъкна подаването си.


Двамата полуфиналисти официално прехвърлиха четирите часа игра!


След малко мачът ще влезе в петия си час.


3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4) СЕТ! Надал си взе подаването след пресилен удар от форхенд по диагонала на Григор, но след това българинът отговори с две спечелени разигравания, едното от които на косъм на линията. Първият минипробив беше за Димитров при 3:2 след хубав ретур. Двамата размениха полетата при 4:2 за Григор, който стигна до 5:2 с лек, но добре насочен първи сервис. Отново прекрасен ретур на Григор му отвори вратата за спечелването на сета - 6:3 след излизане на мрежата и завършващо воле от бекхенд. Силен сервис по правата сложи край на тайбрека със 7:4.


3:6, 7:5, 6:7(5), 6:6 Имаше и ас, и двойна грешка, но като цяло безпроблемен сервис гейм за Димитров. Двойната грешка дойде при 40:0, но след това бързо българинът изпрати сета в тайбрек. Нито една възможност за пробив не се откри в този сет.


3:6, 7:5, 6:7(5), 5:6 Димитров започна добре и взе първата точка, но Надал успя да се върне в гейма. Двамата направиха дълги разигравания и малко не достигна на българина да бъде от печелившата страна. Не дава лесни точки, но и не успява да притисне испанеца за пробив.


3:6, 7:5, 6:7(5), 5:5 Един от най-лесните геймове при начален удар за Димитров без да даде точка, плюс още един ас в актива, за да станат 14. Никакви притеснения за това, че мачът може да свърши скоро.


3:6, 7:5, 6:7(5), 4:5 Надал направи 30:0 със страхотна къса топката, след като Григор сякаш държеше инициативата в разиграването. Испанецът беше на път да спечели без да даде точка, но Димитров усложни нещата със страхотен печеливш удар на крайната линия. Все още няма пробиви и българинът ще трябва да сервира за оставането в мача.


3:6, 7:5, 6:7(5), 4:4 Григор Димитров започна с ас, но за втората точка Надал дочака българинът да сбърка форхенда си. Но пък испанецът два пъти след това сбърка ударите си в близост до страничните линии и улесни взимането на гейма от Григор. Накрая изпрати топката в мрежата.


3:6, 7:5, 6:7(5), 3:4 Равностойната игра продължава с пълна сила. Григор не дава лесни точки на Надал от начален удар, непрекъснато праща топката в разиграване и борбата за е за всяка точка. Надал приключи гейма с прецизен удар на страничната линия, за който българинът нямаше отговор.


3:6, 7:5, 6:7(5), 3:3 Не беше лесен сервис гейм за Григор Димитров, въпреки че направи 12-ия си ас. Все пак спечели гейма от 40:30 след изпълнение на втори сервис, чудесен защитен лоб и подценена ситуация от испанеца.


3:6, 7:5, 6:7(5), 2:3 Надал удържа сервис гейм, в който изоставаше с 15:30. При 30:30 испанецът спечели най-дългото разиграване в мача с минаващ удар от бекхенд по правата, а след това приключи с бърз точка от сервис.


3:6, 7:5, 6:7(5), 2:2 Труден втори сервис гейм за Димитров, в който се стигна до равенство. Отличен сервис и печеливш в форхенд с лека намеса на мрежата му носят равенство в резултата.


3:6, 7:5, 6:7(5), 1:2 Надал печели убедително и второто си подаване. Той поведе с 40:0 след три перфектни сервиса. След това допусна непредизвикана грешка от бекхенд, но в последвалото разиграване затвори гейма, след като принуди съперника да сбърка от форхенд.


3:6, 7:5, 6:7(5), 1:1 Солиден първи сервис гейм на Димитров в четвъртия сет, който той затвори на 30 с две директни точки от начален удар.


3:6, 7:5, 6:7(5), 0:1 Надал печели подаването си на старта на четвъртия сет. Григор Димитров взе първата точка, но след това не успя да върне три ретура подред. Последва грешка на испанеца от бекхенд, но при втория си геймбол той измъкна маратонско разиграване, завършено с форхенд по обратния диагонал


3:6, 7:5, 6:7(5) СЕТ! Надал стартира с минибрейк, но той беше върнат веднага благодарение на удара от форхенд в аут на испанеца. При следващия сервис Надал отново направи минибрейк, след като сеченият бекхенд на българина излезе извън полето. Размениха полетата при 4:2. Страхотният ретур на Димитров му позволи да вземе предимство в разиграването и да върне минипробива за 3:4. Григор пресили бекхенда си при разиграването на първото подаване, направи ас след това, но щетата беше нанесена - 4:5. И отново чудесен ретур за 5:5. При 5:6 Надал пое инициативата да атакува и Димитров отговори с топка в мрежата. Този тайбрек можеше да има и друга съдба, но показа колко са изравнени силите!


3:6, 7:5, 6:6 Ще има тайбрек, след като Надал отново беше с една идея по-прецизен след своя начален удар. Григор Димитров пресили два от своите удари, което доведе до две от спечелените точки от испанеца.


Играта е спряна, защото според информация от корта има проблем със зрител и се налага намесата на медицински екип.


3:6, 7:5, 6:5 Първият критичен сервис гейм от известно време. Димитров трябваше да мине през изпитания в резултата, но все пак успя да се измъкне. Имаше и едно несигурно излизане на мрежата, но за щастие типичният за Надал минаващ удар се оказа в мрежата. Испанецът отново ще сервира за оставане в сета.


3:6, 7:5, 5:5 Надал сервираше за оставане в сета и отново показа, че не е склонен да дава възможности за пробив. Съперниците не показват никакви колебания в играта си, а началният удар си е сериозно предимство в последните геймове.


3:6, 7:5, 5:4 И двамата влязоха в ритъм на начален удар, Григор играе уверено и прецизно. Отново без проблеми се справи със своя сервис гейм.


3:6, 7:5, 4:4 И Надал направи максималното, за да не даде възможности на Григор да го затрудни. Лесен сервис гейм и за него, завършен с шестия ас.


3:6, 7:5, 4:3 Уверен сервис гейм на Димитров, в който можеше да спечели и на нула, но въпреки това нямаше никакви поводи за притеснения. Асовете му нараснаха на девет.


3:6, 7:5, 3:3 ПРОБИВ! Пробивът е върнат веднага! Надал започна с двойна грешка, отново Димитров пресили форхенда и прати топката зад линията. Григор беше достатъчно търпелив в следващите разигравания, за да стигне до две точки за пробив, но испанецът се защити. Димитров отново получи шанс да пробие след топка на Надал в мрежата, но испанецът отговори с отлично изпълнен сервис и излизане на мрежата. При четвъртата възможност Надал изпрати топката встрани от полето.


3:6, 7:5, 2:3 ПРОБИВ! Димитров сам си изпусна сервис гейма, защото сгреши топки, които не трябваше да бърка и бяха нарисувани за завършване. Най-вече пресилваше ударите с новите топки и те излизаха извън полето. Този път Надал първи пробива, дано обаче не се повтори първият сет.


3:6, 7:5, 2:2 Надал беше на път да спечели лесно подаването си, но Димитров беше на друго мнение. Той показа страхотна защитна игра, с отлични и вариативни удари, намали на 30:40, но в крайна сметка не успя да устиска.


3:6, 7:5, 2:1 Колеблив начален удар на Григор Димитров, който доведе до двойна грешка и две точки за пробив. Българинът се защити добре с два поредни отлични начални удара и изравни на 40:40. След това мрежата му помогна - топката се закачи във филето и след колебание падна в полето на испанеца. Асът обаче довърши гейма в полза на Григор.


3:6, 7:5, 1:1 Надал също спечели подаването си без да загуби точка, но това можеше да се очаква. След серията пробиви в началния му удар и в началото на новия сет вероятно и двамата са изчистили главите си от случилото се до момента. Мачът така или иначе влиза във формат два от три сета.


3:6, 7:5, 1:0 Григор отново има шанса да сервира първи в сета и да има предимство в резултата, ако си взима подаванията. Димитров игра със страхотно самочувствие и взе гейма без да загуби точка.


3:6, 7:5 СЕТ! Крайно време беше. Григор Димитров този път проби, след като отново беше много сигурен на ретур, а оттам имаше добри позиции в разиграванията. Той получи две точки за пробив и успя при първата, когато Надал изпрати топката зад крайната линия. Сетът продължи малко над час, но българинът показа страхотен характер и се възползва максимално от серията пробиви.


3:6, 6:5 Григор не показа да се е разколебал или още по-лошо - отчаял след пропуснатите четири сетбола. Сервира уверено, първият му начален удар работеше добре и отново е с гейм напред. Трябва му обаче пробив, ако не иска да играе тайбрек.


3:6, 5:5 Невероятна битка, в която Григор имаше четири възможности да спечели сета. Той се бори за всяка точка, беше търпелив, когато трябваше, но Надал все намираше начин да се измъкне. Димитров връщаше ретурите като лъв, не даваше лесни точки, принуждаваше испанеца да се бори, но Надал демонстрира за пореден път колко опит и хъс има в себе си. Със сигурност се изпоти много, а накрая можеше да си отдъхне, че серията от пробиви приключва и още е в сета.


Григор Димитров напусна Мелбърн след епична битка с Рафаел Надал

© Reuters


3:6, 5:4 ПРОБИВ! Въпреки добрия първи сервис на Димитров Надал показа много хъс и показа една от запазените си марки - защита до дупка. Стигна се до 15:40 и връщане на пробива. Българинът не беше достатъчно убедителен, може би му липсваше и доза самочувствие да приключи сета.


3:6, 5:3 ПРОБИВ! Григор връщаше добре при началния удар на Надал, но при разиграванията беше в повечето случаи от губещата страна. Все пак Надал направи две грешки от форхенд при 40:15, което позволи резултатът да бъде изравнен. След това отново изпрати топката в основата на мрежата и даде точка за пробив на българина. Този пък подаръкът дойде от испанеца - двойна грешка и пробив. Брилянтна игра на ретур на Димитров!


3:6, 4:3 ПРОБИВ! Димитров започна с двойна грешка, но изравни с прекрасен завършващ удар след ретура на испанеца. Повтори упражнението и за 30:15 без да е вкарал първи сервис. Липсата на първи сервис даде точка за пробив на Надал. Григор се защити с много добър сервис, който принуди Надал да върне топката късо. Двойната грешка при предимство за испанеца доведоха до връщане на пробива.


Григор Димитров напусна Мелбърн след епична битка с Рафаел Надал

© Reuters


3:6, 4:2 Сега е времето Григор да не търси максимума при подаванията на Надал, а да се съсредоточи върху своите сервис геймове, но въпреки това българинът се опита отново да притисне своя противник. Испанецът обаче направи два аса и съкрати пасива.


3:6, 4:1 Димитров изпълняваше уверено начален удар, но и Надал показа зверска защита при 0:15, като прехвърли Григор и след това излезе на мрежата. След това при втори сервис на мрежата Надал игра много агресивно и след дълго разиграване принуди българина да сбърка. За щастие първият сервис на Димитров заработи, направи и ас за 40:15, а след това затвърди пробива!


3:6, 3:1 ПРОБИВ! Димитров започна добре и поведе в подаването на Надал с 40:0, след като беше търпелив и разумен в разиграванията. Завършващите му удари бяха неспасяеми, а при 30:0 сеченият удар затрудни максимално Надал. Накрая испанецът прати топката от форхенд в аут и даде своето подаване без да спечели точка.


3:6, 2:1 Григор сам си направи гейма по-труден, отколкото предполагаше ситуацията. След като поведе с 40:0 допусна авансът му да бъде намален до 40:30, но все пак не се вкара в по-сериозни неприятности.


3:6, 1:1 Димитров показа огромно желание да се бори за всяка точка. При 15:15 трябваше да пробяга няколко пъти дължината и широчината на корта, за да се защити. Не успя, но се бори докрай. След като поведе с 40:15 Надал допусна първата си двойна грешка, но след това със сервис в тялото на Григор си измъкна гейма.


3:6, 1:0 Григор Димитров започна спокойно и уверено втория сет и спечели началния си удар по познатия начин от първия сет. Не изглежда да е силно разтревожен от загубата на първата част - още едно доказателство, че психически е много по-устойчив в сравнение с последните две години.


Григор Димитров напусна Мелбърн след епична битка с Рафаел Надал

© Reuters


3:6 СЕТ! Надал не изпълнява силен начален удар, но го прави много добре насочено, с което затруднява ретура на българина максимално. След 35 минути игра, един пробив и без да блести с нещо изключително Надал взе сета. Вероятно най-силното му оръжие досега е опитът и умението да напипва слабостите на противника.


3:5 Григор отново доминира на своя начален удар, но освен доброто му изпълнение и последващите комбинации, Надал вероятно също пази сили за своите подавания, които могат да му спечелят сета.


2:5 Надал дава все по-малко шансове на Григор при своите подавания. Или изпълнява много трудни за връщане начални удари, или когато не са толкова опасни диктува разиграванията без да даде реална възможност за пробив. За момента испанецът има 70% вкаран първи сервис и 88% спечелени точки след успешен първи начален удар.


2:4 Димитров игра без напрежение при своето подаване, не показа признаци на объркване или сковаване. Спечели подаването си безпроблемно, но му трябва пробив, за да се върне в сета.


1:4 Надал бързо и лесно затвърди пробива, след като направи първия си ас в мача, а след това Григор прати топката в мрежата. Последва нов ас за 40:0, а нова топка в мрежата от бекхенда на българина улесни още повече задачата. След колебливото начало на мача бившият номер 1 в света вече играе с много добро самочувствие.


1:3 ПРОБИВ! Значително по-труден сервис гейм за Димитров, заради по-лош първи начален удар. Надал получи две точки за пробив. Григор се защити с чудесно изпълнение на сервис, след това опита излизане на мрежата, но испанецът го парира с перфектен минаващ удар.


1:2 Надал стабилизира играта си и направи много по-сигурен сервис гейм, в който българинът започна с аванс от 15:0, но след това испанецът не даде много шансове.


1:1 Перфектен сервис гейм за Димитров без да даде точка, като реализира два аса, а в единственото разиграване се защити прекрасно, като свлече топката пред излизащия на мрежата испанец. А освен това Надал вече загуби две от обжалванията си!


0:1 Григор започна стабилно на ретур и влезе в разигравания, а Надал изкара два пъти топката в аут зад крайната линия за 0:30. След това българинът стигна до две точки за пробив при 15:40. При първото разиграване Надал игра агресивно и атакува със смач на мрежата. След това Надал трябваше да изпълнява втори сервис, но го направи агресивно по правата и изненада Григор, за да изравни. Все пак испанецът взе гейма, който като цяло показа, че Димитров е напълно готов за мача.


Последни приготовления преди старта. Надал ще сервира първи.


Финалистът Роджър Федерер говори за медицинските таймаути: "Медицинските прекъсвания често са повече на психологическа основа, отколкото заради физически проблеми. При тях за първи път по време на мач можеш да поговориш с някого, било и с физиотерапевта на турнира. Почвате да си приказвате за болките и как се надяваш те да отшумят. Понякога само това те кара да се почувстваш по-добре".


Минути ни делят от началото на мача, който в България се излъчва от "Евроспорт".


Матс Виландер: Григор трябва да разбие ритъма на Надал, което означава, че ще трябва да използва повече сечения си бекхенд, отколкото в последните месеци. Не можеш да оставиш Надал да диктува ритъма и да определя темпото на игра.


Тони Надал пред "Евроспорт": Трябва да се пазим да му даваме топки на форхенд. Когато става въпрос за удар от форхенд от лесна позиция ще е трудно за Рафа да остане в разиграването.


Матс Виландер за "Евроспорт": Надал ме изненада повече от Григор, защото трябваше да мине през по-тежки съперници. Но Григор е във форма, спечели в Бризбейн и затова ще е трудно да се прогнозира кой ще победи в двубоя между тях. Повече за очакванията на експертите прочетете тук.


Първите шампиони на тазгодишния Australian Open са Бетани Матек-Сандс и Луцие Шафаржова, които победиха във финала при женските двойки Андреа Хлавачкова и Шуей Пън с 6:7, 6:3, 6:3. Американо-чешката двойка спечели четвъртата си титла от Големия шлем. Те са носителки на трофея в Мелбърн и през 2015 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (302)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  Нервното напрежение се покачва...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 661 Весело

  обявявам неработен ден!
  палци - стиснати!

 3. 3 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Няма невъзможни неща ,успех на Григор!

  В България властва беззаконието!
 4. 4 Профил на k_man
  k_man
  Рейтинг: 229 Неутрално
 5. 5 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#4] от "k_man":

  Евроспорт

 6. 6 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Абе 9 часа е Бг време по евроспорт 1 ..пишете ги тия работи предварително ..даже днес съм почивка.оставям детето на градина и айде на компа

  Долу рушистите и фашистите
 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Виландер фаворитизира Надал.
  Това е успокояващо.

 8. 8 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1005 Неутрално
 9. 9 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Давай Гришо!
  Разбий го .

  Panta rhei....
 10. 10 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Гледах им и на двамата 1/4-финалите, мисля че Григор ще играе финал, изглежда вече е изградил нужната психика, а Надал беше уморен и нервен.

  Бърз мач му трябва...

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 11. 11 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1914 Неутрално
 12. 13 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  Успех, Гришо! България те гледа с голяма надежда за победа!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 13. 14 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Григоре, удуши кучето!

 14. 15 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Последните 4 във всеки турнир - това е мястото на Григор.

 15. 17 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Само финали и полуфинали оттук нататък.

 16. 18 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 492 Весело

  [quote#2:"zidane"]обявявам неработен ден!
  палци - стиснати![/quote]
  ++++
  Абсолютно!

 17. 19 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 334 Весело

  Григор е проклятието на букмейкърите!

 18. 20 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Успех Гришо...!!!

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 19. 21 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Успех на нашето момче!

 20. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4622 Разстроено

  Мнооого ранен пробив!

 21. 23 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Свърши Гришката. Още не е за топ 10.

 22. 24 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1532 Весело

  Мачкай, Гришо!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 23. 25 Профил на antonbm
  antonbm
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#23] от "sqrt":

  Рано е да го погребваш! Още е само 4:1, а ще играят поне още 100 мин.

 24. 26 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Хей, песимистите! Не може от първия загубен сет и да го отписваме

  Just below my skin I'm screaming...
 25. 27 Профил на tukbehuk
  tukbehuk
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Жалко, че нашите темерути са в публиката. И да иска, не може да се концентрира. Между другото, няма ли фенове на испанеца в трибуните, за да викат за него?

 26. 28 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  До коментар [#26] от "volokin":

  Бе сета си е сет ама прави много грешки. Вижда се че няма да го бъде.

 27. 29 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  До коментар [#27] от "tukbehuk":

  Ма да те са му виновни за концентрирането. прост отолкова си може. Полуфнал да не е малко. Пичът е максимум за топ 10. Това че бг матряла го изкарва за нов Федерер не значи че е така. Полуфинал на големия шлем е масимума за Гришата.

 28. 30 Профил на tukbehuk
  tukbehuk
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#29] от "sqrt":

  Така изглежда, наистина. Не искам, някой да ме разбере погрешно. Аз се радвам, че е българин и играе с най-добрите. Просто се опитвам да съм реалист.

 29. 31 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#23] от "sqrt":

  С кое точно не е за топ 10? Стигна полуфинал за турнир от шлема. В годишната ранклиста е на първо място за момента. 3 победи над тенисисти от топ 10 в последните 10 мача. Наистина ли се смята, че след като губи от един от най-добрите в цялата история на тениса, не е за там?!
  В момента е един от 4-те останали в турнира. Ако това не е атестат за топ 10, не знам кое е.

 30. 32 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Специалистите, нека първо да свърши мача, а след това да правим горчиви заключения, м?

 31. 33 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Евала на българите в публиката. 15 юнака и никой не ги надвиква

 32. 34 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ще видим, аз виждам израстване и ако продължава така, ако не сега- то някой ден ще има успех.

  Just below my skin I'm screaming...
 33. 35 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  Гришо проби Надал с 0:45! Успех!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 34. 36 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1354 Весело

  Пробив на нулаааа!? А, стига, ве! Българи -
  юнаци! Гришата е много голям!

 35. 37 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  И да загуби, ние трябва да се гордеем, че имаме човек горе, на върха!

 36. 38 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Тази нервност чакахме (при пробива на 0), дано Григор не изгуби инерция !

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 37. 39 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1354 Весело

  Искам да гледам дъската с резултата - 4:1 за Гришата! Кееееф))))))

 38. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  Гришо с подобрена игра във втория сет

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 39. 41 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#35] от "neut":

  0:45 - хубаво казано!++++++++

 40. 42 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Някойможе ли да пусне линк към мача на живо, за който не са нужни регистрации и т.н.?

 41. 43 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ridiculous":

  В коментарите има, пич.

 42. 44 Профил на tukbehuk
  tukbehuk
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#33] от "le_bigmac":

  Евала, че няма такива за испанеца. Все пак не може всички да са всички каруцари като нашите. Кога ще разберем, че има неща, в които бъркаме? Да се вика на тенис мач не е правилно, да отнема предимство не е правилно, да се крещи в автобуса не е правилно. Изобщо такива бебета сме

 43. 45 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#33:"le_bigmac"]15 юнака и никой не ги надвиква[/quote]
  Е те точно от тия, които са по-скоро типичната футболна агитка мен лично би ме било срам! Да крещят "българи-юнаци" все едно не играе един човек! И то на тенис, който е доста по-културен спорт! Явно не се усещат, ама както и да е...

 44. 46 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#43] от "Kalina Mihaylova":

  Искат регистрации... кредитни карти...

 45. 47 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#44:"tukbehuk"]Кога ще разберем, че има неща, в които бъркаме? Да се вика на тенис мач не е правилно, да отнема предимство не е правилно, да се крещи в автобуса не е правилно. Изобщо такива бебета сме[/quote]
  Абсолютно!
  Доста меко си се изказал - "бебета"!
  Да, умствено са на това ниво... физически - не.

 46. 48 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#44:"tukbehuk"]Кога ще разберем, че има неща, в които бъркаме? Да се вика на тенис мач не е правилно, да отнема предимство не е правилно, да се крещи в автобуса не е правилно. Изобщо такива бебета сме[/quote]
  Абсолютно!
  Доста меко си се изказалл - "бебета"!
  Умствено - да, на това ниво са, физически обаче не са.

 47. 49 Профил на pavelski
  pavelski
  Рейтинг: 221 Неутрално
 48. 50 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ridiculous":

  Не цъкай просто на рекламите по екрана.

 49. 51 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Играе супер Григор!

  Just below my skin I'm screaming...
 50. 52 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#44] от "tukbehuk":
  Такава подкрепа помага само на играча на корта. Когато си загубил важна точка трябва бързо да се изправиш и точно тогава имаш нужда някой да те надъха. Това е стадион, не библиотека, и скандиранията са част от играта. Мен също ме дразни това поведение, но точно на този мач ще викам по същия начин.

 51. 53 Профил на Лорда
  Лорда
  Рейтинг: 221 Неутрално
 52. 54 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 485 Неутрално

  " Той се бори за всяка точка, беше търпелив, когато трябваше, но Надал все намираше начин да се измъкне. Димитров връщаше ретурите като лъв..."

  Дневник, успокойте се малко.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 53. 55 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Малко грешки прави Надал;((((

  Долу рушистите и фашистите
 54. 56 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#55] от "marks_nazi":

  Крайно време е да почне да прави повече

 55. 57 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  Страхотен Гришо 7:5 и изравнени сетове 1:1!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 56. 58 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Нашият тъкмо загря първите два сета

 57. 59 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  eееееееееееееееееееееееееее

  1:1 Страхотен Гришо!!!!!!!!!!!!!

 58. 60 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Браво Гришо. Давай в същото темпо още два сета. Не искам да гледам ретро-финал.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 59. 61 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  1 на 1 супер..Гришата се стегна......

  Долу рушистите и фашистите
 60. 62 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Страхотно разиграване за 40:15 и после Сет!!!!!

  @)----,--'--
 61. 63 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 261 Весело

  Браво Григо, след тоя 2ри сет с-/у Надал спокойно мога да кажа, че ще е шампион на турнира!

 62. 64 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  [quote#63:"markblog"]Браво Григо, след тоя 2ри сет с-/у Надал спокойно мога да кажа, че ще е шампион на турнира! [/quote]

  Надал е като котките - има 9 живота. Надявам се Надал да капне физически преди Гришо.

 63. 65 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Не знамзащо е така, но Надал ми е отвратителен. Никога не съм го харасвал. Като го изобличиха и с разрещени стимуланти, още повече се отвратих. Имам чувството, че още в началните му мачове си личеше че е назобан.

 64. 66 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Не знам кога за последен път Надал е бил пробиван три пъти в един сет, както сега във втория сет.

 65. 67 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Дано има успех Димитров

 66. 68 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 661 Неутрално

  независимо от крайния резултат - велик мач!
  никога не съм мислил, че наше момче ще играе в такъв.

 67. 69 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#65] от "evtimvz":

  Той е зобал още като дете. Хванали са го на 17 годишна възраст. Но..от тогива - ни грам! Аз му вервам, за разлика от хейтърето, дет ми викат, че немало бивш наркоман и бивш негър

 68. 70 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво страхотен мач, дано Григор не капне психически и физически! Засега играе страхотно, е прави и грешки, но и Надал също. Стискам палци Гришо, покажи му!

 69. 71 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4471 Весело

  Браво Гришка! Втория сет беше толкова инфарктен, но ти успя да запазиш концентрация и целеустременост, които в крайна сметка ти помогнаха да вземеш този тежък сет!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 70. 72 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Абе,Що да не играе Гришата на финал??????????

  Долу рушистите и фашистите
 71. 73 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ето това е истински победител...от 15:40 да си вземе подаващия гейм.
  От тук нататък каквото и да стане, моето мнение е, че Григор е израстнал, особено психически.

  Just below my skin I'm screaming...
 72. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  Гришоооо, скъсА ми нервите!

  Ако не оправи първия сервис ...

  Но май по-важното е да си изчисти главата.
  Точка за точка и толкоз!

 73. 75 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#65] от "evtimvz":

  Обсесивен е Надал. Затова вероятно таиш неприязън към него.

 74. 76 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#74:"xm..."]Но май по-важното е да си изчисти главата. [/quote]

  Пърхот ли има?... Мога да му препоръчам един шампоан, много помага!

 75. 77 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Пу...нашият май се ...умори

  Долу рушистите и фашистите
 76. 78 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Дано Григор издържи физически, за останалото показа, че може!

  А ако мачът се проточи до маратонски с 5-ти сет, шансовете на Фед за финала се увеличават...

 77. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Весело

  [quote#76:"stoyanst"]Но май по-важното е да си изчисти главата. - цитат на коментар #74 от “xm...”

  Пърхот ли има?...[/quote]
  Пърхот имали, видях по талавизуръ, Касияс, Роналдо и Нойер

  Григор има прекалено много странични мисли спрямо момента ...

 78. 80 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#78:"ntonev"]А ако мачът се проточи до маратонски с 5-ти сет, шансовете на Фед за финала се увеличават[/quote]
  Все пак има 1 ден повече аз почивка!

 79. 81 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 489 Неутрално

  В чуждите форуми коментират, че Надал бил много зле, и не знаели как изобщо е още в мача. Някой, който гледа мача, и разбира малко от малко, моля да потвърди или отрече.

  Every cradle is a grave.
 80. 82 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аре тоя финал го заслужаваме

  Долу рушистите и фашистите
 81. 83 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Води се психовойна на корта. Другото е равно. Ще изгуби този, който се ядоса пръв...

 82. 84 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Завиждам благородно на всички, които могат да гледат мача. Аз се надявам да мога да гледам Григор на финала в неделя

 83. 85 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Браво 6 на 5.

  Every cradle is a grave.
 84. 86 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Весело

  [quote#83:"Добрин Велков"]Ще изгуби този, който се ядоса пръв... [/quote]
  Ще спечели Гришо, ако се ядоса пръв ...

 85. 87 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Гледам го по лемона на френски .....коментаторката си е за Гришо

  Долу рушистите и фашистите
 86. 88 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#87] от "marks_nazi":

  Аз намерих линк на руски, не можах да намеря английски, но руския коментатор е много сдържан към Димитров.

 87. 89 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  За всички, които ми писаха минуси - номерата на Надал за психическо въздействие продължават.

 88. 90 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4471 Разстроено

  До коментар [#84] от "angelats":

  Същото чувствам и аз. Кофти е да си на работа в ден като този. Дано, Гришката успее да победи.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 89. 91 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1005 Разстроено

  Колко малко наклони везната в третия сет... не е за вярване.

 90. 92 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 434 Весело

  Много жалко, за този сет, но продължаваме да стискаме палци!!!

 91. 93 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 492 Неутрално
 92. 94 Профил на Лорда
  Лорда
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Гришу от Асковю още ли не е разбит?

 93. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 96 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Лорде.българската злоба няма граници

  Долу рушистите и фашистите
 95. 97 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Не успях да видя - Гришо ракетата ли си смени?

 96. 98 Профил на libertariansky
  libertariansky
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Vamos Rafa !

  Give me Liberty Or Give me Death !
 97. 99 Профил на Весел дрон
  Весел дрон
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#96] от "marks_nazi":
  Той не е българин!

 98. 100 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  По Евроспорт немските коментари се скъсват да хвалят Гришо, че както и да свърши мачът, той е Играчът, и че това е мачът на турнира.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK