ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

Шефове на "Левски" са обсъждали да копират съдбата на ЦСКА, каза Сираков

Шефове на "Левски" са обсъждали да копират съдбата на ЦСКА, каза Сираков

© LAP.bgБившият изпълнителен директор на "Левски" Наско Сираков се изказа критично за състоянието на клуба и за управлението му в последните години. Той посочи, че хора от ръководството на сините са обсъждали варианта за спасение от големите дългове чрез преструктуриране с участието на друг клуб.


В интервю за "ТВ+" на въпроса "Доколко реална е опасността да мине под индиго съдбата на "Левски" с тази на ЦСКА" Сираков каза: "Щом е обсъждана от ръководни кадри на "Левски", значи има такава вероятност. Те никога няма да признаят и пак ще излъжат, но е обсъждано и то от новите ръководители на "Левски".


Според него проблемът в "Левски" са задълженията и изчистването им трябва да е основна грижа. "Слушам 19 милиона, 17 милиона, 20 милиона. Излиза собственикът и казва - малко над 20 милиона. Те с тези милиони си играят, както аз си играя с внучката ми. То е страшна работа. Има точни и ясни цифри. Аз знам, че задълженията са над 20 милиона."
"Това е първата основна задача пред "Левски" (изчистването на дълговете). Всичко друго е лъжа и измама. Иначе, ще се стигне дотам в най-скоро време да търсят лиценз както ЦСКА, за да играят в А група."


"Моето лично мнение е, че хората усещат, че от много години "Левски" е една лъжа във всички аспекти, но най-малко в спортно-технически. Всеки или лъже, или не казва цялата истина", каза Сираков.


Според него идеята за обединение на 1 милион привърженици, които да дадат по 12 лева за стабилизирането на клуба е "отлична, но в кръга на фантастиката".


"Смятам, че при най-голямата еуфория, когато бях директор в "Левски" и стигнахме четвъртфинал в УЕФА и влязохме в групите на Шампионска лига, ако бяхме направили някаква такава кампания, между 50-100, максимум 150 хиляди човека можеше да ги ангажираме и убедим да си купят членски карти. На този етап, ако успеят да постигнат между 1000 и 2000 човека, ще е супер успех. Така си мисля. Дано да бъркам и да успеят 1 милион левскари да бъдат убедени да си купят членски карти", заяви той.


По думите му хората са разбрали, че ги лъжат и не вярват. "Затова няма да си купят тези членски карти. Те виждат, че ги лъжат и им спестяват много неща. Затова и не ходят на стадиона. Може да ги лъжеш хората един път, два пъти, три пъти, пет пъти, но не може да ги лъжеш цял живот."


"Не знам дали Батков е дал 40 милиона - може да е дал и повече, но от 2004 г. до 2008 г. в клуба аз и Мъри (Стоилов) вкарахме над 50 милиона по документи. Чисти пари като рилските езера. Трябва да кажем следното нещо, което е много важно - при наполовина по-нисък бюджет за фонд "работна заплата" до 2008 г. в сравнение с периода от 2008 г. насам. Когато се говори, че сме нямали пари, това не е истина. Бяхме с 5.5 млн. лв. бюджет до 2008 г., сега стана 12-14 млн. - официални, обявени на общи събрания. Това не е нямане на пари", добави той.


Сираков заяви, че няма за цел да се връща в клуба, но си позволява да казва това, което мисли на базата на постигнатото с клуба.


На въпрос за обсъжданата покана от Гриша Ганчев да стане директор в ЦСКА Сираков заяви: "Не съм се интересувал. Мислех, че сте ме поканили да говорим сериозни неща..." След това добави, че при подобен ход привържениците на ЦСКА няма да го приемат, а тези на "Левски" ще го намразят.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK