Договорът на "Левски" с "Виваком" е за 12 млн. лева, обяви Русев

Русев подчерта, че договорът не е спонсорски, а рекламен

© Юлия Лазарова

Русев подчерта, че договорът не е спонсорски, а рекламенСобственикът на "Левски" Спас Русев обяви, че договорът на клуба с "Виваком" е за шест години, в които телекомуникационната компания ще плаща по два милиона лева годишно.


Вследствие на рекламния контракт стадионът на сините вече ще се казва "Виваком арена Георги Аспарухов", което предизвика остра реакция сред феновете.


"Спонсорски договор на "Левски" с "Виваком" няма. Има договор за реклама и ползване на името. Заменяме стадион с арена. Това е договор за 6 години, за по 2 милиона на година, общо 12 милиона. Ролята на феновете е да бъдат на стадиона и да подкрепят клуба си, а не да участват в управлението", коментира Русев пред "Нова".
Той потвърди, че дълговете на клуба към момента са 20 млн. лева, но бе категоричен, че отборът няма да има проблеми с взимането на лиценз за следващия сезон.


"Трябва да се намерят собствени средства от "Левски". Постъпления, спонсорски договори, продажба на билети и продажба на футболисти са източниците. "Левски" ще бъде толкова голям, колкото средства ще генерира. Ако това ще увеличи дълговете на клуба, стадионът няма да има козирка. Ще има козирка, когато можем да си го позволим. Това ще струва между 3 и 4 милиона лева. Засега това е непосилно бреме", заяви бизнесменът.


Русев обясни, че е прехвърлил пакета акции към Даниел Боримиров на същата цена, на която ги е придобил, тоест безвъзмездно.


"Не съм реализирал никаква печалба. Смятах, че с предоставянето на акциите на една от по-новото поколение легенди на Левски, че това е много позитивен и мотивиращ елемент", заяви мажоритарният собственик на сините.


"Дмитрий Косарев ме атакува по линията "Левски". С Косарев се забавлявам, война не водя. Той е виртуален герой. Той се изявява само в интернет пространството. Не знам дали съществува", коментира бизнесменът нападките на руснака Косарев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK