Русев обяви, че "Левски" е практически във фалит, и напусна с обвинения към феновете

Спас Русев заяви, че атмосферата около клуба е токсична и злонамерена

© LAP.bg

Спас Русев заяви, че атмосферата около клуба е токсична и злонамеренаЛевски" практически е във фалит. Това заяви собственикът на "Левски" Спас Русев в обръщението, с което обяви, че си тръгва от клуба. Той хвърли вината върху привържениците, които по думите му са оказали натиск.


"Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб "Левски", превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитатели на отбора, заради които футболът съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели", заяви Русев в обръщение пред сайта на клуба.


В него посочва, че той и семейството му са били подложени на "непрекъснат натиск и унижение". А почтените запалянковци са били изгонени от стадиона.
"Мога с ръка на сърцето да кажа, че атмосферата около клуба е токсична и злонамерена. Такава е, защото хора без имена, скрито, зад завесата, на която пише измамното "фен клуб", се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб."


"Очевидно е време ръководителите на въпросните фенски организации, които твърдят, че знаят и могат да управляват клуба, да се заемат с това", продължава Русев. "Връщам акциите в клуба и ги предоставям на организациите на т.нар. фенове. Ще предложа и на Даниел Боримиров да направи същото."


Самият Боримиров стана вторият акционер в "Левски", като получи част от акциите на Русев. Спортният директор заяви сутринта, че е готов да последва действията на собственика.


Русев получи безвъзмездно акциите на "Левски" в края на миналия август от тримата предишни собственици - Иво Тонев, приближения до депутата от ДПС Делян Пеевски адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов. По-малко от половин година по-късно Русев се оттегля.


След общото събрание в понеделник финансовият директор Красимир Иванов обяви, че дълговете на клуба "са се стопили до 18 млн. лева".


"Когато станах собственик на "Левски", заявих, че работата за отбора е кауза за мен. Влязох в клуба с най-искрените намерения "Левски" да е успешен клуб. След направения одит на Ernst & Young се оказа, че "Левски" е практически във фалит. Мой приоритет стана съществуването на клуба - погасяване на задължения, стабилизиране на финансовото положение, внасяне на необходимото спокойствие у играчите и треньорския щаб", добавя Русев.


Русев дава акциите си на фенските организации

© LAP.bg

Русев дава акциите си на фенските организации


"Нека онези, които претендират, че милеят за "Левски", да поемат бъдещето на клуба в свои ръце. Време е да напуснат комфортната зона на своята анонимност и да застанат пред почтените почитатели на "Левски" с имената си. Защото времето за скритите атаки, подмолните действия и скритите интернет "трол" злодеяния изтече."


Русев подчерта, че е застанал "отпред с името си от първия ден". "Бях искрен в намеренията си, честен в действията си до последния ден. Така ще бъде и занапред."


Наскоро бившият изпълнителен директор на клуба Наско Сираков заяви, че ръководството на клуба е обсъждало варианта да се повтори съдбата на ЦСКА.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK