Рекорд с балони, пресекли Ламанша, може да не бъде зачетен заради гаф

Общо 85 балона прелетяха разстоянието от Доувър до Кале за по-малко от три часа

© Associated Press

Общо 85 балона прелетяха разстоянието от Доувър до Кале за по-малко от три часаРекорд с балони, пълни с горещ въздух, които пресякоха Ламанша на 7 април, може да не бъде зачетен заради гаф.


Общо 89 балона прелетяха разстоянието от Доувър до Кале за по-малко от три часа в опит да се подобри настоящия рекорд за най-много балони, прелетели над канала. През 2011 г. 49 балона бяха пуснати във въздуха и влязоха в книгата с рекордите на Гинес.


Сега обаче това може и да се случи, защото организаторите не са подали необходимите документи навреме.
Хората от маркетинговата компания Exclusive Ballooning и от агенцията Daturm RPO, които спонсорираха последното събитие, в момента водят преговори с Гинес да изпратят документи със задна дата."Ние пускаме балони по целия свят и с гордост мога да заявя, че до момента такъв спектакъл никога не е правен. Беше нещо наистина невероятно", каза Джеймс Стрикланд, който е директор на Daturm RPO.


От Гинес обявиха, че когато получат цялата документация и тя бъде разгледана внимателно, ще обявят дали има нов световен рекорд. "С най-голяма радост бихме съобщили, че това постижение влиза в рекордите. Но за всяко нещо си има процедура и тя трябва да се спазва".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK