Волейболната федерация прие бюджет 5.099 млн. лева, очаква нови спонсори

Волейболната федерация прие бюджет 5.099 млн. лева, очаква нови спонсори

© ДневникВолейболната федерация (БФВ) прие бюджет от 5.099 млн. лева за 2017 г. Това заяви вицепрезидентът по маркетинговите въпроси Любомир Ганев пред "Дневник" след общото събрание, проведено днес в Казанлък.


"В бюджета повече от 2.200 млн. лева са от собствени приходи", каза Ганев. По думите му те идват от спонсори, билети, реклами, лицензионни такси и т.н.


Във федерацията очакват скоро да завършат преговорите с няколко компании за спонсорски и партньорски договори. Автомобилна компания става официален превозвач на БФВ, но Ганев не обяви коя е.
След фалита на КТБ, която по думите му е давала по 720 хил. лева годишно като генерален спонсор, във федерацията се появиха финансови трудности. Ганев очаква да бъдат привлечени два спонсора, с които да бъде постигната сходна сума.


"Всичко, което зависи от нас, го правим. Националният отбор е черешката на тортата и през лятото ще има рекламни лога на екипите", добави той.


Договорите трябва да се синхронизират и с международната федерация (FIVB) заради предстоящото догодина световно първенство за мъже, на което България е домакин съвместно с Италия. "Това се налага, защото генералните спонсори се обвързват и с първенството."


На общото събрание са направени и структурни промени. Длъжността "генерален секретар", която беше изпълнявана от президента на "Левски" Владимир Николов, отпада. "Владо Николов не е махнат", каза Ганев и уточни, че бившият капитан на националния отбор е отговарял за международните отношения и в новата структура запазва функциите си.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK