Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© ReutersАнтъни Джошуа беше обявен за новия боксов крал на тежката категория след зрелищната победа над Владимир Кличко. 27-годишният британец вече държи три от петте световни титли - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO). От това накъде ще поеме сега олимпийският шампион от Лондон 2012 зависи накъде ще поеме цялата дивизия.


Пред Джошуа има няколко варианта, единият от които да се изправи срещу Кубрат Пулев. Той е най-нежеланият за англичанина по чисто финансови причини и може да бъде избегнат с цената на загуба на един от поясите - този на IBF.


Това няма да промени плановете му да наложи доминация в тежката категория, но може да забави осъществяването на мечтания двубой за обединяване на всички титли и излъчването на първия абсолютен световен шампион след Ленъкс Люис през 2000 г.
Сблъсъкът между Джошуа и Кличко най-накрая върна интереса към изгубилата своя блясък тежката категория, а британецът е на път да се превърне в следващата голяма звезда не само в бокса, а в спорта като цяло.


Шоуто на "Уембли" повиши драстично апетита на телевизиите, спонсорите и зрителите. Оттук нататък този апетит може да бъде задоволен напълно само с три двубоя - реванш между Джошуа и Кличко или мач между англичанина и някой измежду Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Всеки един от тях обаче е обвит в много неизвестни.


Факторът "Кличко"


Нов двубой с Кличко е вариант номер 1 за Джошуа, тъй като в договора им за мача на "Уембли" е заложена клауза за реванш. Украинецът има срок да я активира до три месеца. Големият въпрос е дали той ще се качи отново на ринга, или ще окачи ръкавиците завинаги.


Представянето на Кличко срещу Джошуа беше впечатляващо. Логично или не, с този мач украинецът спечели повече уважение и симпатии, отколкото през всичките тези години, в които доминираше в тежката категория. Той доказа, че дори на 41 години може да се опълчи на най-силните представители на новата генерация.


Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© Reuters


Кличко не даде отговор какви са бъдещите му планове. Той заяви, че първо ще анализира двубоя с Джошуа и след това ще вземе решение. Истината обаче е, че годините все по-силно започват да му тежат и въпреки страхотната форма и класа, която демонстрира на "Уембли", украинецът допусна втора поредна загуба на професионалния ринг за пръв път в своята кариера.


Кличко без съмнение все още е способен да победи повечето водещи боксьори в тежката категория, но на този етап на хоризонта му стои единствено реванш с Джошуа. Ново поражение срещу англичанина най-вероятно ще означава край на състезателната му кариера и може би начало на политическа такава. Също толкова възможно обаче изглежда украинецът да се оттегли максимално близо до върха, където беше в ранните часове на 30 април.


Кубрат Пулев - първият задължителен претендент


Ако иска да запази поясите на IBF и WBA, Джошуа ще трябва да се изправи срещу задължителните претенденти на двете федерации - Кубрат Пулев и 38-годишния кубинец Луис Ортис, който няма загуба в 29-те си срещи на професионалния ринг.


Първи в списъка е 35-годишният българин и IBF със сигурност ще притисне англичанина, както се случи през 2014 г. с Владимир Кличко. Промотърът на Джошуа Еди Хърн вече потвърди вероятността поясът да бъде овакантен с мисъл за далеч по-доходоносен мач в САЩ или Китай.


Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© LAP.bg


От друга страна, при евентуален отказ на Кличко да активира клаузата за реванш е напълно реалистично следващият мач на Джошуа да бъде срещу Пулев по-късно тази година. На пръв поглед англичанинът не би следвало да има големи трудности срещу българина по пътя към 20-ата си победа от 20 мача.


Това ще му даде и повече време (ако реваншът с Кличко не се състои) за преговори за мултимилионен двубой срещу някой от предизвикващите по-сериозен интерес боксьори в дивизията.


Българинът при всяко положение ще има възможност да се боксира за пояса на IBF, дори Джошуа да откаже да мач с него. (Екипите на двамата водеха преговори миналата година, преди да се стигне до договорка между Джошуа и Кличко.)


Ако титлата на IBF бъде овакантена, най-логичният вариант е тя да бъде заложена в двубой между Пулев и камерунеца с френски паспорт Карлос Такам, който е на 36 години и има 33 победи и три загуби в 36-те си мача като професионалист.


Луис Ортис - другият задължителен претендент


Сходна е ситуацията с Ортис, който освен че няма толкова високопрофилни победи и не предизвиква особено висок интерес (като Пулев), все още не се е изправял срещу наистина голямо име (за разлика от Пулев).


Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© Associated Press


Миналата седмица президентът на WBA Жилберто Мендоса заяви, че победителят от Джошуа и Кличко ще трябва да играе с Ортис, но допълни, че може да получи "специално разрешение" да отложи във времето мач с кубинеца. По думите на Мендоса оглавяваната от него организация няма да поиска овакантяване на пояса, ако се стигне до втори мач между англичанина и украинеца.


Ортис не се е боксирал от декември, когато победи Дейвид Алън в Манчестър. В настоящата ситуация кубинецът ще трябва да изиграе най-малко още един мач, преди да стигне до сблъсък за световна титла с Джошуа (може би в първата половина на 2018 г. на английска земя).


Тайсън Фюри - най-голямата неизвестна в уравнението


След края на двубоя с Кличко Джошуа ясно заяви кое е най-голямото му желание - да се боксира срещу своя сънародник Тайсън Фюри. Ситуацията с Фюри обаче е пълен хаос. Той не се е боксирал, откакто сложи край на доминацията на Кличко в края на 2015 г., а от миналата година е без лиценз, след като беше уличен в употреба на кокаин.


Фюри обяви, че се бори с депресия и зависимост от кокаин и алкохол и временно се оттегли от бокса. Наскоро 28-годишният ирландец заяви желание да се завърне, но с оглед настоящата му форма ще му трябват доста месеци, преди да бъде (ако изобщо някога бъде) готов за предизвикателството Джошуа.


Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© Reuters


"Предизвикателството е прието. Ще дадем на света най-големия боксов мач за последните 500 години. Ще играя с теб. Ти си мечтата на всеки боксьор", написа Фюри в Twitter и поздрави сънародника си за доброто представяне в събота.


Подобен мач със сигурност ще предизвика истинска истерия във Великобритания и ще донесе огромна печалба за двамата, но осъществяването му изглежда почти невъзможно в рамките на следващите 12 месеца.


Уайлдър и Паркър, или пътят към обединяване на всички пояси


Уайлдър притежава считания за най-престижен пояс в тежката категория - този на Световния боксов съвет (WBC). Той беше освободен от оттеглилия се от спорта Виталий Кличко и в началото на 2015 г. стана притежание на американеца след победа по точки срещу канадеца Бърмейн Стивърн.


Това е единственият от 38-те мач на 31-годишния боксьор от Алабама, който не завърши с нокаут. Уайлдър притежава брутална сила, която може да опонира на мощта на Джошуа, но за него сериозните изпитания на ринга тепърва предстоят.


В последните месеци американецът многократно заяви, че иска мач за обединяването на всички титли. Потвърди го и след мача между Джошуа и Кличко, който изгледа на живо и по време на който беше част от коментаторския екип на "Скай спортс".


Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© Associated Press


На първо време обаче е по-вероятно Уайлдър да срещне другия световен шампион в дивизията - Джоузеф Паркър. 25-годишният новозеландец грабна шанса да се окичи с пояса на WBO след 22 мача, след като Фюри го сдаде заради положителната проба за кокаин.


На 6 май Паркър трябваше да се боксира с братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи Фюри, който е №2 в ранглистата на WBO. Британецът обаче се отказа заради контузия и сега за новозеландеца предстои протоколен (и безинтересен за зрители и спонсори) мач с намерения на пожар руменец Разван Кожану.


Колкото и малък да е все още опитът на Паркър, със сигурност той и екипът му ще пожелаят мач с Уайлдър, защото това ще предизвика сравнително голям интерес (особено в САЩ и австралийския регион) и съответно добра печалба.


Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса

© Associated Press


Мач между Паркър и Хюи Фюри все още стои на дневен ред, както на дневен ред стои и сблъсък между Уайлдър и Александър Поветкин. Американецът и руснакът трябваше да се боксират в Моксва на 21 май миналата година. Двубоят обаче беше отменен, след като Поветкин даде положителна проба за мелдоний.

Двамата дори стигнаха до съда. Уайлдър внесе иск срещу Поветкин и представляващата го компания World of Boxing за неустойка в размер на 5 млн. долара. Руският екип пък отговори с контраиск за 34.5 млн. долара заради нарушение на договора от страна на Уайлдър и "участието му клеветническа кампания".


Накратко, от обединяването на поясите, които в момента са притежание на Уайлдър и Паркър, зависи дали в края на следващата година или началото на 2019 г. ще се стигне до мечтания - за телевизии, рекламодатели и фенове - мач за определянето на абсолютен световен шампион в тежката категория.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Едно поне е сигурно, при цялото ми уважение към Кубрат Пулев, ако се изправи срещу Джошуа ще яде бой, какъвто не е и сънувал.

 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7175 Неутрално

  Кубрат Пулев и екипът му трябва да направят задълбочен анализ за бъдещета на нашия боксьор, защото борбата по върховете е безмилостна, да не кзжа жестока, а възможностите на Кобрата в сравнение с потенциалните му противници не са безкрайно големи

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Пулев и Джошуа в едно изречение звучат някак нелепо. Малко като приказката за жабата и вола.

 4. 4 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4727 Неутрално

  "Какво следва за Антъни Джошуа, Кубрат Пулев и тежката категория в бокса"
  За Кубрат е ясно - пълно забвение, никой няма да го помни в боксовата история. Незабележим боксьор, един от многото.

 5. 5 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Как виждам аз развитието на събитията-Джошуа дава реванш на Кличко.След това се бие с Ортиз.При две победи отива на обединителен мач с победителя от евентуален мач Паркър-Уайлдър.При евентуална победа дава реванш.След това се бие с Тайсън Фюри.Междувременно е овакантил титлата на IBF и ще има мач между Пулев и Такам.Ако спечели Пулев ще трябва да защитава титлата .Ако не се появи някой задължителен претендент ще се бие с по-слаби противници докато след поне две години дойде мач с Джошуа.
  Така че пред Пулев има уникален шанс да стане световен шампион.От него си зависи щото Такам не е нищо особено.Ама ще трябва да свали поне 5 килограма щото доста надебелял изглеждаше.

 6. 6 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тук играят колосални милиони. Фактите са прости и те не стоят на чисто спортна страна. Без значение какъв е Пулев, той просто не предизвиква никакъв интерес. АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ. Той и затова игра последните си два мача в България. Маркетинговият продукт е лош. Освен това, като изключим Кличко, Пулев не се е бил с някакви кой знае какви именити съперници. Смятам, че соломоновото решение ще проиграе следното: Джошуа се отказва от бой и IBF се овакантява. Пулев играе с Карлос Такам и го побеждава по точки, въпреки че последното никак не ми се струва сигурно. Пулев се отказва, а през 2019 или 2020 година Джошуа става абсолютен шампион.
  Така е, просто това е светът на парите.

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 7. 7 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#5] от "mushashi":

  Доста логичен разбор.
  В крайна сметка нищо не пречи на Джошуа да направи публична загрявка от 2 рунда с Пулев и да прибере над млн. :)

 8. 8 Профил на specter
  specter
  Рейтинг: 217 Неутрално

  В момента фокусът е изцяло върху Джошуа, Кличко (докато се говори за реванш с Джошуа), Уайлдър, Фюри, и Паркър. Пулев по АБСОЛЮТНО никакъв начин не може да се впише сред тези имена по качества или каквото и да е. Нека си се бие в София с хора, които отдавна са свършили с истинския бокс и това е.

  Най-интересен ще бъде евентуален мач между Джошуа и Уайлдър за обединяване на поясите.

 9. 9 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Джошуа ще яде як пердах от Кобрата!
  (Като Кличко!)
  Кобрата още не се ли е развикал: "Дръжте ме, че ще го убия!" ?

  Да разлая троловете!!
 10. 10 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Тъкмо си говорихме, че ако има такъв мач и дори 1.1 да е коефициента, пак ще заложим всичко налично.

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 723 Неутрално

  По всичко личи че непосредствена заплаха за здравето на Кубрат Пулев в обозримо бъдеще не няма.

 12. 12 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Към разбирачите и незачитащите успехите на Пулев, мога да кажа само едно:
  Имате ли понятие какво значи, да се настаниш в първата петица на тежката категория? И не само да се настаниш, ами и да поосътанеш. И съответно от време на време да се отваря възможност за мач за световните титли? Десетки хиляди боксьори по света, даже не могат да си позволят да го сънуват.
  Да, и аз не харесвам чалгаджийските изцепки на Пулев, преди и след мача с Кличко, но смятам, че вече си взе поука и простащината и ориенталщината ще останат на заден план. Между другото любимият на цели поколения Мохамед Али, беше не по-малък простак спрямо опонентите си.

 13. 13 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Едно поне е сигурно, при цялото ми уважение към Кубрат Пулев, ако се изправи срещу Джошуа ще яде бой, какъвто не е и сънувал.
  —цитат от коментар 1 на zle_platen_trol


  Глупости на търкалета , Кубрат няма никакви шансове срещу Джошуа , но и няма да бъде бит лошо, а контролирано нокауриан в 4-5 рунда , в Бокса има неписани правила да не се наранява противника , когато е много по слаб. Кличко можеше да смачка Кобрата , но не го направи , защото е джентълмен, същият се показа Джошуа , за онзи американец Дионтей Уалдър по съм склонен да мисля , че ако се изправи срещу Кобрата ще го спука от бой , защото бил мръсно копеле, поне така се пише за него .....

 14. 14 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 417 Неутрално

  да не се наранява противника повече отколкото е нужно да се победи , когато е много по слаб.

 15. 15 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Много хора сипят омраза по Пулев без особена причина (най-вероятно заради неадекватното му поведение след боя с Кличко), но факт е, че той е един от най-добрите боксьори в момента. Може да победи всеки един в категорията, освен Джошуа. Но последния е недосегаем за всички останали. Така, че колкото и да отричате Пулев, той е един от най-успешните ни спортисти в момента. Това, че не ви харесва лично няма никакво значение. Важното е, че в това в което трябва да е добър - бокса, се справя доста по-добре от колкото форумните разбирачи го изкарват

 16. 16 Профил на dereck
  dereck
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Голям поддръжник съм Кубрат като боксьор през всичките години на професионалният ринг...
  ...След последният му мач с Кевин Джонсън, вече гледам по-реалистично на качествата му да бъде световен шампион. Истината е, че от срещата му с Кличко особено развитие не е постигнал... слабите му страни се видяха отчетливо!!
  1.Прекалено бавен в реакциите си (може би заради трупащите се години, 35г.), както в защитен план така и в нападение;
  2.Еднообразен, безидеен да пробие защита, която не пасва на стилът му;
  3.Ударите му не са експлозивни за това и не водят до нокдауни, заредени са и освобождават недостатъчно енергия. Той не е слаб, причината е, че липсва скорост. знаем, че при една и съща маса ако увеличим скоростта поразяващият ефект ще се увеличи на квадрат (подобно на автомобилите при катастрофа);
  4.Носи ли на удари? Удари от посредствени боксьори ще издържи, но няма шанс да остане на крака ако получи удар от Джошуа, Уайлдър или Кличко... Няма шанс ако някой боксьор стовари канонада от силни удари (Джошуа, Уайлдър)
  Световен шампион може и да стане, но при много условности!!?

  "Кълняхме се в стабилността на финансовата система, а това се оказа похлупак на развалена манджа". Владислав Горанов
 17. 17 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#15] от "nodamncat":

  Не съм сигурен за каква точно омраза говориш. Пулев просто прекалява със заиграване с ямурлуците и извънрингови изхвърляния, които дразнят нормалните хора, тъй като не могат да приемат едно недоучило боксьорче да им дава акъл за живота. Без да блести с някакъв боксов талант Пулев извади достатъчно късмет и реализира изцяло потенциала си и на аматьорския и професионалния ринг. Нещо което не може да се каже за един Серафим Тодоров например.
  Щабът на Пулев е наясно с възможностите му (ако не са били съвсем наясно, то мачът с Кличко показа на всички къде точно се намира Пулев) и ще се молят на Господ Джошуа да се откаже от титлата на IBF. Така Пулев ще има шанса да вземе този пояс и да повиши финансовия интерес към бъдещ негов мач с някой от шампионите в другите версии. Това е най-добрият вариант за Пулев - 2 мача, една победа и достатъчно пари за живота след бокса.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Пулев няма шанс да вземе пояса на Джошуа в пряк двубой. Добър е, но няма повече накъде да се развива, а талантът и уменията му не достигат да се справи с топ боксьорите. Нещо като Гришо е - все близо до върха, но никога на него. Само наивните могат да очакват нещо повече от него.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19 Профил на dereck
  dereck
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Джошуа почти сигурно, ще освободи титлата на IBF... Много интересно е кой ще е другият претендент! Предвид ситуацията, ако Кличко задържи третата си позиция на претендент в рейтинга на IBF и желанието да не завършва кариерата си с загуба... НАЙ-ВЕРОЯТНО в битка за пояса IBF да се изправят
  Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко на 16 септември 2017
  ...Тук Кубрат ще има действително шанс да стане световен шампион, вярвам в това!
  Кличко вече е достатъчно бавен за да може Кубрат да го надиграе!! :)

  "Кълняхме се в стабилността на финансовата система, а това се оказа похлупак на развалена манджа". Владислав Горанов
 20. 20 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  До коментар [#13] от "Иван К.":

  За Уайлдър си прав, то си личи и по боевете му, бие се със злоба. Прав си и за Антъни Джошуа, но все пак следващия път се опитай да четеш между редовете. Едва ли някой смята на сериозно, че Кубрат ще го осакатят на ринга.

 21. 21 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Джошуа почти сигурно, ще освободи титлата на IBF... Много интересно е кой ще е другият претендент! Предвид ситуацията, ако Кличко задържи третата си позиция на претендент в рейтинга на IBF и желанието да не завършва кариерата си с загуба... НАЙ-ВЕРОЯТНО в битка за пояса IBF да се изправят Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко на 16 септември 2017...Тук Кубрат ще има действително шанс да стане световен шампион, вярвам в това!Кличко вече е достатъчно бавен за да може Кубрат да го надиграе!! :)
  —цитат от коментар 19 на dereck  До коментар [#19] от "dereck":

  Не гледа мача между Джошуа и Кличко, нали? Защото, ако си гледал и все пак твърдиш, че Кубрат има шансове срещу украинеца значи си много далеч от бокса.

 22. 22 Профил на dereck
  dereck
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Подготовката на Кубрат Пулев в последната среща му с Кевин Джонсън, ме изненада... беше качил много килограми, 116 кг... неговото оптимално тегло е 113,5 кг...!?
  ...Ако това не е част от някаква нова стратегия на треньорът му, говори че е прекарал много време в Б-я и го е дал на "уволнение" :)

  "Кълняхме се в стабилността на финансовата система, а това се оказа похлупак на развалена манджа". Владислав Горанов
 23. 23 Профил на dereck
  dereck
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#21] от "zle_platen_trol":

  Кличко е забележимо бавен вече, ако Пулев се подготви качествено, ако подобри бързината си има реален шанс за победа над Володимир.

  "Кълняхме се в стабилността на финансовата система, а това се оказа похлупак на развалена манджа". Владислав Горанов
 24. 24 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#15] от "nodamncat":

  Не го виждам освен срещу Джошуа, така също у срещу Уайлдър. Американеца го превъзхожда във всеки един аспект от играта.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  До коментар [#9] от "lone_wolf":


  " Джошуа ще яде як пердах от Кобрата ... "


  ++++++
  А представа си нямаш какъв пердах ще изяде Джошуа от мен, ако се кача на ринга, но ... за сега нямам време да се занимавам с хлапетии ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#5] от "mushashi":

  Много добър анализ.

 27. 27 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Нека сме благодарни все пак че дори имаме повод да говорим за наш боксьор. Допреди 10 години никой не се интересуваше масово от този спорт защото нямахме свой представител, нито пък имаше големи боксови срещи в България. Сега все пак сме по-близо до световната боксова сцена. Нека не сме чак толкова черногледи - това за нас си е постижение. Аз лично гледам с надежда към брата на Кубрат Пулев.

 28. 28 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Докато има един милион пояси боксът в супертежка категория ще страда. Ключът за разрешаването на този проблем се държи във феноменалния спортист и човек Джошуа. Ако той продължи да громи всички, в крайна сметка въпреки интригите и разпада на боксовата организация на световно ниво, той ще трябва да бъде признат за абсолютен световен шампион.

 29. 29 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#21] от "zle_platen_trol":Кличко е забележимо бавен вече, ако Пулев се подготви качествено, ако подобри бързината си има реален шанс за победа над Володимир.
  —цитат от коментар 23 на dereck


  Бавен, бавен, колко да е бавен, а колкото и да е бавен да твърдиш, че нашия имал вече шанс срещу него, защото бил по-бавен е несериозно. Ако нашия се подготвил, ако подобрял бързината си, ако Кличко се спъне, ако се подхлъзне, или е махмурлия и така може да има безкрайни " ако ". Всъщност има само едно " ако ", ако нашия беше надарен с много повече талант в тази дисциплина тогава би имал някакъв шанс. И не го казвам, защото имам лоши чувства към него, нищо лично не ми е направил, но ме дразни тази типично българска черта фукни и претенции на фона на посредственост и простотия. Ганю все да вири нос, вижте ме кой съм аз, и когато му покажат кой е, като го направят за смях публично пак не се усеща и продължава. Малко повече смирение, реална самооценка и уважение към действително по-добрите не би ни било излишно като национална черта.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 30. 30 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Как виждам аз развитието на събитията-Джошуа дава реванш на Кличко.След това се бие с Ортиз.При две победи отива на обединителен мач с победителя от евентуален мач Паркър-Уайлдър.При евентуална победа дава реванш.След това се бие с Тайсън Фюри.Междувременно е овакантил титлата на IBF и ще има мач между Пулев и Такам.Ако спечели Пулев ще трябва да защитава титлата .Ако не се появи някой задължителен претендент ще се бие с по-слаби противници докато след поне две години дойде мач с Джошуа.Така че пред Пулев има уникален шанс да стане световен шампион.От него си зависи щото Такам не е нищо особено.Ама ще трябва да свали поне 5 килограма щото доста надебелял изглеждаше.
  —цитат от коментар 5 на mushashi


  Прителю, съгласен съм с по-голямата чат от, което си написал, но нека да уточним някои неща. Аз ще съм първият, който би се изкефил на каса бира, ако някакси Кубрат Пулев продължи да оцелява, все пак съм българин. Но нека не забравяме, че в случая говорим за абсолютен световен шампион, който да обедини всички пояси. Кубрат има шанс да живурка, само дотогава, докато това не стане факт. Той може и преждевременно да приключи кариерата си, ако има мач между него и Джошуа. каквото и да стане в следващите 2 години, изборът е на Кубрат - да се откаже от бокса, преди да се срещне с Джошуа или по всякакъв начин да избягва мач с него. А иначе, ако има мач межди Джошуа и Кубрат изходът е пределно ясен, да се мечтае Ботев Ихтиман да победи Барселона е нереално. Трябва да сме реалисти.

 31. 31 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#5] от "mushashi":

  Глупости, ако това е светът на парите, то Кубрат ще излезе срещу Джошуа или Уайлдър, защо да не изкара няколко милиона за няколко синини?

  Най-добрият вариант е Такам, няколко защити и Джошуа, така ще изкара най-много кинти. Има да мята салфетки до края на живота си.

  Много ми хареса играта на Кличко, страхотно ляво кроше и изключително бърз десен прав. Ако не беше толкова тъп Кличко, Дшошуа щеше да гризне дървото още 6ти рунд. Правилната комбинация беше ляво кроше и десен ъперкът, на крошето Джошуа се надупваше винаги. Или да пробва пак с ляв и десен прав. Просто го изтърва насапунисан, но и Джошуа показа характер пък и тренировките са му изградили прекрасни рефлекси.

 32. 32 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 561 Неутрално

  :Ако не беше толкова тъп Кличко, Дшошуа щеше да гризне дървото още 6ти рунд. Правилната комбинация беше ляво кроше и десен ъперкът.
  —цитат от коментар 31 на otrqdnik


  Ей добре, че си ти умния да обясниш на Кличко как трябва да се боксира!
  Имай малко уважение поне! Този човек не случайно е бил 10 години номер 1!

 33. 33 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  начи нашия требе спешно да се направи на болен. телк,мелк,извинителни бележки от джипито,от андреа .

 34. 34 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#32] от "t0d0":

  Уважавай си го колкото искаш, не се съмнявам, че дупелизци винаги ще има. На слабия му трябва идол, икона. Аз съм българин и няма как да го уважавам заради мръсните номера, които прилага винаги!

  А колкото до коментара, всеки, който не е гледал мача би се изказал така. Нещата са изключително прости, ако от щаба на Кличко мислят като мен след анализа реванш ще има(дори и да е само заради парите). Джошуа е много комбинативен в близката дистанция, ако Клинча се придържаше към обичайната си клинчова тактика вместо да размята ръце като ветропоказател, мисля че нямаше да се стигне до нокаут.

 35. 35 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9302 Неутрално

  Ако изобщо има мач с Пулев, той ще е много труден без да говорим за финала му.

 36. 36 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#30] от "GreenEyes":

  Явно не си разбрал добре анализа ми.Имам предвид,че Джошуа няма интерес от мач с Пулев затова ще освободи без борба пояса на IBF.И ще се бие с посочените по-горе противници.През това време Пулев ще се срещне с Карлос Такам за пояса на IBF.А през това вреем Джошуа евентуално ще се е бил с Паркър и уайлдър,които държат другите два пояса.Та Пулев би могъл да спечели титлата в IBF.След това вече зависи кой ще му е опонент-ако е някой от топ боксьорите трудно ще я задържи.И изобщо може да не стигне до мач с Джошуа.

 37. 37 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#5] от "mushashi":Глупости, ако това е светът на парите, то Кубрат ще излезе срещу Джошуа или Уайлдър, защо да не изкара няколко милиона за няколко синини? .
  —цитат от коментар 31 на otrqdnik


  Въпросът е дали Джошуа иска мач с Пулев.Най-вероятно не.А може и да иска.Тепърва ще видим.

 38. 38 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#36] от "mushashi":

  Съгласен съм. Аз по-скоро разсъждавах, за бъдещето на абсолютната световна титла . А Пулев го споменах в контекста именно на борбата за абсолютен световен шампион. Титлата абсолютен световен шампион може би ще възроди бокса такъв, какъвто беше от времето на Али, Фрейзър, Форман, и в по-малка степен на Тайсън.

 39. 39 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#38] от "GreenEyes":

  Дълго време нямаше абсолютен световен шампион само поради една причина-братята Кличко държаха поясите в различните асоциации.И нямаше как да се бият помежду си.В момента Джошуа не е толкова безспорен фаворит както беше Луис.Уайълдър не му отстъпва,а пък ако Фюри влезе във форма като нищо ще победи Джошуа.А и Ортиз не е за подценяване-викат му Кинг Конг не случайно.Но поне ще гледаме интересни мачове.

 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#5] от "mushashi":Доста логичен разбор.В крайна сметка нищо не пречи на Джошуа да направи публична загрявка от 2 рунда с Пулев и да прибере над млн. :)
  —цитат от коментар 7 на t0d0


  В 2 рунда?
  В професионалния бокс това е невъзможно. Зрителите плащат за да гледат шоу, бой, а не как Кобрата пада след 5 минути.

 41. 41 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#40] от "historama":

  Глупости на търкалета и тънки конспирации. Зависи от много неща,но няма такова неписано правило в проф. бокс, примери бол.

 42. 42 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#40] от "historama":

  Тайсън става за пръв път шампион за 2 рунда.
  Джошуа - Мартин - 2 рунда.
  Бент - Морисън - 1 рунд.

  Принципно биха гледали да направят шоу. Идеята ми е, че Джошуа няма да се напрегне много, за да победи Пулев. От различни класи са.

 43. 43 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4452 Любопитно

  До коментар [#1] от "zle_platen_trol":

  Абсолютно вярно е това. Дано, не се срещнат, защото нашият ще яде голям бой....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 44. 44 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#34] от "otrqdnik":

  Уважавай си го колкото искаш, не се съмнявам, че дупелизци винаги ще има. На слабия му трябва идол, икона.
  —цитат от коментар 34 на otrqdnik


  Поправи ме, ако греша, но от изказването ти разбирам, че щом уважавам Кличко, съм "дупелизец" и "слаб". Ако правиш такива заключения, имаш много изкривена логика!

  Повечето хора биха нарекли подмазвачите дупелизци. Уважението е много различно нещо, което явно ти не разбираш.
  Ако не си забелязал, Джошуа го уважава много. Нарече го и "модел за подражание на и извън ринга". И той като мен е дупелизец?

  А колкото до коментара, всеки, който не е гледал мача би се изказал така.
  —цитат от коментар 34 на otrqdnik


  Който не е гледал мача, няма какво да се изразява по въпроса.
  Моят коментар е към теб, затова че ти се изказваш като типичен простак - Кличко бил тъп и трябвало така и така да играе.
  Изкажи си мнението - "Според мен правилната комбинация беше..", но да се изразяваш по този начин, без да си никой в сферата, е просташко! Не учи Кличко на бокс!
  Факт е, че Кличко е достоен за уважение! Това, че ти не проявяваш такова, говори само и единствено за твоя капацитет!

 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  “Накратко, от обединяването на поясите, които в момента са притежание на Уайлдър и Паркър, зависи дали в края на следващата година или началото на 2019 г. ще се стигне до мечтания - за телевизии, рекламодатели и фенове - мач за определянето на абсолютен световен шампион в тежката категория.”

  Ако се стигне до такъв мач, някой от промотърите ще загуби много!
  Затова и не е видно да са се разбързали по въпроса...

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на jessony
  jessony
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Много хора сипят омраза по Пулев без особена причина (най-вероятно заради неадекватното му поведение след боя с Кличко), но факт е, че той е един от най-добрите боксьори в момента. Може да победи всеки един в категорията, освен Джошуа. Но последния е недосегаем за всички останали. Така, че колкото и да отричате Пулев, той е един от най-успешните ни спортисти в момента. Това, че не ви харесва лично няма никакво значение. Важното е, че в това в което трябва да е добър - бокса, се справя доста по-добре от колкото форумните разбирачи го изкарват
  —цитат от коментар 15 на nodamncat


  Хората не сипят омраза.Хората са обективни.Аз примерно не знам ти какви боксови мачове си гледал,че да пишеш,че можел да победи всеки?И най големия аматьор да си ще видиш ,че Пулев не е за там.Че не може да им стъпи на малкия пръст на десетина боксьора.Освен на някакви пенсии дето по 10 години не са слагали ръкавици и не са влизали в зала,ама за сметка на това са с наднормено тегло.Нима не виждаш,че Пулев им няма и стойката дори на "истинските" боксьори,камо ли силата?Да не мислиш,че Бронзовият бомбардировач Дионтей Уайлдър с 38мача 38победи от които 37 с нокаут,от които 18 са до първите 4 рунда,ще го бави много ли?Мога да се хвана на бас,че ако Кубрат играе с него няма да издържи до 3 рунд.

  п.с. И не ме разбирай погрешно не мразя и не плюя по Кобрата,постигнал е много в бокса но гледам реално на нещата.Българите сме максималисти но без покритие,както примерно още си живеем с четвъртото място по футбол на световното 94г. и си мислим,че сме футболна нация.А както се вика хората се "качиха на луната" вече.

 47. 47 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Всички някак си изпускате очевадното, а то е че Джошуа оцеляваше в средата на мача точно когато си помисли, че е спечелил и се пропука както никога. Удара който го свали в нокдаун, беше същия, който Кличко наби на Пулев. Пулев обаче остана на крака, а в следващата секунда дори избегна лява кука и това на фона на цели 2 нокдауна в актива на Пулев. Джошуа има много добра защита не е като на Пулев. Но пък подцени Кличко и остана без въздух и крака след като се хвърли като за последно в 5ти рунд.
  Пулев е техничен, той не е удряч и съответно не е интересен за гледане, но пък е доста ефективен.

  Поне след този мач десния на Кличко срещу Пулев, който въртят във всяка една реклама на Кличко сега ще бъде заменен с този срещу Джошуа.

 48. 48 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  единственият вариант пред Кубрат Пулев е да се договорят с екипа на Джошуа за фиктивен мач, в който Пулев да поиграе спаринг боксьор и ако стане прекалено тежко да се просне на земята. Кличко имаше куп такива мачове през годините.

  twitter.com/voxybg
 49. 49 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#47] от "patrokalche":

  прав си, Джошуа освен тежкия удар беше и очевидно доста изтощен по средата на мача и ако Кличко беше успял да го натисне по-здраво и имаше повече секунди като нищо щеше да го нокаутира.

  twitter.com/voxybg
 50. 50 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Нещо не ти схванах мисълта ? Кличко бил вкарал по един десен и на двамата ама Пулев не бил паднал ??? ( явно това трябва да значи че има някаква силна страна :D) За сметка на това Кличко му хвърли (на Пулев) общо 5 леви крошета, от които 4 ги глътна като бонбончета, от тях 2 го свалиха в нокдаун, 1 в нокаут. Да не говорим че се видя че Кличко поживи нашия от кумова срама още първия рунд. А Джошуа а съъвсем друга бира. Просто си направи разчет че трябва да свали темпото и по невнимание пропусна един десен, но беше неадекватен по - скоро заради високото темпо което си наложи, не толкова от силата на удара. Готов съм да си заложа цялото имане, че ако поиска, Джошуа ще нокаутира Пулев още с първата серия в първия рунд. Джошуа и Кличко в по - малка степен разполагат с пълен арсенал от удари, а Пулев има един ляв, и по 2 пъти на рунд пуска десен. Крошета пуска по 2 на мач, а има цели мачове без ъперкът. Като цяло евала на нашия, в топ 5 е безспорно, но да се спекулира с някакви теоретични шансове срещу тези двамата е кощунство спрямо бокса като спорт.

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  Добре ще е Пулев да прочете коментарите. Даже и феновете му си правят гаргара с него. Дали ще има зрители за следващия му мач? Освен за да го видят пак като щърк!

 52. 52 Профил на Plamen Milanov
  Plamen Milanov
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Аз мисля,че Пулев трябва да облича тъпия ямурлук и да си се бие / не боксира / с пияниците както прави до момента. За големия бокс ,не трябва и да мисли...по-голям и нагъл простак не съм и виждал.

 53. 53 Профил на jwo18522035
  jwo18522035
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#50] от "zxp53317185":

  Само не разбрахме какъв по-богат арсенал има джошуа от кличко? Невниманието и неразчитането не е оправдание, биячи за 4 рунда колкото искаш сме гледали...Слаба дивизия а особено след нагласения за 60 млн паунда мач с фюри всичко смърди на уредено за съжаление. Иначе нашия не става за нищо

 54. 54 Профил на Oleg Glavshin
  Oleg Glavshin
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#12] от "OOPS":

  ГОВОРИШ ,ЗА МОХАМЕД АЛИ , КРАЛЯТ НА БОКСА ,ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ОЛИМПИИСКИ ШАМПИОН ,ТРИ ПЪТИ СВЕТОВЕН ШАМПИОН, И СПОРТИСТ НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK