Българската федерация по мотоциклетизъм замразява дейността си след 15 май

Българската федерация по мотоциклетизъм замразява дейността си след 15 май

© LAP.bgБългарската федерация по мотоциклетизъм замразява дейността си след 15 май. Това съобщи генералният секретар Иво Цветанов по време на Европейското първенство по мотокрос в Севлиево.


"Решението ни е окончателно. След кръга по мотокрос в град Левски на 15 май спираме да извършваме административна дейност като федерация. Положението е нетърпимо. Не може само с лични средства да бъдат погасявани заеми, за да съществува мотоциклетния спорт. Знаете, че Богдан Николов си ипотекира имот в Плевен, за да погасим голяма част от задълженията и да си върнем лицензите", каза той.


"След като никой от държавата не го е грижа за нашия спорт, приключваме. Имаме уверение, че ако успеем да изчистим всичко, ще получим кръг от Световния шампионат по мотокрос през 2018 година. Той ще се проведе на трасе, което има зад гърба си шест титли като номер 1 в света, именно тук в Севлиево", заяви Цветанов.
Президентът на Европейския мотоциклетен съюз (ФИМ Европа) д-р Волфганг Сръб изрази изненадата си от решението.


"Не мога да повярвам на това, че България може да остане без федерацията по мотоциклетизъм. Хора, вие сте българи и притежавате най-доброто трасе по мотокрос в света! Вие не сте англичани, французи, американци, а българи. Имате това прекрасно място за мотокрос. На състезания, където ходя, пилотите не спират да ме питат кога ще карат отново в Севлиево", обяви той.


Членът на комисия "Мотокрос" във ФИМ Европа Николета Олариу от Румъния също взе отношение по темата и сравни мотоциклетния спорт у нас и в родината си.


"Преди 27 години бяхме равни като държави по отношение на нашия спорт. В последните 10 години обаче България ни задмина и е преди Румъния. Наистина аз също не мога, а и не искам да повярвам, че това, което е изградено като база и авторитета, който имате в световен план, може да бъде изгубено. Мотоциклетният спорт в Румъния, а и в много други държави, е приоритет на правителството. Не е честно това, което става в България", заяви Олариу.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK