Лидерът на "Скай" Герант Томас се оттегли от Джиро д'Италия

Лидерът на "Скай" Герант Томас се оттегли от Джиро д'Италия

© Associated PressЛидерът на "Скай" Герант Томас прекрати участието си в Обиколката на Италия. Уелският колоездач обяви оттеглянето си преди днешния 13-и етап и остави британския отбор без реален претендент за генералното класиране.


Томас претърпя две тежки падания в деветия етап на джирото, а получените контузии не му позволяват да се състезава пълноценно. Той е решил да си даде повече време за възстановяване преди "Тур дьо Франс", който започва на 1 юли.


Уелсецът извади рамото си и контузи коляното си при паданията в деветия етап. Особено тежко беше второто, което беше предизвикано от полицейски мотоциклет. Въпреки травмите той продължи участието си и дори впечатли с второ място в индивидуалния часовник във вторник.
Вчера обаче Томас загуби още време в най-дългия етап от джирото. Той натрупа изоставане от 6:46 минути до лидера в обиколката Том Дюмулен и се смъкна до 15-ото място в генералното класиране. След етапа състезателят на "Скай" беше откаран в болница за допълнителни медицински прегледи."Продължавам да страдам след паданията в неделя. Имам проблем в рамото, с който мога да се справя, но коляното ми се влошава с всеки следващ ден", обясни 30-годишният колоездач.


"Никога не е приятно да се оттеглиш от състезание преди края му, особено когато то е било главната ти цел през сезона. Бих искал да продължа, но обиколката за мен няма да бъде състезание, а ежедневна борба за оцеляване", допълни Томас.


"Сега ще се фокусирам върху тура и се надявам да отида там в също толкова добра форма, в каквато бях за джирото. Искам да благодаря на целия екип и всички колоездачи. Пожелавам им всичко най-добро до края на обиколката. За мен беше прекрасно да имам възможността отново да карам в Италия", завърши той.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах