Шабан Мустафа спечели планинското бягане във Витоша летен фест

Шабан Мустафа спечели планинското бягане във Витоша летен фест

© sofia2018.bgШабан Мустафа спечели планинското бягане във Витоша летен фест, а Емил Стойнев триумфира в надпреварата при колоездачите. Спортният празник се проведе за трета поредна година под мотото "Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша" като част от инициативите на "София 2017 - Европейска столица на спорта".


Мустафа преодоля 12-километровия бегови маршрут с име "Кумата" за впечатляващите 46:34 минути. Шампионът в планинските бягания се подхлъзна на камък и леко се нарани при падане по средата на трасето, но това не му попречи да финишира пръв с преднина от 1:32 мин. пред Димчо Мицов. Трети с пасив от 3:43 мин. финишира Мирослав Спасов.


"За първи път участвам тук, но съм приятно впечатлен от организацията. Става много хубав празник в планината и е добре, че все повече хора излизат да спортуват в планината", каза Мустафа, който стигна до първото място в конкуренцията на още 85 бегачи.
Шабан Мустафа измина най-бързо дистанцията.

© sofia2018.bg

Шабан Мустафа измина най-бързо дистанцията.


Шампионка при жените стана Елена Димитрова. Тя триумфира по убедителен начин, след като преодоля трасето за 1.00:24 ч. и изпревари Милка Михайлова с 2:31 мин. и Петрана Петкова с 6:26 мин.


Тома Котков (57:56 мин.) и Ивелина Маджарова (1.05:02 ч.) спечелиха състезанията при юношите и девойките, а Росен Лилов (49:14 мин.) и Снежина Стефанова (1.00:24 мин.) бяха най-бързи при ветераните над 40 години. В шестте възрастови групи участваха общо 175 състезатели.


Шампионката при жените Снежина Стефанова

© sofia2018.bg

Шампионката при жените Снежина Стефанова


При колоездачите Емил Стойнев преодоля 20-километровия маршрут "Копитото" с време 47:10 мин. Той изпревари Владислав Гюров с 2:34 мин., а Александър Минчев допълните почетната стълбичка с изоставане от 4:27 мин.


При жените номер 1 беше Катерина Габровска с време 1.51:36 ч. Николай Костадинов (52:19 мин.) беше най-бърз при ветераните над 40 години, а Алек Бонев (17:56 мин.) спечели надпреварата при юношите, за които дистанцията беше три пъти по-кратка.


В колоездачните надпревари се включиха общо 55 състезатели. Призьорите в отделните стартове бяха отличени с медали и купи. Най-добрите при мъжете и жените в състезанията по планинско бягане и планинско колоездене си разделиха общ награден фонд от 3500 лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK