Красимир Георгиев завърши успешно ултрамаратона "Бедуотър"

Красимир Георгиев завърши успешно ултрамаратона "Бедуотър"

© фейсбук на Красимир ГеоргиевКрасимир Георгиев стана първият българин, който завършва успешно един от най-трудните ултрамаратони в света "Бедуотър". Той финишира 34-ти от 96 стартирали участници, след като измина 216-километровата дистанция за 37.37 часа.


"За мен е изключителна чест, че бях част от това легендарно състезание. Вълнувам се много и защото имам намерение да направя нещо, което никой досега не е опитвал - да измина трасето в Долината на смъртта два пъти, втория път автономно", каза Георгиев.


Българинът си е поставил амбициозната цел да измине обратния маршрут без външна помощ. След кратка почивка на финала Георгиев е обратно по трасето. Той е впрегнал специална количка с провизии, в която ще има вода и храна под формата на енергийни барчета.
"От опит знам, че колкото и вода да имам със себе си, тя никога няма да бъде достатъчна в тези условия. Ужасно е, а пътят ми обратно към старта ще бъде още по-тежък. Ултрамаратонците обаче сме особен тип хора - умеем да приемаме болката като добър приятел, който знаем, че ще ни посети", допълни Георгиев, който даде обширно интервю за "Дневник" преди участието си на "Бедуотър"."Бедуотър" е едно от най-трудните и изискващи състезания в света. Участниците изминават 216 км, като стартират от 85 м под морското равнище от Долината на смъртта и се изкачват на 4417 м в планината Уитни. Температурите през цялото време са около 50 градуса.


Участниците в "Бедуотър" за специално селектирани. Местата са 100, като 50 от тях са запазени за ветерани. За да бъде допуснат до участие, един състезател трябва да има успешно завършени състезания на 100 и 200 мили нонстоп.


"Животът ще е съществуване, ако няма луди неща, които да правим. Аз трябва да гледам напред и нагоре. Разбрал съм, че стоенето на едно място не е добре за душата ми. Хубаво е, че открих какво искам и какво мога. Важно е за всеки да може да открие това, защото хората живеят, без да знаят какво правят", каза Георгиев за "Дневник".


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK