Глобите за псуването на стадиона - между превъзпитанието, рекета и академията за футболни поети

"Каква съдба да си слуга на Домус ага... БФС оставка" беше изписано на транспаранта, който фенове на "Берое" вдигнаха по време на мача с "Левски"

© LAP.bg

"Каква съдба да си слуга на Домус ага... БФС оставка" беше изписано на транспаранта, който фенове на "Берое" вдигнаха по време на мача с "Левски"Има един виц, знаете ли го: "Айше и Манго щели да се женят. Преди първата брачна нощ Манго казал "Айше, надявам се, че си девствена", а тя отговорила "Дано, дано, ама надали". Такава е и нашата работа - дано, дано, ама надали"...


Така в типичния си стил президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет на футболния съюз Венцислав Стефанов приключва коментара си пред "Дневник" за новите санкции за клубовете в българския футбол. Преди ден Дисциплинарната комисия към БФС, сезирана от комисията "Етика и феърплей", наложи глоби за 9000 лева на четири клуба заради "нецензурни и вулгарни скандирания" и издигнати транспаранти.


Активизацията от страна на футболния съюз дойде след призив именно от "Славия". И предизвика вълна от разнопосочни реакции - одобрителни, критични, иронични...
Целта на БФС е да се сложи край на цинизма и грубите обиди по трибуните по време на мачовете. Някои клубове обаче виждат във възпитателните мерки "рекет", а феновете - цензура.


Идва ли краят на простащината


"Вие бихте ли си завели жената и детето на стадиона? Не бихте", каза Стефанов пред "Дневник". Тъкмо той и "Славия" поискаха за вземане на строги мерки, за да може на стадионите да има "ведра атмосфера". Призивът дойде с декларация след гостуването на "Левски", където президентът на белите се оплака, че е бил обиждан грозно.


Президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет на БФС Венцислав Стефанов приветства новите мерки

© LAP.bg

Президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет на БФС Венцислав Стефанов приветства новите мерки


Две седмици по-късно комисията за етика и феърплей обяви, че приема позицията на "Славия". "Комисията предлага на компетентните органи в БФС да уведомят футболните клубове да предприемат съответните мерки, за недопускане и предотвратяване на използването на нецензурни скандирания и издигането на плакати с вулгаризми, непреводими за децата и юношите, присъстващи на срещите от първенствата по футбол на България", обявиха от комисията на 13 септември.


И след десетия кръг в Първа лига заваляха глобите. Четири клуба са санкционирани с по 1000 лева заради "нецензурни и вулгарни скандирания" и издигнати транспаранти. Макар "Славия" да е сред първите засегнати, Стефанов приветства новите мерки.


"Биеш, падаш, все едни и същи идиоти обиждат. За какво да си твърд фен, като не си дал нищо за спорта, а само искаш. Как го искаш бе, мойто момче? Нищо не идва даром. Ако клубовете смятат, че ще просперират с такива фенове...", коментира Стефанов.


По думите му важна роля трябва да има и полицията, която да изземва плакати с нецензурни послания. "Веднъж завинаги трябва да станем нормална държава с нормални хора." Въпреки това, както става ясно от историята за Айше и Манго, той не е убеден, че глобите ще доведат до успех. Но е категоричен, че трябва да се опита.


Вулгарността като субективно понятие


В правилника за настоящия сезон се казва: "Клубовете, треньорите, състезателите, ръководителите и членовете на клубовете, са длъжни да спазват принципите на Етичния кодекс, Хартата на поддръжниците, лоялност, честност, почтеност, добронамереност, коректно поведение и спортсменско поведение."


В последните кръгове по стадионите зачестиха атаките срещу БФС и президента Борислав Михайлов. По време на домакинството срещу "Левски" привърженици на "Берое" бяха издигнали огромен транспарант с надпис "Каква съдба да си слуга на Домус ага... БФС оставка".


"Берое" беше глобен с 6000 лева след мача с "Левски"

© LAP.bg

"Берое" беше глобен с 6000 лева след мача с "Левски"


Ден по-късно старозагорци се оказаха с най-голямо наказание - 1000 лева за "нецензурни и вулгарни скандирания" и издигнат транспарант, както и 5000 заради несъобразяване с разпореждане на делегата.


"ПФК Берое възприема новите санкции като рекет върху клубовете, тъй като тези глоби са твърде големи и тези пари могат да се използват ползотворно за развитието на клубовете и подобряването на техните бази", обявиха от "Берое" пред "Дневник".


Координаторът за връзка с феновете в клуба - Александър Мечев, каза, че старозагорци ще изпратят запитване до БФС за какво се налага глобата от 5000 лева. "Нито аз, нито някой друг от отговорните лица сме били предупреждавани. Казано на шега, делегатът може да е помолил някое от момчетата на пистата транспарантът да бъде свален", заяви той пред "Дневник".


Според него е странно защо по време на първенството изведнъж е взето решение клубовете да бъдат предупредени, че съществуващият правилник ще се следи строго и ще се налагат глоби.


Внимавай кого обиждаш


Засега остават неясни критериите кое е нецензурно, вулгарно и неспортсменско. За това сигнализира и водачът във Втора лига "Ботев" (Враца). Клубът беше глобен с 250 лева (за Втора лига глобите са по-малки спрямо Първа лига) за "нецензурни и вулгарни скандирания и транспарант", а транспарантът гласи "Коса се присажда, но чест - не".


Обидният транспарант, вдигнат от феновете на "Ботев" (Враца)

Обидният транспарант, вдигнат от феновете на "Ботев" (Враца)


"Нелепо е клубовете да са потърпевши заради закачки на феновете. Няма как да се контролира и цензурира всяко подвикване на стадиона. Пролетта ни глобиха с 5000 лева за расизъм, заради подмятане на един човек в публиката", каза изпълнителният директор на "Ботев" Денислав Георгиев пред "Дневник".


"Етичното, моралното и доброто поведение са относителни понятия и е крайно некоректно да се налагат глоби с конкретни финансови измерения за подобни едностранни констатации", каза още той и допълни: "Според мен е по-добре БФС да се концентрира върху проблемите в детските първенства, където има резултати от рода на 18 и дори над 20 на нула".


Глобите за плакати и транспаранти по трибуните не са новост. Не е новост и неясният критерий за налагането им. През пролетта на 2013 г. БФС глоби ЦСКА с 5000 лева заради надписа "Свещи да си купите с нашите пари", придружен от карикатура на Борислав Михайлов. Тогава Дисциплинарната комисия определи действието на привържениците като "извършена проява, която е спортно неприемлива".


Няколко месеца по-късно през 2013 г. агитката на "Левски" вдигна транспарант "Смърт за бежанците", но глобата беше 3000 лева.


Надписът, донесъл глоба от 5000 лева на ЦСКА през 2013 г.

© Юлия Лазарова

Надписът, донесъл глоба от 5000 лева на ЦСКА през 2013 г.


Хиляди поети по трибуните


Затегнатият контрол върху изказа може да има някакъв ефект, но вече се вижда и друга страна - създаването на хиляди поети. В стремежа си да бъдат оригинални, някои привърженици, ръководители и клубове "заобикалят" новите правила и иронично се обясняват в любов.


Водачът в Първа лига ЦСКА обяви, че адмирира "всяка инициатива, която ще допринесе за развитието на българския футбол". Според червените обаче с новите санкции "се нарушават ценни и изконни правила на демокрацията, а именно всеки да има право да изкаже своето мнение". "Тези санкции могат да имат доста неприятни последствия за клуба, но според нас нещата започват да приличат на своеобразен диктат от позицията на силата и ограничаване правото на феновете на свободно мислене."


"Затова призоваваме всички привърженици занапред да не обиждат и псуват БФС, "Левски" и останалите съперници на ЦСКА, а с много по-позитивен и приятелски тон да изказват мнението си за тях. В случай на несправедливи решения на реферите, които ощетяват отбора ни, ви съветваме да бъдете учтиви към тях, да не нагрубявате тяхната крехка психика и роднини, за да не се стига до нови грешни отсъждания срещу нас. Не обиждайте никого, какъвто и да е резултатът. Не използвайте вулгаризми, а се придържайте към правилното използване на хубавия български книжовен език", призоваха с ирония от клуба. И добавиха, че ще предприемат инициатива за издаването на помагало и наръчник на позволените за скандиране думи, фрази и призиви.

Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 536 Гневно

  Това е ПЪЛНА простотия.

  Първо: за българина СТАДИОНА му е КОФА, където си изхвърля почти цялата негативна енергия.
  Въпрос: Сега къде ще бъде тази кофа? У къщи? На улиците?

  Второ: и без това са средо по 1500 човека на мач от началото на 2рия СЕЗОН на Първа Лига.
  Въпрос: БФС и от тези 1500 човека средно на мач ли ги е страх?

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 2. 2 Профил на cdy54533541
  cdy54533541
  Рейтинг: Неутрално

  Тъпотия, стадионите трябва да си останат свободна зона за псуване. От много регулации и правила в страни като САЩ вижте какво става накрая - масово изперкват и почват да трепят хора наред. Трябва да има къде да се изпуска парата. В България единственото хубаво нещо сега е свободата, ами айде развалете и това и да почнат да се глобяват и съдят за щяло и нещяло.

 3. 3 Профил на Подлизурко
  Подлизурко
  Рейтинг: 466 Весело

  Ох, ако сложат глоби и за изказвания по форуми и сайтове, хептен добре ще стане :)

  😜 ЦИК са с Нетрадиционна сексуална ориентация, ам кви В пука? Безплатна проба- в неделя №12 😜
 4. 4 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Не ми харесва помията, която се излива по стадионите, но ми е странно, по какви критерии БФС налага тези наказания? Няма мач, на който да има каквато и да било публика, и да не се разнасят псувни. Защо 4 отбора са наказани, а останалите - не?
  И какво точно се очаква от клубовете, как точно да спрат някого да псува? Да зашиват устите на зрителите на входа?

 5. 5 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 710 Неутрално

  ... първият ми (интересен) въпрос е: Какво става със събраните от глоби пари? ... БФС си ги раздава, като бонуси „За свършена работа“?!
  Вторият ми (може би не толкова интересен) въпрос е: Какво мисли „Камата“ по въведените мерки? ;) :)

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 6. 6 Профил на Непредубеден
  Непредубеден
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз пък съм напълно съгласен. Не е редно децата, които обичат футбол да слушат просташките цинизми на няколко малоумника. Трябва да има мерки, но да се прилагат еднакво за всички! Естествено, това е личното ми мнение, не ангажирам с него.

 7. 7 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Венци взел да се тревожи за децата и юношите. Това е цинично!
  А когато ги загробва с договори, не се оплаква нали?!?!
  За един преател питам.

 8. 8 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#1] от "Вонин":

  Ми те ходят по 1 500 човека на мач, точно заради идиотите които са отишли да си излетят яда, че са неудачници в живота.

 9. 9 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Гледам доста хора не разбират какво е това да си културен човек и смятат, че футболът трябва да е място за хулигански прояви и хора с липса на елементарно възпитание. Изглежда тези хора са забравили колко пълни бяха стадионите преди да се изроди демокрацията у нас, преди хулиганите да превземат мачовете, преди някой да си помисли даже за подобни пошли транспаранти.

  Стадионът не е място за побойници. Стадионът не е място, където да изливаш негативната си енергия. Стадионът не е място за политика, расизъм, нацизъм, комунизъм и всякакъв друг вид крайни идеологии.

  Стадионът е място, където се провеждат *спортни* срещи, които биват наблюдавани от зрители. Тези зрители имат право да подкрепят *собствения* си отбор, *уважавайки* чуждия. Спортът винаги трябва да носи със себе си спортменство и спортният хъс винаги трябва да е съпровождан от уважение към противника.

  Футболистите не са там, за да дават мнения за съдиите, управляващите футболния съюз или собствениците на чуждите клубове. Те са там, за да покажат най-доброто, на което могат, в този спорт, чрез себераздаване, себеотрицание и спортменство. Същото, важи за треньори, работници, директори и собственици на клубове.

  През последните 20 години демокрацията в България се изроди до това, че всеки си мисли, че трябва да може да си излива душевната помия върху всички останали и това да му е изконно право. Да, ама не! Демокрацията е *уважение* към чуждото мнение и дори да не си съгласен с него. Демокрация *не е* да набиеш фуния в нечие гърло и да изливаш вътре твоята отрова. Демокрацията *не е* насилствено и против всякакви правила и морални обществени норми да караш друг да приеме мнението ти.

  Относно глобите, не само че не са големи, а напротив – малки са. Нека да ударят един клуб като "Берое" с 50 хил. лв. за подобни плакати и скандирания, пък да видим дали ще пуснат същите хора на стадиона следващия път. По-евтино ще им излезе да си инсталират камери и софтуер за контрол, отколкото да плащат подобни глоби всеки път. Притеснението, че тогава няма да останат фенове на стадиона, е безпочвено – "Лудогорец" от години има подобна практика и без фенове не са останали (противно на хумористичните измислици). Феновете ще станат повече, нормалните хора полека-лека ще се завърнат по стадионите и тогава всеки футболен мач ще е отново празник, а не хулиганска битка.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 10. 10 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5659 Неутрално

  В Стара Загора по време на мача освен плакатите срещу БФС се чу и една популярна песен за Левски

 11. 11 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Сега вече не се занимавам с тая простотия БГ футбол, но едно време ходих и винаги задължително сядах зад зевзеците, които са най-голямата атракция на мача. Толкова съм се смял на събираната им десетилетия простотия, която изливаха в тези 90 минути.

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#9] от "phuncky":

  Не че нещо, ама хулиганството по времето на пълните стадиони беше в пъти повече, както и нецензурните изрази.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Съдията, съдията, съдията -пети клас

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 14. 14 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Съдията, съдията, съдията -пети клас

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  Който не знае, има цяла сага по-голяма от тази за Гилгамеш озглавена ЯМКС (Яж ми к..а Симитли), която е написана от феновете на Пирин Благоевград заради търканият с едноименния отбор от сателитния град!
  Там ако за всеки куплет приложат глобата ще утроят приходите в републиканския бюджет

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#9] от "phuncky":
  Само човек, който не е ходил на мач по онова време, може да напише толкова неистини.
  Псувните бяха поне толкова, колкото и сега.
  Вярно е, побоищата бяха по-малко, понеже милицията биеше повече от полицията.
  Липсваха терористичните актове с бомби и димки, кой знае защо наричани от агитки и журналисти "хореография", пак защото милицията биеше.
  На стадионите имаше повече хора, защото вариантите за развлечение бяха в пъти по-малко.
  Единственото смислено нещо, което може да направи БФС е да започне да налага глоби на ръководители-идиоти, които подстрекават с изказванията си към агресия, но вместо това те вменяват на клубовете задължение да следят за нецензурни изрази от публиката. И пак питам, какво може да направи един клуб, за да определи кой точно псува?

 17. 17 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#2] от "cdy54533541":

  да, баш защото простащината на стадионите е на ниво, няма масови убийства "като в САЩ".

  тая логика сигурно на стадиона се учи.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 18. 18 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#9] от "phuncky":

  не знам обаче защото след като стадионът не е "толкова много неща", футболните агитки са станали нарицателно за простащина, скинарщина, нацизъм, псуване и побоища.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#18] от "abdelhaqq":

  Станали са само из празните глави на матряла, дето не е виждал мач на живо. За съжаление, у нас на тоя критерий отговаря бая народ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#16] от "Yotce":

  Да направим резюме на коментара ти:
  - псувните са същите (при пълен стадион, за разлика от сега)
  - побоищата бяха по-малко (при пълен стадион, за разлика от сега)
  - липсваха пироманите (при пълен стадион, за разлика от сега)

  ... но написаното от мен е пълно с неистини? Може би е моя грешка, че не съм сложил достатъчно добра разделителна линия между онова какво е било и онова какво трябва да бъде, дори да не е било.

  Вербалните атаки от публиката са въпрос на онова уважение, което споменах. Модерните технологии позволяват с много голяма точност да се идентифицира всеки нарушител на реда, стига да има желание за това. Едно признавам: какво е псувня и какво – не, трябва да бъде много добре дефинирано, а не оставено на случайни интерпретации.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 21. 21 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#18] от "abdelhaqq":

  Защото това е единственият им начин да се почувстват част от нещо значимо, което по нормални методи не би им било възможно.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 22. 22 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#19] от "Darth Plagueis":

  т.е., викаш, не е верно тва.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 23. 23 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#21] от "phuncky":

  съгласен съм, това е възможно обяснение. което обаче не прави агитките по-различни, нито стадионите - по приятно място. ако беше обратното, статии като тази щяха да бъда невъзможни.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#22] от "abdelhaqq":

  Всъщност, не го викам, напротив, пиша го. Тихо и убедено. Впрочем, мога да го напиша и с аргументи, както съм го правил неведнъж тук.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#24] от "Darth Plagueis":

  ако беше прав, статия като горната нямаше да е възможна.

  иначе нямам против човек да гледа идеалистично на нещо любимо. но това няма да промени характера и поведението на футболните агитки.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 26. 26 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  С някои неща съм съгласен, с други – не. Но великият Венци би следвало най–напред да си затвори устата и след това да иска от другите това. Ако е необходимо, мога и да цитирам примери.

 27. 27 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#25] от "abdelhaqq":

  Статия като горната е възможна заради наличието на неадекватници в БФС, както и в журналистиката.
  Ако спазваме същият критерий, би трябвало да забраним всичко нощни клубове, чалгата, шофирането, купоните... Всъщност, няма да ми стигне сървъра да изброявам. Футболните фенове са сред най-невинните по тая и по други теми.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 28. 28 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#27] от "Darth Plagueis":

  да не би да казваш, че от БФС или журналистите си измислят ""нецензурни и вулгарни скандирания" и издигнати транспаранти" (каквото и да е това), или те предизвикват побоища и погроми по стадионите?

  впрочем, нелепо е при подобни случки по стадионите (нееднократни, както знаем от здрав разум) да набеждаваш веднага хората, които ги забелязват, че били "матрял с празни глави". това си е направо квазирелигиозно, да не говорим, че не прави услуга на репутацията на масата футболни фенове в българия. но го отчитам като субективно пристрастие в един иначе голям радетел за рационализъм, някаква доза всантименталяване по нещо много любимо.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#28] от "abdelhaqq":

  1. Не. Нецензурни думи и скандирания има, разбира се. Както казах, ако ще забраняваме тях, трябва да забраним половината държава. Нещо не четеш внимателно.
  2. Погроми и побоища? Силно казано. Разбира се, че това са неща, които се случват. Но те са твърде редки в сравнение с почти всяка друга сфера у нас. Точно затова написах, че футболните фенове са сред невинните. Но и това не четеш и си мислиш, че съм попаднал в мечтателски свят, докато ти казвам, че зад всичко това стоят многократно казвани аргументи.
  Сега ти казвам и още нещо - стадионите у нас са сред най-безопасните места.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#29] от "Darth Plagueis":

  хехе, естествено, че не чета внимателно, и не мога да се изразявам така, че да ме разбереш и пр, чели сме го тоз реторический похват и отпреди.

  много ми е любим обаче аргументът "дайте да не правим нищо против някакъв устойчив порочен модел на поведение, щото нали, знаете, че и други го правят, навсякъде". надявам се, че не караш колата си по пътищата на тоя принцип - важи и за простащината, и за погромите. да не говорим за други неща около футболните агитки, които повечето са пълни фашисти и граничат с престъпни групировки.

  естествено, не очаквам да са филхармонисти, с пиейчдита, но не аз лично не смятам да пробвам истинността на думите ти на живо от любов към спорта (пък бил той "спорта" на дискусията или някакъв друг). сърбал съм им попарата, тъй че усилието по "оневиняването" им беше някак мило от една страна. но от друга, освен да ми говори за това колко харесваш футбола, нищо повече.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 31. 31 Профил на xxl17532244
  xxl17532244
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Всеки в България знае че на мач се псува - въпросът не е в това дали е морално или не. Отговорът е очеваден за всички. Въпросът е какво реално иска БФС. Ако искаше наистина изкореняване на простотията щеше да наказва с изгонване от стадиона и глоба всеки псуващ фен, забрана за посещение на мачове и пр. Но не би. БФС просто си търси пореден източник на средства и ще си селекционира отборите, които са им неудобни.

 32. 32 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Как бихте реагирали ако се приеме закон да се налагат санкции на всички споменаващи роднините на политиците и разказват за тях вицове ...
  Къде е свободата на словото, каква е тази цензура от Перукан.
  Съвсем са се самозабравили с Домуса

 33. 33 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Няма нормален човек който да е съгласен банда тъпанари 90 минути да псуват и неистово да се обиждат от любов към отбора си и омраза към противника, в същото време глобите за такива като чичо Венци които провокират трябва да започват от 20 000 нагоре.

 34. 34 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Футболните фенове по дефаут са тъпи, но в последно време както всички селяни в София са фенове на Левски или ЦСКА и ходят на стадиона не се търпи. Поне за нас, неселяните.

 35. 35 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Този човек сигурно "добре" познава българския футбол но също така е толкова прост и вулгарен, че едва ли ще допринесе за оздравяването на този спорт и не само на него.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK