Борислав Михайлов ще спечели нов мандат като президент на БФС, сигурен е Йордан Лечков

Борислав Михайлов ще спечели нов мандат като президент на БФС, сигурен е Йордан Лечков

© LAP.bgБорислав Михайлов със сигурност ще спечели нов мандат като президент на Българския футболен съюз (БФС), каза вицепрезидентът Йордан Лечков. Очаква се конгресът да се проведе през февруари, а настоящият президент да търси четвърти мандат на поста.


Като негови съперници с медиите се посочват имената на Любослав Пенев и Наско Сираков, но никой от тях не е потвърдил до момента.


"По всяка вероятност ще е в началото на февруари, доколкото аз знам. Обикновено казвам точните неща. Трябва да отбележа, че абсолютно всеки може да се кандидатира. Не очаквайте от мен да направя някаква интрига. Всеки е добре дошъл, ако има по-добри възможности, по-добра платформа, по-добри реализаторски качества в тази насока", каза Лечков пред БНТ.
Той изтъкна, че никога досега страната не е имала президент на толкова високо ниво в УЕФА. "Мои колеги, включително и аз, са в комисиите на УЕФА. Такова признание не е имал българският футбол. На това нещо трябва да се обърне сериозно внимание и мисля, че на това нещо трябва да се надгражда, а не да получаваме от 20 - 30 - 50 човека псувни."


"Конгресът е този, който избира президента - не вие, не телевизиите, не Йордан Лечков, не Петър Хубчев. Отсега ви казвам, че нашият кандидат е Борислав Михайлов. Аз ще го подкрепя, говоря за себе си. Предполагам, че ще спечели. Сигурен съм, не предполагам", допълни Лечков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK