На живо

Григор Димитров отстъпи пред безгрешния Дел Потро на финала в Стокхолм

Григор Димитров отстъпи пред безгрешния Дел Потро на финала в Стокхолм

© ReutersГригор Димитров загуби финала на турнира "АТП 250" в Стокхолм от Хуан Мартин дел Потро с 4:6, 2:6 след час и 25 минути. Българинът срещна един безгрешен съперник срещу себе си, който през целия мач не свали високото си ниво.


Кулата от Тандил защити титлата си от миналата година, а Димитров, който е шампион в Стокхолм от 2013 г., допусна втора загуба в мач за титлата в шведската столица след 2014 г. Двамата съперници се срещнаха за четвърти път през 2017 г. като вече имат по две победи за сезона. Димитров прекъсна серията си от два поредни успеха срещу аржентинеца, след като го надигра в Синсинати и Пекин.


"Изиграх най-добрият си мач през седмицата, точно срещу Григор. Ти направи чудесен турнир, победи ме два пъти през тази година, поздравления за теб и твоя екип", каза просълзеният Дел Потро.
Двукратният шампион от турнира обясни, че контузиите вече са зад гърба му и се надява на още по-силни изяви до края на този сезон и следващия.


Дел Потро спечели шеста победа от осем мача срещу българина и не му позволи да вземе осмата титла в кариерата си. Аржентинецът, който се завърна на корта след дълго лечение от контузия печели първи трофей от една година насам.


За Димитров загубата на финал е първа за 2017 г. след победите в Бризбейн, София и Синсинати.


"Не ми е необходимо много тук, за да се усмихвам, публиката е невероятна. Първо поздравления за моя съперник Хуан, пожелавам ти всичко най-добро до края на сезона, човече. Няма по-добър джентълмен на корта и извън него, от който да загубя. Това беше вълнуваща седмица за мен, особено пред тази публика, която за мен е почти като домашна. Имаше много български флагове и аз усещам Стокхолм като дом", каза Димитров след загубата.


Шампионът от 2013 г. обеща да се завърне в Стокхолм след една година и да се бори отново за титлата. "Този турнир има история и тя тежи доста. Искаше ми се да спечеля, но съвсем заслужено моят съперник излезе победител".


Григор Димитров срещна съперник, при когото всичко се получаваше.

© Reuters

Григор Димитров срещна съперник, при когото всичко се получаваше.


Григор Димитров записа две двойни грешки в мача, като и двете бяха в откриващия гейм от срещата. След това той не можеше да разчита на силен първи сервис, който влезе само в 62% от случаите. Българинът спечели 20 от общо 33 точки на първото си подаване, срещу 29 от 38 при съперника си.


Кулата от Тандил показа страхотно ниво на играта си, сервисът отново беше най-силното му оръжие, което буквално отказа Димитров. Аржентинецът записа девет аса и само една двойна грешка, но тя не му повлия.


Димитров имаше добри шансове да върне пробивите в началото на първия и втория сет, но и при четирите случая, които му се откриха, Дел Потро намираше най-правилните решения.


Хронология на мача (гейм по гейм).

Гейм, сет и мач за Хуан Мартин дел Потро – 6:4, 6:2

Дел Потро продължи да бъде много убедителен при своите сервис геймове и не допусна изненада. Аржентинецът спечели подаването си с 40:15 и затвори двубоя само за час и 25 минути.

Кулата от Тандил защити титлата си от миналата година, а Димитров отстъпи за втори път във финал в Стокхолм.

4:6, 2:5 Гейм за Дел Потро (пробив за аржентинеца)

Дел Потро реализира решителен пробив, с който поведе с 5:2 във втория сет. Димитров вдигна нивото на играта си, но срещу себе си срещна тенисист, който не сваляше високите стандарти, които демонстрираше от началото на мача.

Дел Потро показа, че всичко в играта му спори и буквално не може да сбърка нито една топка. Изоставайки с 15:30, дори "хвана" неподготвен българина с лоб по диагонала и принуди Димитров да сгреши, пращайки топката в мрежата.


Дел Потро спечели първа титла от миналогодишния си триумф в Стокхолм.

© Reuters

Дел Потро спечели първа титла от миналогодишния си триумф в Стокхолм.

4:6, 2:4 Гейм за Дел Потро

Аржентинецът допусна първата си двойна грешка, но успя да се възстанови без да позволи нивото на играта му да спадне. Кулата от Тандил намираше правилните решения в точните моменти, пращаше топката на линиите и буквално отказа Григор Димитров.

4:6, 2:3 Гейм за Димитров

След драматичния четвърти гейм Григор Димитров отговори по най-добрия начин - безупречни сервиси, които доведоха две директни точки.

Българинът започна да "натиска" повече подаването си и не позволи на Дел Потро да влезе в разиграване.

4:6, 1:3 Гейм за Дел Потро

Както и в шестия гейм на първия сет Димитров имаше възможност мигновено да върне пробива. Той започна по-добер, показа добро движение по корта и стигна до две точки за пробив при 40:15.

Тогава на помощ на Дел Потро отново дойде бомбения първи сервис, който му върна преимуществото и донесе равенство 40:40.

Последва маратонско разиграване от 25 удара, което се превърна в истинско надстрелване, в което победител излезе Димитров. Въпреки това опитният аржентинец отново взе правилните решения в ключовите моменти, не се притесни и спечели подаването си, за да затвърди пробива.

4:6, 1:2 Гейм за Дел Потро (първи пробив във втория сет)

Както и в първия сет Дел Потро реализира пробив след колебания на съперника си. Димитров опита всичко в гейма, но сгреши от бекхенд, после сгреши от форхенд, а когато имаше предимство аржентинецът отгатна всичките му ходове, с което не позволи изненада.

Българинът натисна първия си сервис, но пак не можа да затрудни съперника си, допускайки втори пробив в мача.

4:6, 1:1 Гейм за Дел Потро

Първи колеблив гейм за Дел Потро. Той поведе бързо с 40:0, но Димитров отговори с две поредни точки. След това българинът имаше предимство при разиграването, но реши да бяга на форхенд и сгреши, пращайки топката в мрежата.

4:6, 1:0 Гейм за Димитров

Григор Димитров открива резултата във втория сет. За разлика от първата част той не допусна колебания при първото си подаване, поведе с 40:0 и даде само една точка на съперника си.

Дел Потро печели първия сет 6:4

Дел Потро не трепна и благодарение на ранния си пробив успя да спечели първия сет след 43 минути. Кулата от Тандил се върна от 0:30, отново разчитайки на мощния си сервис, на който Димитров така и не намери отговор.

В началото Дел Потро не успяха да влязат в полето и това даде предимство на Григор Димитро, който предпочете да играе със сечен бекхенд дълбоко на бекхенда на своя съперник и да поведе с 30:0.

Точно тогава Дел Потро отново намери първото си подаване и си върна контрола над гейма, реализирайки три поредни точки, а с шестия си ас спечели и сета.

4:5 Гейм за Димитров

Григор Димитров се задържа в първия сет, взимайки подаването си. Българинът бързо поведе с 40:0, показвайки добро движение по корта преди да сгреши слайс бекхенд.

Последва нова добра комбинация на световния №8, с която отново успя да съкрати изоставането си само на един гейм.

3:5 Гейм за Дел Потро

Нов много уверен сервис гейм за Кулата от Тандил, който спечели подаването си на нула. Дел Потро продължава да е много сигурен при подаванията си и дори не позволи на Димитров да влезе в разиграванията.

3:4 Гейм за Димитров

Първи по-убедителен гейм за българина, който най-накрая показа самочувствие и доминираше в разиграванията. Той спечели с 40:15 без да допуска нов спад. Димитров реализира прекрасно стоп воле, записа и втора директна точка от сервис и успя да се задържи в резултата.

Едва 58% от първия сервис на Димитров е влязъл дотук в мача, като той спечели 10 от 15-те разиграни точки. За разлика от него съперникът му е по-стабилен, движещ се около над 70-те процента.

2:4 Гейм за Дел Потро

Трети пореден гейм на сметката на аржентинеца, който успя да затвърди пробива си. Григор Димитров получи точка да върне пробива, рискуваше повече в разиграванията, но отново форхенда го предаде в решителните моменти.

2:3 Гейм за Дел Потро (първи пробив в мача)

Дел Потро успя да реализира пробив не след своите силни изяви, а слабата игра на Димитров.

Българинът започна колебливо, губейки първите две точки на подаването си, а след това Дел Потро получи две точки за пробив при 15:40. Форхендът на Димитров му изневерява, като на три пъти в гейма той сгреши при най-силния си удар.

2:2 Гейм за Дел Потро

Гейм, доминиран изцяло от Дел Потро, който не срещна никакви проблеми, печелейки подаването си за минута и 46 секунди. Той започна с мощен ас от 202 км/ч, а след това играеше методично на бекхенда на българина, карайки го да греши.

2:1 Гейм за Димитров

Първата пауза идва в полза на българина, който спечели второто си подаване. Димитров настоятелно играеше на бекхенда на своя съперник, но с много дълбоки удари, буквално на линиите Дел Потро успя да вземе предимство в някои от ключовите разигравания.

В крайна сметка след две грешки на Дел Потро от форхенд, геймът отива на сметката на световния №8.

1:1 Гейм за Дел Потро

Аржентинецът изравнява резултата след сервис гейм, в който Димитров показа зъби. Българинът реализира един ретур-уинър при 40:15, но съперникът му успя да спечели подаването си.

1:0 Гейм за Димитров

Димитров спечели първия гейм след леки колебания. Той започна уверено, печелейки първите две точки, като реализира и ас, но след това записа две поредни двойни грешки.

Наложи се българинът да спасява две точки за пробив още в началото, но след това първият му сервис се завърна и той откри резултата.

"За мен най-важното беше да се класирам на финала, това е което исках. Беше доста трудно срещу Фабио, с него никога не е лесно. Опитвах се да държа позитивната нагласа през цялото време и всичко се получи за мен. Наистина харесвам много Стокхолм, турнира тук и се надявам, че ще успея да се преборя за титлата", каза Димитров след класирането си за финала.

Дел Потро преследва първата си титла през сезона и общо 20-а в 28-ия финал в кариерата си. Той достига до мач за трофея за пръв от миналогодишния турнир в Стокхолм.

Преди година той победи Григор Димитров на полуфинала, а в мача за титлата надделя над американеца Джак Сок със 7:5, 6:1.

Дел Потро също започна директно от втори кръг и имаше по-труден път до финала. Аржентинецът се справи последователно с Ян-Ленард Щруш 6:2, 7:6 (6), Юичи Сугита 6:2, 7:6 (6) и Фернандо Вердаско на полуфинал.

Сблъсъкът му с испанеца беше много зрелищен, а Кулата от Тандил надделя с 6:7 (1), 6:4, 7:6 (1) след два часа и 43 минути.

Димитров стигна до финала след победи над квалификанта Йежи Янович, Миша Зверев и Фабио Фонини. Българинът не загуби нито сет по пътя към мача за титлата, а най-сериозни проблеми срещна с полския си съперник, когото победи със 7:5, 7: (5).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  Григор, двусетовия!!!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 3. 3 Профил на Диана Христова
  Диана Христова
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Може да го гледате тук http://live.livewidget.net/streamvideo10/dimitrov-vs-del-potro-atp-stockholm-live-stream-4491398.html

  И мразя се, когато се страхувам. Когато бият някой без вина. Когато във душата ми нахлуват и в нея храчат своята злина.
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#3] от "Диана Христова":
  Там ще гледате размазана и накъсана картина. Нямате ли си Булсат с HD, истинско качество, а след седмици и още по-високо?! Да седиш пред големия ТВ, спокойно....

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на blacksapphire
  blacksapphire
  Рейтинг: 213 Неутрално
 10. 10 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 673 Неутрално
 11. 11 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  2:2 - Делпо си взима сервис-геймовете с лекота, а при Григор е клизма, сервисът му не е много добре за момента

 12. 12 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  ... и току що беше пробит - Делпо поведе с 3:2...

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  4:2 - първи гейм в който Григор се опъна, на загуби след наивни грешки... Този сет май ще го отписваме

 15. 15 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ще има нормалното приземявяване след еуфорията, все пак Дел Потро е по-класния тенисист. Дано до края на годината Григор все пак успее да изпревари Джокович в ранглистата и да завърпи седми, защото от догодина ще му бъде трудно да мечтае за Топ 7, когато и Мъри, и Джокович, и Вавринка, Зверев, и Дел Потро се намесят в спор с Надал и Федерер за титлите от големия шлем.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Гришо пожелавам ти успех, ще ти е нужен срещу тази машина !!!

 18. 18 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Делпо пробива отново - логична развръзка при показаното на корта!

 19. 19 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":
  И на безплатния Спорт+ НД

 20. 20 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":И на безплатния Спорт+ НД
  —цитат от коментар 19 на Мавродинов


  tennistv.com - 10 долара/месец, чудесно качество, риплей и пр. ....

 21. 21 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  В "тънките" моменти на мача просто Дел Потро показва повече класа. И това е още един категоричен показател защо от Григор никога няма да стане голям шампион. Дори да стигне до финал, винаги ще има по някой "Дел Потро", "Надал", или "Федерер"......

 22. 22 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  В "тънките" моменти на мача просто Дел Потро показва повече класа. И това е още един категоричен показател защо от Григор никога няма да стане голям шампион. Дори да стигне до финал, винаги ще има по някой "Дел Потро", "Надал", или "Федерер"......
  —цитат от коментар 21 на agile


  Хубаво, де, разбрахме го това - няма да стане голям шампион... Има ли нужда да го повтаряш като папагал?

 23. 23 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Дел Потро догодина ще се завърне в Топ 5, където беше преди години, и където му е мястото.

 24. 24 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Григор още след първия пробив във втория сет загуби мача. В главата си. Просто няма характер това момче, а 6:4 и 6:2 си е разбиваща загуба. Може би това ще е най-категоричната победа на ДелПотро на този турнир.

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  А турски/татарски тенисист в Лондон, кога?!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 26. 26 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#25] от "hamiltonf1":

  Е, как кога- след 3 седмици! Той Григор нали вече се класира?!

 27. 27 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Хубав мач, но определено Григор нямаше ден. Основната разлика дойде от това, че Дел Потро успя да се възползва от възможностите си за пробив, а Григор - не. А и във много важни моменти допусна непредизвикани грешки.

 28. 28 Профил на Sp.Ace
  Sp.Ace
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Жалко! Пожелавам успех на Григор Димитров в Лондон.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#26] от "agile":

  Гришо, както и всички българи нямат и 1 % нечиста кръв, за разлика от потурите и шалварите, които освен българска, имат и още от над 10 други надодности, довели до генетични малформации....

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 30. 30 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2530 Неутрално
 31. 31 Профил на peter1
  peter1
  Рейтинг: 214 Неутрално

  Всеки мач е изпитание и в този Дел Потро се справи по-добре. Беше по концентриран и изчакваше Григор да греши. Григор бързаше да победи, без да помисли че все пак трябва да играе за победата, а не за красивите удари, които не всякога се случват. Жалко!

 32. 32 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Много стабилен Дел Потро - по-гладен за победата, по-уверен и стабилен, и по-точен във важните моменти.

  Григор от друга страна - струва ми се, че с класирането си за Лондон загуби стръв и игра без желание.

  Логична победа за по-добрия в този мач!

 33. 33 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Не знам кой му прави на Григор програмата и по каква логика трябваше да играе тук,като можеше да играе в Москва и да срещна на финала Беранкис(169).През лятото имаше един много слаб турнир АТП 500 в Хамбург.Там на финала играха номер102 срещу номер 142(двамата Майер).Григор го прескочи този турнир,за да играе във Вашингтон ,където се бяха събрали поне 7-8 играчи от топ 20.През септември имаше 4-5 слаби турнира АТП 250,където не участва.Сега му се събират 5 седмици без почивка,точно преди финалите в Лондон.Отново странно решение да играе във Виена.

 34. 34 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Нашия няма място сред големите в спорта.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 35. 35 Профил на Viper_c
  Viper_c
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Класически Григор!

  Комунист и на некролог да го видиш - пак му удари шамар!
 36. 36 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#34] от "Taiga":

  Твърде късно казваш. Никой не знаеше и той вече е там.

 37. 37 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Жалко за Григор. Че психологически вече мисли за Лондон.

 38. 38 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#33] от "tintiri":

  "Не знам кой му прави на Григор програмата и по каква логика трябваше да играе тук,като можеше да играе в Москва и да срещна на финала Беранкис(169).През лятото имаше един много слаб турнир АТП 500 в Хамбург.Там на финала играха номер102 срещу номер 142(двамата Майер).Григор го прескочи този турнир,за да играе във Вашингтон ,където се бяха събрали поне 7-8 играчи от топ 20.През септември имаше 4-5 слаби турнира АТП 250,където не участва"

  Е, поздравявам те за този коментар! Най-стойностното изказване до момента. Аз напълно споделям разсъжденията ти. Само да добавя, че Григор можеше да разнообрази малко традиционно по-трудния турнир от АТП 500 в Китай с този на АТП 500 в Япония, където имаше далеч по-слаба конкуренция. И който турнир преди няколкоо седмици бе спечелен от Гофен.

 39. 39 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Весело

  Нашия няма място сред големите в спорта.
  —цитат от коментар 34 на Taiga


  Отиди на очен лекар - щото ако не си забелязал, той вече е там!

 40. 40 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  До коментар [#36] от "nodamncat":

  Големите в този спорт са топ 3-5. Нещо като Роналдо, Меси, Неймар. Но до там не се стига с 1 спечелена титла, последвани от 3-4 изпуснати. Постига се по обратния начин - печелиш 5 турнира, можеш да си позволиш да загубиш 1-2. Но Григор няма силата и психиката за това.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 41. 41 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#33] от "tintiri":

  Иначе аз имам някакви подозрения кой му прави програмата на Григор. Това е "малкия" Григор - онзи дето е в гащите му.
  По тая причина той например след Ротердам в началото на годината пропусна турнира в Марсилия, след като беше в добра форма, даде си 3 седмици почивка , и след това се заби в традиционно-неуспешния за него "Индиън Уелз" - в пустинята, на голямата жега. Ама нали ИУ е близко до Калифорния, а там го чакаше една кака.
  В същото време намиращия се в слаба форма Тийм се разходи до Андите на някакъв АТП 250 турнир в Еквадор и го спечели безпроблемно.

 42. 42 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Когато Федерер започна да мачка наред и се наложи в големия тенис, кака Мирка спря заниманията си с тази игра ( а беше добра) и изцяло приобщи програмата си към тази на Роджър. За да не се наложи той да съобразява своята програма с нейната.
  Никой сигурно и не знае коя е приятелката на Надал, но със сигурност е наясно, че тя няма собствена звездна програма, а съобразява всичко с програмата на Надал. Така е и при Мъри, така е при други. При Григор никога не е било така. Той винаги е нагаждал програмата си спрямо тази на жените до него, които обикновено се оказват звезди от по-голям калибър. Така беше при Маша, така е сега и при Никол. Резултатът редовно е разни катастрофи още в първия-втория кръг, като тези в Индиън Уелс.

 43. 43 Профил на Mia san Bayern
  Mia san Bayern
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  Жалко,но животът продължава!

 44. 44 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8795 Неутрално

  Жалко, дано в Лондон да е по внимателен и да има късмет.

 45. 45 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  E, голяма работа, не може само да се печели! Take it easy, Гришо, хич да не ти пука! Скучно е, ако само един печели. Жив и здрав и бягай да си почиваш! Другото е Блаблабла. Ама ти си свикнал на Осанна и разпни го. Хайде, приятна заслужена почивка!

  Мърфи е оптимист!
 46. 46 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#41] от "agile":

  Другарю Агиле, ИУ е от серията мастерс АТП 1000 и е задължителен за тенисистите от топ32. То туй не е концерт по желание . А турнира в Андите без да проверявам съм почти сигурен че е на клей, и никой уважаващ себе си тенисист не би отишъл там преди два поредни мастерса ИУ и Маями на хард, е освен Тийм , той си е клей играч.

 47. 47 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  До коментар [#41] от "agile":
  “Иначе аз имам някакви подозрения кой му прави програмата на Григор. Това е "малкия" Григор - онзи дето е в гащите му.”
  Никога НЕ гледай в чужди гащи!

  Мърфи е оптимист!
 48. 48 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 362 Любопитно

  До коментар [#41] от "agile":“Иначе аз имам някакви подозрения кой му прави програмата на Григор. Това е "малкия" Григор - онзи дето е в гащите му.”Никога НЕ гледай в чужди гащи!
  —цитат от коментар 47 на султана глаушева


  Ми к'во да п'рави завалията, като в неговите май няма никой

 49. 49 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#33] от "tintiri":Иначе аз имам някакви подозрения кой му прави програмата на Григор. Това е "малкия" Григор - онзи дето е в гащите му.По тая причина той например след Ротердам в началото на годината пропусна турнира в Марсилия, след като беше в добра форма, даде си 3 седмици почивка , и след това се заби в традиционно-неуспешния за него "Индиън Уелз" - в пустинята, на голямата жега. Ама нали ИУ е близко до Калифорния, а там го чакаше една кака. В същото време намиращия се в слаба форма Тийм се разходи до Андите на някакъв АТП 250 турнир в Еквадор и го спечели безпроблемно.
  —цитат от коментар 41 на agile

  ИЕ е задължителен,нямаше как да го прескочи.Иначе вместо Ротердам можеше да иде до южна америка,където имаше няколко турнира АТП 250 с много малко от водещите тенисисти.За участие в АТП 250 и 500 топ поставените тенисисти получават финансови бонуси.Възможно е това да е една от причините.Например в Маракеш отиде точно заради такъв бонус

 50. 50 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  До коментар [#48] от "xhi13317223":
  Това от собствен опит ли го твърдиш?

  Мърфи е оптимист!
 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3343 Неутрално

  До коментар [#33] от "tintiri":

  Плащането е важно.

 52. 52 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4194 Неутрално

  Въпреки загубата, чудесен Григор!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 54. 54 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Ще има нормалното приземявяване след еуфорията, все пак Дел Потро е по-класния тенисист. Дано до края на годината Григор все пак успее да изпревари Джокович в ранглистата и да завърпи седми, защото от догодина ще му бъде трудно да мечтае за Топ 7, когато и Мъри, и Джокович, и Вавринка, Зверев, и Дел Потро се намесят в спор с Надал и Федерер за титлите от големия шлем.
  —цитат от коментар 15 на agile


  То това хубаво, до голяма степен бих се съгласил, но много прозират чувствата ти през тези многократни изказвания. Личи си един неосъществен талант с болни амбиции, който намира успокоение в загубите на другия талант. Недай си боже да беше спечелил Димитров четвъртия си финал от четири през 2017, не знам как щеше да успееш да се отпуснеш. Мъка!

 55. 55 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Заслужена победа на дел Потро. Беше по-добър, много по-добър. Признато и от самия Григор Димитров в изключително коректен стил.

 56. 56 Профил на Dedo
  Dedo
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Аз имам Спорт+ но докато се усетя, Grigor folded like a cheap suit.

 57. 57 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#36] от "nodamncat":Големите в този спорт са топ 3-5. Нещо като Роналдо, Меси, Неймар. Но до там не се стига с 1 спечелена титла, последвани от 3-4 изпуснати. Постига се по обратния начин - печелиш 5 турнира, можеш да си позволиш да загубиш 1-2. Но Григор няма силата и психиката за това.
  —цитат от коментар 40 на Taiga

  До коментар [#33] от "tintiri":Иначе аз имам някакви подозрения кой му прави програмата на Григор. Това е "малкия" Григор - онзи дето е в гащите му.По тая причина той например след Ротердам в началото на годината пропусна турнира в Марсилия, след като беше в добра форма, даде си 3 седмици почивка , и след това се заби в традиционно-неуспешния за него "Индиън Уелз" - в пустинята, на голямата жега. Ама нали ИУ е близко до Калифорния, а там го чакаше една кака. В същото време намиращия се в слаба форма Тийм се разходи до Андите на някакъв АТП 250 турнир в Еквадор и го спечели безпроблемно.
  —цитат от коментар 41 на agile

  Когато Федерер започна да мачка наред и се наложи в големия тенис, кака Мирка спря заниманията си с тази игра ( а беше добра) и изцяло приобщи програмата си към тази на Роджър. За да не се наложи той да съобразява своята програма с нейната.Никой сигурно и не знае коя е приятелката на Надал, но със сигурност е наясно, че тя няма собствена звездна програма, а съобразява всичко с програмата на Надал. Така е и при Мъри, така е при други. При Григор никога не е било така. Той винаги е нагаждал програмата си спрямо тази на жените до него, които обикновено се оказват звезди от по-голям калибър. Така беше при Маша, така е сега и при Никол. Резултатът редовно е разни катастрофи още в първия-втория кръг, като тези в Индиън Уелс.
  —цитат от коментар 42 на agile

  Уважаеми пишещи във форума на "Дневник" "Taiga" и "agile", налага се да се примирите, че заедно с вас на Земята живеят и не толкова способни и интелигентни личности. Дори и откровено посредствени. Включително и тенисиста Григор Димитров. Какво означават някякви си класирания между първите 100, 50, 20, че дори и 10? Признават се само първите трима. По изключение до пето място. Както вероятно сте вие във вашите области.
  Потребителят "agile" в няколко области. От днешните коментари разбираме, че притежава качества да бъде сред най-добрите мениджъри на водещите тенисисти от АТП. Вероятно работи за някой от първите 5. Или му предстои в скоро време да сключи договор. Като част от договора или с най-добри чувства би могъл да поеме на доброволни начала и "подреждането" на личния живот на поверения му тенисист. Защо не и на други елитни спортисти, артисти, политици и т.н.
  * Повтарям по смисъл някои реплики към уважаемия потрбител "agile". В резултат на повтарящи се по смисъл негови коментари.

 58. 58 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Аз имам Спорт+ но докато се усетя, Grigor folded like a cheap suit.
  —цитат от коментар 56 на Dedo

  Изискан коментар. С едно изречение авторът демонстрира ангажираност по темата, много добър социален статус и владеене на поне два езика. С дребни пунктуационни грешки.

 59. 59 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6992 Неутрално

  Жалко за пропуснатата възможност, но по важното е, че Гришо ще играе в Лондон

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 60. 60 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Жалко.Време беше Дел Потро да вземе една победа от Григор.И той е човек.
  —цитат от коментар 53 на Dimiter Tsvetkov


  Дядо Митко, това е седмата победа на Дел Потър над Гиргор. Гиргор има 1 победа над Дел Потър.

 61. 61 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#15] от "agile":

  Агилченце, до края на годината Гришо само да си лежи на плажа с Никол, пак ще изпревари Джокович и Мъри. Ще бъде пети или шести с Чилич- зависи от резултатите в Париж и Лондон.
  Но хейтът не пощава..
  Просто се чудя, как може някой да живее, като вижда всичко само в черно?!?
  А ти в същност да не си робот, със заложена в програмата омраза към Григор??

 62. 62 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#41] от "agile":

  Индиън Уелс е Мастърс и е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, анадънму???
  И по това време несе провеждат други АТР-турнири
  И малко информацийка - Индиън Уелс е предградие на ЛА и не е близо, а вътре, ама много вътре в Калифорния.
  И Тийм игра 1/4-финал
  Но явно не само в Чукотка писателите са повече от читателите..

 63. 63 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пак ли психиката му е изневерила?

 64. 64 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 555 Разстроено

  До коментар [#24] от "agile":
  До коментар [#40] от "Taiga":

  Ей добре, че Григор загуби та вие двамата да спите спокойно!

 65. 65 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Жалко.Време беше Дел Потро да вземе една победа от Григор.И той е човек.
  —цитат от коментар 53 на Dimiter Tsvetkov
  Дядо Митко, това е седмата победа на Дел Потър над Гиргор. Гиргор има 1 победа над Дел Потър.
  [quote#60:"Smoke"][/quote]
  Услужливо и колегиално предоставяте информация. Изразявате и уважение към другия участник във форума, респ. към възрастта му. Не би било зле тази информация да е точна. Не е необходимо да сте живели дълго.

 66. 66 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#41] от "agile":

  извинявай явно не си робот, а си просто *д*от - един робот не допуска елементарни фактически грешки - турнирът в Еквадор е бил едновременно с този в София, където участваше Тийм.
  А еквадорския го печели доминиканеца Естрела Бургос....

 67. 67 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#42] от "agile":

  Пак издишаш - в ИУ Григор стигна трети кръг...

 68. 68 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Жалко, дано в Лондон да е по внимателен и да има късмет.
  —цитат от коментар 44 на Peni Nikol

  Да внимава когато пресича улиците! И късмет когато залага в казиното!

 69. 69 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#34] от "Taiga":

  "Ваши" са канадецът Денис Шаповалов, немците Миша и Саша Звереви и още много други, избрали да играят не за матушкината ти (и да, знам, че някои не са и родени там, но то е по същите оричини). Та долу ръцете от Григор!

 70. 70 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Направих една проста сметка и се оказа, че Анди Мъри накрая на годината след АТП-финалите в Лондон ще изхвърчи някъде към 18-19 то място, а може и по-зле. Има да защитава 3000 точки, а той няма да участва на последните 3 турнира. Анди заслужава това дори само заради некоректната постъпка на US Open. Знаеше се, че най-вероятно няма да участва заради същата контузия на бедрото, но той до последно не го обяви, и така съзнателно остави Надал и Федерер да се срещнат преди финала, защото по традиция там първия поставен среща третия, а втория -четвъртия. Това много обърка работата и на Григор, защото го демотивира - той знаеше, че среща големите фаворити Надал и Федерер още на четвъртфинала и евнтуално на полуфинала. Мъри направи мръсно и на Дел Потро, защото чудесно играещия аржентинец трябваше да срещне машината Надал на полуфинала вместо на финала.

 71. 71 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#46] от "жорко":

  "Другарю Агиле, ИУ е от серията мастерс АТП 1000 и е задължителен за тенисистите от топ32. То туй не е концерт по желание"

  Аджайл, другарю, Аджайл.
  И викаш-водят ги под строй към Мастърса. Нема гък, нема мък!
  Те сигурно на Федерер са му извивАле ръцете в ареста, дето пропусна всички Мастърси на червени кортове тая година. Не щото беше контузен, а щото така реши. Че даже и Ролан Гарос-а пропусна. Ама накрая го арестувАха и ръцете му извивАха! Да знае той друг път как се отсъства от Мастърс!

 72. 72 Профил на Nan_Kurunir
  Nan_Kurunir
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  До коментар [#71] от "agile":

  Федерер може да избира на кои турнири да играе,заради възрастта си,без това да му носи санкции. Научете ги малко тези правила преди да пускате смешни опорки!

  "Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар Хаям
 73. 73 Профил на rafa1986
  rafa1986
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Момчето просто нямаше ден. Тук разбира се ще бъде съден строго, защото всички сме пИрфектни! Това, което каресах в тази загуба на Гришо, е че полагаше усилия докрай просто не се получи. Успех на финалния мастърс

 74. 74 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#22] от "xhi13317223":

  Явно не познавате атмосферата тук - във форума са само световни № 1 о когато някой е малко по-надолу, той си е за оплакване:).
  Да не говорим за тънкот0о разбиране на играта, психиката, физиката и дори от секс разбират - питайте ги за Никол, Маша и прочее и всичко ще висе изясни:)

 75. 75 Профил на Dedo
  Dedo
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#58] от "zhivko6461":

  abe ne znam, shtom sam tuk na forumite, ne sam siguren za sotsialnia status.

 76. 76 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#46] от "жорко":"Другарю Агиле, ИУ е от серията мастерс АТП 1000 и е задължителен за тенисистите от топ32. То туй не е концерт по желание"Аджайл, другарю, Аджайл...
  —цитат от коментар 71 на agile

  Да не би във форума да е задействано правило коментарите да са двуезични, т.е. билингуал? Засега. Може би затова "комрейд" е заменено с "другарю"? Да очакваме "камарад", "геносе" и т.н. "Товарищ" е с международен статут.

 77. 77 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#58] от "zhivko6461":abe ne znam, shtom sam tuk na forumite, ne sam siguren za sotsialnia status.
  —цитат от коментар 75 на Dedo

  Имате "Спорт+". Т.е. платили сте си вместо да ползвате безплатни стриймове.
  Всеки има право да гледа толкова програми, колкото може да плати. Или да "стриймва". За което също се плаща. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK