"Негодниците" направиха дарение с пари, получени от дело срещу волейболната федерация

"Негодниците" направиха дарение с пари, получени от дело срещу волейболната федерация

© bgvolleyfans.orgСдружението "Фенове ЗА българския волейбол" обяви, че е направило дарение за децата от волейболния клуб "Тополово". Запалянковците, познати като "Негодниците", са купили екипи и топки за малко над 1000 лева, получени след спечелено дело срещу волейболната федерация (БФВ).


"Ние ги осъдихме, те си платиха разноските, но пък решението една година по-късно още не са изпълнили. Със средствата, които съдът ги задължи да ни платят, закупихме за децата от ВК "Тополово" десет екипа "Ереа", наколенки и топки", се казва в съобщението на сдружението.


"Това със сигурност са едни от най-правилно похарчените пари на федерацията. Защото, докато неуважаемото ръководство на БФВ пръска стотици хиляди за имиджови домакинства, а спортното министерство услужливо им ги дава, някъде там – из знайни и незнайни кътчета на България, има едни хора, които работят безвъзмездно с едни талантливи и ентусиазирани деца", допълват "Негодниците".
Те разказват, че волейболният клуб "Тополово" дори няма зала и децата тренират в двора на училището почти целогодишно. "Единственото затворено пространство за студените месеци (наричат го "холът") е толкова малко, че не позволява дори подобие на тренировка. Финансирането, което получават, стига колкото да гостуват за три мача... И въпреки това са едни от най-добрите – през последния сезон отстъпиха само на един титулуван отбор, а към някои от по-големите момичета вече има апетити от елитни клубове."


"Негодниците" направиха дарение с пари, получени от дело срещу волейболната федерация

© bgvolleyfans.org


"Фенове ЗА българския волейбол" посочва, че "тези деца, както и много други в различни неизвестни ни, едва оцеляващи клубове, заслужават цялата ни подкрепа".


"Не само нашата, а най-вече на държавните хора и тези във федерацията, които определят как да се харчат парите за спорта, които са заделени от нашите данъци. И докато гръмките думи и още по-гръмки доклади за развитие на спорта сред децата си седят само като думи и доклади, а истината е именно тази, която ви описваме, ние избрахме да направим нещо именно за децата, макар и малко – да похарчим едни пари на федерацията по правилния начин. Пък те нека да продължават да се кичат с домакинства на фона на колабиралия ни волейбол", казват от сдружението. Те завършват с обръщение към децата от клуба: "Успех, машинки."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK