Какво следва за руския олимпийски спорт след наказанията

Какво следва за руския олимпийски спорт след наказанията

© Associated PressЧерният вторник. Така големите руски издания нарекоха 5 декември – деня, в който Международният олимпийски комитет (МОК) не допусна Русия до участие в зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Toва беше само една от санкциите, наложени от МОК.


Какви са наказанията и защо


До решението на МОК се стигна след 17-месечно разследване, водено от бившия президент на Швейцария Самуел Шмид. Той ръководеше независима комисия, която беше натоварена със задачата да провери разкритията на бившия директор на Московската антидопингова лаборатория Григорий Родченков за държавно спонсорирана схема за употреба, разпространение и прикриване на допинг по време на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г.


Освен че получава забрана за участие в Пьочнан, Руският олимпийски комитет е глобен с 15 милиона долара. На толкова са изчислени разходите по разследването и тестването на проби.
Вицепремиерът на Русия Виталий Мутко получава доживотна забрана за участие в олимпийски игри, а членът на изпълнителния комитет на МОК Александър Жуков е отстранен от поста.


Олимпийският комитет наложи наказание на още двама руски ръководители - изпълнителния директор на организационния комитет на Сочи 2014 Дмитрий Чернишенко и Юрий Нагорних, който беше заместник-министър на спорта, докато начело на ведомството беше Мутко.


Според разследването на комисията "Шмид", което продължи 17 месеца, спортното министерство на Русия е в основната на допинг схемата. В същото време Шмид заяви, че "няма фактическа информация" за участието на президента Владимир Путин.


Наказанията на олимпийския комитет на Русия няма да засегнат домакинството на страната на световното първенство по футбол догодина. "Както вече беше съобщено, когато стане въпрос за антидопингови мерки, ФИФА поема своята отговорност много сериозно. ФИФА продължава да взема всички мерки по време на своите състезания, за да гарантира, че футболът ще остане чист от допинг", се казва в съобщението.


Кои руснаци могат да участват в Пьонгчанг


До олимпийските игри ще бъдат допуснат руски спортисти, които са "чисти от допинг" и нямат предишни наказания за нарушаване на антидопинговите правила. Те ще се състезават под името "Олимпийски атлети от Русия" и под неутрален флаг.


При евентуални техни победи и при появата им на церемониите по откриването и закриването на игрите ще звучи олимпийският химн вместо руския. Спечелените от тях медали няма да бъдат причислени към общия брой отличия на Русия.


Списъкът на руските спортисти, които могат да участват в Пьонгчанг, ще бъде обявен допълнително, за което ще бъде ангажирана специална комисия. Тя ще бъде ръководена от бившия министър на спорта на Франция Валери Фурнейрон и ще включва представители на Световната антидопингова агенция (WADA) и МОК.


Какво следва за руския олимпийски спорт след наказанията

© Associated Press


Нито един член на делегацията на Русия от игрите в Сочи през 2014 г., лекар или треньор, чийто състезател е признат за виновен в нарушаване на антидопинговите правила, няма да бъде включен в този списък. Представители на руското спортно министерство също няма да получат акредитации за Пьонгчанг.


"Надявам се те да използват този шанс и да видят страхотната възможност, което това решение им дава, а именно да представят една нова и чиста генерация от руски спортисти. По този начин те ще бъдат мост към бъдещето на един чист спорт", каза президентът на МОК Томас Бах.


Да се обжалва или не


Президентът на Руския олимпийски комитет Александър Жуков заяви, че на 12 декември ще има олимпийско събрание, след което ще бъде обявено какви действия ще бъдат предприети от руска страна.


Един от вариантите е Русия да обжалва решението на МОК пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. Основно той разглежда трудови спорове, както и искове на национални и спортни федерации. Според руските експерти едно евентуално обжалване пред КАС трябва да бъде много добре обмислено и балансирано, за да не се постигне обратен ефект.


Дори и иск пред КАС обаче не е гаранция, че членството на РОК ще бъде възстановено, а руските спортисти - допуснати до Пьонан. Спортният арбитражен съд се води от швейцарското законодателство и може да разглежда жалбите като първоинстанционен апелативен съд.


Арбитрите в КАС се назначават от управителния орган на съда за срок от четири години с право да бъдат преназначени в бъдеще. Разглеждането на делата в съда е възможно от един арбитър или от състава на трима съдии.


Александър Жуков

© Associated Press

Александър Жуков


В случай, че КАС отхвърли иска на Русия, може да бъде заведено дело в швейцарски федерален съд. "Нямаме никакви гаранции дори и да обжалваме. Просто ситуацията е много сложна, а и подобни спорове се решават доста дълго време, като е възможно да отнеме месеци и години", каза още Жуков.


Той не изключи възможността олимпийският комитет на Русия да не влезе в съдебна битка с МОК, а да концентрира всичките си усилия върху преговорите с организацията за максимално добри условия на руснаците, които ще се състезават в Пьонгчанг.


"Най-важният въпрос в момента е как да защитим интереса на нашите спортисти. Какво ще се случи с чиновниците, които са наказани, сега не мога да кажа, но и не е най-важното. Цялостната ситуация е от първостепенно значение за Русия и руския народ", каза в кратко изявление говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той гарантира, че президентът Владимир Путин лично ще се заеме с въпроса.


В Русия се надяват, че наказанието ще бъде прекратено след края на игрите в Пьонгчанг. "Предполага се, че след последния ден на състезанията наказанията за Русия ще паднат и е възможно да възстановим членството си в МОК. Беше ни обяснено още, че по време на церемонията по закриването ще може руските спортисти да минат с руския флаг. Условието е всичко около състезанията да е преминало нормално", обясни Жуков.


Приключен ли е случаят с руския допинг


Във вторник Бах обяви случая с руския допинг за приключен. Той изрази надежда, че с изключването на Русия от зимните игри в Пьонгчанг и останалите наложени наказания ще бъде затворена една срамна страница в историята на спорта.


"Тази систематична манипулация от антидопинговата система на Русия беше една безпрецедентна атака срещу олимпийските игри. След тези санкции, които бяха наложени и приети, трябва да погледнем напред към едно по-светло бъдеще на спорта", каза Бах.


На друго мнение обаче е един от главните информатори в разследването - Виталий Степанов. "Ще минат много години преди Русия да изчисти напълно името си и тази култура на допинг да бъде изкоренена", каза бившият служител на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) пред "Ройтерс".


"Адмирирам това решение, но то само по себе си няма да промени нищо веднага. Нужни са много години, защото доста федерации и треньори работят по стария начин, известен на всички. Ще видим дали Русия ще бойкотира игрите, или ще приеме решението на МОК. Ако няма реакция от Путин, това ще бъде признаване на вината", допълни той. Според него няма как да започне промяна, ако първо не се признае вината на всички замесени.


Очаква се след олимпийската среща на 12 декември олимпийските комитет на Русия не само да излезе с решение за Пьонгчанг, но и за своето бъдеще. Възможно е Жуков да бъде отстранен от поста, който заема от 2010 г. При управлението му избухнаха най-големите допинг скандали в историята на руския спорт. Същото се отнася за Мутко, когото Путин направи вицепремиер през есента на 2016 г.


"Да избираш между чиновниците и флага. Сериозността на ситуацията не беше осъзната навреме и тя доведе до катастрофални последствия, които няма как да бъдат избегнати, ако не се вземат кардинални мерки", написа руското издание "Ведомости" след решението на МОК.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Нет проблем, все правильно. ИзгорЕха начЕлниците с наложниците и ковмандировачните. Останалите нямат значение.

 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Уф, това сиг0рно още повече боли. Ще си платят и масрафа за разкритията.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 3. 3 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Следва - ден за размисъл. И после - отново ескадроните летят...

 4. 4 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Следва знаме с герб амурчето със стрелата...хем гладно, но въоръжено до зъби

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 5. 5 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Разумно и справедливо решение на МОК. То не че и в Сочи не се изложиха в любимия спорт на вожда. Колкото и да ги зобят хокеистите, само със зобене не става и не само че на руска земя ги унизиха американците, но и медал не взеха дори прехвалените им хокейни уж звезди, а канадците взеха злато и при мъжете и при жените. А, с допинг методите си в стил КГБ и ЩАЗИ от 70-е години на миналия век напълно си заслужават наказанието да гледат олимпйските игри пред телевизора с чаша водка или чай без стимуланти. Хо-хо-хо

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 805 Неутрално

  А може би ще бойкотират олимпиадата руснаците. И ще излязат от миязмата МОК. Там всичко отдавна е само политика и бизнес. Също и много болни спортисти...

 8. 8 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ми кво следва? следва м.Февруари 2018г и 2-та $трилиона ще приключат както и със спортистите.

 9. 9 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Голям срам. Направо ми е жал.

 10. 10 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1215 Весело

  Следва наливане с бояришник пред зомбовизията и слушане на лютите клетви на Киселев против западния заговор, докато цивилизования спортен свят ще се наслаждава на представлението на топ състезателите в зимните спортове.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 11. 11 Профил на gunar
  gunar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#7] от "tos_buratino":

  А ако може руснаците направо да излязат от планетата Земя, ще е най-хубаво за останалия свят.

 12. 12 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 805 Неутрално

  И така както удариха навремето българските щанги, така ще закрият и руския спорт. Няма как да си в елита без зоб. Обаче теб те скъсват от проверки, а останалите ги пазят.

 13. 13 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#11] от "gunar":
  Ако имаш проблем с руснаците, по-добре ти се качвай на Спейс х и като излезеш в орбита мятай с ръка за стоп.

 14. 14 Профил на Vidin_123
  Vidin_123
  Рейтинг: 406 Весело

  Лично на мен ще ми е тъпо, ако хокеистите ги няма - Щатите-Русия ще е як мач

 15. 15 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Ами ще трябва да играят по правилата. Не само в спорта, но и в другите сфери. Сега няма как да правят паралелна Олимпиада, както когато бойкотираха Лос Анжелос - най-много да съберат Венецуела, Сев. Кореа и май не се сещам за други.

 16. 16 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  " същото време Шмид заяви, че "няма фактическа информация" за участието на президента Владимир Путин."
  Путин е един синеок доверчив наивник, който не контролира хората си. Нищо не говори против това. Нито кагибешническата му параноя, нито следенето и отстрелването на журналисти и политици, нито аншлусът на Крим щото в Украйна изведнъж се появили фашисти. Никакви, бе абсолютно никакви доказателства няма.

 17. 17 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 513 Неутрално

  ДЕРЕВЯНЫЙ ЧЕЛОВЕЧИК,

  пак се е обълкал нещо. Простено му е - нали е русофил, толкова може...

 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  И така както удариха навремето българските щанги, така ще закрият и руския спорт. Няма как да си в елита без зоб. Обаче теб те скъсват от проверки, а останалите ги пазят.
  —цитат от коментар 12 на tos_buratino


  Навремето руснаците бяха тези , които удариха българските щанги. Тогава и българските и руските щангисти зобеха , но нашите под ръководството на Иван Абаджиев поставяха световни рекорди и биеха руснаците наред. Руснаците ни набедиха пред антидопинговия контрол и така на олимпийските игри в Сеул българския отбор беше отстранен, за да се закичат със златните медали руснаците. Направиха ни мръсен и подъл номер , но сега дойде време и те да страдат за същото.

 19. 19 Профил на coxo
  coxo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Според него няма как да започне промяна, ако първо не се признае вината на всички замесени"
  Това ще се случи, точно толкова, колкото руснаците се покаяха за 100 млн. избити от комунистическия им режим, за окупацията на половин Европа и за разпалването на две Световни войни.

 20. 20 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Крайно време е допинга да се разреши в спорта и да има две олимпиади.За дрогирани и за чисти атлети. Ако някой си мисли, че само руснаците взимат допинг, искренно го съжалявам.

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 21. 21 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7165 Неутрално

  Правилни действия на МОК по отношение на Русия! А за останалите нарушители?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4576 Неутрално

  На мен цитираното по-долу ми е най интересно:

  "Вицепремиерът на Русия Виталий Мутко получава доживотна забрана за участие в олимпийски игри, а членът на изпълнителния комитет на МОК Александър Жуков е отстранен от поста."

  Вероятно тези двамцата са се опитали да повлияят на гласуването с рубли! Ако бяха предложили долари, биха успели! Знаем ги от МОК - Батето и той бе пожизнен член!

 23. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3993 Любопитно

  Как какво?!Крайно време е Мутко и Ко да си направят собствена /руска /Олимпиада!!!!!

 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3993 Весело

  До коментар [#1] от "442":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-общо казано:"Няма Олимпиада-няма Проблем"!

 25. 25 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Ем вари го, печи го - то си знае - по втория начин. Блядове, същия беше е и батко ви. Ма как го изплющяха от ББС:)

 26. 26 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1157 Весело

  Е общо казано, всичко е наред, на тях санкции и забрани за участия, дори им помагат.

 27. 27 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 359 Неутрално

  И така както удариха навремето българските щанги, така ще закрият и руския спорт. Няма как да си в елита без зоб. Обаче теб те скъсват от проверки, а останалите ги пазят.
  —цитат от коментар 12 на tos_buratino


  Нали точно руснаците ни спретнаха това, бе, простия!!!То бива-бива глупост и тъпотия, ама при теб всичко по няколко пъти е налято!
  Там не един и двама са вземали допинг, а цялата държвна машина е работила за манипулиране, подменяне и лъгане на пробите със спортистите си.
  И на тази новина - Путин пак ще се кандидатира за президент!Ами нека!Да си го избират и да гледат спорт само по телевизията, че нали и интернета вече щял да им е само техен - измислили си нов и това е.
  Изобщо - изолация и самоизолация - това е Русия.А ти си абсолютен идиот!

 28. 28 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Разумно и справедливо решение на МОК. То не че и в Сочи не се изложиха в любимия спорт на вожда. Колкото и да ги зобят хокеистите, само със зобене не става и не само че на руска земя ги унизиха американците, но и медал не взеха дори прехвалените им хокейни уж звезди, а канадците взеха злато и при мъжете и при жените. А, с допинг методите си в стил КГБ и ЩАЗИ от 70-е години на миналия век напълно си заслужават наказанието да гледат олимпйските игри пред телевизора с чаша водка или чай без стимуланти. Хо-хо-хо
  —цитат от коментар 5 на andreas_hofer  До коментар [#5] от "andreas_hofer":

  Глупав коментар, ама много глупав. Що ти трябва да коментираш хокей, като нищо не отбираш от този спорт. Научете се веднъж завинаги да не смесвате политика и спорт. Да наречеш руснаците играещи в НХЛ прехвалени означава, че или изобщо не следиш хокей, или си тъп трол. В момента едни от най- големите звезди на световния хокей са именно руснаци. Едва ли си чувал за Овечкин, Малкин, Кучеров, Анисимов, Бобровски, Василевский и т.н. и т.н да не ги изброявам. Проблема на руснаците, специално за хокея е, че играчите им са мега звезди, но не могат да превъзмогнат егото си и имат сбор от супер играчи, но нямат отбор.
  А, колкото до изхвърлянето на Русия от олимпиадата, това е справедливо решения, което едва ли изненадва някой. На хокеистите едва ли им пука особено, защото НХЛ така или иначе взе решение да не пуска играчите за олимпиадата.

 29. 29 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Кво да стане, ìстак бърсаците от САЩ ше гепят повече медали със специално разрешени стероиди.
  Друго няма какво да стане. и разбира се още една скучна и компрометирана олимпияда.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 30. 30 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#20] от "royal_sperm":

  Никой не си го мисли, просто тукашният форум е недостижим водач по брой дежурни тролове.
  Честно казано се обзалагам, че повечето пъти изобщо не се чете нищо повече от заглавието, и аз мн рядко прочитам някоя тема, да вляза тук от време на време е ннищо повече от навик.
  Квото и да им говориш каквито и доказателства да им даваш, те си имат една задача и си я спазват и не виждам никакъв смисъл от смислени коментари. Такъв няма.
  Несъгласните с крупната дружина дежурен троляк, май е по-добре да ги подминават или да им отговарят със същата тъпанарска стилистика.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 31. 31 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#7] от "tos_buratino":

  А виноград кислятина, да? ;)

 32. 32 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#20] от "royal_sperm":

  САМО при тях е държавна политика

 33. 33 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 915 Неутрално

  “Повечето обвинения се основават на твърдения, които не са доказани и до голяма степен са неоснователни”, каза Владимир Путин.

  Обвиненията “се основават на свидетелски показания на човек, чиито морални и етични ценности и психическо състояние повдигат много въпроси; няма просто нищо друго “, добави той, имайки предвид избягалият бивш руски анти-допинг служител Григорий Родченков.

  Отчасти Русия е виновна за ситуацията, признава Путин, но добави, че МОК е използвал обвиненията срещу Русия по “нечестен начин” за издаване на обща забрана за олимпийския отбор. Най-ужасното нещо в цялата ситуация със забраната е принципът на колективната отговорност, каза Путин, добавяйки, че той не се използва в нито една правна система в света.

  Русия няма да попречи на желаещите спортисти да се състезават на Олимпиадата под неутрален флаг, каза президента.

  “Ние, без съмнение, няма да наложим никаква блокада, няма да забраним на олимпийците ни да вземат участие, ако някой от тях би искал да участва самостоятелно”. “Те посвещават цялата си кариера, за да се подготвят за тези състезания, това е много важно за тях. Ето защо ние естествено няма да забраним на никого нищо, няма да блокираме нищо”.

  Във вторник МОК наложи забрана за участието на Руския олимпийски комитет в предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончанг, Южна Корея. Решението се основава на разследвания, които според МОК потвърждавали “системната манипулация на анти-допинговите правила в Русия”. Спортисти, които могат да докажат, че са “чисти” обаче, ще могат да участват, но под “неутрално” знаме.

  “Всичко изглежда като изцяло оркестрирано и политически мотивирано решение. Виждаме това – няма съмнение за това” – заяви Путин.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Следва, по болшевишки, посочване на виновник и наказването му.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 35. 35 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#20] от "royal_sperm":

  Аз те съжалявам тебе че си мислиш, че целия свят е като русия. Само държави на лъжата.
  Светът човече е доста по хубав от матушката като цяло.
  За щастие.

  И да, няма друга държава (поне от развитите такива) където спортното министерство да се занимава с допинг измами. Там министерствата се занимават с предотвратяването им.

  У рассии путь Особъ! Вот! :)

 36. 36 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 693 Неутрално

  След ерата на Елцин и безпрецедентното хазяйничене на американците, които се разпореждаха в Русия като в бащиния, дойде Путин. Потупа новите си "партньори", както обича шеговито да ги нарича, по рамото, и дипломатично и съобщи, че голямото разграбване приключи, и че от тук нататък сиренето е с пари. Затова Путин е толкова мразен. Путин върна величието на Русия, а това не влизаше в сметките на американците.
  Братушките са корав народ. Никакви санкции и забрани, дирижирани от вашингтонския диктат няма да ги пречупят. А стара от векове максима гласи, че руснаците винаги идват за своето, нещо с което хамериканските им "партньори", които по разбираеми причини са още с жълто около устата, тепърва ще се запознаят.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 37. 37 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  И така както удариха навремето българските щанги, така ще закрият и руския спорт. Няма как да си в елита без зоб. Обаче теб те скъсват от проверки, а останалите ги пазят.
  —цитат от коментар 12 на tos_buratino


  Ушанка, кой удари българските щанги? Не бяха ли точно братушките ти, в Сеул? Сега им целувай задника?

 38. 38 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  След ерата на Елцин и безпрецедентното хазяйничене на американците, които се разпореждаха в Русия като в бащиния, дойде Путин. Потупа новите си "партньори", както обича шеговито да ги нарича, по рамото, и дипломатично и съобщи, че голямото разграбване приключи, и че от тук нататък сиренето е с пари. Затова Путин е толкова мразен. Путин върна величието на Русия, а това не влизаше в сметките на американците.Братушките са корав народ. Никакви санкции и забрани, дирижирани от вашингтонския диктат няма да ги пречупят. А стара от векове максима гласи, че руснаците винаги идват за своето, нещо с което хамериканските им "партньори", които по разбираеми причини са още с жълто около устата, тепърва ще се запознаят.
  —цитат от коментар 36 на rumata


  И в какво се изразява величието ви, че не можете да произведете един самовар като хората? Смешници!

 39. 39 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#3] от "PisnaMi":

  "Ах, летете вий сред сред дъжд от огнени картечи, вий развихрени предтечи на безоблачните дни, и когато сетний камък на обгърнатия в пламък и разруха древен замък се отрони в пепелта, вий слезнете от конете и Земята целунете - ВЪЗЦАРЕТЕ ВЕЧНА ПРАВДА, ВЕЧНА ОБИЧ НА СВЕТА!" И това ще стане, но всичко - по реда си!

 40. 40 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#38] от "bez_ime2":

  Смешник, имам тулски самовар и тулска пушка! Черпя и с двете - работят чудесно. Бих си купил и новата "Лада", но не се продава в Щатите на европейските цени. А колкото до спорта - хабер си нямаш от постиженията. Сега напънът беше да се срути евентуалната кандидатура на Путин за още един мандат. Той спокойно отговори и на двата проблема на западняците - руските спортисти ще участват, а той ще се кандидатира! И в двата случая Русия печели! В третия също може, но трябва да реши да съди МОК и ВАДА "до дупка". Но, мисля, за сега ще бъде достатъчно да спре предаванията от Пьончан. Загубите на СМИ-тата ще се превърнат в честитки по адрес на чиновниците на тия "органи"!

 41. 41 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#37] от "bez_ime2":

  Разбирам, че имаш опит в целуването...но не руснаците наказаха нашите в Сеул. И добре че напомни на драскачите тук тая срамна история, която показва, че, както казва Тартюф /на Молиер/ "грехът е грях, когато нашуми!". За Путин и Русия, както и за МОК случаят е приключен. Сега остава да се решат няколко дребни нещица. Първото е - ще съди ли Русия МОК и ВАДА или това ще си е работа на отделните спортисти. Второто касае отнетите медали от Сочи, което също е скандално и може да завърши персонално в съда. Третото - това е конструирането на руската делегация и участници, което вече е изведен приоритет. При прочее равни условия, на закритието на игрите, руснаците ще минат облечени в триколорните си облекла и ще носят знамето си. И торбите с медалите!!!

 42. 42 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#32] от "Noal":

  Вярно, вярно! Например сестричките-тенисистки шмъркат съвсем персонално и по лекарско предписание? В зимните спортове десетки северняци печелят медали заради астмата си - пак по лекарско предписание. Сравнете общия брой наказани за допинг европейци и руснаци и ще разберете къде е заровено кучето. Намериха един психично неурановесен, който бил уж поил руските спортисти с "Дюшес", изцедиха го и сега го заритаха в небитието, без да му поискат обяснение /ако допингуването е наказуемо/. Ама какво ли ти обяснявам?

 43. 43 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#10] от "меншевик":

  Ще се наслаждава, ако руснаците не им вгорчат преживяването, като приберат медалите!!!

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Най-общо казано:"Няма Олимпиада-няма Проблем"!
  —цитат от коментар 24 на bat_plamen

  Ами няма половин Олимпиада - просто става фарс ...
  МОК не научиха ли уроците от бойкотите на олимпиади ?!
  Жалко, че олимпийците се подадоха на натиска на САЩ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#3] от "PisnaMi":"Ах, летете вий сред сред дъжд от огнени картечи, вий развихрени предтечи на безоблачните дни, и когато сетний камък на обгърнатия в пламък и разруха древен замък се отрони в пепелта, вий слезнете от конете и Земята целунете - ВЪЗЦАРЕТЕ ВЕЧНА ПРАВДА, ВЕЧНА ОБИЧ НА СВЕТА!" И това ще стане, но всичко - по реда си!
  —цитат от коментар 39 на ИванКар


  Като гледам, в главата ти още кънти залпът на Аврора...

 46. 46 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#37] от "bez_ime2":Разбирам, че имаш опит в целуването...но не руснаците наказаха нашите в Сеул. И добре че напомни на драскачите тук тая срамна история, която показва, че, както казва Тартюф /на Молиер/ "грехът е грях, когато нашуми!". За Путин и Русия, както и за МОК случаят е приключен. Сега остава да се решат няколко дребни нещица. Първото е - ще съди ли Русия МОК и ВАДА или това ще си е работа на отделните спортисти. Второто касае отнетите медали от Сочи, което също е скандално и може да завърши персонално в съда. Третото - това е конструирането на руската делегация и участници, което вече е изведен приоритет. При прочее равни условия, на закритието на игрите, руснаците ще минат облечени в триколорните си облекла и ще носят знамето си. И торбите с медалите!!!
  —цитат от коментар 41 на ИванКар


  Така е, руснаците не наказаха българските щангисти, а ги натопиха...
  Не знам за какво "закритие" говориш и за какви медали бълнуваш, но продължавай да ревеш за Матушката, доставя ми голямо удоволствие...

 47. 47 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#10] от "меншевик":Ще се наслаждава, ако руснаците не им вгорчат преживяването, като приберат медалите!!!
  —цитат от коментар 43 на ИванКар


  Кои медали ще приберат, тиквените?

 48. 48 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#38] от "bez_ime2":Смешник, имам тулски самовар и тулска пушка! Черпя и с двете - работят чудесно. Бих си купил и новата "Лада", но не се продава в Щатите на европейските цени. А колкото до спорта - хабер си нямаш от постиженията. Сега напънът беше да се срути евентуалната кандидатура на Путин за още един мандат. Той спокойно отговори и на двата проблема на западняците - руските спортисти ще участват, а той ще се кандидатира! И в двата случая Русия печели! В третия също може, но трябва да реши да съди МОК и ВАДА "до дупка". Но, мисля, за сега ще бъде достатъчно да спре предаванията от Пьончан. Загубите на СМИ-тата ще се превърнат в честитки по адрес на чиновниците на тия "органи"!
  —цитат от коментар 40 на ИванКар


 49. 49 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#38] от "bez_ime2":Смешник, имам тулски самовар и тулска пушка! Черпя и с двете - работят чудесно. Бих си купил и новата "Лада", но не се продава в Щатите на европейските цени. А колкото до спорта - хабер си нямаш от постиженията. Сега напънът беше да се срути евентуалната кандидатура на Путин за още един мандат. Той спокойно отговори и на двата проблема на западняците - руските спортисти ще участват, а той ще се кандидатира! И в двата случая Русия печели! В третия също може, но трябва да реши да съди МОК и ВАДА "до дупка". Но, мисля, за сега ще бъде достатъчно да спре предаванията от Пьончан. Загубите на СМИ-тата ще се превърнат в честитки по адрес на чиновниците на тия "органи"!
  —цитат от коментар 40 на ИванКар


  Ти клошар ли си, с боклуци ли ще ме впечатляваш?

 50. 50 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 513 Неутрално

  РУСКИЯТ ТРОЛ

  ИванПен.с задръсти форума! Озаптете го!

 51. 51 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 513 Неутрално
 52. 52 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До коментар [#28] от "zle_platen_trol":

  Брех-брех, големи играчи, голяма работа. Аз тези съм ги чувал, гледал съм и няколко мача на живо от NHL, имам и автографи от едни от най-великите хокеисти като Mario Lemieux, Chris Pronger, Steve Yzerman, Martin Brodeur, Patrick Roy и редица други. Ти хубаво ми изреди руските играчи, а за канадските супер звезди Sidney Crosby, Connor McDavid, Brad Marchand, Mark Scheifele, Ryan Getzlaf, John Tavares, Jeff Carter и Eric Staal чувал ли си?

  Трофеят Харт за най-полезен играч в момента е в Конър МакДейвид/Connor McDavid от Канада. За сезон 2015-16 трофеят е взет от Патрик Кейн, САЩ, за сезон 2014-15 - Кери Прайс, Канада, 2013-2014 - Сидни Кросби, Канада и едва през 2012-13 Овечкин, руски играч за последно го е печелил. Това са фактите. С други думи, ушанките имат отлични играчи, но явно канадците ги превъхождат и колкото и да се зобят и правят на велики отнасят по няколко гола от Канада във всички важни мачове. Това ми беше мисълта. Аз нямам време да бъда нито добре платен, нито зле платен трол, просто цитирам фактите.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 53. 53 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#52] от "andreas_hofer":

  Естествено, че канадците ще са номер 1, като си такъв многознайко значи знаеш, кой спорт е религия в Канада. Никой не им оспорва първенството на кандците, но да наречеш руснаците набедени е глупост. И друго искам да те питам, как така Малкин да речем е назобен, а Кросби не е, след като играят в един и същи отбор? Или пък Кучеров и Стамкос? Щото нали си голям експерт, сигурно имаш обяснение. И още нещо, да ни светнеш кой играч води в момента по системата гол плюс пас и кой по отбелязани голове?

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  До коментар [#12] от "tos_buratino":

  "Обаче теб те скъсват от проверки, а останалите ги пазят."

  Оня, дето го хващали 10 пъти с 3 промила и без книжка, и накрая го тикнали в затвора, се утешавал по същия начин: Вчички карат на три промила и никой няма книжка, ама само мен ме хвахаха...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  До коментар [#36] от "rumata":

  "Путин върна величието на Русия..."

  Велика Россссия - изгонена от Олимпийски игри...

  Ха-хааааа, да ви имам "величието"!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#36] от "rumata":

  Точно така, сиренето е с пари. Проссия тепърва ще трябва да се научи да работи, скъп петрол няма да има никога повече, а парите от златните времена отдавна са откраднати а напоследък и под заплахата на финансовото министерство на САЩ. :-D

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  Между другото, тези скандали с допинга са един много удобен повод да се отклони вниманието на мужиците от един друг, далеч по-позорен факт: според Медведев, под умелото ръководство на алкохолика Рогозин руската космическа програма на практика вече е в състояние на клинична смърт:
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-space-programme-collapse-soyuz-2-1b-rocket-cosmodrome-launch-failure-latest-news-a8094856.html

  Величието на Русия май ас.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5019 Неутрално

  , на закритието на игрите,
  —цитат от коментар 41 на ИванКар


  Щирлиц, ма научете го този български език най-накрая! Издавате се!

  Gunter glieben glauchen globen
 59. 59 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  До коментар [#44] от "dark'star":

  Таньо, таньо ти май твърдиш чè любимата ти русия е половината свят?
  Време е да се върнеш в училище и да понаучиш малко географията.

  Алкохол и 30 години безработица - станал си като истински руснак, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK