Цената на "Арена Бургас" ще скочи до около 50 млн. лева

Цената на "Арена Бургас" ще скочи до около 50 млн. лева

© КапиталЦената на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас" ще достигне "около 50 млн. лева". Това означава, че изграждането на съоръжението ще поскъпне с над 10 млн. лева.


Първоначалните разчети бяха, че цялостната инвестиция ще е за 38 млн. лева.


От министерството обясниха пред "Дневник", че оскъпяването се получава, защото се е наложила промяна на предварителните планове. Оказало се, че има високи подпочвени води, а близостта до пътя довела до нуждата от изграждане на по-солидни подпорна стена и дренажна система, което променило целия проект, посочиха от ММС. Отделно цената скочила заради лекоатлетическото оборудване, а също и заради по-голямото интериорно осветление и увеличаването на дебелината на стъклопакетите.
При откриването на "Асикс арена" министър-председателят Бойко Борисов каза, че изграждането на "Арена Бургас" става приоритет в спортната инфраструктура. Целта е залата да бъде готова до края на 2018 г.


Цената на "Арена Бургас" ще скочи до около 50 млн. лева

© Капитал


Проектът в Бургас започна през 2014 г., когато за изпълнител беше избран консорциум, в който е свързваната с депутата Делян Пеевски фирма "Водстрой 98". През 2014 г. общината в града започна проекта с 5 милиона лева, отпуснати от кабинета на Пламен Орешарски по програмата за развитие на общините. По предварителни разчети с тези пари трябваше да се стигне до кота 0, а след това да се чака нова помощ от правителството. На следващата пролет Орешарски падна и това не се случи.


Впоследствие през 2016 г. правителството пренасочи предвидените за ремонт на Зимния дворец 35 милиона лева за довършването на "Арена Бургас". По-късно беше сключен договор с община Бургас и държавата придоби безвъзмездно терена и го апортира в капитала на държавната "Академика 2011" ЕАД, която стопанисва най-големите спортни бази в страната.


От спортното министерство заявиха пред "Дневник", че още при прехвърлянето на тези 35 млн. лева към "Арена Бургас" в министерския съвет е било обявено, че очакваната стойност за изграждането е около 50 млн. лева.


Цената на "Арена Бургас" ще скочи до около 50 млн. лева

© Капитал


През юли спортният министър Красен Кралев инспектира ремонта и заяви, че има голям интерес от страна на потенциални спонсори, които да вземат името. Първият, изявил желание, бил "Кауфланд", обявиха тогава от министерството.


По план "Арена Бургас" трябва да е първата зала в страната с лекоатлетическа писта, която покрива всички изисквания на международната федерация. Идеята беше България да кандидатства за европейско по лека атлетика в зала през 2019 г. Заради забавянето в изграждането погледите се насочиха към 2021 г., а наскоро Кралев заяви, че ще се иска домакинство през 2023 г.


Залата ще е за 7200 души, като ще има подвижни и неподвижни трибуни.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  малоумни схемаджии.
  борисов ще крадне едни 15 процента
  вместо доган. а това какво се било наложило
  са пълни лъжи. укрепването става ясно още при проекта.
  стъклопакетите също. крадат. а кралев замита.

 2. 2 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Това е тенденция в цял свят. В Германия проектът Stuttgart 21 се оказа, че ще струва един милиард повече. Летището в Берлин - но комент :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 3. 3 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А, то и за доган ще има "едни 15%", не се притеснявай...
  И местните крадци, също ще останат едни 10%, а строителите сами ще си краднат...

 4. 4 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 791 Неутрално

  От министерството обясниха пред "Дневник", че оскъпяването се получава, защото се е наложила промяна на предварителните планове. Оказало се, че има високи подпочвени води, а близостта до пътя довела до нуждата от изграждане на по-солидни подпорна стена и дренажна система, което променило целия проект, посочиха от ММС. Отделно цената скочила заради лекоатлетическото оборудване, а също и заради по-голямото интериорно осветление и увеличаването на дебелината на стъклопакетите.
  * * *

  Тоест, проектът е- "ей там има парцел и вдигаме купол"?! Тези неща не се ли калкулират предварително? Няма ли геодезически проучвания преди да почне строежа? Пътят сега ли се е появил? Цените на лекоатлетическото оборудване сега ли се проверява? Увеличението дебелината на стъклопакетите на какво се дължи?!

  ... крадци сър...

 5. 5 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Само се чудя, като минавам покрай строежа на тази зала, къде ли ще паркират тия, които ще ходят там...?! Не знам, кой мозък е измислил, че мястото на такава зала е в претъпкан жилищен квартал!

  Бивш tww09306483.
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Как го беше казАл Ролс или Ройс, ... когато разходите бъдат забравени, остава само удоволствието от качеството, ... или нещо такова. Та 10 - 12 000 000 горница не са чак толкова важни, матряла плаща.

 7. 7 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#5] от "tww09306483":

  с метрото:))))))))))

 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#4] от "diegos":

  Високите подпочвени води са, универсалното оправдание...! Станаха много модни тия води , по времената на ГЕРБ. Магистрали, пътища, сгради, зали, канализации и каквато поискаш инфраструктура се оказва, все над високи подпочвени води...!
  Да се питаш, какви са тия проектанти, дето не са наясно върху, какво точно ще строят!
  Вземат ни за слушатели, за пореден път. На мат`ряла, не му правят впечатление такива неща...!

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Гневно

  ето тук братята американци какъв мултиспорт център ще строят за почти същите пари

  http://rmucolonials.com/news/2017/1/19/athletics-robert-morris-to-build-upmc-events-center.aspx

  ''In addition to the 4,000-plus-seat Peoples Court, a practice court, locker rooms, a strength and conditioning center, offices for athletics, concessions and a souvenir shop, the UPMC Events Center will feature 11,000 square feet of conference and meeting space for campus events and outside organizations.''

  като се има предвид колко са по-високи заплатите на работниците там, не си искам просто да си представям колко пъти е завишена цената на залата в Бургас и колко милиона ще се откраднат

 10. 10 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#4] от "diegos":Високите подпочвени води са, универсалното оправдание...! Станаха много модни тия води , по времената на ГЕРБ. Магистрали, пътища, сгради, зали, канализации и каквато поискаш инфраструктура се оказва, все над високи подпочвени води...!Да се питаш, какви са тия проектанти, дето не са наясно върху, какво точно ще строят!Вземат ни за слушатели, за пореден път. На мат`ряла, не му правят впечатление такива неща...!
  —цитат от коментар 8 на tww09306483


  това се казва изнасилване.
  е щом и това не им прави впечатление
  на зомбираните хора, не знам.
  на оръжие.
  мафиотски отрепки.

 11. 11 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1408 Весело

  ахахах, "Кауфланд Арена" хахаха, тея не са редовни, честно... искам Крадлев в броня на откриването, срещу шампиона на спонсора хахах

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#8] от "tww09306483":

  ми принципно, поселенията отколе се основават върху именно такива терени, и то съвсем неслучайно... вик-тата идват на доста по-късен етап :) за щастие на онези двата автобуса пенции от сутрешния блок

 13. 13 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Такива работи се случват в града, който е витрина на ГЕРБ. Парите изтичат като от пробита кофа. Всички проекти поскъпват с 20-30%, а построеното се скапва през първата си зима.

 14. 14 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 408 Неутрално

  ето тук братята американци какъв мултиспорт център ще строят за почти същите пари http://rmucolonials.com/news/2017/1/19/athletics-robert-morris-to-build-upmc-events-center.aspx ''In addition to the 4,000-plus-seat Peoples Court, a practice court, locker rooms, a strength and conditioning center, offices for athletics, concessions and a souvenir shop, the UPMC Events Center will feature 11,000 square feet of conference and meeting space for campus events and outside organizations.''като се има предвид колко са по-високи заплатите на работниците там, не си искам просто да си представям колко пъти е завишена цената на залата в Бургас и колко милиона ще се откраднат
  —цитат от коментар 9 на carmello


  Не че всичко що е американско не е добро, но в случая ще ме прощаваш, тази зала да е по-хубава и по-голяма от нашата. Това не означава, че цените и проектирането на залата в Бургас не дава повод за съмнения, но поне от характеристиките и снимките се вижда, че тя е в съвсем друга класа. Само погледни схлупения таван и осветлението тип ученически салон на американската, трибуните и капацитета и това, че има само едно баскетболно игрище. Тренировъчни салони с лекоатлетически пътеки е съвсем различно от лекоатлетическа писта. Да не говорим и че не знаем нищо за терена върху който е изградена, комуникациите и т.н. Нашата поне на снимка е бижу хаха

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#12] от "extraCACA":

  Ми принципно си прав, ама става въпрос за строеж на спортна зала, не на барака...!
  Баси, какъв късмет са извадили римляните, че Колизеума им, не е мръднал 2000 години...! :)

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на Aleksandar Belov
  Aleksandar Belov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "diegos":

  Като цяло съм съгласен, че това е замазване. Иначе има неща, които няма как да се прецизират напълно в проектната част, както и форсмажорни фактори. Само да отбележа, че нивото на подпочвените води се установява от геолог, а не от геодезист ;)

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1408 Весело

  До коментар [#15] от "tww09306483":

  а питал ли си ги колко им е струвал Колизеума :)

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  Добрата новина е, че държавата си е прибрала недоразумението. Тя за държавата не е добра, но само си представете Община Бургас затънала с още 50 млн лв? За какво им е тази зала, след като самият Бургас дава отбой, това само Боко знае. Той само не знае, дали ще може да среже лентичка като премиер.

 20. 20 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Баси, какъв късмет са извадили римляните, че Колизеума им, не е мръднал 2000 години...! :)
  —цитат от коментар 15 на tww09306483


  Не е вярно!
  Сега му правят ремонт!

 21. 21 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#19] от "Judjuk":

  А, какво, молове ли да строят! И после пак сме недоволни, децата нямало къде да спортуват, една свестна зала сме нямали и т.н. Ей, няма угодия на този народ!

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  Ми то имаше почвени води още при изкопа за строеж на сградата на Технополис. Би трябвало този проблем да е известен на проектанти и строители. Става дума за едни 12 млн лева. Не е шега работата. Едно време с такива неща се занимаваше прокуратурата, сега не знам кой? Сигурно времето дъждовно пак ще бъде виновно. Някой трябва да напише ода за дъжда и пазарната икономика.

 23. 23 Профил на zuramode
  zuramode
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Да вземат вече да реставрират чинията на Бузлуджа ли? Вместо да "строят" къщички от слама за милиони.

 24. 24 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Подпочвените води - прьв приятел на нашенското корумпе!...

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  До коментар [#19] от "Judjuk":А, какво, молове ли да строят! И после пак сме недоволни, децата нямало къде да спортуват, една свестна зала сме нямали и т.н. Ей, няма угодия на този народ!
  —цитат от коментар 21 на oliverstone


  Не се наемай, залата няма да е за деца.

 26. 26 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#13] от "tos_buratino":

  Абе аз бях там лятото и се втрещих от автобусните им спирки, направени с гигантски метални элементу като за противоракетно укритие...само си представям себестойностите и " маржовете"...

 27. 27 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Любопитно

  До коментар [#14] от "oliverstone":

  хехех, схлупения таван, абе вие не сте хора бе - ''бижуто'' на Боко Арена Армеец глътна несметни милиони и е ПРАЗНА, има 3 спортни събития годишно, на които е заета на 30% и някой и друг концерт, същото с националния стадион Васил Левски с 45 000 места дето последно се е пълнил на концерт на Цеца примерно....

  аман от тая малоумна комунистическа грандоманщина която все е на загуба и все се плаща от Ганьо....

 28. 28 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 941 Неутрално

  третата снимката с михлюзите е култова и говори много
  Зала Бойчо Брънзов не могат да запълнят камоли Арена Кофтиланд

  Тиква под наем.
 29. 29 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Как по време на строежа се разбира за високите подпочвени води? За да си построиш една тъпа къща ти искат геодезична оценка на имота...

  Това е малко като прословутия комплекс Фонтаните в София, който потъвал...

 30. 30 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#26] от "Yomega":

  60 000лв е цената на бройка от тези спирките. Повечето от тях са строени до други вече съществуващи и пак нови спирки. Ако питаш община Бургас, може да кажат, че спирките да се оскъпили заради подпочвени води. Все пак това не са спирки като спирки, а спирки с няколкометрови основи. Изкопите за тези спирки бяха като за сграда с 2 етажа подзмени паркинги.
  Между другото спирките са с нагреватели под плочките, нищо че в Бургас вали сняг веднъж на 2 зими. Тези нагреватели така и не заработиха а оправданието на общината - те не били да топят лед а сняг. Пейките им ръждясаха след 3 месеца, понеже са изццяло метални и не били за поставяне на открито.
  Такива неща се случват в "националния център за усвояване".
  Но щом е Бургас не го закачай. Кмета си плаща такса спокойствие на бургаските медии, т.е. от там новини за престъпленията на местната власт не може да се чуят а по правило националните медии не се интересуват какво се случва в дълбоката провинция, освен ако не става въпрос за подобен голям обект с държавно финансиране.
  В Варна поне има журналисти и будно гражданско общество, които осветляват какво се случва. А Бургзлии винаги са били крепостни селяни и такива ще останат.

 31. 31 Профил на primerno
  primerno
  Рейтинг: 464 Любопитно

  Абсолютно безмислен и грандомански проект! Кога за последно събитие по лека атлетика е събирало над 7000 души в България?

 32. 32 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 604 Неутрално

  По план "Арена Бургас" трябва да е първата зала в страната с лекоатлетическа писта.


  По план и Арена Армеец трябваше да има писта, ама дойде "еднокнижния" и каза: сега и ведна Ви спестявам 10 мил. лева - резна пистата и подземния паркинг.


  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/08/31/1899019_rojba_na_dve_semeistva/

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 33. 33 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1215 Весело

  Класика в жанра... к'ва я обявихме цената ... к'ва стана :) Подпочвени води ... бах маа му как пък не направиха предварително проучване на терена за няма и 20000 лв.? Лекоатлетическото оборудване и то оскъпило ... и тъй над 10 милиона отгоре стана цената :) Според мен, много станаха маймуните на клона ... дано реалните изпълнители (стандартните подизпълнители) да вземат и те някой лев в крайна сметка :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 34. 34 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 704 Любопитно

  Хм, нали само в Русия стадионите се оскъпяваха по време на строителството?

 35. 35 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#30] от "tri":
  В Бургас останаха много малко бургазлии , не сте точен в оценката си
  В Бургас няма подобие на ТИМ , за разлика от Варна която е превзета изцяло , та за какво гражданско общество говорите?!

  Тиква под наем.
 36. 36 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  третата снимката с михлюзите е култова и говори много Зала Бойчо Брънзов не могат да запълнят камоли Арена Кофтиланд
  —цитат от коментар 28 на CEO


  ето това е разковничето.
  няма икономическа обосновка.
  няма техническо проучване.
  тоя проект се точи не знам коя година,
  освен всичко се прекрояваше петстин пъти.
  оправданията са тип мутробарок от 90те и
  като тея на оня чобанов за паветата. щяло да има
  няколко периода по булевард дондуков. ами аре
  сложете и макадам бе отворковци.
  геологията се прави преди да се започне техническият проект.
  лъжат като цигани. а това за арена армеец не е вярно. имаше нужда
  от такава зала, с такъв капацитет. всяка държава си има.
  разни големи първенства не могат инак да се проведат, както
  и концерти на по-известни изпълнители. това че весела лечева
  се осра с леката атлетика дето не стигнаха 7 метра
  за пистата и след това борисов крадна заедно с пешов си е ясно отдавна.

 37. 37 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#13] от "tos_buratino":Абе аз бях там лятото и се втрещих от автобусните им спирки, направени с гигантски метални элементу като за противоракетно укритие...само си представям себестойностите и " маржовете"...
  —цитат от коментар 26 на Yomega


  Само искам да те "довтрещя", че на някои от тях има и подово отопление! Не се шегувам, решиха да сложат отопление "против заледяване"! http://www.kmeta.bg/pravyat-podovo-otoplenie-na-spirkite-na-gradskiya-transport-v-burgas

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Редакцията! Правите ли разлика между цена на залата и размер на инвестицията?
  За цена на залата ще можем да говорим, ако решим да я приватизираме. Може да се окаже 1 лев по стар български обичай.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#9] от "carmello":

  Намерил си пример та дрънка. Тая американска зала изглежда като училищен физкултурен салон в сравнение с нашата.

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#17] от "extraCACA":

  Ами..., питайте ги от ГЕРБ, че на вас ви трябва...! :)
  Ама..., освен това може да питате и как се строят водопроводи и пътища, че на римляните май им се получават по-добре и по-качествено нещата при строителството...! :)

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на modus operandi
  modus operandi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#35] от "CEO":

  Просто на някои места умишлено се преекспонират едни неща, а на други където проблемите са в пъти по-големи всички си мълчат и се правят че всичко е наред и се замитат под килима. Бургас е в пъти по-зле отколкото се опитват да го представят някои хора, нито дори Пловдив. Не помага и факта, че граждани и протести се правят най-често от политически клики с политически цели и финансова стимулация, което рядко води до реално решение на проблемите.

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  ...Да се питаш, какви са тия проектанти, дето не са наясно върху, какво точно ще строят!....!
  —цитат от коментар 8 на tww09306483

  Завършили ТУ Габрово. С тройки.

 43. 43 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Който не знае , да му кажа ..

  Залата беше построена на мястото на бивши военни поделения - малки двуетажни сгради пръснати на големи разстояния една от друга и сгушени сред китна растителност и много дървета.

  Когато одобриха проекта стартираха сеч на всичката тази растителност - около 30-40 годишни дървета бяха нацепени и нарязани на парчета, а пейзажът заприлича на обезлесена амазонска джунгла.
  И всичко това, за да се издигне един грозен бетонен купол - поредната спортна зала в град разполагащ с около 4 такива, едната от които точно срещу новостроящата се. Издръжката на всички тези спортни съоръжения е наливане на пари в черна дупка и финансиранията идват обикновено от преките данъци или от косвени такива - синя зона, общински такси и т.н.
  Крадци сър,

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 44. 44 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 550 Весело

  До коментар [#5] от "tww09306483":

  Чудесна идея. Хайде сега още 10 милки и за паркинг, че видиш ли ти посредата на строежа се оказало, че хората няма да има къде да паркират.

 45. 45 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Пари на вятъра.

  If you are going through hell... Keep going!
 46. 46 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 638 Неутрално

  От парите за строителство най-лесно се краде

  If you are going through hell... Keep going!
 47. 47 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#39] от "dorn":

  що, ще пълните по- голяма от 4000 души зала ли ? На колко събития, едно на 5 години ?

  стига смешки

 48. 48 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#43] от "hypercube":

  ''И всичко това, за да се издигне един грозен бетонен купол - поредната спортна зала в град разполагащ с около 4 такива, едната от които точно срещу новостроящата се.''

  няма да те разбере Ганьо, той не иска малка и модерна зала, разполагаща с пространство за спорт на гражданите, Ганьо иска зала за поне 15 000 души, нищо че после наемът и ще е безбожен и ще стои празна

  Ганьо ако може и Кремиковци ще върне !

 49. 49 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#43] от "hypercube":

  ''И всичко това, за да се издигне един грозен бетонен купол - поредната спортна зала в град разполагащ с около 4 такива, едната от които точно срещу новостроящата се.''

  няма да те разбере Ганьо, той не иска малка и модерна зала, разполагаща с пространство за спорт на гражданите, Ганьо иска зала за поне 15 000 души, нищо че после наемът и ще е безбожен и ще стои празна

  Ганьо ако може и Кремиковци ще върне !

 50. 50 Профил на primerno
  primerno
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Да не говорим, че това е цената само за строежа, без оборудването, там още 10 милки поне.

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  До коментар [#13] от "tos_buratino":Абе аз бях там лятото и се втрещих от автобусните им спирки, направени с гигантски метални элементу като за противоракетно укритие...само си представям себестойностите и " маржовете"...
  —цитат от коментар 26 на Yomega


  Това е за да всяват страх и ужас. А новата спортна зала ще всява възхищение и преклонение пред строителите на нова България.

 52. 52 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  "Цената на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас" ще достигне "около 50 млн. лева". Това означава, че изграждането на съоръжението ще поскъпне с над 10 млн. лева.
  Първоначалните разчети бяха, че цялостната инвестиция ще е за 38 млн. лева."

  Значи с парите , които платихме на руснаците за двата ядрени самовара можехме да построим 40/ словом четиридесет/ такива спортни зали, балабар с корупционната добавка от десетина милиона.
  Сравнения мога да се правят и със стойността на други мащабни обекти, за да разбере българина на какво мащабно ограбване е подложен като плаща данък Русия.

 53. 53 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#30] от "tri":В Бургас останаха много малко бургазлии , не сте точен в оценката си В Бургас няма подобие на ТИМ , за разлика от Варна която е превзета изцяло , та за какво гражданско общество говорите?!
  —цитат от коментар 35 на CEO


  Както повечето градове в България и Бургас е град на ДпС.
  Това е причината присъствието на ТИМ да е донякъде ограничено.

 54. 54 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#39] от "dorn":що, ще пълните по- голяма от 4000 души зала ли ? На колко събития, едно на 5 години ?стига смешки
  —цитат от коментар 47 на carmello


  Не съм писал че ще я пълним, нито че ни е необходима, още по малко и че ще можем да я подържаме ( ако четеш внимателно - Академика ). Репликата беше само за сравнението с оная зала.

 55. 55 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Оказало се, че има високи подпочвени води..."
  Хахаха! Чак сега го разбраха? А стига! Схемата е ясна! Парите ще бъдат усвоени от когото трябва! Няма такава държава!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 56. 56 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#19] от "Judjuk":А, какво, молове ли да строят! И после пак сме недоволни, децата нямало къде да спортуват, една свестна зала сме нямали и т.н. Ей, няма угодия на този народ!
  —цитат от коментар 21 на oliverstone


  А те само да я построят, не 50, а 100-тина милиона по-късно, и стой та гледай - вътре дете до детето, тренират ли тренират....

 57. 57 Профил на Десетолевка
  Десетолевка
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От толкова коментирали тука.
  Пак не стана ясно, Бургазлиите какво мислят

 58. 58 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Само прочетете постове 1, 3, 8 и т.н., по-нататък се отказах да броя. Ако на авторите на тия постове им се удаде и най-малката възможност да крадат, те ще те оглозгат до гол кокъл. Личи им отвсякъде. Добре че Господ на бодлива крава рога не дава.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 59. 59 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1352 Разстроено

  Ами заради това нормалните хора емигрират - като знаят колко корупция има зад всичко това и грешни пари - ако ще 100 зали да построят, това не грее много.

 60. 60 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 678 Неутрално

  герберастите са най-оядената шайка. Случиха тъкмо като заваляха европарите и не дават кокала вече десетилетие. И след това 80% не били дебили...

 61. 61 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  От толкова коментирали тука. Пак не стана ясно, Бургазлиите какво мислят
  —цитат от коментар 57 на Десетолевка  Как тъй не разбра? Нали пише, че общината я дала на държавата. Да си я финансира и да си я ползва, както намери за добре. На града ще му служи за украса.

 62. 62 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#5] от "tww09306483":

  Там е щото терена им излезе без пари.
  Иначе по-подходящи частни терени, като локация, достъп бол.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK