Направи си хегемон: как се стигна до създаването на "Лукойл Левски" в баскетбола и какво следваНай-голямата хегемония в историята на водещите отборни спортове в България приключи по неестествен начин. Досега никой отбор в първенствата по футбол, баскетбол и волейбол при мъжете и жените не беше успявал да направи това, което "Лукойл Академик" постигна в новата си история - 14 титли за 15 години, включително и серия от 11 поредни титли.


В средата на сезона, устремен към 15-ия си шампионски триумф от 2003 г. насам, "Лукойл Академик" направи рязък завой и сам излезе от пътя. Ръководството на клуба в лицето на генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев реши да сложи точка на проекта и да се насочи към ново предизвикателство. А то е обвързано с "Левски 2014" на Константин Папазов.


Макар да беше оповестена още на 2 януари, новината спокойно може да се брои за една от новините на годината в сферата на българския спорт. Но как се стигна до нея и какво носи със себе си?


Защо сега
В началото на новото хилядолетие "Лукойл Академик" се превърна в своеобразен феномен. Отбор от спорт извън футбола, различен от ЦСКА и "Левски", успя да привлече стотици млади почитатели. В студените есенни вечери пред зала "Универсиада" често имаше опашки от чакащите ученици и студенти (и не само), желаещи да гледат поредния мач на отбора в Европа.


Спонсорът даде името си на клуба и вдъхна нов живот на славния "Академик". Постепенно машината заработи и изглеждаше, че е произвела хубав продукт. На полето действаше добре играещ отбор, разполагащ с голяма звезда - Тодор Стойков. Съставът имаше американци на прилично ниво като Прийст Лодърдейл и Донта Смит (наред с още няколко в първите години на проекта), които с поведението на и извън игрището привличаха публиката. Диджей и мажоретки внасяха допълнително усещане за пълнота в предлагания продукт. Налице бяха и успехите, включително незабравими победи срещу отбори като "Реал" (Мадрид).


Постепенно обаче "Лукойл Академик" изпадна в застой. Докато титлите в България вървяха една след друга почти без проблеми, голямата цел за по-осезаем европейски пробив остана недостижима. Нито непрестанните треньорски промени, нито постоянният приток на нови играчи помогнаха нещо да се промени. Напротив, "Лукойл Академик" загуби симпатичния си облик и остана да се носи по инерцията - титла в България и незадоволително представяне в Европа.


Направи си хегемон: как се стигна до създаването на "Лукойл Левски" в баскетбола и какво следва

© LAP.bg


Чашата на търпението вероятно е преляла някъде преди три месеца. На 2 октомври 2017 г. отборът отпадна от Шампионската лига след две загуби от литовския "Ювентус" (Утена) и трябваше да се задоволи с участие в Купата на ФИБА Европа (също оказало се разочароващо).


Точно четири дни по-късно президентът на "Левски 2014" Константин Папазов каза, че очаква върху клуба да се изсипе "златен дъжд". "Бъдете сигурни, че рано или късно "Левски" ще бъде финансово обезпечен. Човек само трябва да е готов да изтърпи болката и мъката, която вече е минала", заяви на 6 октомври той.


Преди ден медиите бяха информирани, че е сключен договор за "генерално спонсорство между баскетболен клуб "Левски 2014" и "Лукойл България" ЕООД, чиято цел е по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол".


Феновете са ни скъпи


Това, което се случва на практика, е прехвърлянето на основния двигател на баскетболния проект от един клуб на друг. "Лукойл Академик" се преименува на "Академик" и ще продължи да участва в първенството, като ще играе в Правец. Треньор остава Георги Давидов, който ще използва талантливите млади състезатели от съставите на "Лукойл Академик" и "Левски". Звездите на шампиона отиват при сините, а отборът ще се казва "Лукойл Левски" с треньор Папазов и президент Тодор Стойков.


Тук излиза въпросът какво повече може да даде "Левски" на проекта от "Академик". Най-логичният отговор е публика. Но с едно наум.


Направи си хегемон: как се стигна до създаването на "Лукойл Левски" в баскетбола и какво следва

© LAP.bg


През 2014 г. под ръководството на Папазов сините първи препречиха шампионския път на "Лукойл Академик". С финансовия гръб на близката до силния по това време Цветан Василев "Велдер билд", "Левски" стана шампион. Фалитът на КТБ обаче нанесе непоправими щети и клубът изпадна в много тежка криза.


Папазов успя да организира успешно спасително шоу в "Арена Армеец" и да обедини левскарската общност. Усилията му стигнаха единствено за това "Левски" да довърши сезона. През лятото треньорът влезе в конфликт с президента на клуба Юлия Боянова и създаде свой клуб - "Левски 2014". Регистриран като сдружение по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, той заживя свой живот, но отблъсна немалка част от привържениците на сините.


Фотогалерия: Шоуто за спасението на баскетболния "Левски" >


Историята от 2014 и 2015 г. показа, че Папазов може да има успех, когато ръководи обезпечен финансово клуб. А също така и че може да привлече привържениците. В ръцете си той държи и друг коз - той е управител на зала "Универсиада". И за разлика от волейболните "Левски" и ЦСКА, които имат постоянни проблеми със залите си, то баскетболният клуб е обезпечен.


Така съвместният проект на "Лукойл България" и "Левски 2014" може да разчита на предимството да е в София. И остава големият въпрос - дали три години след шоуто в пълната "Арена Армеец" привържениците на "Левски" ще застанат зад баскетболния клуб.


Правец - на 10 км от Етрополе


Тъкмо факторът "публика" изглежда основното неизвестно в уравнението, в което "Левски" идва на мястото на "Академик". Но към отметката от 2014-2015 г. следва да се добави и втора - това, което стана следващото лято във футбола. След сложна юридическа трансформация с участието на "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе) беше създаден "ЦСКА - София".


Етрополе влезе във фолклора на синята публика. Затова не е за подценяване, че в очите на по-твърдите запалянковци дори само споменаването на близостта между Етрополе и Правец (в символичен, а не в географски план) е от голямо значение.


Сигурно е, че хората, които взимат решенията, добре са си направили сметката. Затова съществена ще е ролята и на неуморимия Папазов. През годините той е бил част от семейството на "Лукойл Академик", бил е и "персона нон грата" покрай няколко скандала с клуба. Сега обаче е важна част от пъзела, най-вече заради способността си да привлича вниманието и запалянковците.


Папазов е бил част от семейството на "Лукойл Академик", бил е и "персона нон грата". Сега обаче е нужен на новия проект

© LAP.bg

Папазов е бил част от семейството на "Лукойл Академик", бил е и "персона нон грата". Сега обаче е нужен на новия проект


А казусите с "ЦСКА - София" и "Лукойл Левски" показват, че по една или друга причина (вероятно дори икономически и политически) двете водещи имена в българския спорт остават незаобиколими и нужни фактори заради фенската си маса. И са като спасителна сламка за успешни спортни проекти, достигнали до задънена улица в развитието си покрай липсата на публика. Във футбола Гриша Ганчев чака дълго, но накрая постигна своята цел да бъде начело на клуба от "Българска армия".


Да гледаме положително


В последните години българският баскетбол изпадна в тежко положение. На пръв поглед промяната в избора на "Лукойл България" за това кой отбор да спонсорира изглежда ще доведе единствено до създаването на хегемон с ново име. Всъщност обаче с появата на "Лукойл Левски" вероятно ще се намали конкуренцията в първенството, а "Академик" ще остане в ъгъла. Може да се появят и забележки от морален характер около това как отборът от Правец ще играе срещу "по-големия брат" и как срещу останалите.


Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков обаче гледа с оптимизъм. "От административна гледна точка няма проблем, защото наредбата позволява тези промени. От моя гледна точка е важно да имаме силен отбор в Европа и отбор, който да пълни залата. Не мисля, че ще се засегне конкуренцията. И в момента имаме доминиращ отбор в първенството", каза той пред "Дневник".


Направи си хегемон: как се стигна до създаването на "Лукойл Левски" в баскетбола и какво следва

© LAP.bg


Според него ключът към успеха се състои в това силният отбор да има в състава си разпознаваеми български фигури. "Иска ми се София да стане център. Надявам се да залата да е пълна, а феновете се привличат от местни звезди. Да има един-двама българи, които да вкарват по 30 точки." По думите му последната такава звезда в българското първенство е бил Стойков.


"В момента, в който залите започнат да се пълнят, ще решим един проблем и ще имаме по-добри възможности да привличаме спонсори", каза Глушков.


На този етап обаче спонсорите в баскетбола са малко. И вместо да се привличат нови, най-големият от тях пренарежда първенството. С надежда да надскочи българското и да изгради клуб с европейски успехи.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6144 Неутрално

  Припознавай!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Капитализъм, бухалчета! Те Ноу Камп ще го прекръстят на Шейх Ал Шамал, вие за един Лукойл-Левски се кОсите?!?! Айдее

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 3. 3 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Беше ясно, че в държавата на абсурда парадоксът /"Литекс" + Етрополе = ЦСКА-София/ да стане прецедент, който да повлече и последващи безобразия.
  Само в най-корумпираната държава по света министър може да си позволи безнаказано да превърне във фарс законоустановена процедура по несъстоятелност на едно дружество с дългове към държавата, с ловки комбинации да избегне изискуемата тръжна процедура и да я замени с бутафорен конкурс, нагласен така, че да няма друг кандидат, освен техния.
  Да не говорим, че срещу същия този кандидат тече осъдителна процедура по дело за организирано престъпление срещу финансовата система, подкрепено с доказателства, събрани чрез СРС, които не могат да бъдат заобиколени.

  .
 4. 4 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Беше ясно, че в държавата на абсурда парадоксът /"Литекс" + Етрополе = ЦСКА-София/ да стане прецедент, който да повлече и последващи безобразия.
  —цитат от коментар 3 на Явор Рг

  Бих казал, че казуса "Литекс" стана ЦСКА" е рецидив, който стана възможен след казуса "КТБ", който пък стана възможен след случая "Първа частна банка" и т.н. по веригата.
  Ако погледнете имената на замесените и на кредитополучателите, обявили последващ умишлен фалит ще видите, че това са все едни и същи лица

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Капитализъм, бухалчета! Те Ноу Камп ще го прекръстят на Шейх Ал Шамал, вие за един Лукойл-Левски се кОсите?!?! Айдее
  —цитат от коментар 2 на forum_terrorist


  При комунизЪма цели градове, села и върхове прекръствахте, дрогарьо!

 6. 6 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Любопитно

  [quote#5:"4ort"][/quote]

  Ми, то и през неокомунизма остана същото, господине
  Нищо ново под слънцето..

 7. 7 Профил на Вечно ядосан
  Вечно ядосан
  Рейтинг: 289 Весело

  Някой бързо да обясни на Тити Папазов какво значи golden shower, че да не стават повече фаулове тип Тръмп. :D

 8. 8 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Общо взето, тази модификация не ми изглежда много добра, но живота и бъдещето ще покажат ще има ли успех и дали ще е по=добре за нашия баскетбол.
  Само едно не ми стана ясно, за да има зала един отбор, треньора му трябва ли да е директор на зала и ако е директор, като Тити, коя работа си гледа по-добре и за коя получава заплата - като директор или треньор:).

 9. 9 Профил на martinio
  martinio
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Нищо общо с Литекс. Тук няма корупция , няма помощ от държавата в лицето на Кралев и Борисов с цел да се ощети България. Няма неплатени осигуровки и данъци.

 10. 10 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Аналогиите които се правят са некоректни. "Генерален спонсор" е много, много, различно от "собственик". Тук промяна на собствеността няма. По - скоро е възможен конфликт на интереси, особено в срещите между двата отбора. Да му мислят букмейкърите. Възможно е това да е първа стъпка с по - далечна цел - закупуване на едноименния футболен клуб. Дали ще е ВТБ или Лукойл е все тая. И в двата случая парите са руски. А Папазов освен управител на зала "Универсиада" е добре да стане управител и на "Фестивална" . Може и на "Женския пазар". Има нужните капацитет и експертиза.

 11. 11 Профил на molon.labe
  molon.labe
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#3] от "Явор Рг":

  Само виж името на титиевото менте - Левски 1914, да ти говори нещо? кой е първия прецедент? поне в това нещо не сте втори :)
  т.е. правилното е: Беше ясно, че в държавата на абсурда парадоксът /Левски 1914 Golden Shower/ да стане прецедент, който да повлече и последващи безобразия...

 12. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4476 Неутрално

  Създаденият през 2014 ЛУКОЙЛ Левски 2014
  няма претенциите да е старият фалирал баскет клуб Левски
  И ако има - това си е само и единствено за сметка на
  личните мераци на Тити и Компания.
  За феновете на Левски въпрос за "припознаване"
  изобщо не стои и никога не е стоял.
  В това е и разликата с МЕНТЕТО на Бай Ганчефф.
  Левскарите са на светлинни години ПО-ИНТЕЛИГЕНТНА
  група от ПРИПОЗНАВАЧИТЕ на ЕТРОПОЛЕ - ЛОВЕЧ.

 13. 14 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 599 Весело

  Сега ще е интересно, ако Левски трябва да играят в червени екипи!

  Sapere aude
 14. 15 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 293 Неутрално

  За всички пълнолетни, пък защо не и непълнолетни, е ясно как се редят нещата в тази държава. Без намигването от най-високо не може да са станали тези врътки.

 15. 16 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 612 Весело

  В България, и на всякъде по света, е така. Щом законът не го забранява, и няма изричен регламент как точно да или да не стане, значи е възможно. Глушков вчера правилно каза. Най-забавни са "неприпознавачите", които си имат отбор, но не ходят на мач, шото не бил "афтентичен". Се едно преименуваният фътболен Динамо, в едно със Спартак на ДС, е много афтентичен, но пък много държат да го изкарат "вековен".

  over the under
 16. 17 Профил на Elysium
  Elysium
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Сега ще станем свидетели на пореден епизод от двойния морал на феновете на отбора от Подуяне.

 17. 18 Профил на pistache
  pistache
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Всичко хубаво, но Тити е много непостоянен като треньор. Иначе българската баскетболна публика според мен би се радвала отново да се върнат европейските успехи, независимо дали за Академик или Левски, но то само с пари не става, както стана ясно...

 18. 19 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#3] от "Явор Рг":

  Айде бе - да не би преди години Велбъжд Костендил и Локомотив Пловдив, да не направиха подобна схема, а наскоро същото стори Ботев Пловдив, като взе лиценза на Металик Сопот!А нима забрави за волейболния Левски, който фалира и се създаде нов клуб, който зае мястото на стария, а дълговете му така и ще останат неизплатени?!!!И на всичкото отгоре заигра в първата дивизия, а на веновете на Левски това не им направи впечатление, но с Етрополе - да!!!
  Е, и сега ше е така - ще кажат, че това е друго, не е като при ЦСКА - и ще заобичат новия клуб.

 19. 20 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  В България хората по принцип не им дреме толкова от баскетбол, колкото примерно при съседите, така че ако Лукойл очакват да им се пука залата по шефовете, защото са купили някакво Л-с, се лъжат. Най-много за някой мач от Евролигата. Даже мисля че в някой провинциален град, както Ямболгаз навремето, биха имали по-висока посещаемост.

 20. 21 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1024 Весело

  Нищо общо с Литекс. Тук няма корупция , няма помощ от държавата в лицето на Кралев и Борисов с цел да се ощети България. Няма неплатени осигуровки и данъци.
  —цитат от коментар 9 на martinio


  http://georgimet.blog.bg/photos/53505/original/1.jpg

  Неее, държавата няма грам общо с делата на Лукойл.

 21. 22 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 599 Любопитно
 22. 23 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това има общо с ЛЕВСКИ, точно толкова, колкото има общо онова на Армията с ЦСКА.

 23. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Това е по-цивилизовано от ЦСКА-Микре-Етрополе. Нямат си криминали на хранилка.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 24. 25 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 882 Неутрално

  трябва да си пълен малоумник да припознаваш частният отбор на Тити Папазов за Левски - за мен това е обида и срам, и аз като левскар никога не бих стъпил на мач на тоя отбор, така, че според мен грешно си правят сметки за публиката

 25. 26 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#24] от "Свинчуга":

  Хич даже!С тази разлика, че "собствениците" са или мафиоти, спуснати бивши ченгета, или насила вкарани биснесмени, които нямат никакъв бизнес, камо ли интерес с държавата.
  Но, иначе сте най-цивилизованите!
  Майтап, бе Уили, ще ме разплачеш умиление...

 26. 27 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Златев е пуснал едно раздаване гювеч на бойчу.
  Така се е стигнало.

 27. 28 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#26] от "j.h.jazz":

  Уточнение: "собствениците" ви.

 28. 29 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#3] от "Явор Рг":
  Случаите с Левски баскет и волей са преди ЦСКА. Прецедентът не е създаден сега. Във футболо Локо ПД стана шампион с отбора на Левски Кюстендил преди повече от 15 години.

 29. 30 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  До коментар [#24] от "Свинчуга":Хич даже!С тази разлика, че "собствениците" са или мафиоти, спуснати бивши ченгета, или насила вкарани биснесмени, които нямат никакъв бизнес, камо ли интерес с държавата.Но, иначе сте най-цивилизованите!Майтап, бе Уили, ще ме разплачеш умиление...
  —цитат от коментар 26 на j.h.jazz


  Кои сме "ние"? Дреме ми за комунистическите цура и уески, ще пия шампанско като ги закрият най-накря.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 30. 31 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 332 Весело

  До коментар [#14] от "Сизиф":

  Да, това ще бъде много интересно, особено Тити в червена тениска....
  Sic transit gloria mundi.

  FILII MARIS SUMUS
 31. 32 Профил на hipocrat20060
  hipocrat20060
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На фона на тези простотии с преименуванията на ЦСКА и Левски, седя и си мисля: колко ли тъп социален олигофрен трябва да си, че да си запален фен на когото и да било! Всичко е бизнес, просто ти продават една стока. Толкова!

 32. 33 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Някой може ли да ми обясни, как точно стоят нещата с "Универсиада"?
  Кой е собственик, кой плаща ток, отопление, кой е назначил Тити за управител?
  Беше свързана с КТБ, но след фалита? Не трябваше ли нещо синдик, това-онова?
  Баба Дора Милева сега-сега остава без работа

 33. 34 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Локо ПД стана шампион с отбора на Левски Кюстендил преди повече от 15 години.
  —цитат от коментар 29 на falkoneti


  Футболистите от представителния отбор и ръководството на "Левски" Кюстендил физически се преместиха в Пловдив , но юридически двата клуба нямаха нищо общо.
  Направиха го по-цивилизовано и запазващо честта на отбора.

  "Литекс" освен че се премести изцяло, вкл. и школата Академия "Литекс", прогонвайки децата и юношите на ЦСКА от "Българска армия" , "Литекс" запази юридическата си идентичност /ЕИК и вс. останали реквизити/.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 34. 35 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Баба Дора Милева сега-сега остава без работа
  —цитат от коментар 33 на dantscheff


  Ако не беше "баба Дора Милева" да прояви здрав разум и да се противопостави на самозабравилия се борец, ЦСКА щеше да остане в историята закрит под името ФК "Лупи" !
  И това щеше да бъде записано официално и неотменимо във всички регистри!
  Такова позорно петно щеше да бъде невъзможно да се изтрие и щеше да бъде повод за подигравка, докато сме живи.
  Просто тези мутри и борци от криминалния преход са готови заради моментните си лични интереси да омърсят и окепазят всяко едно нещо. За тях всичко е пари и имоти.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 35. 36 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Колкото и да се пенят принципните левскари, масовката ще продаде стария си отбор и ще подкрепя урудливото дете на златев и папаза.
  Както стана и с повечето цесекари.
  Но това не е неочаквано, предвид капацитета на средния фен.
  ==========================
  Аз съм от ЦСКА, ама любимият ми отбор не съществува вече.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 36. 37 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#34] от ""Литекс" стана ЦСКА":

  Я прочети пак как е станало "цивилизавано".
  Велбъжд прекратява съществуването си, като Локо Пд им заема мястото в А ПФГ. След това Велбъжд се обединяват със Стефанел Дупница, заради лиценза им за В група и продължават като Велбъжд.
  Стефанел се заличават.
  Цивилизовано наистина...

 37. 38 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 762 Весело

  Става интересно :)
  Ще има ли припознаване?
  Ко стана са?

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 38. 39 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Аз съм от ЦСКА, ама любимият ми отбор не съществува вече.
  —цитат от коментар 36 на motochristo


  И аз съм левскар, но мразя някой да се гаври с мен.

  Sapere aude
 39. 40 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Година и половина е говореше за Тирета, за припознаване...
  Какво стана сега и защо позволихте такава гавра с вас?
  Нямаше ли да ви е по-добре кретащи, но истински?

 40. 41 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#34] от ""Литекс" стана ЦСКА":
  Сигурен ли си? Аз си мисля, че Локото не бяха в А група тогава.

 41. 42 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Година и половина е говореше за Тирета, за припознаване...Какво стана сега и защо позволихте такава гавра с вас?Нямаше ли да ви е по-добре кретащи, но истински?
  —цитат от коментар 40 на yellow_hater


  За мен лично, това не е Ливски! Това е отбора, който Тити си създаде и го кръсти Левски! Истинският Левски той го съсипа и де факто ликвидира. Но това вече сме го виждали във футбола.

  Sapere aude
 42. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#3] от "Явор Рг":

  Какъв прецедент бе разградски левскарю, врътките с баскетболния Левски предхождат тези с юридическата трансформация на ЦСКА.

 43. 44 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#13] от "Hawaii":

  Абе, ти нали беше от Лудогорец. Аз много пъти те окачествявах като "бивш левскар", но то се оказва друга шизофрения, ти едновременно си и левскар и от Лудогорец. И с какъв патос само величаеш "интелигентната" публика на Левски. Преди време по същия начин говореше за "интелигентната" публика на Лудогорец.

 44. 45 Профил на TOSHKOFF
  TOSHKOFF
  Рейтинг: 577 Любопитно

  Накисване, пране, центрофуга

  Sic transit gloria mundi
 45. 46 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 678 Гневно

  Организираният спорт в България е една гнусна кочина, която се прави само заради личния кеф на няколко самозабравили се червени олигарха. Във футбола цялата държава прави метани на Гнусния Микренски Гном, направи му цяло първенство, подари му бази, изтри му с гумичка едни 20 млн. дългове към държавата... В баскетбола замесиха и името на СВЕТИНЯТА Левски, откраднато от Тити Папазов и предоставено на поднос на друг гнусен олигарх, в лицето на Валентин Златев. Във волейбола пък Гнусния Микренски Гном посегна на Левски (!!!), направи си го филиал и си крета из първенството там за кеф. Стана така, че гнусната комунистическа марка ц(*ка да е символът на благочестието във волейбола. Само адмирации за Сашо Попов за нещата, които върши там и за това, че успя да опази един неопетнен оазис в цялата тази кочина.
  Та това е българският организиран спорт. Единствен непокътнат остана... хандбалът. Просто защото вече имаме само два хокейни отбора в държавата... Гледай организирания спорт, за да си направиш изводи за цялата държава!
  Но всъщност, какво да е положението, когато има достатъчно лоботомирани олигофрени, които да казват, че ГМО-то във футбола е автентичната чорба, както и достатъчно лоботомирани от левскарите, които да се радват на Титиевото ГМО... С такъв народ - такава държава! Когато лоботомията властва, така ще е! Тия хора нямат право да протестират за нищо в тази държава, заслужават си дереджето, управниците и цялата кочина, която ги заобикаля! Прави е комунистическата отрепка, която каза, че 80% от матриала тук е съставен от дебили! Бих казал, че са и повече...

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 46. 47 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#46] от "...And justice for all":

  Кратко ( горе-долу), ясно и правилно.
  Всичко, което си написал в тези няколко реда е абсолютната истина.
  Няма държава, няма спорт, няма хора... само едни проценти!

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 47. 48 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#46] от "...And justice for all":

  Много си се възбудил и сигурно неволно си пропуснал ерата "Чорни". Тогава, когато цялото синьо политбюро беше във ВИП ложите на Герена, а един бивш комсомолец, станал известен единствено със събарянето на мавзолея, протакаше с години търга за втория ГСМ оператор, осигурявайки огромни печалби на мафиота за сметка на целопкупния народ.
  Времето, когато се организираше турнира "Албена", с цел коригиране в правилната посока на свирките не реферите.
  Ех, какви времена бяха...

 48. 49 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#46] от "...And justice for all":

  браво..руска соц мафия...всичко в ръцете им ,а дълговете за държавата тоест нас.традиции в една Соц-комуно кочина ???в кое ?? в отбора на Дс или в отбора на сталинската армията?

  Долу рушистите и фашистите
 49. 50 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 811 Любопитно

  До коментар [#19] от "chinaski":

  професоре в коя дивизия на волейбола да играе

 50. 51 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#50] от "deymus":

  Не задавай глупави въпроси, а вземи и виж! Има А група, и Висша лига, разни зони...

  Sic transit..
 51. 52 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#39] от "Сизиф":

  Без да се заяждам, а по-скоро от личен опит - струва ми се, че гаврата върви с това човек да е фен.
  Например, към момента ЦСКА-то го нема, не съм фен на никой, и нямам мрачното чувство, че се гаврят с мен.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK