Цинзов след спринта: Надявам се това да ми е едно контролно

Цинзов след спринта: Надявам се това да ми е едно контролно

© Костадин Андонов, bgoympic.org



Българските ски бегачи Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов заявиха, че се надяват квалификацията в спринта да им е послужила като добра тренировка за предстоящите стартове.


"Не ми хареса как се класирах, но все пак е спринт. Никога не съм бил силен в спринта. Надявам се това да ми е едно контролно", каза Цинзов пред "Евроспорт".


Той остана доволен от състоянието на пистата. "Тя е добра и тежка, което ми пасва", добави ски бегачът.




"Развълнуван съм, имаше леко напрежение преди старта, но се чувствах по-добре, като преминах. Спринтове ги използваме за тренировка, но мисля, че мина нормално", обяви Чучуганов.


Цинзов завърши 59-и, а Чучуганов - 68-и. В сряда е почивен ден, а на 15 и 16 февруари предстоят състезанията в свободния стил - съответно на 10 км при жените и на 15 км при мъжете.

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Минас Бахдасарян
    Минас Бахдасарян
    Рейтинг: 637 Любопитно

    "Спринтове ги използваме за тренировка ...,"

    Аз си мислех, че сте отишли да се състезавате!?

    Da mihi factum, dabo tibi ius.
  2. 2 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9997 Неутрално

    Е добре де, ще ви видим и на "състезанието".

  3. 3 Профил на laveol
    laveol
    Рейтинг: 828 Неутрално

    "Спринтове ги използваме за тренировка ...,"Аз си мислех, че сте отишли да се състезавате!?
    —цитат от коментар 1 на Минас Бахдасарян


    Ако гледахте зимни спортове, щяхте да знаете, че всички правят това. Победителят от въпросният спринт Клаебо използва 30-те км за тренировка, Аксел Лунд Свиндал (най-голямото име в мъжките алпийски ски в момента) използва комбинацията днес за тренировка. И на тях ли ще кажете така?

    Иначе максимумът за Цинзов е да влезе в 40-тицата на интервалния старт.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах