Днес е последният ден за регистрация за "Байк и рън за Чепън"Днес е последният ден за записване за състезанието за планинско бягане и колоездене "Байк и рън за Чепън". До момента вече над 400 души са се регистрирали за събитието, което ще се проведе на 28 април за седма година.


Цената за участие в състезанията по колоездене или бягане е по 25 лева.


Тази година "Байк и рън за Чепън" стана част от Българската колоездачна лига. Надпреварата ще носи квалификационни точки за годишното класиране на лигата. Велосъстезанието се разделя на две основни категории - XCM и "Хоби" - в първата могат да участват всички желаещи, които са регистрирани в лигата и искат да участват в годишнoто класиране. Другата категория е насочена към всички останали.
Днес е последният ден за регистрация за "Байк и рън за Чепън"


Дистанциите остават непроменени и включват маратон (42 км) и полумаратон (21 км) и в бягането, и в колоезденето. Стартът за всички е пред община Драгоман. Там ще има и велосъстезание за деца.


"Вече шест години "Байк и рън за Чепън" събира стотици любители на екстремните преживявания, активния начин на живот и красивата българска природа, а между тях са както самите участници в състезанието, така и дошлите да ги подкрепят близки и приятели. За тях притегателна сила има и богатото биоразнообразие на региона, като Чепън планина предлага невероятна панорама към Сърбия от най-високата си точка връх Петровски кръст, а в една кратка разходка из мостчетата на Драгоманското блато могат да бъдат видени редки видове птици, завръщащи се от своето зимно убежище в южните земи", заявиха организаторите. Те припомнят, че всяка година вагон на БДЖ превозва безплатно от Централна гара София до Драгоман.


Днес е последният ден за регистрация за "Байк и рън за Чепън"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK