Четири града ще се включат в благотворително бягане на 9 юни

Четири града ще се включат в благотворително бягане на 9 юни


Четири града ще се включат в инициативата "Дари времето си на 5km run 2018". Благотворителното бягане ще се проведе на 9 юни от 9.00 часа в Южния и Западния парк в София, района на Гребния канал в Пловдив и Морските градини във Варна и Бургас.


Идеята на организаторите е всеки участник да дари сума, равносилна на пробягането време на дистанцията от 5 км. (1 минута = 1 лев). Предложението е условно, като всеки може да дари пари по собствена преценка.


Събраните средства ще отидат за купуването на операционна маса за детското хирургично отделение на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Оборудването струва 30 414 лева.
През 2017 г. благотворителното събитие на 5kmrun осигури специализирана медицинска техника за Първа детска клиника към Университетска болница "Света Марина" във Варна на обща стойност 14 400 лева.


Година по-рано бяха предоставени 8000 лева на Неонатологията на Майчин дом в София. Тогава бяха купени три монитора за кувьози. През 2019 г. е предвидено средствата да отидат за лечебно заведение в Бургас.


Всеки желаещ може да се регистрира онлайн в сайта на 5km run. Предстои да бъде открита банкова сметка за инициативата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK