По пътя на "Прегръдката на Амазония": Да срещнеш черна пантера и племето уаимири

По пътя на "Прегръдката на Амазония": Да срещнеш черна пантера и племето уаимири

© abandonedroads.comДа срещнеш черна пантера и племето уаимири - част от предизвикателствата пред Филип Лхамсурен. Той завърши третия етап от самостоятелната си експедиция "Прегръдката на Амазония".


След дълго мълчание той изпрати послание от селцето Балбина, където е крайната точка от третия етап в приключението му. И разказа, че през миналите три седмици е изминал пеша наводнени гори и е карал колело по калните глинести пътища през джунглата. "Дори на моменти носех колелото си на гръб поради дъждовете, които не ме оставиха и след спускането ми с кану по Рио Негро", написа Лхамсурен.


"Срещнах черна пантера, губих се и се намирах, страхувах се и се удивлявах на недокосната гора и закътаните потоци, край които намирах утроба за бивакуване. Имах сблъсък с хората от племето уаимири, които не ме допуснаха да се спусна с кану от най-северозападната част на езерото Балбина. Колелото ми се счупи... но в крайна сметка стигнах до така желаната среща с моя приятел Румен (който му осигурява логистична подкрепа в определени точки от пътя)".

Лхамсурен съобщи, че му остават 200 км до Манаус по асфалт, "малко почивка, лекуване на травми и най-дългият етап (1800 км) към Порто Вельо и Сантарем". "Обичам тази прегръдка между човека и природата... и тези прекрасни хора на Бразилия в Амазония", добави приключенецът.


Той започна предизвикателството си в края на май. Цялостният му маршрут включва над 5000 км в девствената природа на най-голямата тропическа гора в света и спускане по Амазонка до вливането ѝ в Атлантическия океан. Очакванията са пътуването да продължи около шест месеца.


Лхамсурен се движи сам – с кану, колело или пеш, и осигурява прехраната си сам. Ако успее в начинанието си, той ще стане третият пътешественик в света, преминал със собствени сили през амазонската джунгла.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK