"Левски" подготвя промени в ръководството в средата на август

"Левски" подготвя промени в ръководството в средата на август

© LAP.bgЛевски" подготвя промени в ръководството си в средата на август. Клубът обяви в Търговския регистър, че на 14 август на "Георги Аспарухов" ще се проведе общо събрание на акционерите.


В дневния ред са включени седем точки, като последната е свързана с промяна на състава на надзорния съвет на "Левски". В момента в него има трима членове - собственикът Спас Русев, синът му Евгени Русев и бившият футболист на отбора Кирил Ивков.


"Не мога да ви кажа какви ще са проблемите в надзорния съвет. Това не е информация за публична консумация", каза изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов пред "Дневник".
На общото събрание трябва да бъдат приети финансовият отчет и докладът на одитора, извършил проверка на отчета.


Миналото лято "Левски" си постави за цел за пръв път да излезе на печалба в края на годината. Иванов отказа да представи данни за финансовите резултати, а отчетът все още не е публикуван в Търговския регистър.


Въпреки това в поканата за свикване за общото събрание е описано като предложение "поради липса на печалба за 2017 г. общото събрание на акционерите не взема решение за разпределение на печалба и попълване на фонд "Резервен" за 2017 г.". Миналата есен Русев заяви, че за пръв път от десет години клубът няма да е на загуба.


В началото на 2017 г. собственикът на "Левски" каза, че клубът е в практически във фалит. По това време Иванов обяви пред феновете, че "Левски" има задължения в размер на 26.2 млн. лева. Впоследствие Русев пое активно управлението и през лятото бяха привлечени Делио Роси и няколко известни футболисти.


В спортен план отборът пропусна да спечели първо отличие от девет години, като загуби от "Славия" след дузпи във финала за Купата на България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK