"Левски" ще работи за драстично намаляване на дълговете, които са 18.3 млн. лева

"Левски" ще работи за драстично намаляване на дълговете, които са 18.3 млн. лева

© LAP.bgЛевски" ще работи за драстично намаляване на задълженията си. Това обяви изпълнителният директор Красимир Иванов след проведеното общо събрание на клуба.


По думите му срещата е била по-скоро с "поглед назад към 2017 г., след което да си кажем какво предстои занапред". Един от най-обсъжданите въпроси е този за финансовото състояние на клуба.


"Задълженията на клуба са 18.3 милиона лева към края на миналата година. Плановете ни са до края на 2018 г. да има още едно драстично намаляване на дълговете", каза Иванов.
По-голямата част от дълговете са свързани с изграждането на сектор А. Според Иванов обаче за момента клубът е далеч от подобряване на условията на стадиона, "защото инфраструктурата струва пари".


"Левски" ще работи за драстично намаляване на дълговете, които са 18.3 млн. лева

© LAP.bg


"Приходите, и по-скоро увеличаването на приходите, са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Знаем, че ако искаме отборът да се развива, той трябва да бъде финансово подсигурен. Работи се в тази посока."


Приходите на клуба за 2017 година са над 10 милиона лева, но разходите са повече. Дружеството е на загуба 860 хиляди лева за годината. Миналото лято Иванов представи като цел за пръв път от десетилетие "Левски" да отчете финансова печалба, но това не беше постигнато.


Легендата на "Левски" Кирил Ивков остава в надзорния съвет. Бившият защитник подаде оставката си като член, но в крайна сметка е променил решението си и я е оттеглил. Причината е доброто представяне на "Левски" в първенството, а в момента Ивков не иска да вкарва излишно напрежение.


След края на общото събрание собственикът на клуба и главен акционер Спас Русев не говори пред медиите.


На въпрос дали приятелският мач с "Милан" ще се проведе Иванов заяви, че се надява окончателен отговор да има следващата седмица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK