Съдбовният избор: ще плати ли Ганчев за емблемата на ЦСКА

Съдбовният избор: ще плати ли Ганчев за емблемата на ЦСКА

© LAP.bgЩе плати ли Гриша Ганчев парите за емблемата на ЦСКА? Така звучи въпросът, който привържениците на червените си задават усилено от петък насам. А отговорът, изглежда, ще е съдбоносен за бъдещето на управлявания от Ганчев клуб "ЦСКА - София".


Развоят около казуса с търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД предизвика огромно вълнение и напрежение сред привържениците на клуба, които са в очакване дали сумата ще бъде платена тази седмица.


Ганчев на практика се оказва притиснат до стената заради зараждащо се силно недоволство и разочарование, ако не плати. Такова показват настроения и анкети в няколко фенски групи в социалните мрежи. От друга страна, стои алтернатива активите, най-ценният от които са три емблеми на ЦСКА, да бъдат придобити от "ЦСКА 1948". Преди дни втородивизионният клуб заяви, че е готов при отказ на победителя в търга да плати сумата от второто предложение и да вземе активите.
Така Ганчев е изправен пред много важен и съдбоносен избор. Ако не плати, това със сигурност би нанесло огромен удар по амбициите му да развива "ЦСКА - София". При плащане обаче той може да се окаже от печелившата страна заради спазване на обещанието си да се платят дългове на фалиралия клуб към държавата. Отделно, ако изиграе добре картите си, ще може да активизира фенска маса и да привлече запалянковци, които изчакват именно развръзката около емблемата. Но пък ще е дал допълнителни 8 млн. лева, или около 50% от бюджета на клуба, което също може да се отрази пряко на клуба.


Гриша Ганчев, изглежда, е поставен до стената

© LAP.bg

Гриша Ганчев, изглежда, е поставен до стената


Какво се знае


В края на миналата работна седмица Върховният касационен съд (ВКС) придвижи с крачка напред процедурата, свързана с казуса за плащането по търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД, като отхвърли жалбата на Атанас Борносузов срещу разпределението на парите.


Търгът беше спечелен с предложение от 8 млн. лева, дошло от "Ред енимълс" ЕООД. Дружеството формално е представлявано от един от лидерите на фенската фракция "Енимълс", но зад него на практика стои собственикът на "ЦСКА - София" Гриша Ганчев, за което свидетелстват изказвания на представители на ръководството на клуба.


Предложената сума е почти пет пъти над тази, на която бяха оценени активите - 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА - 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева.В момента официалната информация по казуса е оскъдна. От "ЦСКА - София" не коментират темата. "Дневник" направи неуспешни опити да се свърже и със синдика на ПФК ЦСКА АД Дора Милева.


Търгът за активите на фалиралото дружество се осъществи от втория опит, след като първият на 30 март 2017 г. в София се провали заради обсадата на "Българска армия". Два месеца по-късно търгът се проведе при много строги мерки за сигурност в Кърджали."Емблемата е наша. ЦСКА спечели търга за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Фирмата на нашите фенове "Ред енимълс" ЕООД с представител Иван Велчев-Кюстендилеца предложи 8 милиона лева и прибра емблемата у дома - там, където ѝ е мястото. Втората най-висока оферта беше на лицето Никола Газдов (от "ЦСКА 1948" - бел. ред.) - 3 милиона лева, а останалите две фирми, които участваха в търга - "Интегрис лаб" ООД и "Еко депозит сълюшънс" ЕООД, са имали по-ниски оферти", обявиха на 30 май 2017 г. от "ЦСКА - София" на сайта си.


Какъв е залогът


При плащане средствата ще бъдат разпределени между кредиторите на ПФК ЦСКА АД. Най-голям процент ще отиде към държавата.


Самият Ганчев говори рядко, но преди три години заяви, че е поел ангажимент да се платят дългове на фалиралия клуб към държавата. "Старото дружество влиза в процедура по несъстоятелност, ще влезе синдик и той ще преценява кои са другите кредитори. Нямам никаква идея кой какво е правил преди мен там. Затова аз съм поел ангажимент да погася борчовете към държавата. За всичко друго синдиците ще преценяват кое трябва да се плаща, кое не трябва да се плаща и т.н.", каза тогава той.


Тъкмо спазването на обещанието е една от позициите, която голяма част от запалянковците защитават. Другата е свързана с осигуряване на емблемата като символ на приемственост. Според непотвърдена информация на "Дневник" тъкмо с казуса е свързано и необичайно тихото присъствие на феновете на отбора в последния шампионатен мач срещу "Септември", когато не бяха разпънати знамена на нито една от фенските фракции.


Високопоставен служител на БФС коментира пред "Дневник" миналото лято, че плащането на активите, сред които най-висока стойност има емблемата на ПФК ЦСКА АД, ще улесни приемствеността между "ЦСКА - София" и ЦСКА. Адвокатът Първан Първанов, водил делата на "ЦСКА - София" пред УЕФА, обаче твърди, че българското законодателство и УЕФА не регулират "прехвърлянето" на историята между дружествата.


Мнозинството от запалянковците в момента коментират, че искат емблемата. В социалните мрежи има и много крайни мнения на хора, които твърдят, че биха загърбили клуба, ако активите не бъдат придобити.


От засада


В позиция на изчакване е "ЦСКА 1948", който обяви, че ако "Ред енимълс" не плати, ще вземе активите на ПФК ЦСКА АД. "Финансовата структура за реализиране на сделката (с посочилия следващата оферта в търга) е обезпечена и няма да се отрази негативно върху оперативния бюджет на клуба", казаха от втородивизионния клуб, без да посочват подробности.


Членът на управителния съвет на клуба Никола Газдов, който даде третото по големина предложение в търга от 2.5 млн. лева, е изтеглил своя задатък. Същото е направила и втората фирма с около 3 млн. лева. Така на практика в играта остават най-ниската оферта и тя ще е тази, която "ЦСКА 1948" твърди, че има готовност да плати.


"ЦСКА 1948" беше основан като клуб на привържениците и стартира от най-ниското ниво на футбола. Макар до момента въпреки успешното си спортно развитие да не успява да спечели почитатели, клубът е в позиция, в която на практика оказва натиск върху "ЦСКА - София" по този казус.


Детайл в картината са и обвиненията на "ЦСКА - София", че "ЦСКА 1948" разчита на подкрепата на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Нещо, което Домусчиев няколко пъти е отричал. Въпреки това от шампионите посочват "ЦСКА 1948" като приемник на ЦСКА, а изпълнителният им директор Ангел Петричев присъства на тържеството по случай честването на 70-ата годишнина от създаването на ЦСКА.Хронологията около събитията от последните седмици привлича внимание. Изявлението на "ЦСКА 1948" по темата за активите дойде точно седмица преди решението на ВКС, което се очакваше отдавна. Съдът се произнесе в момента, в който беше приет законът за спорта, разглеждащ и дългосрочното отдаване на базите на спортните клубове.


От "ЦСКА 1948" многократно обвиняваха Ганчев, че използва юридически номера, за да протака делото и да избягва плащането. Също така от клуба написаха, че "през юни 2018 г. лица от обкръжението на ловешки футболен бос са внесли искане за отмяна на запазените марки на ЦСКА в Патентно ведомство. Тези хора имат наглостта да твърдят, че ЦСКА не съществува над 5 години и марките не се ползват от 2012 г. Това, разбира се, е поредната брутална лъжа."


Глас народен, глас божи


Развръзката около казуса с активите на ЦСКА е близо и напрежението е върху Ганчев. Самият той заяви през юни 2013 г., че е важно какво решават феновете. В момента позицията на запалянковците изглежда ясна.


Фотогалерия: Вълшебната европейска вечер на ЦСКА >


Ганчев ще плати "с най-голямо желание и удовлетворение" парите за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД, заяви административният директор на "ЦСКА - София" Милко Георгиев преди година. По думите му преди това трябва синдикът Милева да представи "чисто удостоверение за тежести" на имотите, които бяха включени в търга за активите.


Ганчев вече направи важни стъпки в желаната посока - "ЦСКА - София" спечели голяма част от подкрепата на феновете, започна да развива отбора, червените играха в евротурнирите, получиха базите с дългосрочен договор и ръководството модернизира тази в Панчерево.


Сега обаче наред е нов рубикон. Казусът за активите със сигурност ще бележи бъдещето на "ЦСКА - София".

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За какво му е да я плаща?

  Той има съвсем други приоритети. Тая емблема изобщо не влиза в бизнес-плана му.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 2. 2 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Никога няма да плати.Пак ще измисли някоя схема!

 3. 3 Профил на Georgi Stoilov
  Georgi Stoilov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  С емблема, без емблема, Литекс си остава Литекс :)

 4. 4 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Любопитно

  Къде сте видели Ганчев да плаща?!

 5. 5 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Не. За какво му е на Литекс емблемата на ЦСКА?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 6. 6 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ганчев, селяка, щеше АС-23 са прави, черно лъвче да слага, ама май повече петолъчки го влекат. Станахме за смях на ремсистите в синьо.

 7. 7 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  До коментар [#3] от "Georgi Stoilov":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Голям казус. Да платим ли за активите на мъртвеца, за да го възкресим...

  Гришата не обича да плаща. И без това вече припознавачите масово му ходят по мачовете, защо да се набутва с осем милиона???

 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Няма да плати. Та тогава ще ги гледаме жалките припознавачи продали отбора си за едно голямо нищо

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.

 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Джуджейко не е по плащането. А и кой вече се интересува от емблемата на клуба от Ловеч.

 12. 12 Профил на uez00564011
  uez00564011
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не. В никакъв случай!
  Никой нормален човек няма да извади ей така от нищото 8 милиона, за да плаща минали дългове на бивши собственици.

 13. 13 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 534 Любопитно

  че от къде ще вземе Ганчев осем милиона, дори и да има желание да плати?

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 14. 14 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Любопитно

  В позиция на изчакване е "ЦСКА 1948", който обяви, че ако "Ред енимълс" не плати, ще вземе активите на ПФК ЦСКА АД.
  -------
  А пасивите ще вземе ли?

 15. 15 Профил на LFC
  LFC
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Емблема си имаме. И "Армията" е наша.
  Ако някой има излишни 8 милиона - нека ги вложи в ремонт на стадиона, в детско-юношеската школа, в терените, базата или нови трансфери!

 16. 16 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 707 Любопитно

  Не е и имал намерение,това си е отсрочка за наивници.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 17. 17 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 499 Любопитно

  Моментът на истината НАСТЪПИ!
  Да видим какво ще измислят този път...

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 18. 18 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Весело
 19. 19 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Весело

  иначе е ясно, че селинджър като Ганя Ганчев нищо няма да плати, на думи може да говори квото си иска, като има балъци и припознавачи да му вярват

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  А да изчакаме още малко без да гадаем!
  Много време мина от как чакаме -
  остана съвсем малко !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 22. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Това са проблеми на оранжевочервените.

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  при толкова дъждове напоследък и захар лесно разтворима може и да плати

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ако е имал намерение да плаща, нямаше да участва в търга с подставено лице. И щеше да е платил отдавна.

  За Ганчев - ЦСКА е просто бизнес. Да гепи базите които са на най-апетитните места в София. Втората причина да се захване с проекта Тире София е за да използва лумпените от агитката за натиск. По едно време беше бая закъсал съдебно покрай захарните му афери...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 25. 25 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Един факт, който не може да се отрече и от най-върлите припознавачи.
  Гриша Ганчев не е спечелил нито една купа или титла, откакто е стъпил на Българска армия.

 26. 26 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darulio":


  До коментар [#15] от "LFC":Каква емблема имате бе, мръсници!? Открадната емблема имат! Никога няма да простя на гнусното джудже, че затри Отбора ми! А вие се продадохте... По-долни сте от говедата!
  —цитат от коментар 20 на Darulio


  На мен ще ми е интересно, какво ще правят онези, които му повярваха, че ще плати емблемата?!!!Ако беше решил наистина да върви по правилата, вече щеше да е пак в А група и нищо от това нямаше да се случва.А за три години, като се опита с лъжи и схеми да се отърве, какво спечели?Нищо!!!Нито титла, нито купа, нито в ЛЕ влезе в групите.И това е доказателство, че целта му е като в Ловеч - да купува евтино чужденци и да продде 2-30ма по-скъпо, та да е на печалба от там.
  Ганчев не го е еня за купи и титли, но не си е направил сметката, защото в Ловеч имаше 200 фена, а зад ЦСКА стоят 2 милиона.
  Още по-интересно ще стане, ако 1948 влезе в А група!
  За съжаление потърпевшите сме ние - феновете.Не съм стъпвал на мач след финала за купата, срещу Монтана!Как да викам за ловешките лъжци!

 27. 27 Профил на Personal_Jesus
  Personal_Jesus
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darulio":

  ееее...сериозно ли бе, мен...не знам как ще го понесем това, мъка ми е. Понеже до ден днешен така и не видяхме кои сте, колко сте и къде сте (от къде сте), но забелязвам, че има някакъв огън между вас и колегите на Герена, предлагам да се интегрирате при тях и окончателно да заздравите колектива. Те са в подем и всичко ще мине гладко и спокойно. Нас "мръсниците" не ни мисли много, просто щото сме много...но си води записки. Поздрави на монсеньор Дучелини :)

 28. 28 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Ами за кво да плаща, като старата чорба се вкиснА на 9.9. тази е нещо друго.

  Колкото и да припознават, ц...а умре. Остана само свинята майка в Москва.

 29. 29 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално


  На мен ще ми е интересно, какво ще правят онези, които му повярваха, че ще плати емблемата?!!!
  —цитат от коментар 26 на chinaski


  Те вече смениха наратива. Сега емблемата е глупост, по-добре да се дадат парите за друго.

 30. 30 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2350 Весело

  Емблема си имаме. И "Армията" е наша.Ако някой има излишни 8 милиона - нека ги вложи в ремонт на стадиона, в детско-юношеската школа, в терените, базата или нови трансфери!
  —цитат от коментар 15 на LFC


  А дълговете ний ли ще ви плащаме бе сладур?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 31. 31 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Най- важният въпрос е дали с тази емблема се осигурява приемственост. Отговорът е не! УЕФА няма да приеме статистиката на предишния клуб с тази емблема, а феновете на този отбор живеят само и единствено за статистиката - за тях всичко друго е без значение. Жалък казус, жалки напъни, предрешен жалък резултат. Шампионските титли си остават четири, а може да се окажат и кръгла нула....

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Неутрално

  мисля, че истинският ЦСКА е този, който плати емблемата на старото дружество. Сега е време един от двата отбора - тирето или числото - да се заяви като наследник.

 34. 34 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 552 Неутрално
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Най- важният въпрос е дали с тази емблема се осигурява приемственост. Отговорът е не! УЕФА няма да приеме статистиката на предишния клуб с тази емблема, а феновете на този отбор живеят само и единствено за статистиката - за тях всичко друго е без значение. Жалък казус, жалки напъни, предрешен жалък резултат. Шампионските титли си остават четири, а може да се окажат и кръгла нула....
  —цитат от коментар 31 на xefgo


  За Ганчев е от изключително значение УЕФА и най-вече ФИФА да НЕ приемат тирето като наследник на ЦСКА. Иначе трябва да плаща задължения към бивши играчи най-малкото.

 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darulio":Смешник.Играем на Армията. Имаме си емблема на гърдите. Ние сме Червените!Вие кои сте? Колко сте? Къде играете?Как ще си купувате емблема - нали вече играете с нея на маскировъчните зелени фанелки. И кой ще извади парите за нея? Да се сетя сам, а?
  —цитат от коментар 32 на LFC


  Ти пък кой си и за какъв се имаш?

 38. 38 Профил на uez00564011
  uez00564011
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#30] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Никой що-годе разсъждаващ човек няма как да изкара ей така 8 милиона, за да плаща минали дългове на бивши собственици-мошеници.

 39. 39 Профил на Personal_Jesus
  Personal_Jesus
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Ботове, правете paзлика мeждy юpидичecĸoтo лицe нa фyтбoлния ĸлyб ĸaтo cyбeĸт нa гpaждaнcĸo, тъpгoвcĸo, тpyдoвo пpaвo и caмия фyтбoлeн ĸлyб ĸaтo cyбeĸт нa cпopтнoтo пpaвo, защото има някои cпeцифиĸи. Защото , аĸo ce пpиeмe, чe вcичĸи cъщecтвyвaщи ĸъм нacтoящия мoмeнт пpoфecиoнaлни фyтбoлни ĸлyбoвe в Бългapия нe ca cъщecтвyвaли пpeди 19.05.1999 г (от тогава е наредбата за лицензирани на спортните организации в България)., възниква и въпроса дали тези, които са лицензирани тогава са били автентичните или не?

  Юpидичecĸoтo лицe нe e eдинcтвeният eлeмeнт, изгpaждaщ един фyтбoлен ĸлyб ĸaтo cпopтнoпpaвeн cyбeĸт. Taĸъв eлeмeнт oт изĸлючитeлнa вaжнocт зa идeнтичнocттa нa ĸлyбa ca нeгoвитe пpивъpжeници - нeзaвиcими или opгaнизиpaни във фeнĸлyбoвe, oбeдинeния нa фeнĸлyбoвe, aгитĸи и тн, чиятo нeдeлимa вpъзĸa c нeгo e пpизнaтa и нa нopмaтивнo нивo. И тази връзка не се предопределя от ЕИК-то, нито от БФС, нито от Баце, нито от сайта на УЕФА. Ако няма такава и хан Омуртаг да ти е завещал ЕИК-то, всичко увисва в небитието. А внезапно "милеещите" за благото на държавата и нейната хазна патрЕоти може би е редно да се рефрешнат за това, че същата тази държава в лицето на нашия благочестив съд оправда "маг" Лупи по всички параграфи за "скромното" източване на Кремиковци...и после да се тюхкаме за това като как ще си събере данъците от "умрялото" ЦСКА, дето като чете човек броя на коментарите под всяка статия за него, ще си каже, че е по-живо от всякога :)

 40. 40 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 221 Весело

  Жужето не плати ли "имблемътъ" дупе да му е яко!Както казват метеоролозите преди циклона има зона на безветрие,а по време на буря най-уязвими са временните постройки, като например къщичките за пиУенца.

 41. 41 Профил на LFC
  LFC
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#37] от "von_seeckt":

  Който си реша.
  Казвам се както реша да се казвам.
  Проблем ли имаш?

 42. 42 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Беше ясно, че ще плати, само ако получи насреща стократно повече.
  Съвсем "случайно",след като съдът без никаква причина мота три месеца решението си относно жалбата на Борносузов,внезапно се разбърза след като се случиха две важни събития :
  - Ганчев получава базите в Борисовата градина и Панчарево за 30 г.
  - Ганчев пласира на държавата в лицето на МВР 290 броя залежали автомобила , непродаваеми в Европа заради неотговаряне на екоизискванията и морално остарели на свръхвисока цена.

  Така , с 4 млн.евро получаваш имоти за десеткимилиони и си пласираш негодна стока за още 29 милиона.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Юpидичecĸoтo лицe нe e eдинcтвeният eлeмeнт, изгpaждaщ един фyтбoлен ĸлyб ĸaтo cпopтнoпpaвeн cyбeĸт. Taĸъв eлeмeнт oт изĸлючитeлнa вaжнocт зa идeнтичнocттa нa ĸлyбa ca нeгoвитe пpивъpжeници - нeзaвиcими или opгaнизиpaни във фeнĸлyбoвe, oбeдинeния нa фeнĸлyбoвe, aгитĸи и тн, чиятo нeдeлимa вpъзĸa c нeгo e пpизнaтa и нa нopмaтивнo нивo.
  —цитат от коментар 39 на Personal_Jesus


  Я, дай да го видим този "нормативен акт" .....
  Ха-ха...х

 47. 47 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Истината е, че "Литекс" придобива "емблемата", чрез поредната измамническа схема между мутра и политици, чиято крайна цел са имотите

 48. 48 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1468 Любопитно

  А ако вземе та плати?????
  Кво ще мучите тогава тука.
  Аз съм категорично против.
  Говедцата прекрасно си поминуват лежерно забравили тяхната велика емблема нежно наречена Лопата някъде в пясъчника.
  Не приемам точно те да говорят за морал затънали в аналогични на нашите дългове и схеми както и всички български клубове.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 49. 49 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Има едно ЦСКА за мен и то отпадна във В група, защото фалира. Аз съм му привърженик, и се надявам да оцелее напук на тандема Борисов/Ганчев.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 837 Любопитно

  Микренския бек заграби имота на Българска армия и Панчарево, та може и да е събрал пари. При всички положения, държавата ЯКО го подпира в разрез с всякаква законност. Ясно е че има схема, ама да видим точно каква :)

 52. 52 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 530 Неутрално

  "Ред Енимълс" били заявили, че ще платят 8 милиона. Ако извадят парите, КОНПИ би трябвало веднага да започне пржверка откъде това Животно има тази пари, какви са му доходите, какви са му разходите, имоти, коли и т.н.
  И какво ще излезе тогава?

 53. 53 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 837 Неутрално

  "Ред Енимълс" били заявили, че ще платят 8 милиона. Ако извадят парите, КОНПИ би трябвало веднага да започне пржверка откъде това Животно има тази пари, какви са му доходите, какви са му разходите, имоти, коли и т.н. И какво ще излезе тогава?
  —цитат от коментар 52 на Gai-jin


  Няма как да стане това :) Ганчев и поставените му лица са обгрижвани от най-високо място.

 54. 54 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 547 Неутрално

  ГГ ще плати. Всичко друго би означавало край на проекта му.

 55. 55 Профил на directino
  directino
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Емблема си имаме. И "Армията" е наша.
  —цитат от коментар 15 на LFC


  Направо Гришата да тегли половин милиард заем, взимате Роналдо и Меси, пробив в Европа и като дойде падежа закривате фирмата, взимате лиценза на Арда и айде феновете на Армията да припознават...

 56. 56 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  След като КАС разгледа иск на бившия футболист на армейците Иван Боладо ЦСКА-София да бъде признат за спортен приемник на ЦСКА и да изплати дълговете на фалиралия клуб, делото бе препратено към Камарата за разрешаване на спорове във ФИФА с молба да бъде взето окончателно решение по този случай. Sportal.bg научи, че на 25 септември 2018 г. от световната футболна централа са уведомили ЦСКА-София за претенциите на Боладо и клубът трябва да даде своя отговор - дали е ЦСКА, до 15 октомври 2018 г.

  Това е второ изключително важно и любопитно дело, което ще се разглежда в близко бъдеще. Преди няколко дни информирахме за иска на Сивард Спрокел в КАС, който ще се гледа на 1 ноември.

  Новото в случая с Боладо е, че освен ЦСКА-София и БФС, в него се споменават ЦСКА 1948 и някои действия на българската държава относно червените.

  Ето с каква информация разполага Sportal.bg по делото на Иван Боладо:

  Адвокатите на играча правят сравнение между ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Според тях голямата разлика е в третирането им от БФС и българското правителство в полза на клуба от Първа лига. Т.е. стратегията за замяна на ПФК ЦСКА с ЦСКА-София е ясно идентифицирана в претенцията.

  ЦСКА 1948 е споменат в случая, за да се покаже, че според Боладо истинският спортен приемник на ЦСКА е ЦСКА-София, а не ЦСКА 1948.

  Също така футболистът смята, че ЦСКА-София е основан преди две години, за да замени ЦСКА.
  Всички хора извън България, свързани с този случай, знаят, че ЦСКА-София е Литекс, но фактите говорели друго.

  Собственикът е променил името от Литекс на ЦСКА-София, регистрирал е ново име, цветове, емблеми и е сменил града (от Ловеч в София). По този начин е създал нов обект, чиито характеристики са идентични с тези на ПФК ЦСКА.

  Бившият футболист на армейците твърди още, че създаването на ЦСКА-София (бивш Литекс Ловеч) е нов клуб, директно влязъл в Първа лига, а очевидната му цел е да заобиколи правилата и по-конкретно да се измъкне от санкцията, прилагана от ФИФА, да плати задълженията на ЦСКА към кредиторите.

  Според Боладо това е ясна и очевидна маневра. За да се приеме тази ситуация, ЦСКА-София трябва да поеме всички задълженията на ЦСКА. Намерението на собствениците на червените обаче е различно: те се опитвали да маневрират около законите на ФИФА и УЕФА.

  “Футболът е спорт с вековна история и традиция, където спортсменството и етиката трябва да бъдат защитавани. Ищецът не може да пренебрегне това безпрецедентно нарушаване на правилата, включително и футболните, когато явната цел е да се избяга от плащанията на задълженията, като същевременно се нарушават принципите и нормите на спорта”, пише в иска.

  “Играчът категорично се противопоставя на действията на Българската футболна асоциация (БФС) и на клуба, които погазват критериите и лицензионните правила, нарушавайки императивните разпоредби на БФС, УЕФА и ФИФА, поставяйки някои клубове над общоприетите правила.

  Поради това играчът категорично се противопоставя на този очевиден опит да се създаде опасен прецедент, за да се спестят данъци и други задължения от страна на собственика на ЦСКА и неговото заместване с ЦСКА-София, докато други лица изпълняват задълженията си, жертвайки спортни резултати в полза на спазването на правилата”, се казва още в претенциите на Боладо пред ФИФА, изразени чрез неговите адвокати.

  “Играчът не може да приеме това положение на административно завръщане в Първа лига от Литекс Ловеч (понастоящем ЦСКА-София). Освен това играчът не може да приеме трансформацията на Литекс Ловеч в ново лице с наименование ЦСКА-София, чието име, емблема, цветове и град са идентични с тези на ЦСКА.
  Независимо дали тази операция е “синтез” или “преобразуване”, това действие може да се опише само като незаконно действие на хора, които са се отклонили от закона и правилата. Техните действия не могат да бъдат толерирани или приети, особено от организациите, които регулират футбола”, твърди Иван Боладо.

  https://www.sportal.bg/news.php?news=748815

 57. 57 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Весело

  "Нямахорец" .
  —цитат от коментар 35 на LFC


  Онзи ден на мача на "Имахорец" със СЕПТЕМВРИ имаше

  ПО-МАЛКО ОТ 500 КИБИЦИ

  Хем мачът се игра В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ - СТАДИОН В.ЛЕВСКИ

 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Това с емблемата си беше стръв за абдали. Няма сила (или закон), който да превърне Литекс в ЦСКА. Не и по този начин. Този отбор е регистриран в УЕФА като Литекс (затова беше пуснат в евротурнирите). Да се доказва през УЕФА, че това е онова, истинското ЦСКА, ще е самоубийство. Ще означава автоматично неучастие в евротурнирите. А парите са там. От българското първенство пари...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  ГГ ще плати. Всичко друго би означавало край на проекта му.
  —цитат от коментар 54 на Killing Joke


  Не мисля. Ганчев вече спечели масите и промени наратива - емблемата не е важна, даже напротив, ще са "грешни пари". Дори в този сравнително културен форум има радетели на тази теза, представи си сред лумпениадата. Ганчев по всяка вероятност ще се опитва да се дистанцира от всякакви законови връзки със стария ЦСКА, камо ли такива, които струват пари.

  Колкото до "проекта" му - на мнозинството му трябва нещо с червени фланелки на Армията за да могат да крещят на стадиона или пред телевизора. За предпочитане да се бори за титла или нещо. Това им осмисля ежедневието. Докато положението е такова, за проекта му няма никаква заплаха.

 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2233 Любопитно

  Ако Ганчев имаше намерение да плати защо не го направи досега?

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Доста объркваща статия... В заглавието пише за някакъв си отбор "ЦСКА", а вътре - за други отбори, "ЦСКА-София" и "ЦСКА 1948". И нито думичка за Литекс, обаче пък главно действащо лице е бай Ганчев...

  Къде остана Ashiata Shiemash да обясни :) Или вече не е на заплата при Бай Ганчев.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#59] от "kapitan_laino":

  Доста народ от припозналите все още се държи на кораба на Ганчев, защото наистина вярва, че той е голям плащач и велик благодетел. Ако не плати емблемата, до края на шампионата на стадиона ще има по 200 човека макс.
  В случая наистина е заложено много.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  голяма мъка се е насъбрала в душичките на телюци и делиорманци, ей ...

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 267 Любопитно

  Абе някой от коментиралите прочел ли е статията?

 71. 71 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 635 Неутрално

  41 годишен съм. На армията ходя откакто се помня. В момента съм припознавач. Но ако Ганчев не изпълни ангажимента, поет пред всички нас, аз лично приключвам с неговия отбор.
  Авиаторите да умират в кофите също така.

 72. 72 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#32] от "LFC":

  Ами вие утре и фланелки на Ливърпул може да облечете, но едва ли феновете от Коп ще ви припознаят. Това е разликата между истинските фенове и глорихънтърите, каквито сте вие. Щото тя играта си има правила. Не можеш да купуваш скъпи играчи за сметка на пари за ток, вода, осигуровки и тн. и после просто да докараш едни играчи с ръководството и лиценза им от Ловеч, да ги преобличеш и да ги припознаеш. Това е селско. Като ГриГан.

 73. 73 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#35] от "LFC":

  Тоест старото цска е НЯКОЙ ДРУГ, така ли? Прост припознавач :)))

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Всичко е отдавна измислено. Догодина 1948 ше влезе в А група, а тази ще купи за без пари емблемата, Гришката ще "подаде ръка, заради феновете" и двете ще си станат едно ЦСКа, като ше се и прегърнат за пред камерите...така и история и клуб и емблема и бази... и после ще бута новия Литекс в А група и всичко по старо му..сано едни 50 милиона изчезнаха.. а държавата раздава за без пари апетитни имоти на фалирали и подсъдни бизнесмени

 76. 76 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  До коментар [#67] от "zle_platen_trol":

  Употребил си....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 77. 77 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 572 Весело

  Къде остана Ashiata Shiemash да обясни :) Или вече не е на заплата при Бай Ганчев.
  —цитат от коментар 61 на gogo63

  Мухахахаха, този индивид коментира тази днешна статия от 1-2 години. :) "Ще плати, ще плати, ще плати". Цялата му философия се гради на аксиомата, че днес-утре Григан ще плати. Дали вече не е заподозрял нещо? :) :)

 78. 78 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 572 Весело

  Къде остана Ashiata Shiemash да обясни :) Или вече не е на заплата при Бай Ганчев.
  —цитат от коментар 61 на gogo63

  Мухахахаха, този индивид коментира тази днешна статия от 1-2 години. :) "Ще плати, ще плати, ще плати". Цялата му философия се гради на аксиомата, че днес-утре Григан ще плати. Дали вече не е заподозрял нещо? :) :)

 79. 79 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 572 Весело

  Къде остана Ashiata Shiemash да обясни :) Или вече не е на заплата при Бай Ганчев.
  —цитат от коментар 61 на gogo63

  Мухахахаха, този индивид коментира тази днешна статия от 1-2 години. :) "Ще плати, ще плати, ще плати". Цялата му философия се гради на аксиомата, че днес-утре Григан ще плати. Дали вече не е заподозрял нещо? :) :)

 80. 80 Профил на MMilenium
  MMilenium
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "palav_nik":

  Бързо забравяте-има една купена купа от В група с истинското Цска ,с която се легитимира пред наивниците, иначе с преименувания Литекс 2 години са капо , напук на напъните и обещанията.

 81. 81 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#15] от "LFC":

  "..нацията ни никога няма да успее, ако не се отърве от най-долното си качество – да не си плаща и да се опитва винаги да мине метър"

  Атанас Буров

 82. 82 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#38] от "uez00564011":

  А за какъв х участва в търга (Кюстендилеца)? Кой подаде оферта за 8 милиона?

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Любопитно

  На кой трябва да плати тези 8 млн. Ганчев и защо емблемата на ЦСКА е пряко свързана с тези плащания?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#83] от "Храбър":

  На държавата?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Все тая.
  Истинското "ЦСКА" го няма.
  Естествено, че феновете на ЦСКА ще припознават сегашния мелез ЦСКА-София, защото алтернативата е да признаят, че истинският клуб е в небитието...

 86. 86 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 456 Весело

  Все тая.Истинското "ЦСКА" го няма.Естествено, че феновете на ЦСКА ще припознават сегашния мелез ЦСКА-София, защото алтернативата е да признаят, че истинският клуб е в небитието...
  —цитат от коментар 85 на debruckere


  Как разбираме кое е истинското? Комунистическото ГМО "Динамо/Левски-Спартак" с подарени от Софиянски бази, и финансирано от руската мафия, "истинското "Левски" от 1914 ли е или и него го няма? Апропо, бюста на Сталин кога ще свалите от Мусала?

  over the under
 87. 87 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#86] от "Отец Сисой":

  Никога не забравяй 09.09.2016, армеецо! С тази дата може да се гордеете толкова колкото и с обраните мандри преди 09.09.1944, този път ограбихте държавата.

 88. 88 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  От тук до Филипините...........

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK