"ЦСКА - София" обяви, че е платил за емблемата

"ЦСКА - София" обяви, че е платил за емблемата

© Юлия Лазарова"ЦСКА - София" обяви, че е платил за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Днес беше крайният срок, в който дружеството "Ред енимълс" ЕООД трябваше да преведе 8-те милиона лева, с които спечели търга.


Дружеството е представлявано от един от лидерите на фенската фракция "Енимълс", но зад него на практика стои собственикът на "ЦСКА - София" Гриша Ганчев, за което свидетелстват изказвания на представители на ръководството на клуба


"ЦСКА върна своята емблема! Сумата е платена, поетият ангажимент е изпълнен, дадената дума е спазена! ЦСКА е над всичко, нека заедно го върнем там, където заслужава", обяви ръководството на "ЦСКА - София" на клубния сайт.
Средствата ще бъдат разпределени между кредиторите на ПФК ЦСКА АД. Най-голям процент ще отиде към държавата.


"ЦСКА - София" обяви, че е платил за емблемата

© Юлия Лазарова


Търгът за активите на фалиралия клуб се състоя през май. В него участваха още членът на управителния съвет на "ЦСКА 1948" Никола Газдов, както и две фирми - "Интегрис лаб" ООД и "Еко депозит сълюшънс" ЕООД.


Предложената сума от "Ред енимълс" беше почти пет пъти над тази, на която бяха оценени активите - 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат три емблеми на ЦСКА на стойност 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева.


Развоят около казуса с търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД предизвика огромно вълнение и напрежение сред привържениците на клуба, които бяха в очакване дали сумата ще бъде платена тази седмица.


Проблемен имот


По-рано днес адвокатът на "Ред енимълс" Станислав Трендафилов обяви, че има проблем с един от имотите на морето. По думите му земята е собственост на трето лице - фирмата "Камеко" АД, което е установено на няколко съдебни инстанции.


Трендафилов каза още, че имотът, който е с площ 10 декара, е бил включен незаконно в активите на ПФК ЦСКА АД, тъй като още преди това е имало възбрана върху него. "Защо (синдикът) Дора Милева я продава, не мога да ви кажа. Това е грубо нарушение на закона. Още повече съдът по несъстоятелността, въпреки че неколкократно е информиран за проблема, излиза с мотиви, които за мен като юрист са, меко казано, абсурдни. Съдът казва, че "Ред енимълс", тъй като е уведомил съда за несъгласието именно поради тази проблемна собственост на имота, е знаел за този проблем и въпреки това е изразил желание да го закупи", заяви той пред Би Ти Ви.


"ЦСКА - София" обяви, че е платил за емблемата

© LAP.bg


Трендафилов каза още, че срокът за обжалване във връзка със собствеността на въпросния имот отдавна е изтекъл и "Ред енимълс" няма как да го придобият. "Това е сериозен проблем, който би трябвало да притеснява цялата армейска общност, а и всички граждани на тази държава, защото има съдебни решения, които казват, че този имот не е собственост на несъстоятелното дружество", допълни адвокатът на "Ред енимълс". И допълни, че на този етап "по този казус и ние не можем да вземем конкретно решение".


"ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство. В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде", заявиха от "ЦСКА - София" при обявяването на плащането.


"Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват. Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост", се казва още в изявлението.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK