Ганчев плати, но ще научи ли най-важния урок от феновете на ЦСКА

Ганчев има възможност да направи най-важния си ход, като улови емоцията и въвлече феновете в голямата игра задълго

© Юлия Лазарова

Ганчев има възможност да направи най-важния си ход, като улови емоцията и въвлече феновете в голямата игра задългоЩе я купи, няма да я купи... Купи ли я вече? Преведени ли са парите?


Купуването на емблемата на ЦСКА се превърна в същинска епопея. В четвъртък следобед "ЦСКА - София" най-накрая съобщи, че дружеството "Ред енимълс" е платило сумата, с която спечели търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД.


Действие, с което Гриша Ганчев съумя да направи огромна крачка към бъдещето. Бизнесменът, на практика, беше притиснат до стената, като евентуален отказ щеше да се приеме като отстъпление и да отблъсне голяма част от запалянковците на отбора.
Сега обаче изглежда, че козовете са в ръцете на Ганчев. Но той трябва да съумее да ги използва правилно, като покаже, че е научил много важен урок. До момента от идването си на "Българска армия" той действаше по начина, който управляваше преди това и "Литекс" - без да включва феновете в своето бизнес уравнение.


Вълненията около казуса с плащането трябва да подействат като сигнална лампа за Ганчев и той да промени модела си, като го насочи изцяло към феновете. Само така огромната инвестиция би се осмислила вместо да виси като воденичен камък с посланието: "Платихме, защото нямаше как иначе".


Силната карта


Дълго привържениците на ЦСКА, които последваха "ЦСКА - София", а и самият клуб, понасяха подигравки и упреци, че се опитват да минат "метър". Сега картината се промени с плащането, от което над 4.5 млн. лева отиват към НАП. Още 3 милиона се разпределят между кредитори, голяма част от които са бивши футболисти и треньори на ЦСКА, като те получават пълната сума от признатите си вземания.


"Ако стигнем до шестия ред при разпределението на парите от търга за емблемата, можем да хвърляме шапки и да викаме "Ура", каза синдикът на фалиралото дружество Дора Милева пред "Дневник" след провеждането на търга за активите и получаването на предложението на "Ред енимълс".


Ганчев плати, но ще научи ли най-важния урок от феновете на ЦСКА

© Красимир Юскеселиев


"ЦСКА осигури най-високото удовлетворение на кредитори в историята на футболната несъстоятелност в света", каза пред "Дневник" адвокатът Първан П. Първанов от Нюйоркската кантора за международен арбитраж, който през лятото защитаваше клуба в делата срещу УЕФА в Спортния арбитражен съд, довели до включването на отбора в европейските клубни турнири.


"Наистина безпрецедентен случай, особено за клуб, който не е собственик на стадиона и базите си. При икономическото разместване в полза на масата и на кредиторите, осигурено от собствениците на ЦСКА, виждаме общо над 40% удовлетворение на база приети вземания и 100% за всички над 140 служители по трудови договори (играчи, треньори и администрация)", добави Първанов.


В миналите месеци ПФК ЦСКА - София ЕАД и холдинговата компания ЦСКА 1948 АД изкупиха вътрешно вземания на кредитори чрез цесии за общо над 1.5 млн. лева. Отделно в договора, който сключи с министерството на спорта за ползване на базите, клубът пое ангажимент за погасяване на 800 хил. лева стари задължения за местни данъци и такси. Така пълната сума от "ЦСКА - София" за кредитори на фалиралия ПФК ЦСКА АД надхвърля общо 10.350 млн. лева.


"За нас като ръководство този акт беше също много важен. С него собствениците на клуба показаха чистите си намерения относно клуба, относно футбола и изобщо спрямо спорта. Между другото това са факти, които те са доказали във времето назад със своята работа", каза спортният директор на ЦСКА Пламен Марков пред БНР. И добави, че занапред "никой повече под каквато и да е форма няма моралното право да има претенции" за автентичността на клуба.


Най-ценният урок


В последните дни градусът на напрежението на "Българска армия" се повиши неимоверно. В социалните мрежи привърженици заявяваха готовност да оттеглят подкрепата си към Ганчев и да спрат с футбола, ако не се плати. Мнозинството от тях дадоха ясен знак колко важна за тях е емблемата като символ на приемствеността с миналото, без значение от цената.


Ганчев плати, но ще научи ли най-важния урок от феновете на ЦСКА

© Юлия Лазарова


В този момент те изнесоха много ценен урок, който Ганчев и екипът му трябва да научат, Феновете показаха желание да участват дейно в процеса, наречен "футбол". Дълги години ръководителите на клубовете, а и на целия български футбол не успяваха (и все още не успяват) да разберат, че това е бизнес и без потребителите в лицето на запалянковците наливането от пусто в празно ще продължава.


Докато непрестанно обновяваха официалния сайт в очакване на новината за плащането, привържениците започнаха сами да дават идеи как да подкрепят клуба, за да могат част от средствата да се върнат обратно при Ганчев (и партньора му Юлиян Инджов - според неофициална информация на "Дневник" двамата са осигурили по равно парите за плащането), за да не се окаже този разход в тежест на амбициите на клуба за спортни резултати или инвестиции в базата.


Появиха се призиви за масово купуване на билети и сезонни карти, за създаване на сметка, в която да се превеждат суми. Роди се идея за създаване на събитие по посрещане на емблемата на "Българска армия" преди следващото домакинство срещу "Етър" и т.н.


"(Плащането е) Акт, с който искаме да постигнем безпрецедентно обединение на червените фенове. Надявам се на активизация от наша страна - посещение на мачове, купуване на билети, абонаментни карти. Да допринесем с каквото можем за нашия любим клуб. С гордо вдигнати глави можем да кажем: "Ние сме ЦСКА", заяви пред "Нова" Иван Велчев, който представляваше "Ред енимълс" в търга и е един от лидерите на фракцията "Енимълс".


Ганчев направи много, за да постигне това, към което се стреми - отборът участва в Първа лига, игра в евротурнирите, клубът сключи договор за ползване на базите, а на Панчарево беше извършен ремонт. С плащането за емблемата и останалите активи, бизнесменът направи ход, с който се очаква да провлече голяма част от запалянковците, които след фалита на ПФК ЦСКА АД стояха встрани.


На хоризонта се открива отлична възможност Ганчев и екипът му да превърнат момента в повратен, като уловят вълната от емоциите и въвлекат феновете в голямата игра. Същите фенове, които през последните два сезона се оплакват, че не им се дава шанс да си дадат парите за фен артикули или за качествени продукти в деня на мачовете.


Ако Ганчев изиграе правилно картите си и развие дългосрочна стратегия с въвличането на феновете, инвестицията в емблемата може да се превърне от тежко бреме в залог за бъдещето.

Коментари (138)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  С купуването вещ на мъртвец, ти не се прераждаш в него.
  Ти ставаш само и единствено собственик на купената вещ,
  принадлежала приживе на ПОЧИНАЛИЯ НА 09.09.2016г. СУБЕКТ

  Това Ганчев и адвокатите Му за пред ФИФА и УЕФА го знаят
  много по-добре от всички.
  Затова и на двете ПРЕДСТОЯЩИ ДЕЛА - тези на СИВАРД СПРОКЕЛ
  на 01 Ноември 2018, и на ИВАН БОЛАДО - по-късно
  ЩЕ СЕ КЪЛНАТ И САМОЗАПСУВАТ, ЧЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ЛИТЕКС
  а това за ЦСКА е било само ЛЪЖА ПО МАРКЕТИНГОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ

  На тези дела, сълзливи КРИЗИСНИ ПиАри като този тук не вървят
  И това Ганчев и адвокатите Му го знаят

 2. 2 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Е кажете, кой нормален би се кръстил "Ред Енималс"?!?

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3123 Весело

  Е кажете, кой нормален би се кръстил "Ред Енималс"?!?
  —цитат от коментар 2 на Clap


  Намерил си и ти къде да дириш нормалност.

  Много си придирчив и взискателен

 4. 4 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2235 Неутрално  Изненадващ ход от страна Ганчев.

 5. 5 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3123 Весело

  Изненадващ ход от страна Ганчев.
  —цитат от коментар 4 на Нинов


  И БЕЗСМИСЛЕН при това.
  ДВЕ ГОДИНИ ЛИТЕКС НОСЕШЕ СЪЩАТА ЕМБЛЕМА
  И ЩЕШЕ ДА СИ Я НОСИ И БЕЗ ПАРИ ДО КРАЯ НА ВРЕМЕНАТА
  Защото е Правителствен Галеник

 6. 6 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 663 Неутрално

  информационното заблуждение е в сила, всички припознавачи твърдят : платихме на НАП.Платили те таратанци!
  Синдика плати на НАП и Стойчо с парите на Ганчев, което не е същото.
  Заблудени са си припознаваческите душици.

 7. 7 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#5] от "Hawaii":

  за Ловеч това са страшно много пари.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  А онези, многомилионните длъжници, които сума ти години даже не плащат наем за стадиончето си!? До кога?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Абе и на мерцедес да си купи емблемата, Грейт Уол /те май вече ги спряха/ нема да станат мерцедеси. Щото истинското ЦСКА е у втора лига.

 10. 10 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Първо - за статията.
  Високопарно звучи и за мен фалшиво.
  Никакъв урок не са дали феновете и никаква готовност не са имали за нищо.
  Всичко, което правят е обичайното за повечето хора в България и света - искат от някой, който има ресурс да го употреби по начин, който на тях им харесва.
  Да са ходили да продават бисквити, шалчета, тениски, да са ходили да помагат в социалните домове, кухните за бедни - за пари или за каузата, която сплотява спортсмените?
  ТЦ, просто викаха или писаха на Ганчев какво да прави за да са доволни.
  Гола вода са си и дано Ганчев никакъв урок не научи от тях!

  Второ, самото плащане изненада и мен. Сумата е огромна предвид състоянието и переспективите на клуба, а най-вече предвид простия факт, че по този начин някой плаща чужди грехове.

  Дума да няма, интересен мафиот е Ганчев. Че е мафиот съм убеден, обаче някак успява да направи и много успешни бизнес и социални проекти...което не може да се каже за повечто мафиоти в страната.

  Заслужава някакъв вид уважение, не мога да си кривя душата.

  Но все пак съм любопитен каква е врътката за парите.

  Просто не вярвам, че ги е извадил от джоба си.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 11. 11 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#4] от "Нинов":

  Не се нарича ход, ако го правиш по принуда.
  А Гришата беше принуден. Честно казано, не знам как успяха да втълпят на феновете, че тази емблема е нещо особено важно. Нея наистина можеше и да не я плаща. Две години се набутва с пари за калъфки, а сега и това.
  (Вметка - не знам дали е вярно и затова не го поставям като довод, но преди последния мач Данаил Ганчев е намекнал, че емблемата можело и да не се плати. В резултат, трибуните били почти празни. Ако наистина е така, не е имал друга опция).
  И не мога да се съглася с автора - ако плащането даваше силни козове в ръцете на Ганчев, той много отдавна щеше да го е направил, а не да бута Борносузов да прави обструкции. За феновете тепърва ще се види доколко са сериозни. Но, като цяло, българският фен не е плащач.

 12. 12 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Ако решението на КАС по делото Спрокел не признае Цска-София за правопреимник, всичко това няма да има значение. Там те твърдят, че са Литекс.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 13. 13 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Чета ви "коментарите" и се забавлявам - ще ви се спука жлъчката, бе хора!Едните - във фактически фалит, обгрижвани от държавния апарат, безвъзмездно ползващи бази, безплатно построяване на сектори и некозирки, доставяне периодично на спонсори и щедри благодетели, гледали футболна топка само на календари; другите - с фенска маса, съперничеща с тази, на Скрита сила, Мъдрево(да ме извиняват!), любители на месни полуфабрикати и безплатни екскурзии в работно време до София , с отбор, допуснат в първенството и ЕКТ по втория начин...
  Благодаря ви, морализатори, че ви има! По вашата злоба, разбираме, че сме на верния път, а вие - вие се удавете в нея.

 14. 14 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Абе и на мерцедес да си купи емблемата, Грейт Уол /те май вече ги спряха/ нема да станат мерцедеси. Щото истинското ЦСКА е у втора лига.
  —цитат от коментар 9 на Хи-хи


  Това ЦСКА във втора лига е синьо зелено, много ви се ще на левскарите това да е ЦСКА, но не би.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 15. 15 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#11] от "Killing Joke":

  Аз пък мисля, че феновете изобщо не са били фактор.
  Първо, Литекс беше шампион на България и без феновете на ЦСКА.
  С 8 милиона в клуба можеше и пак да стане (друг въпрос е стигат ли 8 милиона срещу Лудогорец).

  Второ, феновете нямат много избор. Ще пореват, ще се скатаят и в крайна смета какво ще правят? Ще ходят в Левски? В Славия?
  С по-малко от 100,000 сигурно може да ги купи до гроб, какви 8 милиона, какви 5 лева.

  Съвсем друга игра се е играла тук и ще се радвам някой от кухнята да подаде по-читаво обяснение.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 16. 16 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Плащането е изненада и за мен, аз поне щях да ги подкрепям и без емблемата, голяма част от феновете също. Вероятно Ганчев искаше да затвори устите на лаладжиите от Подуяне, така, че млък.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 17. 17 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Много добре знаеш, че проблема не е в това да имаш дългове, а да ги обслужваш редовно. Поне според официалната информация ( която мен лично малко ме съмнява ) дълговете на ПФК " Левски 1914 " се обслужват. Не позволявай клубните пристрастия да повлияят на оценката ти. А, колкото до това дали ГГ ще научи нещо отговора е прост, не няма да научи. Той управлява и ще управлява ЦСКА, както си знае и, както си може.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":Много добре знаеш, че проблема не е в това да имаш дългове, а да ги обслужваш редовно. Поне според официалната информация ( която мен лично малко ме съмнява ) дълговете на ПФК " Левски 1914 " се обслужват. Не позволявай клубните пристрастия да повлияят на оценката ти. А, колкото до това дали ГГ ще научи нещо отговора е прост, не няма да научи. Той управлява и ще управлява ЦСКА, както си знае и, както си може.
  —цитат от коментар 17 на zle_platen_trol


  Все още има неразбрали, че Спас ги води към дъното и гледат в канчето на ЦСКА.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 20. 20 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1318 Весело

  Много патетично написана статия, доста далеч от действителността...
  Феновете преглътнаха и забравиха лъжата на Гриша Ганчев, че ще оздравява ЦСКА, вместо да ребрандира друг отбор, та една емблема ли...
  По-скоро натискът е дошъл от Крадлев и неговите господари, които щяха да се поставят в много неловка ситуация, след безусловната подкрепа, която оказаха на проекта "Цицекс".
  Плюс вноска от държавата под формата на 290 автомобила, закупени от фалиращата работилница в Баховица.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#17] от "zle_platen_trol":

  Ами те само растат тези дългове, без последната година, още повече, без милионите левове през годините неплатени наеми.... И всичко това няма нищо общо с клубните пристрастия.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 22. 22 Профил на tcj56475600
  tcj56475600
  Рейтинг: 217 Гневно

  Това подвеждане на читателите е абсурдно! За идиоти ли ни взимаш, Божидаре? Държавата купува с ЕВРОПЕЙСКИ пари (от спешните фондове за справяне с бежанската криза) 290 нови джипа от Гриша на повече от 2 пъти по-висока цена от най-скъпия им премуим Great Wall H6 модел от 45.5 бона с ДДС! Поръчката е по 100 бона парчето! Това е новина от 7 октомври 2018 на Дирекция Жандармерия на МВР... Защо сега и защо на 100 бона - другите пари за мобилен принтер и мастило ли са отишли? Не е ли това е въпроса върху, който трябва да се фокусираш, журналисте? Или не си такъв?

 23. 23 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#20] от "Yotce":

  В тази насока мисля, че е правилния отговор.

  Ганчев е твърде печен за да плати 8 милиона чужди грехове, че дори и да бъде принуден да го направи.

  Имало е сделка някаква и 300 коли по 40,000 или 12,000,000 при едни 20% печалба е добро начало...но трябват още, 8 милиона е страшно много.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 24. 24 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "hamiltonf":

  От ръководството твърдят, че плащат. Какво плащат, не съм данъчен, не зная. Може би ще си спомниш, че на теб съм казвал, че според мен сме тръгнали по вашия път и това леко ме притеснява. Дали ще стигнем до края? Времето ще покаже, дано да греша.

 25. 25 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 641 Неутрално

  А, пука им за любовта на феновете на Литекс. Ако другото ЦСКА бе купило емблемата щеше да съди Литекс за неправомерното и използване и щеше да им излезе още по-скъпо.

  Ганчев си е мутра и далавераджия, все по мекото - ДДС измами обича да прави той, не да дава, а да взима.

  А тези дето призовавали феновете да помогнат на Г.Г., то те сигурно са от ПР отдела му, то повечето клубове у нас си имат "фенове" на заплата.

  preklara rara
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#23] от "Боби Колев":
  20%? Забравяш, че единствено в България е възможно цена за 300 автомобила да е два пъти по-висока от цената на дребно на 1 автомобил...

 28. 28 Профил на Personal_Jesus
  Personal_Jesus
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Много смислена статия, казваща нещо много важно, което част от чугунените глави упорито отказват да признаят, тъй като, убеден съм, го осъзнават кристално. И то именно е тъничката разлика между проекти като Лудогорец, Литекс (преди години) и ЦСКА - факторът публика, фенове. Този фактор е причината всяка статия за ЦСКА да завършва с над 100 коментара и прави всичко друго доста дребничко и незначително. Всички знаем отлично, че всеки един друг отбор в България (с едно-две изключения, Лудогорец не влиза в тях) би потънал отдавна в дълбоко забвение.

  Сега карикатурната злоба избива в грижа за правата на Спрокел и Боладо, хахаха....вие сериозно ли? :))) (първия даже ще бъде обезщетен с 20 хилки като гледам списъка на "Шиндлер" ) Естествено, че ГГ има пълната подкрепа от страна на феновете да направи всичко необходимо, за да спести подобни идиотски разходи дело на идиотски мениджмънт и никак не идиотското прибиране на комисионни от някои лица. Все пак го чака 30-годишна концесия и стадион за оправяне. Естествено, че злобеещите това не ги касае по никакъв начин, след като държавата, към която принадлежим (повечето от нас), вчера бе дотирана с 8 млн. :)) Фокусирайте се върху "проектите", тъй като на изток предстоят доста интересни неща като развитие. От един приятел знам ;))

 29. 29 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#23] от "Боби Колев":
  До коментар [#20] от "Yotce":
  Алооо, конспираторите...Мислите ли, че ГГ ще се спусне в тази авантюра, заради някакви 300 автомобила?Той имаше намерение да купи ЦСКА, и даже беше почти на финалната линия още преди 5 години.Но тогава разбра, че се опитват да го натоварят с измислени задължения и се отказа.Какви автомобили, какви поръчки...
  Виж, "неплащането" на трибуната и некозирката, или плащането чрез някоя част от баницата по инфраструкторните проекти е съвсем друга, и истинска бира.
  Я, се позаинтересувайте, защо в ФСО на ГБС вземанията от Подуяне за козирката са в графа "несъбираеми".
  Смешковци...

 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Не съм привърженик на този отбор ,нито на ЛЕВСКИ. ЦСКА направи много добра инвестиция, тя си върна ИСТОРИЯТА . Всичко е в идентичността .

 31. 31 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  "инфраструктурните"(ред.)

 32. 32 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Поздравления за редакцията на вестник Дневник, за статията.

  Сумата от 10.350 милиона лева е непостигнат никъде другаде резултат и най-висок процент удовлетвореност на кредиторите. За сравнение фирмата, която се нае със задачата да възражда фалиралият Глазгоу Рейнджърс плати много по-малък процент от дълговете на фалиралото дружество. Между другото дори и сега, след като клубът се завърна във Висшата лига, той не се казва "Глазгоу Рейнджърс", а "Rangers F.C.". Това, обаче, по никакъв начин не пречи на шотландците в тяхното определение кой-кой е...

  Що се отнася до българските клубове, НАП все още продава активите на фалираният от Христолов ПФК "Ботев" АД, но никой не вади и 5 лева за да я купи.
  При Локомотив София ситуацията е пълна каша, защото дружеството, което беше собственост на Николай Гигов, дори не е в процедура по несъстоятелност, то просто беше изхвърлено от БФС във В група и се отказа от участие. Юридическото лице, което в момента се назовава Локомотив София и играе в Б група съществува паралелно. Хипотетично е възможно, някой да разсрочи задълженията на бившото дружество на Николай Гигов и да ги вкара обратно в първенството. А как и защо новото дружество ползва емблемата на дружеството на Николай Гигхов, пак казвам, то не е фалирало, нито е в процедура по несъстоятелност, ето това е тема върху, която "Дненвник" може да поработи.

  Разбира се, най-важната тема, която "Дневник", може не, а трябва да разработи е с финансовият паразит на публични средства наричащ се ПФК "Левски" АД, който ползва държавна собственост без един лев да плаща за това, дори МВР заплаща данъците на имота от собственият си бюджет. Колегите Ви от БТВ започнаха темата преди време, и тя си чака да бъде качествено разработена. Особено в светлината на скритата собственост на това акционерно дружество от лицата на Задкулисите - Бойко Методиев Борисов и Делян Пеевски.

  ПФК "Левски" АД е пресечната точа на интересите на няколко властови лобита от мафиотски тип. Това са същите властови лобита, които управлява България по мафиотски и грабителски начин.

  https://btvnovinite.bg/sport/levski-polzva-bazata-si-nezakonno.html

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 33. 33 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не в харесвам тази петолъчка. Дори името ЦСКА вече не е актуално. Този отбор е носил много имена, нищо няма да му станв, а и е време да настъпи промяна. Гриша Ганчев обаче желае да го държи в орбитата на комунизма, обвързвайки отбора с неговите символи.

 34. 34 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  Евроидиотите говорят за нормалност и умуват, а не виждат как всички им се присмиват за високите спортни резултати.
  То бива, бива, ама твоето си е дебилство.

 35. 35 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Душа, ти ако не правиш разлика между ФЛ и ЮЛ, значи интелигентността ти е много ниска -273.15 по Целзий. Всеки може да купи фалиралата марка и да я възобнови - както Фолксваген купи Бугати, както Ауди купи Ламборгини, както Ла Валета купи Фиорентина - но какво разбират някакви си бизнесмени, милионери, юристи, прависти и други умници - ти, разградския продавач на сергия за плод-зеленчук, си най-навътре в нещата.

  Много от неприпозналите фенове имаха условието Ганчев да плати, за да го приемат като собственик на ЦСКА. И ако наистина е платил масрафа, значи е.

 36. 36 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#32] от ".NET":

  Голям оптимист си, ако очакваш от тях да ти отговорят смислено, вместо да те наругаят... :)

 37. 37 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 776 Весело

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Ех, мъко делиорманска!

  https://bg.m.wikipedia.org/wiki/АКФ_Фиорентина

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 38. 38 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#15] от "Боби Колев":

  Ще видим, но според мен Гришата и хората му доста време не схванаха, че не са си в Ловеч. Иначе си прав - той там феновете не ги бръснеше за нищо.
  Ама тука не става - искат му резултати сега, веднага и начаса. Никой не му дреме какви пари ще извади Гришата, важното е да се ринат купи и титли. Ама и билетчето да е 5-10 лева, нали.
  В интерес на истината, ако не беше Лудогорец, номерът щеше да мине още първата година - Левски са зле, останалите дори няма какво да се коментират. Схемата е ясна - малко съдии, малко удобни противници, малко медийни манипулатори и ей ти я титлата готова още зимата. В такъв случай на никой нямаше и да му дреме за емблемата.

 39. 39 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1202 Любопитно

  Един въпрос с повишена трудност! След като Литекс купи емблемата на ЦСКА, сега колко титли има новия клуб? Нула, 4, 31 или 36?

 40. 40 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii": Евроидиотите говорят за нормалност и умуват, а не виждат как всички им се присмиват за високите спортни резултати. То бива, бива, ама твоето си е дебилство.
  —цитат от коментар 34 на Капабланка


  Студент първокурсник във ФМИ е в състояние за няколко дни да напише чат-бот, който е с коефициент на интелигентост по-висок от нещото самонарекло се хаваии, което си тръгнал да коментираш.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 41. 41 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 744 Весело

  Е кажете, кой нормален би се кръстил "Ред Енималс"?!?
  —цитат от коментар 2 на Clap


  И аз се зачудих. Погледнах речника и на български излезе нещо като:
  ЧЕРВЕНИ ДОБИЧЕТА! Може и да бъркам.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 42. 42 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Трябва да знаете, че на феновете на ЦСКА не им пука какво си мислят феновете на Левски.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 43. 43 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#29] от "j.h.jazz":

  Подуяне просто няма абсолютно нищо общо със случая частна фирма да плати 8 милиона задължения за да придобие начинание, което няма изглед да ги върне под форма на печалба в обозримо бъдеще.

  Затова аз изобшо няма и да се занимавам с въпроса Ви.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 44. 44 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#32] от ".NET":Голям оптимист си, ако очакваш от тях да ти отговорят смислено, вместо да те наругаят... :)
  —цитат от коментар 36 на j.h.jazz


  Абсолютно не ми пука за мнението на маргиналите от Подуене. Предлагам теми на редакцията на Дневник, с цел повишаване на посещаемостта на сайта от страна на мислещи и необлъчени хора.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 45. 45 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#4] от "Нинов":Не се нарича ход, ако го правиш по принуда.А Гришата беше принуден. Честно казано, не знам как успяха да втълпят на феновете, че тази емблема е нещо особено важно. Нея наистина можеше и да не я плаща. Две години се набутва с пари за калъфки, а сега и това. (Вметка - не знам дали е вярно и затова не го поставям като довод, но преди последния мач Данаил Ганчев е намекнал, че емблемата можело и да не се плати. В резултат, трибуните били почти празни. Ако наистина е така, не е имал друга опция).И не мога да се съглася с автора - ако плащането даваше силни козове в ръцете на Ганчев, той много отдавна щеше да го е направил, а не да бута Борносузов да прави обструкции. За феновете тепърва ще се види доколко са сериозни. Но, като цяло, българският фен не е плащач.
  —цитат от коментар 11 на Killing Joke


  Те затова правиха тия конкурси за емблема, повече от ясно е. Направиха няколко почти пълни копия на оригинала и си избраха едното копие. Явно е станало нещо друго и наитина е нямало как да не платят. Единия варианр е след толкова натягане и навиване за тази емблема да са се уплашили, че феновете ще се отдръпнат ако не я платят. Но както каза някой припознавачите преглътнаха тоолкова много неща, че вероятно и това щяха да преглътнат. Вероятно има нещо друго.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#24] от "zle_platen_trol":

  Дано, ама надали...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Стана ясно, че на ЦСКА само емблемата струва поне 8 млн. Интересно е дали от фалиралия подуенски клуб ще има нещо, което да се продаде за толкова?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#39] от "Гадьо":

  36 - сливането на спортни клубове не е прецедент.

 49. 49 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Респект за плащането, никой вече няма право на подигравки на тема автентичност. А помните ли, че ЦСКА-София беше изхвърлена от евротурнирите? Но води дела, които спечели, и нека смело да предположим с кой аргумент - че е спечелило търга за дълговете... ;) и ще ги плати. УЕФА рязко смени позицията си относно ЦСКА и разреши участието им в евротурнирите след като внезапно "се появиха нови обстоятелства".

 50. 50 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Весело

  Пълната сума от "ЦСКА - София" за кредитори на фалиралия ПФК ЦСКА АД надхвърля общо 10.350 млн. лева.

  Общо над 40% удовлетворение на база приети вземания и 100% за всички над 140 служители по трудови договори (играчи, треньори и администрация)"

  Над 4.5 млн. лева отиват към НАП. Още 3 милиона се разпределят между кредитори, голяма част от които са бивши футболисти и треньори на ЦСКА, като те получават пълната сума от признатите си вземания.

  Само оставям това тук и пропомням въпроса на сините проятелки "Кога Г.Г е плащал?"
  И питам на свой ред - извадил ли е Сър Спас един лев от собствения си джоб или синята държанка се издържа от Виваком, която му беше подарена от Б.Б. и Д.П?

  over the under
 51. 51 Профил на joreto101
  joreto101
  Рейтинг: 217 Неутрално

  С по-малко от 100,000 сигурно може да ги купи до гроб, какви 8 милиона, какви 5 лева.Съвсем друга игра се е играла тук и ще се радвам някой от кухнята да подаде по-читаво обяснение.
  —цитат от коментар 15 на Боби Колев


  30 000 лв на месец получават "феновете". Официално при това, като пари за охрана на стадиона.

  "Обичай смелите, те са солта на земята!"
 52. 52 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  Алооо, конспираторите...Мислите ли, че ГГ ще се спусне в тази авантюра, заради някакви 300 автомобила?
  —цитат от коментар 29 на j.h.jazz

  Да вземе 29 милиона от сделка, според която продава автомобили, които струват 13 милиона по цени на дребно? Тоест, да вземе едни 16 милиона от въздуха? Ти сериозно ли питаш, или просто не можеш да смяташ?

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Кои са тия?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#50] от "Отец Сисой":

  Сещам се за едни джипове, е така спешно купени без търг..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Литекс купи емблемата на мъртвеца. Феновете му коментират Левски. 😁😁 :D
  Еми... Така е.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Весело

  До коментар [#39] от "Гадьо":

  На Левски от Пудуене колко национални купи им се броят в тази връзка? Тези на Спартак броят ли му се или само тези на Динамо се пропознават?

  over the under
 57. 57 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1318 Весело

  Един въпрос с повишена трудност! След като Литекс купи емблемата на ЦСКА, сега колко титли има новия клуб? Нула, 4, 31 или 36?
  —цитат от коментар 39 на Гадьо

  Който отговори на този труден въпрос, да премине на следващия, с още по-висока трудност:
  Какво е 8:0?
  - най-позорната загуба на ЦСКА?
  - най-голямата победа на ЦСКА-София над ЦСКА?

 58. 58 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Уважаема редакция, не видях да отразите още една новина от вчера: Белгийската прокуратура е издала заповед за арест на футболният съдия Барт Вертентен и други разни мафиотчета. Това е съдията, който публично опорочи първият мач между ЦСКА и ФК Копенхаген, който се игра в София. В този мач този съдия направих всичко необходимо да обърне резултата от 1:0 до 1:2...няма нужда да се преразказва мача.

  Няколко подсказвания: имате добра комуникация с адвокат Първан Първанов...попитайте го и той ще Ви потвърди, че този съдия е протеже на белгийски футболен функционер, който е много добър приятел на лицето Борислав Михайлов. Адвокат Първанов може да ви разкаже и как този белгийски футболен функционер, беше най-активен в ущърб на ЦСКА, когато УЕФА извади клуба от евротурнирите.

  С една дума, можете директно да попитате Борислав Михайлов, защо неговите приятели в УЕФА, с които заедно си пият уискито, така неистово играят срещу ЦСКА? На какво се дължи този коренно различен подход от страна на тези функционери спрямо ЦСКА, за разлика, например от делиорманският проект или финансовият паразит на публични средства от Подуене?

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#45] от "Jumbo Jet":

  Много низки разсъждения. Припознавачите са много по-малко от неприпозналите - това не можете да го преглътнете, че вие всички припознахте БТК за Гунди - купувайки фалиралия ЦСКА и плащайки дълговете му, Ганчев ще осребри много от червените фенове - които не се пръснаха по други отбори, да дават пари за тях. Ако всяка година чакаш благословията на Тиквата и Прасето, няма да разбереш какво е инвестиция с цел печалба след пет години и експлоатация цели 30 години - т.е. 25 години на печалба.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на zxq111076303
  zxq111076303
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#11] от "Killing Joke":

  О приятелю ти ги разправяше тия из фейса ама ни Данаил Ганчев е бил на последния мач, а още повече баща му.

 63. 63 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#52] от "Yotce":

  Ти ли го съчини това или го преписа от някой тъмносин ФБ група?
  Наистина ли си вярваш на това, което пишеш?

 64. 64 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Весело

  До коментар [#54] от "Darth Plagueis":

  Да, Г.Г. продава джипове,. Продавал е джипове преди да влезе в ЦСКА, продава и след това. Сър Спас преди да му дадат Виваком колко пъти е стъпвал на Герена? И пак питам - един лев от неговия джоб извадил ли е, или е поредният назначен номинален собственик на синята държанка?

  over the under
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#57] от "Yotce":
  1.
  29 - 14.5 - 10.5=4
  12.8 + 6.5*4=64.8
  4

 67. 67 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#62] от "eze58583037":

  Във фейса пиша много рядко.
  А за неща, свързани с български футбол - изобщо. Явно ме бъркаш с някого.

 68. 68 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Стана ясно, че на ЦСКА само емблемата струва поне 8 млн. Интересно е дали от фалиралия подуенски клуб ще има нещо, което да се продаде за толкова?
  —цитат от коментар 47 на bgkurshum


  Изглежда си забравил, че още през 2015г. имаше две тръжни сесии за емблемата и тогава да внесе задатък не се яви никой.
  Дали причината бе, че по това време държавата не възнамеряваше да дари имотите в Панчарево и Борисовата градина? Как мислиш?

 69. 69 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1113 Весело

  До коментар [#22] от "tcj56475600":
  До коментар [#52] от "Yotce":

  "Автомобилите, на обща стойност 13.9 милиона лева с включен ДДС, са доставени от "Българска автомобилна индустрия", наследника на обявилата фалит "Литекс Моторс". Става дума за модела H6 с двулитров турбодизелов мотор (143 конски сили), задвижване на четирите колела и допълнително оборудване, което включва защитни кори за двигателя и скоростната кутия, решетки на фаровете, таблет Lenovo, радиотерминал с GPS, мобилен принтер и система за автоматично разпознаване на регистрационни номера.

  Цената за един автомобил е 44 159 лева с ДДС, и допълнително по 3 840 лева за гаранционна поддръжка. За сравнение в официалната ценова листа на Great Wall дизеловият H6 започва от 39 990 лева за най-ниското ниво на оборудване и достига 45 490 за най-високото. Максималната скорост на Н6 е 180 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 11.4 секунди."

  Долни, гнусни лъжци.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 70. 70 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#63] от "j.h.jazz":

  За съчиняване на глупости акъл не трябва - луд умора няма. Виж ги как се прегърнаха и целунаха левскари и лудогорци - време е ССК да сменя аватара, Джазко и Хавайко с удоволствие ще позират, темата ще си остане същата.

 71. 71 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  хахаха, Ганчев след 20 години в българския футбол щял да учи уроци и да променя начина на си управление?! вие сериозно ли?
  моделът на управление в българския футбол е само един - чичко-паричко, който управлява еднолично, разбира и коментира всичко, и най-важното - на милиони левове оперативна загуба заради суета, пране на мръсни пари и политически протекции / влияние. проверете колко милиона са загубите на ЦСКА откакто Ганчев ги взе. имахте такава статия преди време за финансовите отчети на всички български клубове. няма никаква икономическа / финансова логика в съществуването на поне 90% от футболните клубове в България.

  Истината ни прави свободни.
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Джазко = Йоце, да ме извинява колегата.

 74. 74 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  "Това беше! Похлупакът е затворен, под него ще има затихващи бълбукания, но в сетния миг ЦСКА доказа, че освен 31 пъти на терена, вече е шампион и по морал!

  Плащането на емблематичната емблема бе направено по холивудски. Там в екшъните, в трилърите нещата се случват в последните десетина минути на филма. Няма да е ЦСКА, ако и тук не бе по подобен сценарий. За да няма все още недоразбрали, често със син памучец в ушите си, днес ЦСКА не плати само въпросната емблема с трите звезди. Бяха платени активите и пасивите на фалиралото старо дружество. От днешния следобед падна мандалото на всякакви опити да се оспорва кой отбор е напълно пълноправен приемник на ПФК ЦСКА АД! Слава богу, дори и няколкото „бакшиша“, които често ме бъзикаха, сядайки в техните автомобили с въпроса: „Е, Ники, ти сега от кое ЦСКА си? Това ли, онова ли?“, вече ще трябва да си измислят нов въпрос. Този вече увисна като прани гащи. Прибавете и току-що приключената тема с отдаването на стадиона, базите за едно 30 години напред и да преставаме. Оттук насетне, всеки повдигнал дори вежда за съмнение, ще бъде обречен на някаква субективна негова си лудост и насмешка.

  Тепърва ще се говори какво означава този акт. Как ЦСКА е върнал едни близо 5 милиона от тези осем на НАП, респективно на държавата, докато на други дълговете се трупат, трупат, че дори да се опъне една козирка, пак не може да ги спре. Много от останалите кредитори също ще получат някаква възвръщаемост и то от настоящето ръководство, което няма абсолютно никаква вина за финансовите магарии на предишните няколко. Ще се правят анализи, сравнения, как в процентно съотношение ЦСКА дори е дал много повече за въпросната приемственост от клуб като Глазгоу например. И това са простички факти. Но за това по-нататък.

  Сега за титлата, която днес бе спечелена. С гол в последната минута, малко „Парк де Пренс“ го играха червените и Гриша Ганчев. Титлата по морал. В „Господари на ефира“ често се случва да сгащят някого, да го накарат да обещае нещо, пускат отгоре един надпис “Обещано“ и чакат. Босът на ЦСКА обеща. Сега колкото и търсачите на телета под волове да се опитат да ви залеят в следващите няколко часове и дни с обяснения, че то така не бивало, ама що в последния момент, ама що през „Ред Енимълс“, ама що в четвъртък, а не в сряда, защо в сферата на „Везните“, а не се изчака периода на „Скорпиона“ и тем подобни. Криво, ляво, право, парите бяха преведени в срок! Босът на ЦСКА обеща и спази обещанието си! Точка! Чешете си езиците за плочките и фугите по „Графа“, по темата за ЦСКА и кое е, дали е, това ли е – вече няма да хваща дикиш. Тази тема вече ще хваща единствено ръжда.

  Феновете бяха нетърпеливи, част от тях вярваха до последно, други режеха вени, бяха готови да посегнат и на гредите. Нормално, затова са фенове, за да бъдат буйни, емоционални, да врят. Но сега идва техният ред. Задължително и безусловно! Идва мач с Етър, на който няма да има абсолютно никакво оправдание, ако максимално допустимият капацитет на Армията не бъде запълнен. Не срещу Лудогорец на Никулден, а сега, срещу Етър, следващия уикенд. За да се каже едно голямо, хорово „Благодаря!“ По този начин, с присъствие по трибуните. Не с постове във Фейсбук, а на трибуните. Не само срещу Етър, а и срещу Дунав, Верея, Витоша и който и да е.

  Защото ЦСКА се нуждаеше точно от това, точно в този момент. От една историческа победа. Останалите, тези на терена, рано или късно ще дойдат. Те вече знаят своя дом! Този, където е отборът, емблемата и публиката!"

  Ники Александров, ГОНГ.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 75. 75 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#74] от "hamiltonf":

  Как въобще ги четете тия неща, не знам.
  Прав беше един мой бивш шеф: "Като не става за нищо, отива в спортната журналистика".

 76. 76 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Разстроено

  До коментар [#57] от "Yotce":

  Предният ми коментар не излезе целия, ето втора точка.
  През сезон 08 два отбора играят един срещу друг и единия побеждава с осем на нула. Сезон 18 двата отбора се обединяват, а може Ганчев да представи Литекс, негова работа - но ако ти не правиш разлика между 8 и 18, къде н напиняш да се изказваш под каквато и да е тема, като Яне РЗС-то ли беше, СРС-то ли.

 77. 77 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Разстроено

  До коментар [#72] от "Родолюбец":

  Animal - животно.
  Cattle - левскар/и.

 78. 78 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Разстроено

  Ганчев или ще обедини ЦСКА и Литекс или ще трябва да предостави Литекс на друг собственик, защото мисля нямаш право да имаш два отбора в Европа.

 79. 79 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ганчев или ще обедини ЦСКА и Литекс или ще трябва да предостави Литекс на друг собственик, защото мисля нямаш право да имаш два отбора в Европа.
  —цитат от коментар 78 на Deaddark


  Литекс формално е собственост на сина му.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 80. 80 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#75] от "Killing Joke":

  Готино, нали. Я пак го прочети?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 81. 81 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#80] от "hamiltonf":

  Никито и Томето са едни от виновниците футболът ни и въобще спортът ни като цяло да е на това дередже. В който и да е спортен форум можеш да прочетеш къде по-адекватни мнения, без да правиш трафик на Понг и съмнителните им шефчета.

 82. 82 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1113 Весело

  До коментар [#81] от "Killing Joke":

  Сега пък Томислав и Ники Александров разсипаха спорта... Под тая статия се надпреварвате да ръсите глупост след глупост.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#64] от "Отец Сисой":

  Нещо не си схванал. Заводъд в Баховица фалира. Това беше залежала стока, която заминаваше иначе при новия собственик. Баце ви спаси емблемата. Пак.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#65] от "eze58583037":

  ХАХАХХАХА, вътре са с емблеми ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#82] от "Darulio":

  Определено доста помогнаха. Все си мисля, че без постоянните истерии на подобни индивиди, нещата щяха да са доста по-адекватни. Още си спомням какви ди дрънкаше Томето в края на мача с Оксер. Това ако е журналист, аз съм Бил Клинтън.

 86. 86 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Весело

  До коментар [#83] от "Darth Plagueis":

  Тя няма как да е залежала стоката, но нямам време на заблудени да обяснявам защо. Нов внос е, така да кажа. Но ти не бягай по-тъча, къжи колко пари Спас е извадил свои, не през Виваком дето не е изцяло негово даже, за да издържа отбора на всички власти? Или по-добре не казвай, щото всички знаем - 0 лв. и 0 ст. Щото толкова струва този отбор, барбар с емблемите му, по мутренски присвоени от законния им притежат Пешо Кучето.

  over the under
 87. 87 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Весело

  До коментар [#83] от "Darth Plagueis":

  Тя няма как да е залежала стоката, но нямам време на заблудени да обяснявам защо. Нов внос е, така да кажа. Но ти не бягай по-тъча, къжи колко пари Спас е извадил свои, не през Виваком дето не е изцяло негово даже, за да издържа отбора на всички власти? Или по-добре не казвай, щото всички знаем - 0 лв. и 0 ст. Щото толкова струва този отбор, барбар с емблемите му, по мутренски присвоени от законния им притежат Пешо Кучето.

  over the under
 88. 88 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много е важно, че ЦСКА оцеля и истерията на гувядата в коментарите само потвърждава това - техният най-страшен враг изобщо не си е отишъл. Толкова много напъни, доноси, компромати - и нищо. Злото винаги губи.

 89. 89 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#83] от "Darth Plagueis":

  Тия лакардии си ги разказвате на сбирките на тръста, нали?
  Я кажи за вземанията на ГБС за сектора ви, вместо да ръсиш глупости.
  Или са фирмена тайна? :)

 90. 90 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Добре де, а заслужаваше ли да се фалира ЦСКА тогава? Можеше да се договори хеъркът с кредитори и да се оздрави старото дружество.

 91. 91 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1012 Весело

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Ооо комплексар, първи си а?

 92. 92 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#90] от "babalyuga":

  И да плати далаверите на онези мошеници Парховци, Гърнета, Лупита. Договори с играчи, с такива клаузи и съответно неустойки, които са направени да източват клуба.
  Ти, би ли го направил?

 93. 93 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#68] от "ProTMG":

  А, ти, как мислиш - дали бай Спас щяха да го назначат за поредния ви "спасител", ако не трябваше да се гепи БТК-то, а?
  А сега, де?

 94. 94 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  До коментар [#90] от "babalyuga":И да плати далаверите на онези мошеници Парховци, Гърнета, Лупита. Договори с играчи, с такива клаузи и съответно неустойки, които са направени да източват клуба. Ти, би ли го направил?
  —цитат от коментар 92 на j.h.jazz


  Е сега реално пак ги плаща?

 95. 95 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#93] от "j.h.jazz":

  Бай ти Спас е точно един параван. Снима си човекът ноктите по разни яхти, играе го Лигата на необикновените джентълмени и въобще си живее живота. Кой знае дали е дал и един лев, ама нали трябва да има някой там за лице... :D

 96. 96 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#95] от "Killing Joke":

  Бих казал сламено човече, иначе връз(т)ката ВТБ-БТК-Подуене си я има, с навързаните като свински черва, корпулентни личности.

 97. 97 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#94] от "kapitan_laino":

  Не съвсем, и не директно - виж процента на редукция.
  Все пак има и момент на его - кофти е да се почустваш пре*бан - болката минава, срамът остава.

 98. 98 Профил на tcj56475600
  tcj56475600
  Рейтинг: 217 Неутрално

  С едно изречение:

  Това, което е хронологичен факт е, че държавата на Б.Б., с европейски средства си поръчва точно от Г.Г., а не от друг търговец, който много бързо след това изхарчи част от тези пари за една емблема.

  Всичко останало са шменти и капели!

 99. 99 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#96] от "j.h.jazz":

  То и е казано - тръгнеш ли да разплиташ нишка, никога не знаеш кой е от другата страна.

 100. 100 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#98] от "tcj56475600":

  Прав си - не че има много избор, ала Бойко е справедлив - след като наби поръчката за бежовия салон на Спас Русевото протеже, сега дава и на боса на ЦСКА да захлеби. Киро го уредиха да не плаща 60 милки за БМФ и така зрелища има, леб има - (почти) всеки град има отбор на държавна хранилка и леб в магазиня. Народ няма, ала не е болка за умиране. Ако беше наш Диоген и атомен фенер да имаше, щеше да угасне без да намери нищо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK