"ЦСКА 1948" гледа умерено към бъдещето и започва подбор на членовете си

"ЦСКА 1948" гледа умерено към бъдещето и започва подбор на членовете си

© LAP.bgЦСКА 1948" вече ще прави подбор на членовете си. Това е основното решение от проведеното във вторник вечерта общо събрание на клуба, заяви изпълнителният директор Добрин Гьонов пред "Дневник".


Първа точка в дневния ред беше "обсъждане на идеи и вземане на решение относно бъдещото развитие" на клуба. Гьонов уточни, че на събранието е взето едно единствено решение и то е свързано със затягане на мерките за прием на членове.


"Имаме опити да се пробие в сдружението от неприятели, което може да повлияе при гласуване и взимане на решения. Затова новите членове ще бъдат подлагани на допълнителни проверки", посочи той с обяснението, че има разлика между фенове и членове на клуба. Досегашните членове ще могат да подновят членството си чрез плащане на таксата, но новите ще минават процес на одобрение от управителния съвет, за да се избегне евентуално вмешателство.
"ЦСКА 1948" започна пътя си от най-ниските нива на футбола със заявката, че е клуб на феновете на ЦСКА, неодобряващи създаването на "ЦСКА - София" от Гриша Ганчев. По думите на Гьонов плащането на 8 млн. лева от елитния клуб за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД не се отразява на плановете за бъдещето на "ЦСКА 1948". "А и дочуваме, че тези пари могат да бъдат върнати заради пропуски в процедурата", каза Гьонов.


Червените загубиха от "Ботев" (Пловдив) в мач от Купата на България този сезон

© LAP.bg

Червените загубиха от "Ботев" (Пловдив) в мач от Купата на България този сезон


"Приключване на клуба преди май не може да има", заяви той. И уточни, че "ЦСКА 1948" има сключени 12 спонсорски договора до август-септември 2019 г., както и че бюджетът е осигурен, има финансова стабилност и плащанията се извършват навреме и редовно.


Въпреки това клубът отчита грешки, които се готви да анализира. В началото на сезона беше поставена цел за изкачване в елита, но сега Гьонов заяви, че ще се търси постигане на "максимални резултати във всеки мач". "Досега винаги говорихме за първото място и прекалено се вглъбявахме в конкурентите. Трябва да правим крачка по крачка."


Освен това от клуба се съмняват дали всичко се решава на терена. "ЦСКА 1948" е трети с 24 точки, но изостава с 13 от водача "Царско село" (само първото място гарантира изкачване в елита, а вторият и третият играят плейоф с отбори от Първа лига).


От друга страна, влизането в професионалния футбол не е донесло желания резултат за увеличаване на фенската маса и членовете. По думите на Гьонов членовете остават около 150, като има нови, но има и такива, които според него са напуснали заради недоволство и несъгласие с управленски решения за спортно-технически въпроси.


В клуба оценяват положително развитието на школата си, която се състои от четири отбора и включва около 80-100 деца.


"След приключването на събранието стана ясно, че ще се състои ново такова през месец май догодина. На него, в зависимост от представянето на тима във Втора лига, ще бъдат взети решения относно цялостното бъдеще на ЦСКА", се казва в съобщение в сайта на клуба.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK