Футболните национали ще научат съперниците си в европейските квалификации

Футболните национали ще научат съперниците си в европейските квалификации

© LAP.bgБългарският национален отбор по футбол ще научи съперниците си в европейските квалификации днес. Жребият за пресявките за Евро 2020 ще се тегли в Дъблин в 13 часа българско време.


Петдесет и пет отбора ще бъдат разделени в десет групи, като за европейското ще се класират първите два от всяка група. След участието си в Лигата на нациите България се изкачи в трета урна и със сигурност се разминава със Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Сърбия, Норвегия и Израел и Шотландия.


Квалификациите за Евро 2020 ще се проведат между 21 март и 19 ноември 2019 г.
Европейските квалификации са свързани и с вече изминалото първо издание в Лигата на нациите. След края на квалификациите ще останат четири квоти за европейското първенство, които ще бъдат разиграни във финалните четворки в четирите дивизии на Лигата на нациите. Тези финални плейофи ще се изиграят през март 2020 г.


В плейофите участват победителите в групите, но само ако не са се класирали за европейското. Тъй като повечето отбори от първите две дивизии ще се класират още през квалификациите, много от овакантените места ще бъдат запълнени с тимове от по-долни дивизии.


Церемонията по тегленето на жребия за Евро 2020 ще бъде злъчена днес по БНТ1.


Първа урна: Белгия, Хърватия, Англия, Франция, Холандия, Португалия, Италия, Испания, Швейцария, Полша.


Втора урна: Германия, Исландия, Босна и Херцеговина, Украйна, Дания, Русия, Австрия, Уелс, Чехия, Швеция.


Трета урна: Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Норвегия, Сърбия, Финландия, Шотландия, Израел, БЪЛГАРИЯ.


Четвърта урна: Албания, Кипър, Естония, Грузия, Гърция, Литва, Черна гора, Словения, Унгария, Румъния.


Пета урна: Армения, Азербайджан, Беларус, Гибралта, Казахстан, Косово, Люксембург, Македония, Молдова, Фарьорски острови.


Шеста урна: Андора, Лихтенщайн, Сан Марино, Малта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK