Видео: Невидимият сервис, който предизвика вълнения в тениса




Добрият сервис често е определян като едно от основните оръжия на тенисистите. Бърнард Томич показа, че невинаги е нужно началният удар да се изпълнява с голяма сила, за да носи успех.


Австралиецът приложи хитрост при сервиса, с който се бореше за спечелването на мача срещу сънародника си Ник Кириос в демонстративния турнир Kooyong Classic.


Докато наглед се готвеше за изпълнението, Томич удари топката между краката си, но продължи да тупка с друга топка. Първата отиде в полето на съперника му, който също като съдията и зрителите беше неподготвен за подобно изпълнение.


Съдията прецени, че сервисът е изпълнен успешно и Томич спечели с 6:3, 6:4.


"Не мисля, че някога е имало друг играч като Бърнард Томич. Прекрасно е, че връща формата си след трудните моменти", каза Кириос пред репортери. След спад в кариерата си през септември Томич спечели първа титла от три години.


Изпълнението на победителя в мача бързо привлече вниманието в социалните мрежи и предизвика полюсни мнения. Някои бяха впечатлени, а други - разочаровани.


"Това е абсолютна шега. Плащам пари, за да съм тук, а на двама идиоти не им пука. Това е демонстративен мач, но все пак на него може да се залага... Не разбирам как може това да не е уговорен мач", написа в "Туитър" австралийската състезателка по хокей на трева Джорджи Паркър, която е била на трибуните. Тя дори призова Томич и Кириос да бъдат наказани.

Ключови думи към статията:

Коментари (16)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Батко   и  Малчоганчо
    Батко и Малчоганчо
    Рейтинг: 1218 Неутрално

    Малко е неуважиттелно към съперника.
    Не, че е недопустимо, но тениса е особен спорт, в който на "хитростите" не се гледа с добро око.

  2. 2 Профил на KRAFTWERK
    KRAFTWERK
    Рейтинг: 1315 Весело

    В демонстративните турнири се набляга и на шоуто. Изпълнението ме развесели.

  3. 3 Профил на redguy
    redguy
    Рейтинг: 1155 Неутрално

    Малко е неуважиттелно към съперника.Не, че е недопустимо, но тениса е особен спорт, в който на "хитростите" не се гледа с добро око.
    —цитат от коментар 1 на новогодишен


    Ако е официален мач - да, но на демонстративните се прави и шоу за публиката.

  4. 4 Профил на vlado1978
    vlado1978
    Рейтинг: 616 Неутрално

    Ако не се лъжа преди време Радек Щепанек беше изпълнил подобен сервис, но без да е между краката и без да държи друга топка в ръката и тогава не беше признат. Освен ако няма някакви промени в правилата, странно, че сега е признат, още повече, че реално има друга топка. Или другото обяснение е, че е демонстративен турнир и на такива неща не се следи много-много. Но пък беше на мачбол ...

  5. 5 Профил на wery59
    wery59
    Рейтинг: 238 Неутрално

    Нека да изясним нещата. Такова изпълнение е допустимо само на демонстративен турнир, защото състезателят няма право да тупка втора топка след като е вкарал вече една в игра. Така, че- всичко в името на шоуто...

  6. 6 Профил на rorikabc
    rorikabc
    Рейтинг: 701 Неутрално
  7. 7 Профил на tacheaux
    tacheaux
    Рейтинг: 3805 Неутрално

    Разрешено ли е по време на игра тенисистът да държи в ръка друга топка? Защото Томич точно това правеше при изненадващото биене на сервиса. Не само , че държеше топката , но си играеше с нея както правят тенисистите преди сервис. Съдията не е трябвало да признае сервиса за редовен.

  8. 8 Профил на Депутат 241
    Депутат 241
    Рейтинг: 6365 Неутрално

    Според правило 26 точката не следва да се зачете!

    “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
  9. 9 Профил на nickkal
    nickkal
    Рейтинг: 307 Любопитно

    Друго се чудя. Топката с която бе изпълнен сервиза, първо докосва корта и след това е ударена.....??? Вижда се ясно! По правилата ли е?

  10. 10 Профил на Yulian Evtimov
    Yulian Evtimov
    Рейтинг: 528 Неутрално

    Според мен сервиза е нередовен, защото има още една топка на корта по време на разиграването!

    The man on the Moon
  11. 11 Профил на magelan
    magelan
    Рейтинг: 863 Неутрално

    До коментар [#5] от "wery59":Точно !! на 100 %

  12. 12 Профил на georgi_mihailov
    georgi_mihailov
    Рейтинг: 316 Неутрално

    До коментар [#10] от "Yulian Evtimov":

    Прав сте.
    Подобен случай с две топки, когато едно от децата изпусна топка макар и в ъгъла на корта. Зверев спря и преиграха точката с Федерер.
    https://www.youtube.com/watch?v=TgXrd-wSmh8

    В случая турнира е демонстративен, а и тези двамата са приятели.

  13. 13 Профил на ppj03316395
    ppj03316395
    Рейтинг: 246 Неутрално

    Мачкай, Гришооо!!!

    Упс...

  14. 14 Профил на tucker case
    tucker case
    Рейтинг: 1726 Весело

    хахаха... тоа мурафет моментално че влезе у арсенало на глигор от хаскуу...

    Now what's a few miles between the beauty and the beast...
  15. 15 Профил на Ох леле
    Ох леле
    Рейтинг: 674 Неутрално

    До коментар [#1] от "новогодишен":

    Глупости. Би било неуважително, ако са на тренировка и Кириос тренира ретури, но на мач няма такова нещо. Все едни Ченг е бил неуважителен...

  16. 16 Профил на galapagas
    galapagas
    Рейтинг: 1503 Неутрално

    Сервисът е нередовен заради втората топка.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK