Федерацията по спортна акробатика се надява на държавна помощ, за да вземе Евро 2021

Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха наградени за златните си медали от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес

© LAP.bg

Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха наградени за златните си медали от младежките олимпийски игри в Буенос АйресБългарската федерация по спортна гимнастика се е насочила към кандидатстване за домакинството на европейското първенство през 2021 г. Това заяви селекционерът на националния отбор Драгомир Драганов при награждаването на Мариела Костадинова и Панайот Димитров за златните им медали от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.


Градът, с който федерацията кандидатства, е Варна. Другата кандидатура е на Италия.


"Истина е, че сме започнали процедура по приемане на домакинство на европейско първенство през 2021 г. До май би трябвало да е ясно дали сме получили домакинството", заяви Драганов.
Главният секретар на федерацията Нетко Костадинов се надява на държавна подкрепа. "Надяваме се на помощ от министерството на спорта, тъй като ние сами няма как да се справим с евентуално приемане на подобен форум", каза той. По думите му бюджетът на федерацията за 2019 година е 105 хиляди лева.


Костадинов каза, че увеличението с 20 хиляди лева се дължи на успеха на Костадинова и Димитров.


Златните медалисти обявиха, че насочват вниманието си към състезанията за жени и мъже. Надеждите им са спортът им да стане олимпийски. "Продължаваме да градим кариерите си. След успеха миналата година сме още по-мотивирани да постигаме нови такива, а и някой ден да направим същото на ниво мъже и жени", заяви Мариела Костадинова.


"Залата е нашият живот и няма как да спрем със спорта. Ние сбъднахме мечтата на поколения акробати с нашето олимпийско злато, макар и на младежки олимпийски игри. Това ни амбицира допълнително", добави Панайот Димитров.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK