Божидар Антонов ще направи опит за зимно преминаване на Ком - Емине

Божидар Антонов ще направи опит за зимно преминаване на Ком - Емине


Божидар Антонов ще направи опит за зимно преминаване на най-дългия туристически маршрут в страната от връх Ком до нос Емине. Идеята е в подготвителен етап, като в зависимост от условията ултрамаратонецът се очаква да поеме по 600-километровото предизвикателство около 20 февруари.


През септември Антонов измина маршрута с рекорд. Той завърши изпитанието за 4 дни, 8 часа и 27 минути, като подобри с 4.38 часа предишното върховото постижение на Кирил Николов-Дизела от 2015 г.


В голяма част от предизвикателството Антонов ще разчита на собствените си възможности. Идеята му е да премине по трасето с бягане, без да използва ски.
По информация на "Дневник" Антонов ще се опита да измине дистанцията в рамките на 6 до 10 дни, като резултатът е подвластен на метеорологичната обстановка в планината.


"С мен ще бъдат верни другари и черни нинджи, които винаги се справят блестящо. Ще се опитаме да стигнем до морето възможно най-бързо. Без ски! С екипа ще се срещаме на обичайните места, когато условията позволяват. Много тежка за бягане раница за мен този път. За компания се доверявам на обичайните заподозрени, които ще се включат в не повече от 1/4 от трасето", заяви Антонов във "Фейсбук".


Фотогалерия: Да пробягаш Ком - Емине в преследване на мечтата >

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK