Спас Русев и магията "Левски": от бръснарницата в Перник до неизпълнените цели

Спас Русев и магията "Левски": от бръснарницата в Перник до неизпълнените цели

© LAP.bgДесетина секунди. Точно толкова бяха нужни на неизвестния за широката публика Спас Русев да спечели симпатиите на привържениците на "Левски". Той се появи пред тях по време на общото събрание на клуба на 30 август 2016 г., когато получи безвъзмездно акциите от предишните собственици - Иво Тонев, приближения до депутата от ДПС Делян Пеевски адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов.


"Благодаря на предишните собственици, че не допуснаха клубът да бъде спасяван от провинцията", започна той още в началото на десетминутната си реч, като направи явна препратка към събитията след фалита на ПФК ЦСКА АД и участието на "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе) в сложния процес около създаването на "ЦСКА-София".


След това той няколко пъти акцентира върху това, че за него "Левски" е магия и обич.

Две години и половина по-късно Русев очаква раздялата си с клуба. За 6 март е насрочено общо събрание, на което трябва да бъде утвърдена поредната голяма промяна при сините с идването на нов собственик. Самият Русев потвърди, че става дума за бизнесмена Васил Божков.


За времето си в клуба Русев говори рядко, но поглед назад показва какви намерения е заявил, какво е обещал и как думите му са се променяли.


Спомен за бръснарницата в Перник


След закачката с ЦСКА словото на Русев пред членовете на общото събрание в края на август 2016 г. продължи с думите: "Първият ми съзнателен спомен за синята фланелка ме връща назад във времето в една бръснарница на главната улица в Перник. Забравете социалните мрежи днес. Това беше истинската социална мрежа тогава. Всичко се споделяше първо там - успехите и неволите, щастливите и тъжните мигове, кой къде отива да работи, с коя дама се е залюбил. Но най-вече - какво се случва на т. нар. зелен килим, както обичаха да казват в ония години спортните коментатори."


"Синята фланелка беше някакъв особен символ на принадлежност към свобода, принадлежност към кауза. Забележете - свобода и кауза. Когато имаш тези две неща, винаги после идва красивият футбол. А "Левски" беше това - свобода, кауза и футболни вълнения", продължи Русев. В изказването си вече новият собственик на клуба заяви, че занапред ще говори рядко и няма да се бърка в работата на треньорите.


Два дни по-късно Русев посети "Георги Аспарухов" и се запозна отблизо с клуба. "Трябва да върнем магията на стадиона. Това е ключът - връщането на магията ще върне публиката. В историята, с която "Левски" е съществувал, всичко, без да си шампион, се отчита за провал. Това трябва да бъде нашата амбиция. Не от утре, не от вдругиден. "Левски" трябва да стане шампион сега."


Тогава той посочи като други цели до идването на 2017 г. да бъде построена козирка на сектор А и поставяне на съвременно табло, на което да се показват головете и хубавите отигравания.Суровата действителност


При появата си на стадиона на 1 септември 2016 г. Русев каза още: "Аз съм амбициозен човек. За първи път влизам в нещо, което е толкова обществено и толкова ще бъде изложено пред очите на обществеността, че аз нямам друг избор освен да успея. Иначе ако не успея да тук, рискувам да руинвам цялата си репутация, каквато и да е тя, съхранявана през тези 62 години".


Вместо с козирка и табло новата година започна с проблеми. В края на февруари 2017 г. Русев използва напрежение с привържениците в опит да си тръгне от клуба. Тогава той заяви, че "Левски" практически е във фалит.


"Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб "Левски", превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т. нар. фенове. Това не са почтените почитатели на отбора, заради които футболът съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели", заяви Русев в обръщение пред сайта на клуба. И посочи, че "атмосферата около клуба е токсична и злонамерена".


"Когато станах собственик на "Левски", заявих, че работата за отбора е кауза за мен. Влязох в клуба с най-искрените намерения "Левски" да е успешен клуб. След направения одит на Ernst & Young се оказа, че "Левски" е практически във фалит. Мой приоритет стана съществуването на клуба - погасяване на задължения, стабилизиране на финансовото положение, внасяне на необходимото спокойствие у играчите и треньорския щаб", продължи Русев.


Спас Русев изтъкна при идването си начело на клуба, че от дете е закърмен с идеята "Левски"

© LAP.bg

Спас Русев изтъкна при идването си начело на клуба, че от дете е закърмен с идеята "Левски"


След напрегнати седмици той все пак остана в клуба. По време на управлението му "Левски" имаше моменти на възходи и спадове, но не постигна никакви спортни успехи.


Стигна се до момента, в който Русев е на крачка да си тръгне. И той обясни защо.


"Ако трябва да оприлича с нещо моето участие в "Левски", то ми напомня на романа "Вечер във Византия" на Ъруин Шоу за онези две седмици в Кан, където всичко изглежда супербляскаво, но всъщност не е. Мисля, че за мен "Левски" е много повече романтична мечта, отколкото бизнес перспектива, а това след първоначалната еуфория не е здравословно, защото аз съм преди всичко бизнес човек", каза Русев в интервю за "Капитал".


Собственикът на клуба посочи, че от идването си в "Левски" е опитвал да привлече Васил Божков при сините. "Много би ми се искало Васил Божков да е следващият голям акционер. И в интерес на истината, смятам, че и той може да го потвърди. От ден първи, откакто съм в "Левски", аз съм го канил и съм го убеждавал той да влезе в клуба. Аз се познавам добре с него и това е един процес, който продължи близо две години и половина. За да бъде той убеден от самия себе си. Едно решение е съвкупност от много елементи и факти. Надявам се, че той е узрял и ще помогне. Ние сме разговаряли за това какво трябва да се направи, така че клубът да бъде не само финансово стабилен, но и да има надграждане", заяви Русев в интервю за "Нова телевизия".


И добави: "Зная, че за престоя ми в "Левски" може би, а и със сигурност не съм бил перфектният председател на Надзорния съвет, но, повярвайте ми, аз съм правил всичко възможно да дам всичко от себе си. Много трудно се излиза с позитивен имидж". Русев добави, че се надява да не бъде запомнен с лошо.

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  Срамна личност и тъмна страница във вековната история на любимият на сърцето ми клуб!
  Време е за реформи и стабилизация!
  ЛЕВСКИ ВЕКОВЕН!!!

 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Не, не е позитивният имидж проблема. Просто не беше сторено нищо. Клубът харчеше безцелно пари, нищо не се промени в положителна посока. Купуване на чужденци със съмнителни качества, плащане на високи заплати, без резултати. Смени на треньори, които идваха незнайно с какви обещания и цели и си тръгваха набързо, без да е наясно с какви пари и на каква цена.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Купчина празни размисли без значение.
  Когато за някого не може да се каже нещо похвално,
  се пишат подобни бездарни ПиАр антрефилета.
  В които се цитира Ъруин Шоу, зер, да се подчертае
  - елате ни вижте, ние какви книги знаем да четем...

  Лошото е, че подобни писания повече приличат на
  спомени за някой, който го чакат да се помине.
  За клуба Левски става въпрос.
  За живите хора - да са живи и здрави още дълги години....

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  Ако бяхте разказали за "магията" с която Спасчо стана крупен бизнесмен, щеше да е по-интересно...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Каква репутация си рискувал, на крадец на помощи и шофьор на важни
  партийни клечки, който благодарение на откраднатите народни пари се превърна в голям "бизнесмен" благодарение на другарите си от БКП и ДС?

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 6. 6 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Спасе Радомирецо кога от крадец на помощи стана бизнесмен с репутация?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 7. 7 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  А след Черепа Левски ще се превърне в Литекс-ЦСКА номер 2.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 8. 8 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Весело

  Козирка има ли?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 9. 9 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#7] от "Пипера е много лют":

  Още когато Бочко изрита Локо Сф и ЦСКА от професиналния футбол, а на отбора на всички власти беше позволено да си разсрочи задълженията, беше ясно, че ситуацията в Леефски е абсолютно същата, както при фалиралите дружества. Сега, когато нещата излизат на светло се вдига вой до Бога! "Лефскьори, сър!"

 10. 10 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Като стар цесекар едва ли мога да оценя реално ролята на Русев за ФК "Левски". Нека това го направят самите левскари.
  Все пак, от позиция на страничен наблюдател мога да кажа, че Русев ми направи добро впечатление със сдържаността си и интелекта, който е неприсъщ за Бг футболна джунгла.
  И действително факта, че не се стигна до унизително припознаване на чужд клуб е голям плюс за имиджа и честа на футболен клуб "Левски". Факт, който в бъдеще ще бъде оценен и може би ще има стойност, по-голяма от една или две титли.
  Времето ще покаже.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако бяхте разказали за "магията" с която Спасчо стана крупен бизнесмен, щеше да е по-интересно...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  "Той е човекът, който успя да мине през всички сладки и печеливши дейности, така внезапно появили се в бившото ни соцотечество след 1990 г. Като се започне от Агенцията за чуждестранна помощ, мине се през приватизацията и търговете с предизвестен край и се стигне до пазаруването на апетитни недвижимости от опарили се у нас чужденци. ..."
  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/stroiteli-kapitalizma-spas-rusev--galabnik-london.html

 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5950 Неутрално

  Каква магия, напоследък единственото нещо, с което си повдигат духа, са подигравките на тема "оранжеви ловешки припознавачи".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Не разбрах какво е правил в бръснарницата - бръснал се е или началото на кариерата му е била бръснар. За по-късно съм чувала, че е бил шофьор на Стоян Марков.

 14. 14 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Спас Русев има вида на гузен крадец,а не на честен бизнесмен,постигнал богатството си с ум и труд.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 346 Неутрално

  беше ясно, че ситуацията в Леефски е абсолютно същата, както при фалиралите дружества.
  —цитат от коментар 9 на astra_explorer


  Това е така.
  Но не можем да обвиним никого, защото фалитът на ЦСКА бе поискан и иницииран от ........ собственото му ръководство!!!
  Нито един кредитор на ЦСКА не поиска клубът да бъде обявен в несъстоятелност! Това го направи последния собственик с цел да пробута на негово място друго свое дружество.
  ЦСКА беше фалиран умишлено!
  И никой не ни е виновен, че го допуснахме.
  Още по-малко можем да се сърдим, че в "Левски" ще се справят с проблемите без да опозоряват клуба си с припознаване на чужди.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 17. 17 Профил на V. Uzunov
  V. Uzunov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ъъъ... то сега има много сини фланелки (трофейни) и в бръснарницата във Вадуц, щото аматьорите от там надиграха тежките "професионалисти" от ФК Подуене ...

 18. 18 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Подставено лице, което до 2009 г. изпълняваше роля, която след това беше поверена на шишкото на мама. Част от схемата за овладяване на държавата след разпада на социализма от тези, които контролираха обществото и държавата по времето на социализма. Когато им стана ясно, че социализъмът си отива, създадоха организация и структури за оцеляването си в след комунистическа БГ. Организацията включваше преди всичйо контрол върху парите на държавата, изпирането им чрез необезпечено кредитиране на специално за целта създадени банки, юридически лица и фалити, създаване на непотопяема партия (ДПС) чрез която да контролират политическото пространство, овладяване на медийното пространство и съдебната система, смазване в зародиш на всяка реална опозиция и т.н. Спас Русев като шофиьор на видна клечка от ЦК на БКП (СтоянМарков, в момента съветник на министъра на здравето ) се ориентира правилно във времето като играч в схеми, отклоняващи значителни финансови потоци с цел създаване на мултинационални фирми, през които да се изпират големи суми, контролирани от бившите ДС босове. Някъде след 2009 г. по едно поръчково интервю с него по БТВ, беше представен като чоовека, който може да потърси всеки един депутат от парламента и той е длъжен до 10 мин. да му се обади. Спас Русев изигра ключова роля при съдаването на политическия проект НДСВ. През него бяха наложени повечето назначения на министерските постове (предимно от наследницина ДС, образовани в Европа) и такива, като главният секретар на МВР. Тогава бяха подготвеи и реализирани някои интересни приватизации включващи и руско участие с подставени лица, като БТК. Появи се фирма Телелинк, която стана основен играч в приватизираната компания със собственик Спас Русев. След 2009 г. разпоредител в политическото и икономическо пространство в БГ стана шишкото на мама, а Спас Русев се пренасочи предимно към прдобиване на активи и пране на пари. Фудболните клубове се оказаха едни от най-добрите перачници.

 19. 19 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Редакцията най-накрая написахте "... създаването на "ЦСКА-София", сега последно това нов клуб ли е според вас, кърпач-ефф ли е , защото цска не е.

  Колкото до Левски и лицето финяга ... това е срамна страница в историята на клуба, мошеник по-голям и от Лупи, играч , по-скоро марионетка на конци, на някой по умен от него, който му ги дърпа.


  Дано наистина не последваме съдбата на покйника, защото без силни Левски и цска, както и Ботев Пд, Локо Пд, Берое и Пирин трудно може да има що годе прилиèн футбол в България. Делиормана заслужаваха адмирации за това, кото правят, но нямат фенска маса и едва ли някога ще имат.

 20. 20 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  'Левски' е далеч от вековен, това първо.

  И второ, тепърва ще идват срамните страници с припознаването... Държавата усилено се опитва да не се стигне до там, бутайки инвестиции от различни места (включително вкарване на съмнителни бизнесмени в управлението), затваряне на очи за дългове, наеми, натискане на хора, които си искат парите от тея паляци, да не си ги искат, и тн.. НОО идва момента.. ковчега, който носехте на един парад на клоуните, ще ви влезе в употреба идеално.. и това го усещате..

  И след всички тези усилия е видно, че каквото и да правят истината винаги изплува отгоре.. видно е най-малко с класирането. Един среден отбор, с големи надежди. Жаба, която иска да е кон... :)

 21. 21 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Левски не може да изчезне, защото е обичан. Това не е комунистическият клуб, който беше оставен да умре като псе.
  —цитат от коментар 15 на Мизийски ☦


  Тъй, тъй, с мантри и заклинания ще го СПАСисите :)

 22. 22 Профил на Luis Bunuel
  Luis Bunuel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Мизийски ☦":

  Латернаа, тия еднотипни бисери от библията на поп Туба ли ги четеш всеки ден?

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  До коментар [#20] от "Петърчо":

  Разбирам, че скърбите за припознатият отбор, създаден като реплика на съветската армия, но не съм в състояние, а честно казано и нямам желание, обърнете се към медицински специалист!!!!
  Мразенето разболява!
  Хубав и светъл ден Ви желая, неуважаеми!

 24. 24 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 768 Неутрално

  да забогатееш от помощи за бедни и умиращи от глад, кво да го кометирам

 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Спас Русев е типичният образ на ранния демокраД. Активен комсомолски деятел, който усетил от къде духа вятъра е хванал гребена на вълната.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 296 Неутрално

  БЛАГОДАРИМ ти Спасе !
  ДОБРЕ ДОШЪЛ Васко !

  Every little helps
 27. 27 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Тоя човек е прост като галфон, просто се е ошлайфал да не плещо пълни глупости. Венци Стефанов е по-оригинален мислител от този. Честито, левскари!

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Но не можем да обвиним никого, защото фалитът на ЦСКА бе поискан и иницииран от ........ собственото му ръководство!!!
  —цитат от коментар 16 на Xiaomi


  На ЦСКА бе отнет лиценза и бе пратен в аматьорските групи без никакъв шанс за оздравяване.

  Как се връщат 24 млн като 3-4 години трябва само да се наливат пари за да се върне отбора в А група и без участие в евротурнирите?

  Много ясно, че собственика ще поиска фалит на такова дружество.

  На Локо Сф също беше отнет лиценза за 1-2 млн дългове.

  От излезлите последните дни новини, става ясно че Левски последните години не е намалявал дългове, а е увеличавал.

  Защо все още имат лиценз???

 30. 30 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#16] от "Xiaomi":

  Стига глупупости и фейк нюз. Несъстоятелсността на ЦСКА бе поискана от кредитори на дружеството и съдът я обяви, точно по такова искане, а по-късно всички кредитори се присъедениха към делото, та затова сега ще вземат пари от плащането за емблемата. Да, имаше молба за по-бърз фалит от страна на ръководството, за да не продължат да се трупат нови загуби, но това беше на много по-късен етап и съдът не го уважи това искане.

  over the under
 31. 31 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Ако бяхте разказали за "магията" с която Спасчо стана крупен бизнесмен, щеше да е по-интересно...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  И особено интересен ще е разказа за "магията" с която го убедиха да стане собственик на Левски... Някак си странно свързана с "магията БТК" :)

  Лакардиите за бръснарницата могат и да минат пред лумпените от агитките. На по-умните обаче се набива в очи връзката БТК->Спас Русев = Левски. А пък че акциите ги получава от ръцете на адвоката на Пеевски... това окончателно избистря картинката.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 32. 32 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Колкото до Левски и лицето финяга ... това е срамна страница в историята на клуба, мошеник по-голям и от Лупи, играч , по-скоро марионетка на конци, на някой по умен от него, който му ги дърпа.
  —цитат от коментар 19 на olimpipanov

  То да беше само той. От началото на "демокрацията" та до днешни дни, начело на Левски са все хора от ДС... та и международен мошеник като Майкъл Чорни се завъртя там. Веднъж от ДС завинаги с ДС, вечно с Мафията, така е при вас.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 33. 33 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Спас Русев (роден на 4 юни 1954 в Перник) колкото и да се променя, не може да скрие следите си, оставени по тъмните пътеки на българския преход и това как стана „човекът в сянка”, „сивият кардинал” и "олигархът". Спас Русев беше невзрачен шофьор от УБО и возеше др. Стоян Марков, най – младия член на Политбюро. След 10 ноември Стоян Марков се покри в Лондон, а Спас премина в СДС не без помощта на др. Андрей Луканов. До отиването им в Англия жена му е била секртарка на банкера Тилев, собственик на Банка Земеделски Кредит, която като много други, изкуствено фалира и завлече държавата, фирми и спестяванията на много хора. Посланикът Иван Станчов помага изключително много на заможния емигрант Спас Русев. Свързва го със Симеон Сакскобургготски и синовете му, които му отварят вратите към ценните връзки на висшето общество.
  Ескандер Малеки е другият важен човек в кариерата на българина. Той е син на ковчежника на бившия ирански шах Мохамад Реза Пахлави, австрийски гражданин, но живее в Лондон и е крупен бизнесмен. Неговата „Глобал секюритис“ е инвестиционна компания с 30 филиала пръснати в няколко континента и с централа в Истанбул. Печелившият бизнес на тандема Малеки – Русев са телекомуникациите, а основната им фирма в България е „Телелинк“ с главен акционер Русев.
  Спас Русев е ловкият комбинатор и специалист по схеми, сценарии и игри, който винаги печели и умело осребрява с голяма лична изгода.
  Не го мислете бай ви Спас, той винаги е с няколко хода по-напред от съперниците си!
  "Мавърът (Левски) си свърши работата, мавърът може да си ходи"...

 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Весело

  Не разбрах какво е правил в бръснарницата - бръснал се е или началото на кариерата му е била бръснар. За по-късно съм чувала, че е бил шофьор на Стоян Марков.
  —цитат от коментар 13 на Мондиана

  Метял е пода на бръснарницата от остриганата коса. За толкова му стигат интелектуалните способности, бръснар е твърде високо стъпало за него.

  Абе какво сте го захапали човечеца? Той толкова пъти съвсем ясно ги предложи акциите някой друг да ги вземе, така му личеше че НАСИЛА са му натресли този Левски... Изнасилили са го образно казано, и вместо съчувствие набучен на шиш.

  Аз в този змиярник Левски пари да ми дават не влизам а той е давал пари от себе си. Че и сега някаква "магия" май че му намеква да не си иска тези 16 милиона които е дал.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#33] от "Practic":

  Не знам колко е ловък, ама му слушах интервюто и не може две думи да каже. Само клишета. Направо потрес. Не че т.н. бизнесмени им спори реториката кой знае колко, ама това нещо беше направо на плашещо ниво. Лафове от квартала само, нищо че е големата лондонска бизнеменка. Според мен е просто нагаждач и опортюнист. Не е човек, който заслужава и грам уважение. Дано остане в Левски още много.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 36. 36 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Няма титла, няма купа, няма КОЗИРКААА.
  Буаха ха ха ха.

  Иван Костов е за съд!
 37. 37 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 595 Неутрално

  [quote#29:"abdulhazred"][/quote]

  Тук Тони ще ти отговори, че те винаги са си обслужвали кредитите, за разлика от нас, и че нашите в по-голямата си част били към държавата, а при тях - обратното.
  (А на някои, да не мрънкат им обещават бъдещо парче от някоя баница: справка ГБС - бел. моя)

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Най-вероятно на никой роден "бизнесмен" не му се занимава с отборите, но тъй като бизнесменството им е разпределено от котилото отгоре, са длъжни да приемат за известно време да са меценати.
  А парите на въпросния "бизнесмен", както и на останалите подобни нему, никога не бих ги нарекла техни, та да ги "дават от себе си".

 40. 40 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#33] от "Practic":

  Доста надценяваш умствения капацитет на Спас - "сив кардинал", "ловък комбинатор"...Истината е че още от самото начало на прехода беше куклата на конци на ДС, назначен "бизнесмен", който да е лице на схемите им. Преходник. Същото беше и с царя, Спас просто беше посредникът между него и ченгетата и го активираха за да свалят Костов. Затова и агент Николай му се възхищава - щото е същият прост ченгесарски бушон. Ако в България има някой сив кардинал, то това е Доган.

  Всъщност най-добре се видя в Левски - Спас наистина беше поел контрола лично в един период (сам доведе Обертан, Роси и т.н.) и се видя колко струва - пълен некадърник. Днес в спортал излезе информация (все пак е спортал де), че Обертан взимал по 145 хил лева НА МЕСЕЦ. Е*ати инвестицията излезе. Е такъв "бизнесмен" е Спас - и баничарница не бива да му се дава. Но за юридическо лице е супер.

 41. 41 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":Най-вероятно на никой роден "бизнесмен" не му се занимава с отборите, но тъй като бизнесменството им е разпределено от котилото отгоре, са длъжни да приемат за известно време да са меценати.А парите на въпросния "бизнесмен", както и на останалите подобни нему, никога не бих ги нарекла техни, та да ги "дават от себе си".
  —цитат от коментар 39 на Мондиана

  Не е така, и Гелосаният и Гриша Ганчев с мерак се занимават с отборите си, не са им наложени насила.

  Гелосаният според мен го прави от амбиция да изпъкне, да бъде забелязан. Той е свръх амбициозен до степен на истерия, избива комплексите на едно нищожество случайно оказало са се отгоре.

  Гриша Ганчев просто му е интересен футбола, поле за изява в което успява, показа го още с Литекс. И понеже все пак в провинцията има таван на възможностите /публика и т.н./ реши да се премести в София.

  Че парите са взети от нас спор няма. Но все пак има и по-добър начин за използване отколкото да ги профука в Левски, примерно да ги остави за себе си. Било е част от сделката, то си е ясно. Примерно даваме ти БТК с 50млн по-евтино но ти ще похарчиш 30млн в Левски, нещо в този дух. Така че "съчувствието" ми към него е подигравка, ако някой не е разбрал :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 42. 42 Профил на xxl17532244
  xxl17532244
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Както някои сини обичат да казват. ЗАКРИВАЙ.
  И по фалити са втори...

 43. 43 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#23] от "selqnin":

  О не, не си ме разбрал приятелю. Нямах за цел да се подигравам или заяждам.

  Просто казвам, че е по-добре да сте тихи в изказванията и подигравките си, защото като дойде деня, а той ще дойде, ще бъдете в същото положение. Защото трябва да си сляп, за да не виждаш на къде се води този отбор. И каква е целта на "ръководството".. :)

 44. 44 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Днес прочетох, че заплатата на Обертан, запомнен единствено с "вкаран автогол" на столичани в повече е била-месечно 70 хилки. Не виждам никакъв смисъл да обсъждам фриволните приказки на финягата ексшофьор на т.н. Стенмарк.

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  ...И действително факта, че не се стигна до унизително припознаване на чужд клуб е голям плюс за имиджа и честа на футболен клуб "Левски".
  —цитат от коментар 10 на Xiaomi

  Това щеше да важи:
  - АКО Левски беше честно фалирал както всеки нормален длъжник,
  - АКО беше минал през цялата Голгота на съдебни дела и разправии с длъжници както ЦСКА,
  - АКО беше отишъл в окръжните групи според рецептата на вече много обичаният от левскарите Божков-Черепа /Интересно защо сега не се сеща за нея и ако го предложи дали пак ще го обичат?/,
  - АКО от тях се катереше 3 години през цялата стълбица без да се съблазни от възможността малко да съкрати пътя,
  - АКО имаше кой да дава пари през всичките тези години без нищо да получава насреща, - АКО отбора не се беше разпилял защото играчите искат да играят в силни отбори и защото от В-група шанса да те продадат в чужбина е нулев...

  Не мислиш ли, че станаха твърде много АКО? И поради тази причина "приноса" който отчиташ на Левски е съвсем, ама съвсем илюзорен?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  До коментар [#43] от "Петърчо":

  Колкото и да се опитвах да си Ви представя като приятел не ми се получи!
  Колкои да съм тих очевидно не сте вие човекът, който ще реши!
  За разлика от съветсктото армейско менте отбора на народа не е завлякъл финансово Отечеството и няма да го стори с Микре, Литекс и никакви подобни схеми и врътки!
  Така че иронията Ви е неуместна, за нея трябва ниво и класа!
  Хубава вечер Ви желая!

 47. 47 Профил на xxl17532244
  xxl17532244
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#46] от "selqnin":

  20 години неплащане на данъци за стадиона, нито наем, нито няколко милиона към НАП, да не говорим за дълга към АМ ЧМ... и ще ми говориш за това как не били завлекли никой. Айде у лево, бе милиционер.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1119 Весело

  До коментар [#9] от "astra_explorer":

  Какъв вой бе, пиле шарено? Просто очертавам бъдещето на Леевски (както сполучливо му лепнаха прякора). Чорбата вече е бита карта, Левски е на ред.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK