Как се става собственик на "Левски"

Васил Божков - архивна снимка от 2006 г.

© Георги Кожухаров

Васил Божков - архивна снимка от 2006 г.Хазартният бизнесмен Васил Божков обяви снощи, че ще помага във финансирането, управлението и оздравяването на "Левски". Голяма част от въпросите около бъдещето на отбора и собствеността обаче остават, като повече официални отговори се очакват на 6 март, когато е насрочено общо събрание. Ако промяната се потвърди - това би била третата смяна на собствеността в "Левски" за по-малко от четири години.


Събитията до момента наподобяват много на предишните случаи. Собствениците си тръгват, като дават акциите си безвъзмездно, новите са изненадващи и се появяват, натоварени с мисия да стабилизират изпадащия във все по-тежко положение клуб. А случващото се оставя съмнения за задкулисни игри и дори за нареждания от най-високите етажи на държавата. Предизвиква и много въпроси.


Ще стане ли Васил Божков собственик на "Левски"?


Не е ясно. Съобщението, изпратено от компанията му "Нове холдинг", не дава категоричен отговор на този въпрос. То е с много неизвестни и условности. Извадено от контекста, звучи повече като за ангажиране на консултант и договаряне на маркетинг активности. Формулировката е за "партньорство":
"Левски" е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво. Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат."


От "Нове холдинг" не коментират повече, а Божков запазва мълчанието си. Като се има предвид публично известното финансово състояние на "Левски" (дългове над 32 млн. лева) не е ясно какви бизнес възможности и за растеж виждат в клуба.


Името му се появи като възможен нов собственик на "Левски" в средата на ноември. Месец по-късно букмейкърът "Ефбет" (компания от орбитата на бизнесмена с интереси в различните видове хазарт) стана основен партньор на клуба, а логото му беше преместено от гърба на предната страна на фланелките.


За първи път Божков беше назован поименно преди десетина дни от новия изпълнителен директор Павел Колев, който заяви, че е избран на поста от бизнесмена. Два дни по-късно сегашният собственик Спас Русев потвърди, че се оттегля и че много му се иска "Божков да е следващият голям акционер". "Надявам се, че той е узрял и ще помогне. Ние сме разговаряли (с Божков) за това какво трябва да се направи, така че клубът да бъде не само финансово стабилен, но и да има надграждане", заяви Русев.


Васил Божков беше начело на ЦСКА до 2006 г.

© Асен Тонев

Васил Божков беше начело на ЦСКА до 2006 г.


Защо Божков отново да е собственик на футболен отбор ?


Според публикации в спортни медии Васил Божков е привърженик на "Левски", въпреки че беше собственик на ЦСКА. Едва ли по сантиментални причини обаче той би похарчил милиони в опит за съвземането на отбора.


В миналото си Божков вече е имал общо със спорта, като в началото на новия век оглавяваше федерациите по стрелба и шахмат. Акцентът в "спортната" биография на бизнесмена обаче е управлението на ЦСКА.


Божков придоби клуба от "Българска армия" през 1999 г. от Любослав Пенев и го ръководи до 2006 г., когато продаде акциите си на индиеца Прамод Митал. Разходите за това време са били малко над 40 млн. лева, а приходите - около 33 милиона. Освен ангажимента да осигурява средства Божков трябваше да понесе и бремето на критиките от фенове на червените в последните си месеци на "Българска армия", включително и обвинения от запалянковци, че е "продал" титла в полза на "Левски".


След това Божков е основно в роля на спонсор, доколкото свързвани с него компании бяха рекламодатели и спонсори. "Еврофутбол" продължава да е ексклузивен партньор на БФС, а "Ефбет" спонсорира голяма част от спортните клубове в България, като има агресивна маркетингова политика и брандира зали и стадиони в страната.


В момента "Ефбет" и "Еврофутбол" са едновременно спонсори на втородивизионния "ЦСКА 1948", който преди три години тръгна от най-ниското ниво.


Кой и защо (не) иска да бъде собственик на "Левски"?


В последните години въпреки заканите на всеки нов собственик, че ще се вземат мерки, клубът продължава да трупа задължения. В спортен план вече цяло десетилетие "Левски" няма спечелена купа. Сред привържениците се наблюдава разделение и дори напрежение. Във финансов план дълговете се увеличават въпреки няколкото спонсорски договора от последните години (с "Виваком", "Ефбет" и "Щрабаг"). Модернизацията на инфраструктурата също е обект основно на обещания, като новият сектор А на стадиона, който преди дни получи името "Щрабаг", е недовършен. С изграждането му са свързани и немалка част от задълженията на "Левски".


На този фон влизането на нови собственици изглежда нелогично от бизнес гледна точка. И защо Божков би се ангажирал с повече от спонсорски договори?


Това предизвиква различни хипотези, включително дали "партньорството" му с "Левски" не е предложение, на което не може да откаже, дали е част от други договорки и дейности на хазартния бизнесмен.


Русев твърди, че от първия си ден е опитвал да привлече Божков в клуба. Двамата се познават от години, като през февруари 2002 г. Божков благодари публично на Русев за посредничеството му при продажбата на 49% от "Еврофутбол" на собственика на гръцката "Интраком" Сократис Кокалис.


"Безвъзмездно", или как се сменя собствеността в "Левски"?


В предишните два случая ключовата дума около смяната на собствеността беше "безвъзмездно". След 11-годишно управление Тодор Батков обяви на емоционална пресконференция през юни 2015 г., че ще преотстъпи притежаваните от него акции. Той съобщи, че ще опрости и 1.619 млн. лева, с които е финансирал клуба от 1 юли 2014 г. до оттеглянето си.


И властта в "Левски" поеха трима собственици - Иво Тонев (сочен за близък до министър-председателя Бойко Борисов, бивш общински съветник от ГЕРБ и бивш член на УС на спортния тотализатор), Александър Ангелов (адвокат, приближен до депутата от ДПС Делян Пеевски) и Николай Иванов (собственик на "Юпитер холдинг", която е водеща в производството на ограничителни системи в областта на пътната безопасност). Малко повече от година по-късно на сцената излезе непознатият за футболната общественост до момента Спас Русев.


Тодор Батков управлява "Левски" 11 години, като си тръгна от клуба през лятото на 2015 г.

© LAP.bg

Тодор Батков управлява "Левски" 11 години, като си тръгна от клуба през лятото на 2015 г.


Русев също получи безвъзмездно акциите на тримата си предшественици. На общото събрание на 30 август 2016 г. Тонев заяви, че с Иванов и Ангелов безвъзмездно са дали около 1.45 млн. лева на клуба. По-късно тримата отрекоха твърдения, че ще си търсят от клуба предоставените средства.


Сега Русев е на път да си тръгне от "Георги Аспарухов" и заяви, че няма да търси нищо срещу акциите си.


Кои са собствениците в момента?


По данни от Търговския регистър капиталът на "Левски" в момента е 30 669 974 лева. Акциите са с номинал 1 лев, като обикновените поименни акции са 30 419 974, а поименните привилегировани са 250 000.


Финансовият отчет за 2017 г. показва, че Русев държи 49.89%. След него се нареждат бившият футболист Даниел Боримиров и Стоян Кръстев (бивш член на Надзорния съвет на ОББ и адвокат, защитавал Милен Велчев по дело за клевета от 2003 г.) с по 18.42%. Тръстът на привържениците "Синя България" има 10%, а останалите по-малки акционери са с общо 3.27%.


В средата на февруари на 2017 г. (около половин година след идването си) Русев обяви, че прехвърля свои акции на Боримиров, като го направи втория най-голям акционер. Ходът дойде с обяснението, че Русев иска да избяга от конфликта на интереси при сключването на рекламния договор между "Левски" и "Виваком", тъй като самият той е акционер и в двете дружества (БТК и "Левски").


Няколко дни след това съобщение Русев направи опит да се оттегли от клуба. Бизнесменът обяви, че "Левски" практически е във фалит и че си тръгва. Впоследствие обаче той остана като собственик.


Направеният наскоро одит е показал, че в момента задълженията на "Левски" са около 32 млн. лева. Русев каза в неделя, че до общото събрание сумата ще бъде намалена наполовина, без да уточни как ще стане това.


(Виж) кой говори?


Картината на често и безвъзмездно прехвърляне на акциите в "Левски", както и участниците в тези процеси предизвикват не само много въпроси, но и подозрения.


Всъщност има човек, чиито думи трябва да се следят внимателно. Депутатът от ГЕРБ и бивши конституционен съдия Георги Марков, който е бивш председател на Управителния съвет на "Левски", пръв заговори за влизането на "фин човек" като собственик в клуба и подготви почвата за появата на Русев още в края на юли 2016 г.


"Достоен президент на "Левски", с изключителни контакти навън, изключително богат, доказан, фин човек, както подхожда на "Левски". А не човек от подземния свят. И му пожелавам да върне Наско (Сираков) и Мъри (Станимир Стоилов) на "Герена", каза тогава той.


Спас Русев разговаря с министъра на спорта Красен Кралев по време на мач на "Георги Аспарухов"

© LAP.bg

Спас Русев разговаря с министъра на спорта Красен Кралев по време на мач на "Георги Аспарухов"


Преди месец и половина пак Марков се появи в медиите, като два пъти апелира Сираков и Стоилов да бъдат върнати, но този път призова на помощ министър-председателя Бойко Борисов. В първите дни на Нова година депутатът каза пред "Дарик": "Бойко, моля те, кажи на Спас Русев да върне Наско и Мъри. Като познавам отношенията му с премиера, сигурен съм, че ще го послуша."


Пред "Дневник" вчера Марков обясни, че думите му са били насочени единствено към това Борисов да каже, че Сираков и Стоилов са необходими, а Русев да го чуе и да ги върне. "Не съм казвал, че Борисов трябва да търси финансиране или да сменя собственици".


Има ли намеса отгоре в смените на собственика?


Подборът на думите на Марков и контекстът заслужават внимание. Но и в същото време не за първи път се появява въпросът има ли Борисов пръст в управлението и подбора на собствениците на "Левски".


"В "Левски" запалянковците казват под сурдинка, и това вече тече от месеци, че знаят кой е собственикът, но не искат да го назоват на глас. Вътре се намира подставено лице на Бойко Борисов - Иво Тонев, и подставено лице на Делян Пеевски - Александър Ангелов". Това заяви през 2015 г. бившият депутат Татяна Дончева, определяща се за привърженик на "Левски", в коментар по темата за влиянието на Борисов и Пеевски върху клуба.


"Няма как един адвокат и един Иво Тонев да отидат и да сложат парите на масата. Не от месеци, а от години се знае, че Тодор Батков е държан на къс повод и че никой не искаше гласно да каже на кого всъщност - през кредити или други финансови операции - са акциите на "Левски", добави тогава тя.


Васил Божков (вляво) е очакван от Спас Русев като нов собственик на "Левски"

© Дневник

Васил Божков (вляво) е очакван от Спас Русев като нов собственик на "Левски"


Темата за "реалния" собственик витае около "Левски" още по-назад във времето - още докато на власт беше Тодор Батков. Вълненията се засилиха край разрива в отношенията между Пеевски и бившия банкер Цветан Василев.


През лятото на 2014 г. "Капитал" съобщи, че кипърската офшорка "Дигерасо лимитид" е придобила 42% от акциите на футболния клуб с финансиране от кръга на Цветан Василев. Впоследствие Василев заяви от Белград по темата: "Как г-н Батков е договорил с мен заем, при условие че не е говорил с мен, а с г-н Делян Пеевски и адвокат Александър Ангелов." През 2014 г. капиталът на "Левски" е увеличен на 30.7 млн. лева. Тогава Батков остана с 18.3 млн. акции, а "Дигерасо лимитид" - с 11.6 милиона, показва справка в Търговския регистър. Адвокатът твърдеше, че фирмата е негова. През лятото на следващата година Батков се оттегли.


Самият Борисов, който се определя за привърженик на отбора, още през 2011 г. призна, че е посредничил за това голяма външна банка да стане спонсор на "Левски". Скоро след това VTB Capital дойде като рекламодател на "Георги Аспарухов".


По-късно - с идването на Тонев, Иванов и Ангелов, въпреки отлива на публика и липсата на спортни резултати "Левски" представи няколко партньорски договора - "Виваком", "Щрабаг", "Градус" и "Спетема кафе".


Какво следва?


На 6 март е насрочено общо събрание на клуба, което може би ще изясни част от въпросите или поне ще се види кой ще е новият получател на акциите (безвъзмездно) срещу ангажиментите да осигурява пари за отбора.


Дали ще има истински план за стабилизиране и развитие на "Левски", може ли да има бизнес в затрупания с дългове клуб или ще са просто финансови инжекции за крепене на положението - ще отнеме повече време да се разбере. А дали Божков плаща сметката по желание или по задание и докога - може винаги да остане само догадка.


Как се става собственик на "Левски" - четете тук
Кой е Павел Колев - човекът, натоварен да промени затъналия "Левски" - четете тук
Свързан ли е Васил Божков със собствеността на "ЦСКА 1948" - четете тук
Спас Русев и магията "Левски": от бръснарницата в Перник до неизпълнените цели - четете тук

Ще се справят ли Васил Божков и "Левски" с войната между феновете - четете тук

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 675 Неутрално
 2. 2 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 697 Неутрално

  В крайна сметка и Тунджа София е вариант. Левски ( Карлово ) е още по-евтино.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3937 Неутрално

  Най-голямата родна измет се е изтъркаляла по това "нанадолнище", за чуждестранната - да не говорим...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5449 Весело

  До коментар [#2] от "kasko":

  И "1948" е вариант.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  За съжаление за 10 години се докарахме до тук :Черепа собственик на отбора на сърцето ми "Левски", а Божинката - централен нападател.... УЖАС!!!
  Дано поне успеят да спасят клуба от съдбата на припознавачите!!!

 6. 6 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Черепа може да е всякакъв, но меко казано му сече пипето.
  От това, какви са му намеренията, зависи бъдещето на баджанаците.
  Но не съм оптимист.

 7. 7 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Подозирам, че Черепа влиза в Левски с намеренията на Ганчев - фалит, рестарт с друг отбор (Септември напр.), и нова А група, напр. "А група ню-ню".

 8. 8 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Черепа не е толкова глупав да наследява 30млн дълг, схемата е очевидна и подобна на ЦСКА - Бойко притиска богат бизнесмен за да не му съсипе бизнеса със НАП, ДАНС, Прокуратура, Парламент и други приятни агенции за извиване на ръце.

 9. 9 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Ако тоя вземе Левски, клубът наистина ще стане "Отбора на народа". Просто цела БГ ще го финансира, търкайки билетчета

 10. 10 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":

  Голям срам наистина, но това е положението.
  Дано все пак промяната да е за добро, очевидно сегашните собственици не се справят и има реална опасност Левски да пропусне евротурнирите, че и даже въобще лиценза си да загуби.

 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  "Как се става собственик на "Левски""
  .........................................................................
  Като те назначи Баце!

 12. 12 Профил на bodomir
  bodomir
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "...най-разпознаваемият бранд" си го прехвърлят като лека жена. Божков е последния човек, който по собствено желание би се втурнал да дава пари в бездънната каца. Натресоха му го, и поне докато мине годината на изборите ще го държи в будна кома.

 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 634 Неутрално

  МАФИЯ ТАКИ МАКИ , Е БРАВО

 14. 14 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Да! Лозанова кондиционен треньор :)!

  agent
 15. 15 Профил на Черен Джендър Албинос
  Черен Джендър Албинос
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Левски не съществува от 2015г. Който подкрепя отбора по нищо не се различава с припознавачите на оранжевите. Истинските левскари(не агитките) от 70те и 80те се отвратиха, когато адвоката на Пеевски стана собственик.

  Епизод II: Джендърите атакуват
 16. 16 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Фактите са два.
  1.ПФК "Левски 1914" е изпаднал в тежка задлъжнялост.
  2. Единственият начин, който законът дава за спасяване на дружество, изпаднало в несъстоятелност е оздравяването му, което включва поемане както на активите, така и на ВСИЧКИ пасиви.
  Всякакви други "припознавания", "преименувания" и врътки от типа на тези, с които "Литекс" се превъплъти в ЦСКА са измама и мошеничество.
  В. Божков заявява именно Оздравяване и това е честния начин.
  А спонсорираните от микренския неграмотен дребосък " журналисти", нека се занимават с неговите измами.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 17. 17 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#12] от "bodomir":

  После ще го поемат Банев ,Стайков и Арабаджиев на ротационен принцип.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 18. 18 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#9] от "Хи-хи":

  Като се замислим, това е първоначалната цел на облагането на хазарта така че бихме я постигнал и де факто.

 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  До коментар [#8] от "otrqdnik":

  пффф Боко срещу Божков нема такъв смех. Боко като чуе за Божков както и за ТИМ или Златев, може сачо да се снишава, иначе ще му отеснее

 20. 20 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#11] от "4ort":

  Според мен по скоро трябва да говорим за "нахендри да ги дондуркаш" :)

 21. 21 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 687 Неутрално

  за да станеш собственик на лафскито, софиа, требва пради това да си бил собственик на цска, софиа. а да и в управителниа съвет на лефскито, ама още преди това.

 22. 22 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Как се става собственик на Левски, или кой да е клуб.
  Елементарно Уотсън:)
  Първо открадваш едни пари (ама доста), после си купуваш депутати и партии, които лобират в твоя полза, да речем пускат ти малко, почти детско ДДС, получаваш изпреварваща информация и така докато една сутрин не събудиш бос. Ама не защото си без чораши, а защото си яхнал някакъв отрасъл. Е, ако си в България и отрасъла е хазарт, купуваш ЦСКА,Левски или каквото там решиш, а ако си в Русия и отрасъла е нефт.газ, алуминий и всякакви природни богатства, ставаш Абрамович, за всеки случай изчезваш от Русия и си купуваш МЮ или някой подобен. просто мащаба е различен, но начина е този, даже и да си шейх и да си от Близкия изток.

 23. 23 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 324 Неутрално

  За съжаление за 10 години се докарахме до тук :Черепа собственик на отбора на сърцето ми "Левски", а Божинката - централен нападател.... УЖАС!!!Дано поне успеят да спасят клуба от съдбата на припознавачите!!!
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  Никой не те спира да извадиш 32 млн. и да оправиш нещата.
  Оп. Забравих, че си юдей и си свикнал само да вземаш.
  Е, тогава можеш да припознаеш някой друг клуб от А група.
  Например "Септември".
  Левски - Спартак "Септемврийско знаме" как ти звучи?

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 24. 24 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Боли ли микренци? Левски го е имало и винаги ще го има, докато вие подкрепяте друг клуб.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 25. 25 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Футболните клубове са едни от най-добрите перачници на пари. А големите пари в БГ се контролират, респективно изпират от скритата власт, която управлява държавата чрез публично представената власт (парламент, правителство, местна власт и т.н.) и подставени лица на едрия бизнес, като собствениците например на ФК Левски, които разполагат с множество офшорни сметки.

 26. 26 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Статията очевадно е писано от некадърен лигльо, чорбар. Който разбира се няма да обясни, как се става от Литекс, ЦСКА. Как се създава нов формат специално за теб. Как се разиграва фарс с емблемата на фалиралия клуб. Как внезапбо държавата освен всички други подаръци решава да изкупи калпавите джипки на собственика на Литекс. Как освен всичко друго му налива едни 14 000 000 лева и т.н. и т.н. Лигльото това няма да го напише. Но в замяна на това ще ни предложи тази словесна фекалия.

  Дневник, Дневник, ударихте дъното и продължавате надолу.

 27. 27 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#4] от "Незнайко в Слънчевия град":

  ЦСКА 1923, но не посмяха

 28. 28 Профил на ggrigorov
  ggrigorov
  Рейтинг: 422 Неутрално
 29. 29 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#24] от "Мизийски ☦":

  “Левски” е просто едно име, използвано от различни клубове.

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#25] от "Анти Шишковци":

  Ей го още един експерт. Светни ни, ако обичаш, как се перат пари през роден футболен клуб?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#26] от "zle_platen_trol":

  Е, не забравяй, че шефчето на спортния отдел преди повече от 10'години списваше в-к Червена трибуна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Няма нормален левскар, който да е радостен, че поредният мафиот става "собственик" на Левски.

  Не че и предишните бяха цвят...Има лъч надежда, все пак се говори за оздравяване на дружеството т.е. спасяване (не е сигурно) по честен, а не припознавачески начин.

  И моля привържениците на покойника, да не ноблъчват с еФФФтина комунистическа гатанасовска пропаганда, Левски, куче, муче, фалити , разбойници и т.н.

  Ние поне нямаме застрелян собственик или бивш такъв, за разлика от някои други отбори.

 33. 33 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 570 Неутрално

  То за никого не е тайна, че Борисов и Пеевски са дупе и гащи. За никого не е тайна, че Левски го спасяват от фалит само и единствено с намесите на Борисов, който хваща платежоспособни лица и ги кара да стават собственици на клуба. Това все пак е ченгеджийския отбор, отбора на ДС. Не могат да го фалират като ЦСКА.

 34. 34 Профил на xxl17532244
  xxl17532244
  Рейтинг: 247 Неутрално

  10 години назначават собственици, на които не им се плаща и подаряват акции след това. Да ги бяха фалирали и пратили във В група - сега щяха да са много по-силни. Ама сакън да не се ядоса електората. Ени, влачете се...

 35. 35 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#19] от "uq":

  Ще видим много скоро, ако вземе Левски значи съм познал, ако не вземе Левски значи е по-силен отколкото си мисля. Може да бъде притискан само този за който е събрана оперативна информация и е кален до ушите. На Боко му трябват пари за избори, или даваш сухото или спонсорираш клуб по избор на клиента или данъка за хазарта скача от 10% на 20 право на избор, "живеем в свободна страна".

 36. 36 Профил на hgg21387465
  hgg21387465
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ето тук трябва Цацаруци да започне разследване за пране на пари, а не да гледа в пазвата на Елена Йончева. Явно евнухчето му се е приискало да се почивства мъж и да получи потупване по рамото от Рапоний Тиквоний. Предизборните трикиве на Цвъки с ЦРУ няма как да минат. Хората си искат изтребители, а ГРОБАРИТЕ им обещават такива за сметка на шведските. Та, това е сделката. Отделно Йончева нагази в далаверите на Тиквата с грабежа на ЕВРОФОНДОВЕ от строителството на магистрали, та затова й спретнаха активното мероприятие чисто по ченгесарски.

 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#10] от "boevbisser":

  Надявам се да е за добро, защото алтернативата е просто немислима...

 38. 38 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "Отборът на народа" няма какво повече да се добави към тази неуважаваща останалите отбори изкуствена фраза. "Най- мразеният отбор" може да му приляга повече.

 39. 39 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 634 Неутрално

  ЧЕРЕПУХАТА Е ПОДСТАВЕНЯК!!!

 40. 40 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#26] от "zle_platen_trol":

  Статията, очевидно не си я прочел, защото става дума за един друг клуб. Който, за разлика от другия, който визираш е на постоянна държавна хранилка.
  С всякакви средства.
  А сега, бавно и внимателно я прочети.

 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#33] от "znayko84":

  Причината Левски да не фалира, за разлика от Закритите си е изцяло в самите клубове, и феновете зад тях. Не я търси там, дето я няма. Причината за цялата гнусотия около новата Първа лига, и местенето на Микре в София наистина беше със съдействието на властта.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  фин техник, интерпретатор.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  Това е,пврат си пари окигарсите през футбола.Затова и няма футбол вече.Гриша Ганчев си има една групичка от "треньори" като Пеневци,Здравков,Стойчо Младенов,Пламен Марков,които се въртят като плеймейтки в Биг Брадър!В Левски ще стане същото с Божков.

 44. 44 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Аз пък, идея си нямам, как все още има хора, които се вълнуват от това, кой щял да бъде собственик на Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив или някакъв друг футболен отбор...!!!
  Родният футбол е нещо, което не заслужава и една секунда внимание. Собствениците на отбори, още по-малко. Нито ме вълнуват, нито искам да имам нещо общо с тях... Както и с всякакви подобни мутри и милиционери. Сами да си гледат нагласените мачове и да си раздават купите. Даже се чудя, с какъв акъл, някакви хора си купуват билети, че да им ходят по стадионите...?!?

  Бивш tww09306483.
 45. 45 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Никак не му е лесно. В момента черепа изчислява сложна лихва, да плати едни мижави 10-20млн за изборите на Боко или да вземе Левски като придобие безвъзмездно някоя базичка или да се пробва да устиска до следващите избори с данък 20% и леко спонсорство към опозицията(най-скъпия вариант). Сега калкулира с кое загубите ще са му най-малки.

  Левски е като спинозна госпожица, никой не иска да я заведе на бала, само един провинил се младеж може да го направи, на него му е даден справедлив избор или камъка на врата и в язовира или бал с маски и много неизвестни. Черепа калкулира шансовете си в язовира, може пък веригата да се скъса или да ръждяса нещо.

 46. 46 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Изключително подробна и ТОЧНА статия. Браво на автора! В крайна сметка става ясно, че "отбора на народа" всъщност е собственост на тримата шишковци, т.е. на Държавата! Истината боли...

 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5169 Неутрално

  Смяна на Марк Жирардели 1 с Марк Жирардели 2 за да не се види грозното лице на собсвениците :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#46] от "astra_explorer":

  Откъде дойде тоя извод с шишковците не е ясно, особено след като цялата фактология опровергава това, ма нейсе... имаме разбирачи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis":

  Точно така! Сложете сините очила и се самозалъгвайте, че всичко е точно. Те всъщност ще ви са нужни, за да не ви изхвръкнат очите, защото напъна е голям. ;))

 50. 50 Профил на propeller
  propeller
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#45] от "otrqdnik":

  Кратко, точно и ясно, коментарът ви изчерпа темата.
  Може би все пак трябва да се добави, че вариантът с вземането на Левски освен 'някоя базичка' ще даде на черепа шанс да избие някой лев от спинозната госпожица чрез 'изненадващи резултати' в определени мачове. А в тия неща черепа е майстор.

 51. 51 Профил на plamenss
  plamenss
  Рейтинг: 717 Весело

  До коментар [#5] от "selqnin":Голям срам наистина, но това е положението. Дано все пак промяната да е за добро, очевидно сегашните собственици не се справят и има реална опасност Левски да пропусне евротурнирите, че и даже въобще лиценза си да загуби.
  —цитат от коментар 10 на boevbisser


  Кат казваш Евртурнирите, все едно всяка година стигат до финала, а те още юли месец отпадат от аматьори. Ха- ха!

 52. 52 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 528 Весело

  Уф.... Толкова дълга статия, от в която пак не казват #КОЙ? е истинския собственик на Леевски, а само ни занимават с подставени лица :)

  Бог да благослови Америка за България!
 53. 53 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Весело

  Превърнаха Левски в посмешище.
  МВР плаща данъците му...
  Софиянски последния ден като служебен премиер подписва , че държавата дава безвъзмездно и безсрочно държавната база уж на частно дружество.
  От 30 години Левски не плаща нито данъци за стадиона , нито наем.
  Като фалира държавата, тогава ще фалира и държавния отбор.
  Адвокат Батков дава интервю в което казва, че още преди 10 години се срещал със Спас Русев в Лондон и му е предлагал в Левски и той му казал не дай боже, дума да не става.
  Няколко години по късно го принудиха да издържа отбора.
  Преди няколко дни Спас Русев дава интервю, че откакто е станал собственик бил молил Божков да вземе той клуба, но той не искал над две години.
  Сега вече и на него са му наредили да издържа клуба ...
  С две думи искаш ли да не ти съсипваме бизнеса, ще даваш пари за да не фалира Левски

  Ама като падне ББ от власт, вече няма да има кой да води собственици и отбори и тогава какво правим с Левски...

 54. 54 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Доста злобари са се изредили под статията, за да изкажат подкрепа на партийната линия. Трябва ли да припомням, от къде са парите на Домусчиев, който съсипа БМФ, за да може да плаща на бразилски техничари в отбор, домакинстващ на средата на нищото? А 14 млн. (за емблемата) преведени на Ганчев, за китайски автомобили на склад, за които нито има сервизни бази, нито адекватно снабдяване с резервни части?

 55. 55 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 837 Неутрално

  И като си помисля - още има идиоти, които си мислят, че това е частен клуб!!!!Та поне от 7-8 години, цялата държава изсипва пари в Левски!Дали, като нарежда на някои "бизнесмени" да вземат собствеността, да излеят няколко милиона и сетне да не си ги търсят.А дали забравихте, как сам Борисов обеща и увери, че Газпром ще стане спонсор и дори си събориха сектор и козирка, хахавелите от Герена.Е, днес вече е Щрабаг!
  Не отбор на народа, а отбор на ДС - това е Левски.И е доста забавно да чета, как едни, дето казваха, че Ганчев е мутра и подлец, сега приемат Божков, сякаш е месия!

 56. 56 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#55] от "Капабланка":

  Това Тони трябва да ти го потвърди, иначе не го вЕрваме :)

 57. 57 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#54] от "our12595545":

  Ти знаеш ли каква компания е грейтуол...
  Със десетки милиони автомобила производство. Никой не е чувал за Ганчев, защото той просто е един вносител на тези автомобили.
  Все едно да се смята , че вносителя на апъл за българия е мултимилиардер, защото е открил няколко магазина и склад в България.
  Парите от продуктите отиват за производителя в Китай, където се произвеждат тези автомобили.
  От доста време вече нищо не сглобяват в Баховица.

 58. 58 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1025 Весело

  И как точно се оздравява при дълг 32 млн.?!?!?!? Бизнес план за 50 г. напред? надай се Коньо , пардон Краво, на зелена трева!

 59. 59 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#50] от "propeller":

  Да,ситуацията е сложна клоняща към отвратителна. Иронията е, че трябва да използва теорията на вероятностите за собственото си оцеляване. Черепа бяга на зигзаг , но Бойко пука отзад със страшна сила, мислите на черепа са коя пушка е хванал Боко, флоберката, за подборен лов гладкоцевна или бринекето от което както знаем оцеляване няма, шансовете са сведени до минимум.
  Божков може да задейства мутренския рефлекс, да се направи на голям мъж, но там се пипа грубо и вече в ЕС има вероятност от него да се поинтересуват едни много неприятни немски прокурори с интерпол, американски служби и други институции, които запорират сметки, при тях няма бегане в Аруба защото те са я измислили тази дестинация.
  От друга страна ако вземе Левски то ще е задълго защото няма нормален бизнесмен, който да купи нещо с 30млн. назад. Или ще последва скъп развод или ще си ги държи неограничено време.

 60. 60 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 268 Неутрално

  В статията има огромно количество факти, които повечето коментиращи нямат желание да коментират. Кажете кое от посочените неща не е вярно?
  Кое, това за Батков и финансирането през офшорката?
  Това, че Тонев е човек на Баце, а адвоката - на Пеевски?
  Това, че Баце договори парите от ВТБ Капитал, като част от т.н. приватизация на Булгартабак?
  Това, че собствеността се сменя "безвъзмездно" - кой подарява актив, който притежава??
  Това, че промяната на собствеността се определя от властта?
  Това, че Спас Русев дойде след подаръка на държавата при смяната на контрола върху БТК?
  И още, и още....

 61. 61 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Черепа - собственик на Левски; Брендо - инвеститора в София; Мутрата - бори корупцията; Гуменката - разкопава трупове........и т. н.

 62. 62 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Каква поредна футболна драма. На никой не му пука за БГ футбола, освен на олиграсите, които си перат парите там, както и на черните тотаджии. И на шепа футболни фенове без друго хоби

 63. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Любопитно

  И как точно се оздравява при дълг 32 млн.?!?!?!? Бизнес план за 50 г. напред? надай се Коньо , пардон Краво, на зелена трева!
  —цитат от коментар 58 на SSmart


  За последнита година само приходите в Левски от билети, карти, фен пренадлежности, участие в евротурнири са 2 милиона лева, а разходите са 12 милиона.
  Само за една година този отбор трупа дългове от 10 милиона, тогава Кой им праща една дозина спонсори, преименува се незавършена трибуна, за да е завършат и какво ли не.
  Но когато говорим, че около милиард и половина се раздават на ръка само за магистрала Хемус, това 30 милиона са трохички. Там се разпределят стотици милиони комисионни.

 64. 64 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Има някаква схема тук, още не е съвсем ясна.
  Ясно е само, че накрая Черепа ще намаже.

 65. 65 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#57] от "001":

  Като не разбираш от нещо или питай преди да приказваш или най-добре изобщо не си отваряй устата, че ставаш смешен. Първо дилърът взема комисионна за всяка продажба, второ до изтичане на гаранцията съответното МПС се обслужва само във фирмен сервиз (собственост на Ганчев) с оригинални части. Говоря за периодично техническо обслужване и отстраняване на щети по каско. Предполагам ясно ти е, че заради пробега най-вероятно ще минават за смяна на масло по два пъти годишно.

 66. 66 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#63] от "001":

  И няколко милиарда да са няма бизнесмен който да си позволи да загуби няколко десетки милиона само защото е фен на някой отбор! А Черепа вече сме го видяли като собственик- хич не му се дават пари! Сега ще отбие номера както Русев и Марешки в "Локо " Пловдив и при първия удобен случай ще офейка , ако не се стигне до официален фалит, който го отърва от задълженията. Другото са надежди г.....и!

 67. 67 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#26] от "zle_platen_trol":

  Айде стига глупости, когато на дневен ред беше тирето, Дневник пускаше по статия на час. Напиши "Ганчев" в търсачаката и ще видиш. Сега на дневен ред е Левски и това се коментира. Или трябва с всяка статия за Левски да има задължително и по една за Ганчев, да не изглежда толкова зле?

  И кое от статията не е вярно? Че Тонев и адвоката на Пеевски не бяха подставени лица? Че акциите на клуба се подхвърлят като салфетки? Че по неведоми пътища колкото повече спонсори идват толкова повече се повишават дълговете? Че няма никаква бизнес логика някой, особено "опарил се" като Черепа, да иска да вземе клуба?

 68. 68 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#65] от "our12595545":

  Естествено , че дилъра на марката взема комисионна, за всеки продаден продукт в държавата.
  Но това са около 10% от продадената продукция, но той поема и логистиката в съответната държа и плаща на служителите в страната.
  При поръчка на стойност 10 милиона, чистата печалба за вносителя е около 500 хиляди, останалите 9.5 милиона отиват за собствениците на фирмата производител.
  При поръчки за 100 милиона, печалбата е около 5 милиона ....

 69. 69 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#68] от "001":

  аз нали това ти обяснявам, че се печели повече от обслужване и негаранционни ремонти и боядисвания по каско, отколкото от самата продажба.

 70. 70 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#69] от "our12595545":

  Какво си ми написал, че били дали 14 милиона на Ганчев, за коли на склад, без да има сервизна база.
  Ти не помниш какви си ги писал преди половин час бе човек....

  Обясних ти , че ако има поръчка за 14 милиона, Ганчев е спечелил от това 700 хиляди.
  Кое не разбираш.
  Ти пишеш, че от продажбата не се печелило, а от обслужването и в същото време плюеш, че те нямали адекватно обслужване.
  Когато нямаш обслужване, подписваш договор със сервизи да извършват това отбсулжване, за да се зачита гаранцията им.

  С две думи каза, че му осигурили на Ганчев един милион в джоба и с тях той е платил за емблемата

 71. 71 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Васко ЧЕРЕПА,
  е идеалния вариант за ВЕКОВНИТЕ !

  Every little helps
 72. 72 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Никой не взема фалирал отбор ей така.
  Номерът е да се изперат много пари и после пак се продава на следващият “бизнесмен”.

 73. 73 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  Това "помага" не ме радва никак. Подозирам, че на събранието ще изберат П. Колев, което значи, че Божков ще излезе наяве, само ако има за хвалба.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 74. 74 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#70] от "001":

  Ми естествено, че са му осигурили държавни пари, ти Грейтуол купи ли си като са толкова хубави и с адекватно сервизно обслужване? Да ти обяснявам ли, че половината им дилъри се разбягаха като видяха какви суми трябва да си вадят от джоба за гаранционни ремонти, поради "високото" качество на материалите и сглобката?

 75. 75 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#28] от "ggrigorov":

  Част от "Хемус" ще се строи от "Автомагистрали-Варна" - клон Шумен (лотовете 7,8 и 9)...Това е фирмата, която дострои новият сектор "А" на стадион "ГеоргиАспарухов"... За западните лотове все още не е ясно...

 76. 76 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 214 Весело

  До коментар [#19] от "uq":

  Преди време Боко беше натискал и Марешки да влезе във футбола но не се случи сделката. Така че, заиграва се той с ''големите'' ама където успее :)

 77. 77 Профил на Ivo Popov
  Ivo Popov
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Аз имам въпроси. Как някакъв футболист с умствен капацитет на шимпанзе и адвокат /някой си/ притежават пакет от акции и то не малко?
  Тръст синя България, те каква точно функция имат в управлението на клуба с 10% акции? Та тези всичките не са ли подставени и защо никой не пита за тях?

  Sea Wolf
 78. 78 Профил на judas111
  judas111
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#46] от "astra_explorer":Откъде дойде тоя извод с шишковците не е ясно, особено след като цялата фактология опровергава това, ма нейсе... имаме разбирачи.
  —цитат от коментар 48 на Darth Plagueis


  Ех, от всички хора в тоя форум, ти най-често обичаш да си завираш главата в задника, когато стане въпрос за "Левски".

 79. 79 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2990 Неутрално

  Отговора е с пари :)

  Щото без пари не може :)

 80. 80 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  всеки милионер в тази държава иска да се докосне до левски вековенъ,толкова е простичко всичко:))

 81. 81 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#28] от "ggrigorov":Част от "Хемус" ще се строи от "Автомагистрали-Варна" - клон Шумен (лотовете 7,8 и 9)...Това е фирмата, която дострои новият сектор "А" на стадион "ГеоргиАспарухов"... За западните лотове все още не е ясно...
  —цитат от коментар 75 на dr_al_hussaini


  Фирмата се казва "Автомагистрали Черно море" и не е клон Шумен, а е със седалище в Шумен. Тази фирма дострои сектор А, защото Баце фон Банкя им даде строителството на пътен възел Белокопитово, както Баце фон Банкя го нарече "Диаманта". Диамантът ни струваше само 66 милиона лева. Достатъчно за да има и за сектор А на Виваком Арена.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Трудно е за обикновен привърженик на Левски да чете подобни текстове. Не, че не ги знаем тези неща, но и знаем на какво място живеем. Добре разбирам и познавам методите с които бе превърната държавата в територия управлявана и ограбвана от комуноидо-герпъвата върхушка. Подпомагана в годините от руската мафия/Чорни/ те обладаха и моят любим клуб, НО ТОВА НЕ МОЖЕ ДА МЕ НАПРАВИ ПО- МАЛКО ЛЕВСКАР!

 84. 84 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 44 Неутрално  Националния селекционер Петев беше съблечен и унизен от фенове на Леефски, само защото бил някъде навремето казал, че като дете симпатизирал на ЦСКА.

  Е сега тоя дето идва като ново подставено лице - какво да го правим?

  -Тоя чорбарин Васко Черепа е бил СЕДЕМ години собственик на най-големия, кръвен и класов враг.
  -Не само това, ами е бил червен шампион ДВА пъти.
  -Не само това, ами и е скрит собственик и благодетел и на втория ЦСКА - онзи с числото.
  -Не само това, ами и синът му е редовен посетител на ложите на Българска Армия.

  Събличане?
  Малко ще е май...

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 85. 85 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  Както и червен-капиталист - назначават ги и толкова.

 86. 86 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#45] от "otrqdnik":

  Брилянтно!

  Но черепа е от много малкото назначени, които наистина знаят и умеят да правят изчисления. Този е едва ли не вечен. Ще надживее трите прасета, както надживя Луканов, Павлов, Кюлев и мн. други, с които бяха на старта...

 87. 87 Профил на T
  T
  Рейтинг: 218 Неутрално

  на една крачка ( месец) са от "Закривай"! Язък за трибуната, барута и мерака за козирка!..)))

 88. 88 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#84] от "Suicyco ":

  Е, тука "привържениците" ще ударят на камък. Не им е лъжица нито за устата, нито за акъла...

 89. 89 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Да припомним на другарите лескари какво написа пресцентърът на НОВЕ ХОЛДИНГ само преди по-малко от три години:

  "Уважаеми привърженици на ЦСКА,

  Преди всичко искаме да поздравим отбора, треньора и ръководството за спечелването на купата на България. Те отново доказаха, че ЦСКА e символ на сила и успехи, неподвластни на времето и обстоятелствата.

  В последните години клубът премина през катаклизми и обрати, които многократно поставиха под съмнение съществуването му. Възраждането на ЦСКА може да се осъществи само по законен начин. Всякакви други експерименти и опити за заобикаляне на правилата водят до задълбочаване на кризата, разрастване на проблемите и все повече реални рискове за ликвидация.

  ЦСКА се нуждае от дългосрочна визия за бъдещето. Тя може да бъде изградена освен с безспорната любов на привържениците и професионално и отговорно планиране.

  Оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит.

  Отчитайки усилията на г-н Ганчев и неговия екип през последната година, вярваме, че те ще предложат оздравителен план за спасяването на ПФК ЦСКА АД. Ако все пак това не се случи, експертен екип е подготвил детайлна стратегия за оздравяване на дружеството, съобразена с българските и международни законови изисквания. Тя ще бъде предоставена в рамките на законосъобразния 30 дневен срок. Осигурено е и необходимото финансиране за развитие на отбора, детско-юношеската школа и възстановяване на подобаващите условия за зрители и футболисти."

  та ... кога ще събличате черепа, лецкарчета?

 90. 90 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#38] от "pitanka_3":

  Оранжевото позира в ...гащите ти!

 91. 91 Профил на pataran
  pataran
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#2] от "kasko":

  За Левски Карлово не бъди толкова сигурен. Там двама души печелят добре и няма да се разделят евтино с баницата си.

 92. 92 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 213 Весело

  Е,кофти се чувстват оранжевите мас..и,ама това е положението!Смуч..е гномския микренски жезъл в захлас,оранжевото прозира!

 93. 93 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#90] от "Моторист":

  Ако си мислите ,че можете да обиждате на оранжев ,много жестоко се лъжете. Това когато симпатизираш на някой отбор е заради играта на стадиона и футболистите преминали през този отбор. Цска може да се гордее и с двете. А обидите от левскари изобщо не ме обиждат, даже ме правят по горд. Просто ,защото ние сме напълно различни ,като начин на възприемане на футбола. Никога цесекар няма да каже ,че ЦСКА е отбора на народа, защото уважава и другите фенове с различно мнение от неговото.

 94. 94 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 470 Разстроено

  И кво излиза - силните на деня като искат да направят някоя сделка помежду си и хвърлят Левски като бонус към сделката! Божков пак ще е на печалба - трябва му да уреди точно 2-3 мача.

  Гласувайте!
 95. 95 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1363 Весело

  Отговорът на въпросът как се става собственик на Левски е кратък: Насила! :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 96. 96 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#93] от "pitanka_3":

  Приятелче,напълно ти съчувствам за терзанията,но...оранжевото прозира!Не се обиждай,нищо лошо не казвам за теб и подобните ти,само имай едно на ум,че винаги "оранжевото ще прозира",па Вие си приказвайте каквото щете!Няма как да го изтриете от историята си,все едно да отречете ,че сте губили с 8:0 от Литекс,или 7:1 и 7:2 от Левски!

 97. 97 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#93] от "pitanka_3":

  Да, и цска не е отбор на народа ,а на Партията,знаеш коя!На Добри Джуров и Милко Калев Балев!Ма то онуй цска умря на 09.09.2016г. ако още не си разбрал...

 98. 98 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#96] от "Моторист":

  Ами на ли не сме ЦСКА ,как така сме хем загубили от Левски със 7:2, и от Литекс с 8:1. Това шизофренията у левскарите е много разпространена болест.

 99. 99 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#98] от "pitanka_3":

  За протокола загуба не 8:1, а 8:0 от Литекс, а шизофренията е при Вас,които си мислите ,че сте цска,а всъщност сте ребрандирания Литекс,с Булстат на Литекс!Провери в Агенцията по вписванията ако щеш,па тогава говори за шизо-мизо,драги ми смехурко!

 100. 100 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#97] от "Моторист":

  единственото, което умря, е едно псевдо-попче, водещо едно фалшиво погребение =)

  така че внимавай

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK