Алберт Попов беше "представен" на Бойко Борисов от Красен Кралев

Алберт Попов беше "представен" на Бойко Борисов от Красен Кралев

© Фейсбук/Krassen KralevИзбори 2022

Еуфорията около най-добрия български скиор Алберт Попов достигна и до кабинета на Бойко Борисов. 21-годишният състезател и личният му треньор Ивайло Борисов проведоха среща с премиера по инициатива на спортния министър Красен Кралев.


"За мен беше удоволствие да представя пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов", написа Кралев във фейсбука си след срещата при Борисов. Тя се състоя преди днешното заседание на правителството.


"През тази година 21-годишният скиор постигна страхотен успех, записвайки в рамките на няколко дни девето и шесто място в слаломи от стартовете за Световната купа, с което стана вторият българин с класиране в топ 10 след Петър Попангелов. Попов е и бронзов медалист от Световното първенство за младежи през 2018 г.", допълни спортният министър.
Борисов е пожелал успех на Попов в следващите състезания. На свой ред скиорът и треньорът му са благодарили за подкрепата, която получават от премиера, българското правителство и Министерството на младежта и спорта", разказа Кралев.


Алберт Попов беше "представен" на Бойко Борисов от Красен Кралев

© Фейсбук/Бойко Борисов


Борисов получи няколко подаръка, сред които състезателният номер, с който Попов караше в Световната купа в Банско.


Събитието, което беше финансирано от държавата с 1 милиона лева, се проведе от петък до неделя. За Попов това беше дебют в старт от Световната купа на родна земя.


Премиерът получи още снимка с автограф от българския скиор, както и фотография с екипа, организирал Световната купа в Банско.


Попов беше обект на огромен интерес при завръщането на Световната купа в България след пауза от четири години.


От Кралев, през кмета на Банско Георги Икономов до шефа на ски федерацията Цеко Минев - всички се надпреварваха да възхваляват таланта на Попов, да се снимат с него и да го награждават.


При откриването на Световната купа в петък Попов получи почетния знак на Банско от Икономов. Като причина беше изтъкнат приносът му за "добрия имидж и известността на нашия град" в световен мащаб.


Според Кралев по предварителни данни телевизионната аудитория, до която са достигнали стартовете от Световната купа в Банско, е поне 120 милиона души в целия свят.


"Това е огромна реклама, която страната ни получи благодарение на трите старта в Банско", изтъкна спортният министър, който при откриването на Световната купа беше награден от Цеко Минев за приноса му към развитието на ски спорта в България.


Алберт Попов беше "представен" на Бойко Борисов от Красен Кралев

© Фейсбук/Бойко Борисов

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK