Целунатата от Пулев репортерка: Хвана ме за задните части, беше унизително (видео)


Американката Дженифър Равало поиска състезателните права на боксьора Кубрат Пулев да бъдат спрени заради целувката му по устните ѝ след мача с Богдан Дину. Журналистката от "Вегас спортс дейли" и наетата от нея адвокат Глория Олред определиха поведението на Пулев като "отвратително" и обявиха какви мерки ще предприемат.
Равало твърди, че след заснемането на видеото, когато е била с гръб, Пулев я е хванал с две ръце за задните части. По думите ѝ българинът е поискал частта с целувката да бъде изрязана от видеото и да не бъде излъчвана.


Двете се явиха пред медиите и представиха своята гледна точка. Най-напред Равало, наричана Джени Суши, прочете своето становище. След това беше показан запис от целувката. Впоследствие Олред обясни, че е изпратено писмо, с което се настоява правата на Пулев да бъдат спрени. Писмото е насочено до Анди Фостър, който е генерален секретар на спортната комисия в щата Калифорния.


Адвокатът уточни: "Когато казваме спиране, не искаме да му се отнеме възможността да се бие в Калифорния. Това, което казвам, е, че те трябва да наложат подходящо наказание. Липсата на наказание би било много голямо разочарование. Те трябва да изпратят послание до другите". Олред посочи, че комисията има заседание на 14 май.


"Имаме много строги закони срещу сексуалния тормоз в Калифорния. Те са едни от най-строгите закони в страната. Искаме те да бъдат приложени в полза на онези, за които са създадени", каза Олред. На въпрос дали ще има и съдебен иск, тя посочи, че засега вниманието ѝ е насочено към исканията към комисията. Но допълни, че се надява да бъде даден урок на боксьора.Равало потвърди думите на Пулев, че двамата са се запознали ден преди мача - по време на т.нар. "кантар", когато се претеглят боксьорите. След това тя помолила за интервю и българинът се съгласил. "Направихме интервю преди мача. На следващия ден - 23 март, след мача между Кубрат и Богдан Дину, помолих Кубрат за интервю. Той каза "Да". Направихме интервюто в задната част на залата, в стаята му. Започнах интервюто, в средата той сграбчи лицето ми и ме целуна. Бях шокирана и засрамена, не знаех как да отговоря", заяви американката.


"След това отидох до масата да си събера нещата и да си взема чантата. Той сграбчи задните ми части и ги стисна с двете си ръце. След това си тръгна, без да каже нищо, и се засмя. Това ме накара да се чувствам неудобно и разочарована, че Кубрат Пулев се е отнесъл с мен по толкова непрофесионален начин."


По думите ѝ е недопустимо жена да бъде целувана без нейно желание. Тя потвърди и думите на Пулев, че е присъствала на тържеството след победата на българина. Обясни, че е била поканена от приятел и е отишла, защото е видяла възможност да направи интервюта и с други боксьори.


"Г-н Пулев не се присъедини почти до края на вечерта. (Когато дойде) Той се държеше така, все едно нищо не е станало. Но по-късно на партито ме помоли да изрежа целувката от интервюто. Не го премахнах, а вместо това го публикувах, защото исках хората да видят какво ми причини. Не исках да се измъкне. Това, което ми стори, беше отвратително. Почувствах се унизена. Никоя жена не трябва да получава такова отношение. С г-н Пулев не сме приятели и нямаме романтична връзка. Той нямаше право да ме целува", добави Равало.Олред заяви, че мъжът трябва да пита дали една жена иска да бъде целуната. "Той трябва да поиска разрешение да я целуне по устните. Това е акт на интимност. Жената има право да каже "Не". Тя е била там, за да работи. Унизително е за нея."


Адвокатът отговаряше на въпроси на журналисти, като заяви, че Равало няма да говори повече по темата. Олред добави, че вече има и жени, които отразяват боксови мачове, и трябва да бъдат уважавани.


Олред е определяна от медиите в САЩ като феминист и водещ защитник на правата на жените. Тя участва в делото, което се води срещу певеца R Kelly. Също така представляваше 33 жени в процеса срещу комика и някогашна звезда на шоуто "Американски татко" Бил Козби. "Много сме щастливи, че най-накрая можем да кажем, че светът вече се вслушва в жените, не само чрез #MeToo, но и в съда", обяви Олред след присъдата на Козби.


Фотогалерия: Зрелищната победа на Кубрат Пулев над румънеца Дину >


При завръщането си в София Пулев каза, че няма никакви притеснения около случая с целувката. "Не мисля, че целувката е помрачила доброто ми представяне, защо да е така. Тя си е част от него. Така се е случило, не беше планирана изобщо, а беше импулсивен момент. Няма защо да повлиява зле на кариерата ми, целувката е нещо много хубаво", заяви боксьорът.


"Те (американците) са чувствителни, ако целувката не е желана от човека отсреща. Аз, за да го направя съм преценил, че човекът не просто желае целувка, а много повече. Направил съм го приятелско, понеже след победа човек е в приповдигнато настроение", добави Пулев.


Брат му Тервел Пулев заяви, че на тържеството след мача Равало се е целувала с още двама души. И допълни, че има и свидетели.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK