"ЦСКА-София" направи първи стъпки към нов стадион с разглеждането на проекти (снимки)

Проектът на Design Initiatives



Ръководството на "ЦСКА-София" представи първите стъпки в посока изграждането на нов стадион. Основните акционери Гриша Ганчев и Юлиян Инджов обявиха, че в четвъртък са разгледали два проекта.


Двата разгледани проекта са на "Вамос" с архитект Георги Савов и на Design Initiatives с ръководител на екипа архитект Владо Вълков. Следващата седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма, обявиха от клуба в сайта си.


"В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване." Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместна работа с държавата и Столичната община", допълват от клуба.




Проектът на "Вамос"

© CSKA.bg

Проектът на "Вамос"


В началото на миналата година клубът спечели конкурса за "Българска армия" и Панчарево и подписа договор за ползване им за десет години. Тренировъчната база в Панчарево беше реновирана, но до този момент ремонти по стадиона не са правени.


"ЦСКА-София" очакваше влизането в сила на новия закон за спорта, който предвижда срокът за безвъзмездно отдаване на спортни обекти и съоръжения, които са държавна или общинска собственост, да се увеличи на 30 години.


Преди седмица клубът определи като фалшиви новини твърденията, че Инджов се оттегля и ще има промени в собствеността на дружеството.


Фотогалерия: Българските футболни "бижута", които останаха само на картинка >

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK