Първите "Споделени игри" ще предложат 15 спорта за хора с увреждания

Първите "Споделени игри" ще предложат 15 спорта за хора с увреждания


Витоша ще бъде домакин на първите "Споделени игри", които ще се проведат в събота (18 май) в местността "Игликина поляна". Благотворителната инициатива цели да предизвика повече толерантност и ангажираност към проблемите на хората в неравностойно положение.


"Споделени игри" е продължение на проекта "Витоша – достъпна за всички", който беше подпомогнат от супермаратона "Един ден на Витоша". Кампанията събра над 10 хиляди лева, които бяха инвестирани в изграждането на спортни уреди за хора с увреждания в местността "Игликина поляна".


Първите "Споделени игри" ще предложат 15 вида спортни и развлекателни дейности. Празникът ще премине с участието на много деца от столични училища, видни български спортисти, членове на асоциации и съюзи на хората в риск.
Програмата ще включва футбол, бадминтон, бягане за незрящи с придружител, гимнастически и фитнес уреди, дисккечър, ориентиране, подвижни игри, работни ателиета, спортно катерене, теглене на въже, тенис на маса, туристически преход, хендбайк, шах и щафета с жулиен колички.


Събитието се организира от "София – Европейска столица на спорта", НСА и природен парк "Витоша". По време на инициативата ще бъде заснет кратък филм, който впоследствие ще бъде излъчен във всички училища в София.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK