Красен Кралев се противопостави на плана за Борисовата градина

Красен Кралев се противопостави на плана за Борисовата градина

© LAP.bgМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев се обяви срещу представения подробен устройствен план на Борисовата градина. Той настоява да се чуе и мнението на министерството (ММС), което е един от най-големите собственици на имоти в парка.


Според Кралев в плана са допуснати неточности, тъй като имоти, които са държавна собственост, са включени в съсобственост с други имоти, без за това да е дадено съгласие. "Ще заявим нашите възражения пред Националната агенция по градоустройство. Ако не се приемат, планът ще бъде обжалван пред Софийския административен съд, след това пред Върховния административен съд, защото има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага", каза той, цитиран от пресслужбата на министерството.


Под ръководството на ММС в парка са Националният стадион "Васил Левски", стадион "Българска армия", тенис зала "София", столичен колодрум "Сердика", бившия стадион "Юнак" и тенис комплекс "Академик". За нито един от тези имоти Планът за регулация не е отредил самостоятелни урегулирани поземлени имоти. Ако бъдат обособени такива, ще може да се дадат и конкретни параметри за застрояване, съобразени с необходимостта за развитието на спортната ни база, посочват от министерството. Кралев допълни, че ако не се построят нови съоръжения, скоро съществуващите в момента няма да бъдат годни за провеждане на спортни събития.
Ръководството на "ЦСКА-София", което има договор с ММС за "Българска армия", даде знак, че има желание да изгради нов стадион на мястото на сегашния. В последните седмици привърженици на отбора събираха подписка, за да изразят желанието си да се построи ново съоръжение.


Преди време Кралев заяви, че пътят до изграждането на нов стадион е формалност. По думите му министерството подкрепя намеренията на "ЦСКА-София", а инвестицията ще се осигури от клуба. На среща с привърженици единият от собствениците на червените, Гриша Ганчев, е казал преди дни, че за построяването на стадиона ще са необходими от 8 до 13 месеца, като идеята е строежът да започне в началото на 2020 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK