Красимир Георгиев завърши успешно бягането си от Черно до Адриатическо море




Красимир Георгиев завърши успешно предизвикателството да пробяга 1200 км от Черно до Адриатическо море. Ултрамаратонецът финишира преди 17 ч. българско време, когато стигна брега в албанския град Драч.


"Много съм радостен, че утре не трябва да стана и да бягам. Коридор №8 е едно приятелство. Това е нещо, по което тръгнах заради самите нас", каза Георгиев по време на церемонията в Драч.


Българинът започна бягането си на 8 май, като премина последователно през Бургас, Пловдив, София, Скопие, Битоля, Охрид, Елбасан, Тирана и Драч по маршрута на паневропейския транспортен коридор №8.


Предизвикателството Corridor8 се проведе под мотото "свързаност" и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.


"Моето бягане е начало на цялата тази свързаност. Нека покажем на Европа и на нашите три страни, че заставаме заедно зад една кауза", призова Георгиев.


Изпитанието от Черно до Адриатическо море беше най-дългото, което предприема българинът. В предишните си инициативи Георгиев бяга в продължение на 36 и 55 часа.

Ключови думи към статията: