И влизат в един бар Борисов, Божков, Ганчев, Домусчиев и... Цацаров

И влизат в един бар Борисов, Божков, Ганчев, Домусчиев и... Цацаров

© Правителствена пресслужбаВлизат в един бар Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев...


Звучи като начало на виц. Само че не е. И не се засичат случайно някъде, а сядат съвсем тържествено в кабинета на премиера. В понеделник министър-председателят привика трима от най-големите играчи в българския футбол, ръководещи съответно "ЦСКА-София", "Левски" и "Лудогорец" - те седнаха от едната страна на масата, като до тях застана и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Срещу тях се подредиха освен домакина Борисов - главният прокурор Цацаров, заместник главният прокурор Иван Гешев (спряган за евентуален негов наследник) и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


В присъствието на министър-председателя и на главния прокурор тримата големи играчи обещали вече да играят честно, да не купуват мачове и съдии.
И това звучи като виц. Но не е. От малкото официални изявления след срещата беше потвърдено, че това са се договорили участниците няколко дни преди старта на новото първенство. Дали все пак няма да се окаже виц, ще си проличи в мачовете.


Каквито сте ги вършили досега - забравяме, но внимавайте


Човек с голямо въображение би си помислил, че информацията за покупка на мачове не би трябвало да е обект на преговори, а на проверки и разследване... Или че поне на срещата са били поставени въпроси, свързани със скандали, като този от последния кръг в миналия сезон, в който се решаваше титлата, а "Черно море" отстрани свои основни играчи за гостуването си на "Лудогорец" заради съмнения, че са играли симулативно срещу ЦСКА три седмици по-рано.


Но не. Както каза президентът на БФС Борислав Михайлов казусът "Черно море" не е обсъждан, защото "никой не е питал".


Едва ли изтерзаният български футбол би могъл да понесе по-голям удар от това, че открито от най-високите етажи на властта се говори за проблема му с почтеността. И от това, че на място са главният прокурор и министърът на вътрешните работи, за които явно всичко, ставало до момента, е без значение, важно е започващото първенство да върви "спокойно".


Всъщност от коментар на Борисов се разбра, че ролята на Цацаров била по-скоро за тежест - да имат едно наум събеседниците отсреща за действията си в бъдеще. А миналото? То си остава назад и в него никой не гледа.


Можем да питаме и за кои дейности. Всеки от футболните босове има големи бизнес интереси в различни сфери, някои са били разследвани от прокуратурата, други проверки - може и да не са станали публични, но проверка може да им бъде образувана по всяко време и все ще се намери за какво. Макар и не за това, за което може би трябва. И всички стоят и пред официалната камера се усмихват на Борисов (МС разпространи кратко видео без звук). Или взаимно си се подсмихват. А главният прокурор - за тежест.


Срещата даде отговор на много въпроси. Но остави във въздуха други. Като например ще се зарови ли някой в скандалите от предния сезон или в думите, на Ганчев от по-миналата пролет, когато той директно заяви, че титлата е капарирана и ЦСКА и "Левски" ще си "играйкат"? Каква е ролята на агитките и имат ли друга употреба извън стадионите.


Спасителят Борисов първо предупреждава


Проблемите с почтеността в българския футбол не са от днес и вчера, нито започват от началото на хегемонията на "Лудогорец". В последните години обаче осезаемо се задълбочиха, като за лошия цялостен образ на българския футбол спомага и пълният крах на националния отбор, който не е играл на голямо първенство от Евро 2004.


Кулминацията дойде в края на миналия сезон с огромния скандал с отстранените играчи на "Черно море", останал невидим за БФС и прокуратурата. Първенството свърши, "Лудогорец" отпразнува осмата си поредна титла и... нищо. Подобен скандал - без значение кой е виновен - би довел до сътресения във всяко нормално първенство. Не и в България, където просто се чака хората да забравят и да им се сервира ново зрелище.


А то е на прага и Борисов влезе в любимата си роля - на спасител и умиротворител. Той се намеси, като направи немислимото и събра на една маса Домусчиев (макар и Георги, а не Кирил), Ганчев и Божков. "Не пренебрегвам останалите (клубове), но щеше да стане голям панаир", каза министър-председателят пред "Дарик". И обясни мотива за срещата: "Имаме претенциите не да се месим в дейността на футболния съюз, но да изкажем своите виждания".


Едно от предположенията за необичайната среща е, че е дошъл сигнал или предупреждение от чужбина, свързано със скандалите в българския футбол и премиерът е решил да действа в неговия си стил. Друга версия е, че министър-председателят прави превантивни движения преди сезона, за да се избегнат тежки конфликти и нагнетяване на напрежение сред фенските маси.


Според непотвърдена информация на "Дневник" преди месеци Борисов вече е предупредил Домусчиев и Ганчев да играят честно през пролетта. Само че тогава това е станало в неофициален разговор.


Министър-председателят насочи вниманието към проблема с натиска върху футболните съдии, които щели да имат таен телефон и при проблем - ще се намесват властите. "За да си имаме уважението, аз първо предупреждавам. Дали сме им таен телефон. Който има желанието да ги плаши, да ги тормози или да ги подкупва, може да попадне на подобни мероприятия и тогава всеки да си носи отговорност, няма значение колко велик е клубът. И няма на кого да се сърди. Затова и бях поканил на срещата главния прокурор, заместник главния прокурор и вътрешния министър. Ако са ме разбрали - добре, ако не - ние все пак ще си проведем своите мероприятия", каза Борисов.


И това звучи като виц, но не е.


Посланието е предадено публично - като строг родител премиерът накара трите най-големи деца да внимават, за да няма последствия.


Президентът на БФС Борислав Михайлов, каза, че най-влиятелните клубове са си обещали да има пълен феърплей и да не се притесняват съдиите. "Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва доста рядко", уточни той.


Най-силно прозвуча изказването на Ганчев. "Договорихме се - дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият".Главните заподозрени


Отсъствието на Кирил Домусчиев направи най-силно впечатление. Според непотвърдена информация на "Дневник" Ганчев казал на срещата, че собственикът на "Лудогорец" е трябвало да присъства, защото е в основата на необходимостта да се организира срещата.


"Георги Домусчиев се занимава повече с футбол от брат си", опита да обясни Борисов, но думите му прозвучаха изключително неубедително и нелогично предвид това, че Кирил Домусчиев е лицето на властта в "Лудогорец", член е на изпълнителния комитет на БФС и обикновено той е човекът от двамата братя, който говори пред медиите по въпросите с клуба и футбола.


Тъкмо преплитането на многото функции на Домусчиев (който е собственик на "Нова броудкастинг груп", която излъчва мачовете от Първа лига, и е собственик на "Футбол про медиа", която купи телевизионните права от БФС и ги продаде на "Нова броудкастинг груп") е в основата на недоволството на "ЦСКА-София". Ръководеният от Ганчев клуб поиска БФС да даде зелена светлина мачовете му да се излъчват по друга телевизия, заради "четворен конфликт на интереси" при Кирил Домусчиев.


Темата е била засегната на срещата при Борисов, като Георги Домусчиев се е позовал на решението, с което Комисията за защита на конкуренцията посочи при сключването на сделката за "Нова броудкастинг груп", че конфликт на интереси няма. Михайлов каза, че юристите на БФС ще разгледат случая и ще отговорят на червените.


Желанието на "ЦСКА-София" да се отдели от договора за телевизионните права беше изразено публично в деня след скандала от последния кръг на миналия сезон. Тогава от "Борисовата градина" видяха целенасочена атака от "Лудогорец" и от някои медии. "Ще обмислим начин как да се преразгледа участието ни в договора за собственост на телевизионните права и ние да не бъдем отразявани от тези навързани като свински черва медии, сайтове и телевизии. Не е тайна, че ЦСКА генерира най-голям зрителски интерес и рейтинг на гледаемост. Готови сме обаче на крайни действия само и само да защитим честта на на армейския клуб", казаха от клуба на 25 май.


Отношенията между Ганчев и Кирил Домусчиев са крайно обтегнати от много години, като вероятно в основата са засегнати икономически и бизнес интереси. Преди повече от четири години "Литекс", чийто ръководител беше Ганчев, излезе с остра декларация, насочена към Домусчиев, в която се говори за "намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия".


Третото (не)очаквано лице на масата на Борисов беше Васил Божков. Появата му може да се приеме като новина, тъй като е първата в качеството му на човека на новата власт в "Левски" (любимият отбор на премиера Борисов - бел.ред.). Официално Божков няма общо със сините, а като собственик на клуба в началото на март беше представен Георги Попов - негов приближен в "Нове холдинг". До момента бизнесменът, чиито интереси са силно застъпени в хазартния сектор, нямаше официална публична поява, свързана с "Левски".


Според неофициална информация, на срещата Божков заявил, че няма да инвестира, ако се помага само на един отбор. А след събитието разговарял няколко часа с Ганчев.


Светлото бъдеще


Времето ще покаже дали и как срещата на високо ниво в Министерския съвет ще се отрази на футболното първенство. То се очаква с интерес заради заявката, която "Левски" дава, че може да се включи в надпреварата за титлата докато продължава да се бори за стабилизирането си.


Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви, че не вярва, че нещата ще се променят. "Премиерът щом лично се е заел и с неговия авторитет, ако той не може да промени тези неща, значи... Нека видим тази година какво ще се случи", каза Стоилов пред Би Ти Ви.


БФС продължи традицията преди сезона да пожелава на клубовете успех и да играят честно. Този път го направи с "приятелски апел". "От позицията си на регулаторен орган на футбола на всички нива у нас, БФС изразява категоричната си готовност да осигури безпроблемното протичане на сезон 2019/2020 и отправя приятелски апел към клубовете-участници за тяхното съдействие с цел новото първенство да е още по-вълнуващо и атрактивно", пише в сайта на футболния съюз.


Успоредно с това дойде и друго послание на премиера - държавата да поеме издръжката на клубовете за детско-юношеския футбол - за треньори, деца, екипировка. "Без такси - всяко дете, което иска да тренира, дори да е от по-бедно семейство, да има екип, обувки. Или както финансовият министър казва - за децата няма да инвестираме само за татуировки", каза Борисов.


По думите му "след три-четири години ще видите как ще се развият клубовете". Дали това е възможно, след като същите тези клубове трябва да се "договарят" и да обещават пред министър-председателя да играят честно? И това как се обяснява на деца?!


Фотогалерия: Ганчев, Божков и Домусчиев привикани при Бойко Борисов >

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тъпанарите се раждат без глави
  Тъпанарите се раждат без глави
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  Нема го чета,но го препоръчвам!
  Кратунков пише убави платени пасквилчета!

  Душице нежна,скиталнице, Гост и приятел на тялото, Къде ще се подслониш сега, Бледа, студена, оголена, Неспособна да играеш както някога.
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5786 Весело

  Както каза Сашо Диков, от едната страна, седнали скандални хора - царя на хазарта, царя на захарта съцаря на корабоплаването и зоофармацията. От другата - почти без коментар, хора с имотни проблеми,и отделно, какво прави представителя на една от независимите власти в България на подобно рейтинг шоу, още повече срещу царя на корупцията, си е един много смешен въпрос?!

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 3. 3 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 1122 Весело

  Мале, каква дИАрия. Може и правописно да не е баш как требе, ама си е е истина.... Еееех , да бях джурналист тук и сега какви кинти щях да направя като кадърТен, ама зависим...

 4. 4 Профил на Тъпанарите се раждат без глави
  Тъпанарите се раждат без глави
  Рейтинг: 3161 Разстроено

  Както каза Сашо Диков, от едната страна, седнали скандални хора - царя на хазарта, царя на захарта съцаря на корабоплаването и зоофармацията. От другата - почти без коментар, хора с имотни проблеми,и отделно, какво прави представителя на една от независимите власти в България на подобно рейтинг шоу, още повече срещу царя на корупцията, си е един много смешен въпрос?!
  —цитат от коментар 2 на hamiltonf


  Тека е,Дневникъ!

  Душице нежна,скиталнице, Гост и приятел на тялото, Къде ще се подслониш сега, Бледа, студена, оголена, Неспособна да играеш както някога.
 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Излишни циркове.
  На стадионите ходят по една шепа лумпени.
  Истинските запалянковци никога няма да отидат на стадиона и да платят билети на Черепа, Парахода и на оня от Микре.

 6. 6 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4585 Неутрално

  Човек да се чуди дали да се смее или плаче-жалка история дефакто!

 7. 7 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4585 Неутрално

  До коментар [#5] от "palav_nik":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така е!

 8. 8 Профил на Иосиф Давыдович
  Иосиф Давыдович
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Ако т. нар. "прокурори и вътрешен министър" бяха организирали няколко полицаи да ги закопчаят тези т.нар "футболни босове" - цена нямаше да има тази среща, а ако беше избухнала бомба и ......

  Я еще допою, допою комсомольскую песню свою, только кто мне придумает новый Тайшет и другую найдет Ангару
 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 4181 Весело

  Както казваше един вице премиер: Б'си държавата щом три дена ни занимават с недъзите на българския футбол и мафиотите Му.

 10. 10 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Според мен вярното заглавие би трябвало да е: "И се събрали престъпниците..."

 11. 11 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  "И влизат в един бар Борисов, Божков, Ганчев, Домусчиев и...Цацаров"
  =============
  И не пише чия собственост е барът?
  Не бе, пише, че е Бойков, ама не направо.

  Еретик
 12. 12 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Цацаров беше там за сплашване.

 13. 13 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 1122 Весело

  Според мен вярното заглавие би трябвало да е: "И се събрали престъпниците..."
  —цитат от коментар 10 на murry


  Ма къ да не- вас все ви упрвляват престъпници, а вие сте херувими.За вашите неспособности, винаги са виновни другите.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5786 Неутрално

  До коментар [#12] от "izt21595181":

  Цацаров ще си тръгне още преди да е свършил първия полусезон, смешна история...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4716 Неутрално

  Докато Борисов играе сценки за отвличане на вниманието, неговите подчинени работят най-усилено да гарантират победата на ГЕРБ/ДПС на предстоящите избори.
  Чрез отрязване на държавното финансиране на партиите всички конкуренти безпощадно бяха лишени от каквито и да е възможности за финансиране дори на предстоящите избори. Ми нали ще трябват флаери, плакати, трябва да се плаща време и място за популяризиране из медиите.
  Не са забравени и възможностите за манипулиране на изборите. С много вопли и оплаквания се правят опити за отрязване на всякаква възможност машинно гласуване. Всеки полуграмотен може да открадне чувалите с бюлетините, но малко могат да хакнат машинното гласуване.
  Е!
  Като премахнем това толкова вредно машинно гласуване, победата на комбината ГЕРБ/ДПС е гарантирана чрез манипулиране на чувалите с бюлетините.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2929 Весело

  "И влизат в един бар Борисов, Божков, Ганчев, Домусчиев и...Цацаров"

  Барманът - Колин Техноимпексов. :)

 17. 17 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Какъв е смисъла за една и съща новина да се пуска четвърта статия втори ден?

 18. 18 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 3107 Неутрално

  Истински романс

  Седнали четири мишока в един миши бар да играят карти, да къркат мишо уиски и да се надлъгват.
  Най-хилавият от тях не издържал:
  - Пичове, сутрин като се събудя, забивам направо към капана, грабвам сиренцето и започвам яко да помпам на пружината. Глейте тук! - и се изпъчил културистки, докато стягал „бицепса” на дясната си ръка.
  Плешивият му му партньор му полечка се надигнал:
  - Бегай, бе брато! Аз кат стана, първата ми работа е да потърся мишата отрова, и яко да поръся с нея филията си! Ей, нема такъв кеф, отвърта ми се главата, честен кръст! - завършил мишокът тирадата си и облизал пръсти.
  Третият, рахитичен екземпляр с наполовина отхапана опашка, мъжествено тръснал картите и заплашително се надвесил над масата:
  - Първата ми работа, след като си изпия кафето, е да ида и да сритам котката!
  Четвъртата мишка станала и тръгнала да си ходи.
  - Къде бе, образ !? Ей, чакай малко, пич ! Кво ти стана бе, Сотире?! – развикали се останалите.
  И шишкавият мишок с редичка, червеникава козинка небрежно подхвърлил през рамо:
  - Отивам да разтаковам фамилията на Пеевски...

 19. 19 Профил на ohr13598036
  ohr13598036
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Статията проуска най-важния елемент според мен - откъде-накъде министър-председателят, заедно с главния прокурор ходят на срещи с футблони босове и защо изообщо се занимават с футбол?
  Честно казано дори в Русия не мога да си представя подбно нещо да се случи; за нормалния свят да не говорим.


 20. 20 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4432 Неутрално

  Пак да питам-на влизане тримата целуна ли са ръка на Кръстника?

  До истината се достига с познание!
 21. 21 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2670 Разстроено

  Един епизод от живота в страната на Тримата Шишковци. Знаменателно е и присъствието на бъдещия Шишко - Иван Гешев. Така да се каже, въвждат го в схемата...

 22. 22 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Ако само в сферата на футбола имахме проблеми с почтеността, можехме да се кандидатираме за Гинес. В тази страна думата почтеност е мръсна дума, почтен ли си, ти си абдал, балама,мухлъо и пълен глупак.

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5786 Неутрално

  До коментар [#19] от "ohr13598036":

  Така е, още повече като знаем, какво е отношението на УЕФА към държавната намеса във футбола...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 24. 24 Профил на Неизвестен Извършител
  Неизвестен Извършител
  Рейтинг: 1086 Весело

  Какъв е смисъла за една и съща новина да се пуска четвърта статия втори ден?
  —цитат от коментар 17 на tosho_toto


  Това ме подсеща да питам, а какво прави Спас от Кочериново?

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3911 Любопитно

  " И влизат в един бар Борисов, Божков, Ганчев, Домусчиев и...Цацаров"

  Не разбрах КОЙ е платил сметката в бара ? Съмнява ме да е оня, с мъртвешкото прозвище, другите до него също не са стигнали дотук с плащане на сметки......
  Та сигурно почерпката пак е била за наша сметка......

 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3362 Неутрално


  На снимката горе, освен мутри и мафиоти, друго няма .
  Абе, днес да не е официален празник на мутрите, нещо като " Мутрин Ден " ... ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9128 Неутрално

  Звучи, като виц, но не е.

 28. 28 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  Тези, които заминаха за чужбина преди години и успяха да си подредят донякъде живота излязоха прави. Аз се чувствам зле тук.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 29. 29 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#22] от "proza":

  Почтените са най-угодни на властта, когато са някъде далеч в чужбина и не мътят водата тук, с почтеността си.

  За това и основната цел на Стабилността на Бай.Х. е постигната - изгониха умните, кадърните и интелигентните и да остане простия матр'ял. Той подлежи на обработка и контрол чрез медиите.

  С него сме еднакви, разбирай еднакво прости, (думи от конгреса онзи ден) и за това се разбираме!

 30. 30 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Баце, верно че Цацаров само за тежест става😀и ти голяма... За чий седи и той там... Важното е че ББ се грижи за цялата държава, а Боби не беше пиян

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2701 Весело

  "Най-тежкият удар е, че пред погледите на цяла България беше отправено посланието, че българският футбол има проблем с почтеността."

  Че какма новина е това? Това е обеществено известна аксиома. И не само футболът има проблем с почтеността-това също е обществена тайна.
  Положителното в случая е, че тези, които създават проблема с почтеността във футбола , имат доблестта да застанат пред публиката и да обещаят, че се заемат с решаването му.
  Това също прилича на европейско поведение. Е, друг е въпросът, че от обещание до изпълнение пътят е дълъгг, но по-рано и признания нямаше, да не говорим за обещания.

 32. 32 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3035 Разстроено

  Остана Му, на Вожда, време и за "домашни"дела, освен тежкото бреме на Велик Дипломат на Западните Балкани!
  Не е лека и тая орисия, да управляваш Държавата на Мафията!

 33. 33 Профил на xyg18597209
  xyg18597209
  Рейтинг: 54 Неутрално

  "Договорихме се - дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият".

  Пей си, Пенке ле, българинът обича да го онождат. Колкото повече - толкова му е по-кеф.

 34. 34 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  Излишни циркове.На стадионите ходят по една шепа лумпени.Истинските запалянковци никога няма да отидат на стадиона и да платят билети на Черепа, Парахода и на оня от Микре.
  —цитат от коментар 5 на palav_nik
  Колко пъти си бил на стадиона и какво знаеш ти, за това да си "истински запалянко"?!?!

  Истинския запалянко, но истинския, си подкрепя отбора въпреки всичко(!). Няма значение кой е съперника, а в случая на ЦСКА и групата.

 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 3697 Неутрално

  Като продължение на заглавието мога да измисля поне 10 вица.
  Гришата: За бизнес ли ще говорим?
  Домусчиев: Не бе за бизнес.
  Божков: Абе сигурно сме сгафили някъде!
  Борисов: Не! Ще говорим за дарения.
  Цацаров: Имаме двама познали! Имената им започват с Б.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 3697 Неутрално

  Пардон!
  Домусчиев: Не за футбол.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  Мафията и слугите на мафията на една маса? Шъ съ упраим!

 38. 38 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Всичко това нямаше да се случи ако имаше и грам правосъдие и правораздававане в БГ. Не конфликт на интереси,а направо мафиотска схема за кражба на обществени пари.Защо като Минспорта на РБ дава пари на БФС,ние които чрез своите данъци сме платили тези суми,трябва да плащаме за да гледаме гротеска на речена Бг футбол-откъде накъде???

 39. 39 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2394 Разстроено

  Защо ни отвличат вниманието с корупцията (само) в българския футбол? Не е ли по-важно премиерът със същия плам да се занимава в корупцията в българската политика, правораздаване и икономика?

  Българският футбол е само един отражение на българската действителност...


  "Проблемите с почтеността в българския футбол не са от днес и вчера, нито започват от началото на хегемонията на "Лудогорец". В последните години обаче осезаемо се задълбочиха, като за лошия цялостен образ на българския футбол спомага и пълният крах на националния отбор, който не е играл на голямо първенство от Евро 2004."

 40. 40 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Поредната помия . А бе , тая яма няма ли напълване , бе ? Докога , като бездомни помияри , ще разчитаме и ще се давим в нея ?.

 41. 41 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1525 Весело

  Събрали се група мошеници да си обещаят, че от утре ще са честни и пеефските медии отразили събитието. Най-честният мошеник като се събудил на другата сутрин си казал:
  - Чудесно ще бъде да съм почтен от днес, ама като ги знам онези....

 42. 42 Профил на oxg37588250
  oxg37588250
  Рейтинг: 25 Неутрално

  При субсидии 1 лев, тези "играчи" ще "субсидират" , познайте кого?

 43. 43 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 970 Неутрално

  ТАШАГ-ДЪРЖАВА,ТАШАГ-ПРЕМИЕР,ТАШАГ-ПРЕЗИДЕНТИ,ТАШАГ-ФУТБОЛ.ЯД МЕ Е,ЧЕ ДАВАМЕ ЗАПЛАТА НА ПРЕМИЕРИНА НИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ.ЯВНО ИМА МНОГО ПРАЗНО ВРЕМЕ И МНОГО ПРАЗНА ГЛАВА..

 44. 44 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Значи ,източват държавни пари , правят далавери ,подкупи , измами и ги събират нашите другари ,да ги предупредят ,да не правят повече така ,щото ще им дърпат ушенцата ,така ,до следващия път , когато пак ще ги събират да им дърпат ушенцата , че пак са направили същите неща .

 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  В най-корумпираната страна на ЕС, мутри от прехода се събрали заедно с техния "главен прокурор"!
  Едва ли ще има някое чуждо посолство, което да обясни по по-различен начин случката пред своето правителство!
  Мутрите "управляват" усърдно...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Преди години, един вътрешен министър беше събрал мутри на подобна аудиенция!
  Днес ги събира "премиерът".
  Нивото е пораснало...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2701 Весело

  До коментар [#40] от "papуre":

  "Поредната помия . А бе , тая яма няма ли напълване , бе ? Докога , като бездомни помияри , ще разчитаме и ще се давим в нея ?"

  Хе-хе! Че вие поливате България с потоци помия с надеждата тя да се удави в нея. Вместо това се давите вие, както правилно си забелязал-като БЕЗРОДНИ помияри.
  Че давете се, кой ви пречи!?.

 48. 48 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 935 Неутрално

  В нормална държава всички тези индивиди щяха да са в ареста, а на улиците да е пълно с демонстранти, искащи оставка на очевидно работещите с престъпността три колони. Но това - в нормална държава, като например Румъния. Тук 80+ процента възприемат за нормално държавата да преговаря с мутри, министър-председателя да е мутра, главния и зам. главния прокурори да са бухалки на чужди разузнавания, а министъра на вътрешните работи да е доказан престъпник.

 49. 49 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1105 Весело

  ТАШАГ-ДЪРЖАВА,ТАШАГ-ПРЕМИЕР,ТАШАГ-ПРЕЗИДЕНТИ,ТАШАГ-ФУТБОЛ.ЯД МЕ Е,ЧЕ ДАВАМЕ ЗАПЛАТА НА ПРЕМИЕРИНА НИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ.ЯВНО ИМА МНОГО ПРАЗНО ВРЕМЕ И МНОГО ПРАЗНА ГЛАВА..
  —цитат от коментар 43 на aramissss


  Лилавата опозиция и тя - пълен ташаГ!
  Пхахах!

 50. 50 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Нищо по различно от 1985 г. когато ръководството на партията (БКП) и по личното настояване на Т.Живков привиква ръководствата на отборите на Левски и ЦСКА . Ако някой е забравил да напомня . На следващия ден тези два великана тогава на българския футбол бяха преименувани на "Витоша" и "Средец" . Е?! Каква ирония на съдбата.Сега начело на ръководството на партията (ГЕРБ) е бодигард на Т.Живков.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK