Кирил Николов-Дизела: Времето ще отсее хората, които отиват в планината само за снимка

Кирил Николов-Дизела: Времето ще отсее хората, които отиват в планината само за снимка

© facebook.com/DislfanclubЕкстремният бегач Кирил Николов-Дизела се подготвя за поредното си вълнуващо предизвикателство. На 1 август той ще се насочи към българската част от международния туристически маршрут Е4, като ще стартира от Драгалевци с намерението за по-малко от два дни да стигне до Славянка. Николов разказа пред "Дневник" какво го привлича към подобни приключения, както и какво мисли за засилващия се интерес на българите към планините.


Къде поставяте новото си предизвикателство в богатата картина на състезания и приключения, в които сте участвали?


- Отдавна си бях набелязал Е4 - още през 2017 г., но не виждах причината да го направя самоцелно. Две години след бягането на "Ком-Емине" исках повече да се съсредоточа върху състезанията си. И сега му дойде моментът, вече имам глад да го направя. Сегашният рекорд е два дни, 22 часа и 44 минути на Боян Дочев. За себе си искам да проверя дали мога да го направя за под два дни. Моята цел не е просто да отида и да подобря дадено постижение, а по-скоро да видя на какво съм способен аз. Всъщност, това важи и за "Ком-Емине" - никога не ми е била целта да подобря рекорда на Любомир Палакарчев. Аз не съм ултрабегач и това не ми е страстта. Харесвам повече по-кратките и по-технични бягания в планината.
Е4 си е предизвикателство за мен, защото минава през емблематични места и ще предизвикам себе си. Освен това ще ми е много добра подготовка за "Пирин ултра", което ще ми е най-дългото състезание за годината (66 км). Дойде му времето на Е4 и отново ще съм с екипа си. За да се избяга за това време, за което искам, няма как без екип. Другото ще бъде нещо около времето на Боян. Когато имаш екип, не губиш време в това да мислиш за ядене, за възстановяване - всичко ти е готово, отиваш на мястото, презареждаш и продължаваш.


Също така Е4 минава през няколко планини, всяка от които със своите красоти и проблеми, и може да видим нещо интересно по трасето, за което впоследствие да обърнем внимание на хората.


Какви са предизвикателствата пред вас по този маршрут?


- Най-голямото е свързано с организацията. Целта да сляза под 48 часа означава, че почти не трябва да се спи. Независимо кога тръгна имам две нощи. Много мислех кога да започна - дали да е през деня или по-късно вечерта. Най-топлата част се очаква да е във Верила като по-ниска планина и след това участъкът между Пирин и Славянка, където е доста по-късо - няма и 20 км. Затова реших да тръгна по-късно вечерта на 1 август.


Фотогалерия: Вдъхновяващите мигове от рекорда на Кирил Николов-Дизела >


Другото предизвикателство е да видя как ще се справи тялото ми с това почти да не спя 48 часа. Една по-голяма почивка от около 2 часа съм предвидил някъде в Пирин, като мястото ще го преценим в течение на бягането. При такова натоварване не можеш просто да стигнеш някъде, да легнеш и да заспиш. Ти си уморен, но си много превъзбуден. Идеалният вариант е да легнеш и да заспиш, но тогава не можеш да спиш дълго, защото от адреналина се събуждаш. Този вариант ще търся - да спя един час и да продължа до края.


Какво коства на организма този стрес?


- В случая, колкото и смешно да звучи, е само 48 часа. Защото при "Ком-Емине" са пет денонощия и е съвсем различно. За да няма сериозни последици, е важно да се възстановяваш добре. Невъзможно е да няма умора, но там е въпрос на психическа нагласа - знаеш, че ще е трудно и тежко. В моя случай не мисля, че ще има големи проблеми. Вероятно ще сваля няколко килограма, но те бързо се наваксват, защото повечето са течности.


Защо го правите?


- Правя го за самия себе си, да се предизвикам. Правя го, защото искам да се обърне повече внимание на този маршрут, защото за мен е много по-интересен от "Ком-Емине", най-малкото минава през Рила и Пирин. Винаги ме е мотивирал личният пример за това как човек действа в планината. Много се надявам по пътя да видим някои неща, за да можем след това да отворим друга тема за разговор, която да е полезна за всички. Много е хубаво, че в последните години толкова много хора тръгнаха по планината - на някои места отиваш и се изненадваш колко много хора има, но виждаш как често има оставени лоши следи.


Кирил Николов-Дизела: Времето ще отсее хората, които отиват в планината само за снимка

© facebook.com/Dislfanclub


Преди две седмици ходих на Мальовица, като се качих през източния ръб. В момента, в който си подадох главата над ръба и видях морето от хора, бях наистина шокиран. Това не е задължително лошо, но аз не харесвам такива места, защото обикновено свързвам планината със спокойствие и уединение. Надолу имаше още много хора и си зададох въпроса дали има начин това да бъде регулирано. На Рилските езера преди десет години имаше една тясна пътека, а сега е широка като за два камиона.


Според мен, ако сега има хора, които ходят само заради снимката, това ще се промени с времето. Има хора, които искат да посетят Мусала, Вихрен, Мальовица... Има и такива, за които планинарство е начин на живот и те са в планината всяка седмица. В планината има норми на поведение, които не са писани и няма къде да прочетеш, но е необходимо време да се научат.


Добре организираните събития с голям екип и спонсори, които правите, понякога се посрещат с критика от част от хората. Как гледате на нея?


- Напоследък спрях да им обръщам внимание. Факт е, че след двата пъти на "Ком-Емине" маршрутът стана много разпознаваем и много хора започнаха да правят целия преход. И колкото и да е нескромно, това стана и заради това, което ние направихме. Събитието, за да му се обърне внимание, то трябва да е такова. Няма как да застанеш на старт, да не кажеш на никого, да завършиш и пак да не кажеш на никого и накрая медиите да обърнат внимание. Естествено, понякога с доброто идва и лошото. За мен е много по-лесно, след като е популяризиран маршрутът, да се обърне внимание на проблемите му.


Харесва ми събитията, които правя, да бъдат организирани по този начин. Може би след време, когато спра да се занимавам професионално със спорт и реша, че много ми се ходи на планина, ще си сложа раничката, ще си отида и никой няма да разбере. Сега обаче нещата ги виждам по този начин. Хората много се радват да следят да гледат снимки, видеа, да има проследяване по време на бягането, но колко хора си дават реална оценка колко много работа стои зад цялото това нещо? И няма как да се свърши, ако нямаш партньор или спонсор. Тук идва парадоксът как хората хем харесват част от нещата, хем не харесват другата част. Но едното без другото не може.


Винаги ще се намери някой, който да конкретизира и обяснява как единият е комерсиален, а другият - истински. Но за мен е много интересно нещо друго - как хора, които правят подобни неща и си ги правят по техен начин или поне така обясняват само за да се бъдат "истински", в един момент виждаш как започват да променят начина на изпълнение на предизвикателствата си. И като дръпнеш чертата накрая и като вземеш фактите, абсолютно всички, които правят подобни събития, започнаха да имат GPS проследяване, обясняват как нямат спонсори, но постоянно рекламират някакви продукти, обясняват как го правят сами, обаче имат екип и пейсъри. Обясняват, че го правят за себе си и в същото време дават изявления в медиите. И в това няма нищо лошо, но оттук се получава разлика около това какво се говори и какво всъщност се прави.


Аз разчитам на спонсорите си. Събития като Е4 ми помагат от финансова гледна точка, но не много. Предишните събития, които съм правил, са били по-скоро имиджови и са ми помагали да си намирам спонсори, но не и да изкарам пари. Международните състезания, в които участвам, имат награден фонд, но за да изкарваш нещо, трябва винаги да си първи, тъй като разликата в наградата за първия и втория е почти двойна. Доста голяма помощ ми оказва SkyMan, която организира състезанията, тъй като ми покрива част от разходите.В колко състезания участвате годишно?


- Тази година ще са около десет състезанията в скайрънинга. Обикновено си набелязвам кои са важните за мен състезания за годината, след това виждам къде са дупките и слагам някои местни състезания по бягане и ориентиране.


Как се подготвяте за бяганията си?


- Подготовката е свързана с всекидневни бягания. В последните една-две години разбрах, че подготовката за скайрънинга, а дори и за класическите състезания по планинско бягане, е съвсем различна. Преди бягах изключително много и през зимата, докато тази година подготовката ми през зимата премина почти изцяло на ски с много малко бягане. Вероятно травмата, която получих миналата година, беше от това прекомерно желание да бягам всеки ден и в каквито и да е условия. А зимата условията са такива, че натоварването е различно заради замръзващия сняг. Освен това от есента работя с нов треньор - Димитър Димитров, който ми е по-скоро съветник за физическата подготовка. Много добре разбира алтернативното трениране и гъвкавостта, която е необходима при подобни натоварвания.


Забелязвате ли увеличен интерес към планинското бягане в България?


- В последните четири-пет години има вълна в бягането като цяло, но конкретно за планинското бягане все още няма достатъчно хора. Хората се плашат, след като участват веднъж, защото е доста трудно. Ние се стараем да работим за развитието на спорта. Това е третата година, в която има федерация по скайрънинг, но все още чакаме лиценз от министерството. Няма как да развиваме сериозна дейност без такава организация.


Участвали сте в много разнообразни състезания - от ориентиране, през скайрънинг до скоростно изкачване на Айфеловата кула. Кое от тях ви е впечатлило най-много?


- Не мога да фаворизирам никое състезание. Обичам да ходя на нови места. В Скандинавието например, където се провеждат състезания по ориентиране, отиваш в някоя гора, където човек не е стъпвал и си абсолютно сам със себе си. Попадайки на такова място, чувството е уникално. Уединението ми носи много голямо спокойствие в този суперзабързан свят. Там доста често намирам отговори на въпроси и проблеми, които ме вълнуват.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  И ще останат само демократите,за да търчат към светлото бъдеще!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Уважение към Дизела. Уникален!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3958 Любопитно

  "Преди две седмици ходих на Мальовица, като се качих през източния ръб. В момента, в който си подадох главата над ръба и видях морето от хора, бях наистина шокиран. Това не е задължително лошо, но аз не харесвам такива места, защото обикновено свързвам планината със спокойствие и уединение. Надолу имаше още много хора и си зададох въпроса дали има начин това да бъде регулирано. "

  И аз отивам в планината основно заради уединението и спокойствието, но пък и се радвам, че все повече хора я предпочитат Независимо дали си запален планинар или не, дали ще изкачиш даден връх или не и за колко, човек се откъсва от злободневието и може да се наслади на красотите, които Творецът е създал за да им се радвам и да погледнем на задъханото си ежедневие по един различен начин ! А в България наистина има уникални кътчета, които човек може да посети ! Нека се възползваме от това !

 4. 4 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":

  А ти троле, успя вече да се издриск@ш първи, дори и под тази статия!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 5. 5 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Ще отсее ама друг път. Ще се родят други - и бегачи, и обикн. планинари. Надеваме се поне егоизмът да не е толкоз явно изразен...

 6. 6 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Какво означава за снимка? Аз отговарям на критерия всяка седмица да съм в планината, но и се връщам от нея с хубави снимки. Да се изкатериш до Мальовица, по който и да е маршрут, не е като да яхнеш лифта. И макар трудността му според мен да е силно преувеличена, не всеки може да го изкатери.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 7. 7 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Аман от сноби!
  Да, говоря за нафтичката

 8. 8 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Доста трябва да си изкукал, че да търчиш по чукари и камънаци.

 9. 9 Профил на kondio_savov
  kondio_savov
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Обазалагам се, че той също е в планината предимно за снимки (с логата на спонсорите му). Иначе правилно се е насочил - одъртява и трябва да мисли за старините. Какво по-хуабво от това да застане начело на някаква измислена федерацийка по "скайрънинг" и цоцат субсидии от държавата под миловидния предлог, че развивал някакъв спорт.

 10. 10 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До Езерата прекараха лифт - народът масово се е набримчил за снимка на езерата. Лошо няма - там е красиво и снимка за спомен е хубаво да си имаш дори и ти, въпреки че всички те знаят, че се спъваш и по равното. Но си забравят там и боклука. Последствията не закъсняха - част от езерата се заблатяват и... вече не са толкова красиви.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 11. 11 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 487 Разстроено

  Искам да популяризирам маршрута, обаче не искам да е популяризиран, щото идват твърде много хора.
  Хубаво е, че напоследък много хора тръгнаха по планината, обаче не ми харесва, щото обичам уединението.
  Все още няма достатъчно хора за планинското бягане, обаче като тръгнем да регулираме кой може да ходи в планината то пак няма да има - ако в един спорт няма масовост, няма да има и елит.

  Личи си, че мозъкът му е в краката.

 12. 12 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1827 Весело

  Времето ще отсее хората, които отиват в планината само за снимка
  ********************************************************

  Колко мелодраматично, хе, хе ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Човека си има качества за това което върши и не виждам нищо лошо, че успява да направи възможно да преживява по този начин и разбира се да си търси място под слънцето. Да очакваме, че с неговите виждания за този спорт, за планинския туризъм като общо практикувано занимание или по каквито и да е теми всички ще бъдат съгласни с него е меко казано нереалистично.
  Но е факт, че именно понеже е известен със своите постижения, той предизвиква спорове по тези въпроси и всеки, който в някаква степен е по-близко до планинските занимания, няма ка да не е забелязал, че те водят не само до хубави и здравословни за упражняващите ги последствия, но и до неприятни за природата такива.
  Затова темата, която става обект на дискусия, само печли по-голямо внимание благодарение на спортисти като Дизеля в техните медийни изяви.

 14. 14 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Какво ще рече "само за снимка"?
  Отива се, ходи се, катери се, снима се.
  Не всеки може да тича по кози пътеки, нали, Бензине?

 15. 15 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А и аз, като съм през ден по тепетата (когато съм в Пловдив), за кеф, за спорт и за да снимам красотите и гледките, какво? Мауинтин кифла ли съм?

 16. 16 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Аз , доколкото разбирам и търча по баирите, този е повече медийна звезда, защото има поне няколко човека, които го минават на състезанията.

 17. 17 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":

  Заработи 20 ст'инки, а?

 18. 18 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Типична раздвоеност на модерен еколог, вместо да създаде туристическа агенция и да привлича туристи в чудесните дестинации, мрънка срещу навалицата. Бяганията му могат да бъдат реклама за определени направления.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 19. 19 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Афтора да поясни, моля

  .. с какво някой след тежка работна седмица е отишъл в планината да се порадва и поснима е по лош от тоя катерач на чукари?

  И с защо някой превъзнесен маниак е с усещането че планината е на баща му и другите са вредни?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 20. 20 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Какво означава за снимка? Аз отговарям на критерия всяка седмица да съм в планината, но и се връщам от нея с хубави снимки.
  —цитат от коментар 6 на Imaginary Friend

  - Ако се абстрахираме от примера с Мальовица и дадем друг такъв, напр. от Витоша - на Златните мостове и Момина скала всяка събота и неделя това лято там е пълно с народ, дошли с колите си и опънали барбекютата. Това е тенденция от 5-6 години насам, но последните две години е направо стряскащо. По-миналата седмица там дори имаше шумно музикално събитие, което е гротеска за която и да е планина, камо ли за защитена природна територия, каквато е Витоша.
  Аз съм убеден, че ако се спре достъпът на автомобили нагоре, това безумие ще секне на мига. Защото не виждам да са се увеличили хората по пътеките нагоре, където ходя от четвърт век насам.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":А ти троле, успя вече да се издриск@ш първи, дори и под тази статия!
  —цитат от коментар 4 на Kamenarski


  Постижение е. За негов късмет, сигурно в мандрата е имало интернет.

 23. 23 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  Напълно съм съгласен с вас. Разбира се с поне две много важни уточнения. Едното е строго спазване на правилото да не се изхвърля боклук. Боклука в раницата и обратно в града. Другото е наистина да се ходи пеша и да не се прави никакъв компромис. Лифтът към седемте рилски езера унищожи прекрасното място. Никакви лифтове, леки автомобили, джипове, АТВ, мотоциклети в планината, освен за достигане до начален пункт (както е кабинковия лифт на Ястребец по пътя към връх Мусала).

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 24. 24 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Тази неделя по пътеката от Княжево до Бялата чешма имаше повече хора отколкото по ул. Граф Игнатиев! Лудница... Естествено 99% от хората по планинските пътеки са супер, но лъжицата катран в кацата с мед бяха групичка епилирани и татуирани турбо мутроселяндури с блутут колонка на кръста на единия от тях, от която се лееше някаква невъобразима рап-чалга! Децата с тях пригласяха с пълен глас на чалгията.. Гледах останалите хора наоколо - всички бяха потресени.. Добре, че бързо се разкараха от чешмата, та си починахме на спокойствие преди да поемем наобратно..

 25. 25 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  И с защо някой превъзнесен маниак е с усещането че планината е на баща му и другите са вредни?
  —цитат от коментар 19 на О, ко ма напрай!

  - Някой от предците ни е обяснил така нещата:
  http://media.snimka.bg/s1/2872/031987628-big.jpg

  Обаче, заради такива като теб, днес нещата са се извратили ето така:
  https://vicove.info/images/upload/2015-03/22ab4d7b7ef926db_l.jpg

  Понеже питаш...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 26. 26 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 523 Любопитно

  Обазалагам се, че той също е в планината предимно за снимки (с логата на спонсорите му). Иначе правилно се е насочил - одъртява и трябва да мисли за старините. Какво по-хуабво от това да застане начело на някаква измислена федерацийка по "скайрънинг" и цоцат субсидии от държавата под миловидния предлог, че развивал някакъв спорт.
  —цитат от коментар 9 на kondio_savov


  разбираш ги нещата. направи и ти федерацийка и цоцай и ти.кво те спира.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3305 Неутрално

  "За да няма сериозни последици, е важно да се възстановяваш добре."

  Бях 2 дни на хижа на Е3 и мина през това време само един турист. Що се отнася до екстремните спортове и даже само за физическите, "възстановяване" е твърде условно. Сърцето уголемява своя обем и след това не го връща. Налага се да поддържаш същата интензивност постоянно, иначе си мортос. Което е невъзможно. Екстремните спортисти би трябвало това да го знаят. То винаги има професионален риск, но дали си заслужава?

 28. 28 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":

  не ще останете само вие на Бузлуджа, освен когато не сте на яз. Г. Димитров.

  Защо комунистите ходят на "Бузлуджа" а не на "Х. Димитър", обаче после а на "Копринка" не на "Г. Димитров"?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 29. 29 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#20] от "keen":

  Страшно ли ти е от хората? Ами като има много хора трябва ди има милиционер да пази реда и да глобява за боклуци и ред. Много е лесно даже.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 30. 30 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":Заработи 20 ст'инки, а?
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Копейки

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 31. 31 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":Заработи 20 ст'инки, а?
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Копейки

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 32. 32 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":Заработи 20 ст'инки, а?
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Копейки

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 33. 33 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":Заработи 20 ст'инки, а?
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Копейки

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 34. 34 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":Заработи 20 ст'инки, а?
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Копейки

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 35. 35 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#1] от "Поташаку Почешима":Заработи 20 ст'инки, а?
  —цитат от коментар 17 на Тони КОСТОВ


  Копейки

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 36. 36 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ...Да не забравяме, дори и в безпощадната и разбираща от абсолютно всичко електронна мрежата на в-к Работническо дело (т.е. в неговия сегашен електорен вариант, в-к Дневник.бг), все още магическата дума е "селфи" и после естествено във "фръц-бук" (то нЕма къде другаде!, затова са социалните мрежи, я!)

 37. 37 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Тая събота на Тевно езеро имаше поне 90 човека.

 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3817 Неутрално
 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  До коментар [#37] от "Момчил Карабулев":

  Там винаги е така.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK