БФС се похвали с прозрачност и отчетност във финансовата си дейност

БФС се похвали с прозрачност и отчетност във финансовата си дейност

© Велко АнгеловБългарският футболен съюз (БФС) се похвали с прозрачност и отчетност във финансовата си дейност. От организацията посочиха, че са преминали успешно проверка, поръчана от ФИФА.


"Регулярната финансова проверка, извършена от независими одитори по поръчка на ФИФА, приключи с отлична оценка за работата на Българския футболен съюз", се казва в информация в сайта на съюза.


Одитът е бил насочен към средствата, предоставeни от ФИФА през 2018 г. От БФС не посочват сумите.
"Швейцарските експерти от PricewaterhouseCoopers, работещи в сътрудничество с представители на компанията от България, заключиха, че всички средства от световната футболна централа, усвоени от БФС през 2018-а, са използвани по предназначение - за покриване на оперативни разходи и за инфраструктурни проекти. Одитът, проведен в края на юли, не констатира каквито и да било нарушения, като становището на специалистите е, че съюзът за пореден път демонстрира прозрачност и отчетност във финансовата си дейност", съобщават от БФС.


В информацията се допълва, че в началото на годината футболният съюз е получил положителна оценка и от УЕФА след предоставени отчети.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK