През пет планини за два дни - новото приключение на Кирил Николов-Дизела започва

През пет планини за два дни - новото приключение на Кирил Николов-Дизела започва

© XCo SportsЕкстремният бегач Кирил Николов-Дизела се насочва към поредното си предизвикателство. Той стартира по обяд в опит да измине българската част на международния маршрут Е4 за под два дни.


Проектът, озаглавен "5-те върха", включва преминаване през пет планини - Витоша, Верила, Рила, Пирин, Славянка. Общата дължина е 240 км, като по-тежкото изпитание е свързано с трудността и голямата денивелация (близо 14 000 м).


В интервю за "Дневник" Николов заяви, че прави предизвикателството, за да изпита себе си, както и за да се популяризира маршрутът.
"Правя го за самия себе си, да се предизвикам. Правя го, защото искам да се обърне повече внимание на този маршрут, защото за мен е много по-интересен от Ком - Емине, най-малкото минава през Рила и Пирин. Винаги ме е мотивирал личният пример за това как човек действа в планината. Много се надявам по пътя да видим някои неща, за да можем след това да отворим друга тема за разговор, която да е полезна за всички", каза Николов.


Фотогалерия: Вдъхновяващите мигове от рекорда на Кирил Николов-Дизела >


Началото е в 12.00 ч. днес на Драгалевския площад, а финалът се очаква да бъде на 3 август по обед на Гоцев връх в планината Славянка.


В опита си да измине разстоянието за под 48 часа Николов ще бяга почти без прекъсване. В екипа си той ще разчита и на няколко пейсъра, които ще бягат с него предимно в участъците през тъмната част на деня, където сигурността ще бъде на първо място. В екипа му е и водещата състезателка в планинските бягания Антония Григорова.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK