Главният архитект на София обещал виза за проектиране на "ЦСКА-София"

Главният архитект на София обещал виза за проектиране на "ЦСКА-София"

© CSKA.bgГлавният архитект на София Здравко Здравков е уверил, че ще бъде издадена виза за проектиране на цялостна реконструкция на стадион "Българска армия", обявиха от "ЦСКА-София". Собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов и изпълнителният директор Пламен Марков се срещнаха със Здравков, за да обсъдят темата.


Това е поредната стъпка, която червените правят в намерението си да получат зелена светлина за построяване на нов стадион, каквито намерения заявяват публично.


"ПФК ЦСКА София" срещна разбиране от Столична община, която ще съдейства с всички възможни и законови средства за реализирането на мащабните ни инвестиционни намерения и привеждането на стадион "Българска армия" във вид, който да отговаря на изискванията на УЕФА за най-висока категория. Имаме уверението и обещанието на главния архитект, че в срок до 15-20 септември ще бъде издадена виза за проектиране на цялостна реконструкция на стадион "Българска армия и ние ще можем да пристъпим към изготвянето на конкретни проекти", се казва в информацията в сайта на клуба.

Червените изразяват увереност, че ще работят в една посока с държавата и общината, "за да има огромната армейска общност наистина стадион, който милионите червени футболни привърженици заслужават".
Фотогалерия: Българските футболни "бижута", които останаха само на картинка >


Темата за новия стадион беше сред ключовите при обсъждането на устройствения план на Борисовата градина.


Миналия петък "ЦСКА-София" изпрати писмо до министъра на спорта Красен Кралев, в което изразява притесненията си около "Българска армия". Червените посочиха, че са срещнали добри намерения, но очакват реални действия от държавата, като акцентират, че не искат финансова помощ, а съдействие за получаване на зелена светлина за строеж.


Кралев отвърна с коментар под публикация във "Фейсбук", че очаква клубът да представи инвестиционните си намерения. Скоро след това кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че няма пречки да се построи нов стадион на мястото на съществуващия.


Ганчев заяви пред "Капитал" преди месец, че вече има осигурено финансиране - 10 милиона евро собствени средства и 20 милиона от датски инвестиционен фонд. Червените представиха в сайта си няколко проекта, изработени от различни архитектурни студиа, за това как би изглеждал стадионът.


В момента "Българска армия" е собственост на "Сердика спортни имоти" ЕАД под шапката на спортното министерство, а "ЦСКА-София" има договор за наем за 10 години (с надежда да бъде удължен) срещу 62 хиляди лева без ДДС на месец и задължителна инвестиционна програма от 1.1 милиона лева (без ДДС).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK