Българин ще опита да се спусне със сноуборд от осемхилядника Манаслу

Българин ще опита да се спусне със сноуборд от осемхилядника Манаслу


Сноубордистът Владимир Павлов ще направи опит да се спусне от Манаслу (8163 м). Българинът заминава на експедиция към осмия по височина връх на планетата.


Първата му цел е да изкачи върха, а след това и да се спусне със сноуборд.


Павлов заяви, че осъзнава какви са рисковете. "Без да рискуваш, няма как да успееш. Това е предизвикателство за тялото и за ума. В подобни начинания човек разбира много повече за себе си, за това какво представлява. Това всъщност е едно себеоткриване. Такива неща ти показват, че реално в света няма граници. Ние сами си ги поставяме", каза той, цитиран от БНР.


Според информацията Павлов има повече от 20 години опит в планинарството и екстремния сноуборд и е сред пионерите в този спорт в България. През 2016 година той успя да изкачи и да се спусне от петхилядника Дамаванд в Иран. Година по-късно стана и първият българин, спуснал се със сноуборд от над 7000 м височина - от връх "Ленин" в Киргизстан.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK