От Лондон до Токио на колело: как се стига до световното по ръгби


Рон Рътланд и Джеймс Оуенс са двама любители на спорта с важна мисия. Те "държат ключа", без който световното първенство по ръгби в Япония не може да започне.


Двамата са на финалната права от дългото си пътешествие с велосипеди от Лондон до Токио. Целта на Рътланд и Оуенс е да пренесат успешно свирката, с която съдията Найджъл Оуенс ще ръководи първия мач от шампионата между Япония и Русия на 20 септември.
Изпитанието им е с дължина 20 093 км, като графикът да карат в продължение на 231 дни е спазен. По време на пътешествието си Рътланд и Оуенс са преминали през 27 страни при различни метеорологични условия.


В мисията им освен промотиране на ръгбито е заложена и благородна кауза. Двамата се опитват да привлекат вниманието към детския фонд Pass It Back, като до момента са събрани 75 629 паунда.


От Лондон до Токио на колело: как се стига до световното по ръгби

© Reuters


Двамата разказват, че предизвикателството и срещите с хората са ги накарали да преосмислят начина си на живот.


"Израснах много повече, отколкото очаквах. Пътувал съм много, така че знам, че хората са мили, но това затвърди тази идея. Хората са еднакви навсякъде и ако им дадете възможност да бъдат добри, ще се възползват", казва Оуенс.


Двамата приемат със смесени чувства края на приключението си. "Остава горчивина, ако трябва да съм честен. Очакват ни много неща, но винаги в края на приключението го има чувството, че може да продължи още няколко месеца, дори години", допълва роденият в Хонконг Оуенс.


Това не е първото екстремно занимание за Рътланд. През 2015 г. той се отправя на самостоятелно пътешествие с велосипед от родината си Южна Африка до Англия за предишното световно по ръгби.


Две години по-късно Рътланд е част от екипа на Адам Ролстън, който прекоси Монголия, играейки голф. Предизвикателството е известно като "Най-дългата дупка".Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK