Как БФС се зае да се справи с голямата вратарска болка на Борислав Михайлов
"Най-мъчно ми е, че няма достатъчно български вратари, които да играят в нашето първенство. Те се броят на пръстите на едната ми ръка".


Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов в обширно интервю пред телевизията на организацията в средата на февруари. Седем месеца и половина по-късно изпълнителният комитет на футболния съюз забрани на вратари с паспорти извън Европейския съюз да играят в професионалния футбол в България.


Информацията е посочена в последното изречение на новина в сайта на БФС. Единственото, което се посочва по темата е, че ограничението влиза в сила още от началото на следващия сезон (2020-21) и че предложението е било на Треньорската школа.


Пред "Дневник" от треньорската школа насочиха въпросите към техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров, който обаче е в чужбина и телефонът му е изключен. Членът на изпълнителния комитет на БФС Валентин Михов заяви пред "Дневник", че решението е прието без допълнително обсъждане.


Неясно остава защо забраната касае само вратарите. Очаква се и реакцията на клубовете, които имат договори с вратари извън ЕС. В "Левски", например, титуляр на поста е черногорецът Милан Миятович, а по-рядко играе Николай Михайлов - син на президента на БФС Борислав Михайлов.


Вариантът за вратари извън ЕС да играят в Първа и Втора лига е, ако имат паспорт от страна от Европейския съюз.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK