Расизъм по поръчка - кой има интерес от акцията на мача България - Англия

Снимка от профила в Туитър

© Туитър/Рио Фърдинанд

Снимка от профила в ТуитърПозор, срам, ужас. Това бяха нормални реакции, след като България се прочу по целия свят с един от най-големите расистки скандали във футбола в последните години по време на мача на националния отбор с Англия (0:6) на стадион "Васил Левски".


Поредицата от събития, които последваха във вторник - с реакции се намесиха двама премиери Борисов и Джонсън, министри, имаше среща на ниво посланик и вицепремиер, позиция на УЕФА, отказана и подадена под натиск няколко часа по-късно оставка на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и включване на ГДБОП - предизвикаха много въпроси и няколко хипотези.


Основната е, че станалото на стадиона не е обикновена запалянковщина, а добре планирана акция. Основната й цел, изглежда, е да бъде ударен Борислав Михайлов, който 14 години ръководи БФС. Кой има интерес, защо в този момент и по този начин засега нямат ясен отговор.
Цената обаче е висока и за българския футбол, и за имиджа на страната. А в основата най-вероятно са интереси, надхвърлящи границите на спорта.


Изпълнителите изглеждат познатите крайни привърженици на футболния "Левски", но до края на деня нито МВР, нито прокуратурата съобщиха да са предприели някакви действия за разследване на случилото се и за издирване на участниците. Лицата на повечето от тях могат да бъдат видени в кадрите в английските и българските медии.


Никой не коментира и че след толкова предварителни предупреждения за проблеми с расистки прояви БФС и органите на реда не изглежда да са положили усилия да предотвратят действията на феновете.


Най-прекият резултат от акцията е оставката на Борислав Михайлов след настояване на Борисов. Тя трябва да бъде гласувана от изпълнителния комитет на БФС в петък, но не е изключено да се стигне до вътрешна борба и евентуалното ѝ отхвърляне.


Глобалният ефект извън негативния имидж за страната в световните медии засега е, че УЕФА може да наложи още по-строги наказания за расистки прояви по стадионите и да има доживотни забрани за посещение на мач на нарушителите. Това ще остави във футболната история срещата в София като повод за тежките мерки.


Акция "Расизъм", или какво направиха момчетата в черно


Да се говори, че в България проблем с расизма няма, е глупаво, колкото и Михайлов да твърди друго (в писмо до УЕФА той изтъкна как БФС се бори успешно с този проблем).


Присъствали на различни места на стадион "Васил Левски" свидетелстват за отделни обиди към играчи на Англия.


Проблемите, довели до две спирания на играта през първото полувреме, са били предизвикани от расистки прояви, заради които официалните лица задействаха протокола на УЕФА. Английски журналист твърди, че е преброил шест случая на расистки обиди. Според кадрите на медиите от Острова проблемите са дошли от група запалянковци, стоящи между секторите А и Б на стадиона. Там, където са съсредоточени обективите на фотографите, бяха феновете с черни дрехи и с надписи, по които можеха да бъдат различени символи на "Левски" и най-крайната и влиятелна фракция "София Запад". На оградата под тях бяха разпънати две знамена – едното на фенове на "Левски", а другото - на фенове на "Локомотив" (Пловдив).


Кадри на английските медии показаха ясно как облечени в черно фенове отправят нацистки поздрав с изпъната във въздуха дясна ръка, а в телевизионни репортажи Би Би Си съобщаваше и за издаване на маймунски звуци. Според журналисти част от представителите на английските медии са били на стадиона с фокус да снимат именно агитките, а не мача.


След като играта два пъти беше прекъсната, групата запалянковците с качулки и маски напусна стадиона преди края на първото полувреме и без да има изглед за напрежение или че го прави по принуда.


Този факт впечатли и коментаторите на БНТ. Във вторник беше анализиран като нетипичен за запалянковците и се прие сред потвържденията, че тези момчета са отишли на мача с точно определена задача и след като са я изпълнили, са си тръгнали.


(Вижте във видеото, изпратено от читател на "Дневник", как напускат стадиона.)Кои са участниците


На една от снимките на "Ройтерс" се виждат две от популярните лица сред феновете на "Левски" – ММА боецът Георги Валентинов и Тодор Грудов, наричан Теди Хитлера, който е сред лидерите в агитката на сините и често разпява феновете по време на мачове.


Снимката на Валентинов стана много обсъждана във вторник в социалните мрежи заради друг негов кадър във "Фейсбук". През май тази година, две седмици преди изборите за Европейския парламент, той публикува в профила си снимка, на която е с тениска с лика на премиера Борисов. "Някои ще ме упрекнат за тази снимка, други ще ме похвалят, а за мен най-важното е ,че имам ясна позиция и я отстоявам. В своя избор аз виждам сила, воля, добри решения и решителност за по-добър живот! В своя избор виждам бъдеще в България!", пише той над кадъра.


Георги Валентинов (в средата) и Теодор Грудов, наричан Теди Хитлера (вдясно от него)

© Reuters

Георги Валентинов (в средата) и Теодор Грудов, наричан Теди Хитлера (вдясно от него)


Грудов пък е популярен с татуировките си, част от които са с различни нацистки символи (за тях той разказа подробно в интервю за БНТ).


Сред участвалите в акцията се виждат и много млади момчета - обикновено те получават тежки задачи като тест да бъдат приети в агитките.


В навечерието на мача английският "Телеграф" припомни и случая от миналата година, когато две деца се появиха на пистата на националния стадион с изписани по телата им неподходящи надписи и символи. Двете момчета на видима възраст под десет години бяха снимани голи до кръста, а надписите по телата им гласяха "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на All Cops Are Bastards - всички ченгета са гадняри), SW 1999 (Sofia West – на "София Запад"). От английската медия пишат и за още подобни случаи - почти всичките, свързани с агитката на "Левски".


Подготвено ли беше всичко


Бойко Борисов обяви, че държавата страда заради "група олигофрени".


Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков разпозна лицата и заяви пред Би Ти Ви, че според него това е умишлена провокация. Той разказа, че лично си е патил от тези фенове, като даде конкретни примери с мачове от евротурнирите.


Тезата за провокация се появи и в английската преса. Според "Скай спортс" неназован български футболист се е извинил пред английския отбор, като е посочил, че скандалът е предварително подготвен.


Капитанът на българския отбор Ивелин Попов разговаря с привърженици на почивката

Капитанът на българския отбор Ивелин Попов разговаря с привърженици на почивката


Членът на изпълнителния комитет на БФС Венцислав Стефанов изрази същото мнение. Според него това е "провокация към футболния съюз, към силите на реда". "Защото ние трябва да се съобразяваме и да ги галим с перо тези хулигани", каза той пред БНР.


Говорителят на Националния клуб на привържениците на "Левски", част от който е "София Запад", Степан Хиндлиян заяви пред "Дневник", че "фиксацията в това нещо е крайно непродуктивна". По думите му българското общество не е толерантно и ставащото по стадионите е проявление на ставащото в обществото, а дори и в политиката. "В българската политическа система от години има фашизоидни елементи, които крепят правителства – не едно и две. Техни представители дори в момента са кандидати за кмет на София."


В последните месеци министърът на спорта Красен Кралев рекламираше шумно влизането в сила на промени в закона за борба с футболното хулиганство. Наскоро обаче той направи стъпка назад и предложи да се отмени изискването за персонализиране на билетите.


Хипотезите: от английски жълт вестник до сваляне на Михайлов


"Сега се очертава хипотеза, че вероятно на нашите агитки им е платено от някакъв английски жълт вестник. Другата хипотеза е чисто идеалистична подбуда да се свали Борислав Михайлов от властта в Българския футболен съюз. Проблемът е, че при феновете нищо безплатно няма", коментира пред "Дневник" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, който е и сред авторите на доклад за футболното хулиганство.


Анализаторът казва, че натискът от агитките към собствениците на клубове се е засилил и те плащат на тях, за да няма расистки прояви, заради които ги застрашават по-големи глоби и наказания.


Той прогнозира, че скандалът може да има ефект дори върху туризма, като англичани се откажат да пътуват до България.


Сред коментираните версии беше, че Англия също има интерес от скандала и го е "подгрявала" с предупреждения какво ще се случи в София, защото иска да изчисти имиджа на своите запалянковци като най-големи футболни хулигани.


Къде е залогът


Още във вторник сутрин министър-председателят Борисов притисна Михайлов да си подаде оставката. Той заяви, че докато това не стане, държавата няма да подпомага финансово футболния съюз.


Резкият завой на Борисов в отношението му към Михайлов предизвика въпроси дали е само заради случилото се на мача, или просто е удобен повод за смяната му. Доскоро тримата със спортния министър Красен Кралев говореха и работеха за получаване на домакинство на голямо първенство по футбол съвместно с Гърция, Румъния и Сърбия и за финансиране на детско-юношеския футбол според новата концепция на съюза.


"Ръководството на БФС управлява този спорт в продължение на 14 години съвсем не без акушерството на този човек, който днес поиска оставката на Михайлов (Борисов - бел. ред.). И хора, които са много близо до обкръжението на Борисов, са пряко намесени в управлението на футбола. Говоря не само за партийни функционери, а за икономически магнати, собственици на клубове", каза във вторник Хиндлиян.


В анализите за напрежението около футболния съюз и кой има интерес от промени бяха припомнени и двете интервюта на собственика на "Лудогорец" и член на изпълкома на БФС Кирил Домусчиев, които даде в рамките на четири дни пред контролирания от него сайт "Гонг". Най-напред той се изказа много остро срещу решението да се ограничи участието на футболисти извън Европейския съюз в България, като го определи за "простотия от комунизма". След това обаче посочи, че Борислав Михайлов винаги е работил за доброто на българския футбол.


"Сто процента е провокиран, сто процента е нагласен (скандалът). Все се надявам, че премиерът ще преосмисли решението си. Защото Борислав Михайлов и да го сменят, надали ще се промени нещо. И кой ще е този, който ще дойде? Дейвид Копърфийлд ли ще дойде - като магьосник да реши проблемите на българския футбол", заяви Венцислав Стефанов, който напоследък често има сходство в мненията с Домусчиев.


Собственикът на "Лудогорец" е броен сред подкрепящите Михайлов. Поне досега.


Повод за размисъл даде и първоначалният отказ на Михайлов да подаде оставка. Възможно е на изпълкома в петък да има вътрешно противоборство около приемането ѝ. Интересно е и кой ще е следващият президент на БФС. От месеци в спортните среди върви слух, че Красен Кралев е подготвян за поста.


По непотвърдена информация на "Дневник" влизането на ГДБОП в БФС е било обсъждано още в понеделник вечерта. Във вторник Борисов изтъкна, че скандалът около мача и разследването срещу БФС нямали общо, а просто са съвпаднали във времето.


Всичко това вероятно привлича и вниманието на ФИФА, която забранява намесата на държавата във футболните дела. Борисов и Кралев обаче твърдят, че повод за притеснение няма, защото държавата не се намесва.


Денонощие след сътресенията около мача с Англия изглежда, че Борислав Михайлов беше ударен, за да бъде свален от поста. Макар и на много висока за България и българския футбол цена. Кой ще дойде на мястото му и какви ща са следващите ходове - ще се решава в следващите дни.


"Получихме жалка случка в една жалка нощ на жалък стадион срещу жалка съпротива, изиграна на жалкия фон от обиди и злоба. Към края всичко това изобщо не приличаше на спортно събитие", написа кореспондентът на "Гардиън".


А "жалката случка" ни припомни не само колко малко спорт е останал в българския футбол и че той е подчинен на съвсем други интереси, а и че агитките остават недосегаеми.


Кадри, с които вървеше името на България, в световните медии във вторник:


Расизъм по поръчка - кой има интерес от акцията на мача България - Англия

© Reuters


Расизъм по поръчка - кой има интерес от акцията на мача България - Англия

© Reuters


Расизъм по поръчка - кой има интерес от акцията на мача България - Англия

© Reuters


Расизъм по поръчка - кой има интерес от акцията на мача България - Англия

© Reuters


Запалянковците, които напускат стадиона преди края на първото полувреме

© Associated Press

Запалянковците, които напускат стадиона преди края на първото полувреме


Расизъм по поръчка - кой има интерес от акцията на мача България - Англия

© Reuters


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Любопитно

  "...Снимката на Валентинов стана много обсъждана във вторник в социалните мрежи, заради друг негов кадър във "Фейсбук". През май тази година, две седмици преди изборите за Европейския парламент, той публикува в профила си снимка, на която е с тениска с лика на премиера Борисов..."

  само тва ли видяхте бе екипа... щото аз виждам, че участва активно и в кампанията за тези избори... кой е кандидата Мариян Димитров/ #150 в листата за ОС на Герб в Стара Загора? А Живко Тодоров кой е?

 2. 2 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Весело

  Според мен не е никаква постановка а просто закономерна случка, дори не Ени “черен лебед”

  klimentm
 3. 3 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  .. и кой има интерес?

  Че не стана ясно?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 4. 4 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Весело

  До коментар [#3] от "О, ко ма напрай!":

  Ми от казаното излиза че е едва ли не Домусчиев

  klimentm
 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До автора —материала е фобър, но не бихте ли могли вместо ”фенове” да използвате позабравените фуми ”запалянковци” или ”привърженици”. На мене специално вече взе да ми писва от ненужното използване на чуждици.
  Благодаря.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Който иска да покаже, че мястото ни е в Евразия

 7. 7 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Искараха го все едно тука са "игрите на глада " чакам обращение към нацията от Негово Величество

 8. 8 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Нашите момчетии са се пошегували с този поздрав. И мисля че имат право ,след като и принц Хари има такова право;

  https://www.biznews.com/wp-content/uploads/2015/07/Screen-Shot-2015-07-18-at-14.01.41.png

 9. 9 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Кой е имал интерес скоро ще се разбере. Шило в торба не стои...

 10. 10 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Супер нелепа история.Англичаните всъщност това им беше основната цел.Да изсмучат нещо от пръстите си, с което да подкрепят смешните си тези.Изпънати ръце за поздрав. Е и?Какво му е расисткото на това?Чули били маймунски подвиквания..Ми , че в Англия направо ги целят с банани..И какво искат да кажат с това?!Че черните са маймуни ли?!Щото ако не са, защо да е обидно?Пълно преиграване.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 11. 11 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#7] от "qtl36551020":

  Засмяла се овцата на козата ,че няма окосмение по пубиса;

  https://www.biznews.com/wp-content/uploads/2015/07/Screen-Shot-2015-07-18-at-14.01.41.png

 12. 12 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Неутрално

  #КОЙ опържи Перуката?

  Дневник! Какви са тези статии посред нощите? Леко обръщане на палачинката?

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  За 50 000 - 100 000 лв., може да спретнеш всякаква, малка или по-едра постановка...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Весело

  До коментар [#10] от "Noise":

  И каква им е файдата? Айде ако бяхме някоя футболна сила, или мача бе с изключителна важност е разбираемо ама така на гола поляна?!

  klimentm
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Случилото се миналата вечер много напомня за 1985 г., когато бяха разформировани двата стлични отбора. Ама като учител ти е Тошо Правешки, какво да ти роди кратуната?! Гербаджиите направо се изс... върху имиджа на България.

 17. 17 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#10] от "Noise":И каква им е файдата? Айде ако бяхме някоя футболна сила, или мача бе с изключителна важност е разбираемо ама така на гола поляна?!
  —цитат от коментар 14 на klimentm


  Е, нали я знайш старата неполиткоректна народна мъдрост?
  "На калпавият Брексит, ултрасите му пречат!" (на калпавия уй космите му пречат)

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 18. 18 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Ами, казаха ни го ясно: и да махнеме Михайлов промяна няма да има(Венци Стефанов)
  Логичен е.
  Сепак изпълкома си е в същия криминален състав. :)
  И така нема драма: изпълкома от спърженяци ще избере нов палячо. Или поредния дебил '4-ти в Света' или некой анонимник и безопасна игла без минало за да не дразни.
  Циркът с ГДБОП ще отмне и натам схемата продължава :)

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  да помогнем малко - Мариян Димитров от екипа на Живко Тодоров, кмет, член на изпълнителната комисия на Герб... за кандидат за общински съветник/ Ст. Загора... за да не останат пак без експерти хахахах

  https://mma.bg/novini/mma-novini/mariyan-dimitrov-predi-max-fight-44-test-predi-golemia-test

 20. 20 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 279 Неутрално

  .. и кой има интерес? Че не стана ясно?
  —цитат от коментар 3 на О, ко ма напрай!


  Статията е пълна глупост.
  Значи привържениците на „Левски“ (фракция "София Запад") ще искат да свалят Б.Михайлов! И сигурно да го заменят с някой цесекар, а?
  По-истинска ми се струва версията ма колегата „xm...“ под друга статия:
  „…всички говорят за това, а не за бакиите в китната ни Мамковина, за избори, платформи и кандидати ... Че и Полфрийман ще си тръгне без някой да обърне внимание ...“

  И сайтът на Разградския Олигарх се стреми да изолира политическите мотиви. Може би се надява срещу този жест да му бъдат върнати онези 200 милиона запорирани от спец. прокуратурата.

 21. 21 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Това беше активно мероприятие. Явно с цел да се махне Михайлов и Тиквата да запише предизборно точка и на международна сцена. Може и Перуката нещо да е наастъпил Тиквата по интересите някъде.

  На всеки, който е ходил по мачове му е ясно, че това беше организирана група, преднамерено решила да прави провокации. Кой отива на мач на националния отбор със специално щампована емблема на Уефа и надпис No respect?

  Преекспонирането от английските медии е отделна тема. Англичаните са бащата и майката на расизма и е нелепо, когато обвиняват другите за това. Все едно Хитлер да говори за човешки права. Снощи в коментарното студио и Манчев и Генчев казаха, че не са се чували расистки обиди, особено след първото прекъсване. Това и от други присъстващи на стадиона се споменава - било е доста тихо и не са се чували подобни неща.

  10-15 човека от групата от 50 са били единствените скандиращи. Защо полицията ги е пуснала на стдиона и защо не ги изведе/арестува по време на мача?

 22. 22 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Супер нелепа история.Англичаните всъщност това им беше основната цел.Да изсмучат нещо от пръстите си, с което да подкрепят смешните си тези.Изпънати ръце за поздрав. Е и?Какво му е расисткото на това?Чули били маймунски подвиквания..Ми , че в Англия направо ги целят с банани..И какво искат да кажат с това?!Че черните са маймуни ли?!Щото ако не са, защо да е обидно?Пълно преиграване.
  —цитат от коментар 10 на Noise


  Много ще ми е интересно да те видя да хвърляш банан на стадион в Англия...

 23. 23 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  Значи, това среднощно журналистическо разследване си заслужава да си има автор, а не да се крие зад "Екип на Дневник".
  Нека все пак да сме демократи и либертарианци, а не да се крием зад гърба на "Колектива на Дневник", че е някак комунистическо :)

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 24. 24 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#10] от "Noise":И каква им е файдата? Айде ако бяхме някоя футболна сила, или мача бе с изключителна важност е разбираемо ама така на гола поляна?!
  —цитат от коментар 14 на klimentm


  Гузен-негонен бяга. Расизмът по чуждите стадиони е любима тема на англичаните. Ако е срещу англичани най-добре, ама дори и да не е, пак е добре дошло. Само преди няколко седмици се занимаваха надълго и нашироко с някакви предполагаеми "расистки" провокации на мач в Италия, повече отколкото италианските медии.

  Англия е корабът-майка на расизма от зората на историята. По расистка нация няма в Европа - може французите да ги конкурират ама и там ще загубят.

 25. 26 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#15] от "Günther":

  Не са се сетили, нито за нея, нито за ”навиячи”...за сега 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 26. 27 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 715 Весело

  Който иска да покаже, че мястото ни е в Евразия
  —цитат от коментар 6 на beroe


  Направо в Сибир, мен ако питат.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 27. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 29 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#14] от "klimentm":

  Англичаните са станали такива жалкари, че няма накъде.А тъпото преекспониране на "расизма" си е всъщност насаденото им чувство за вина.Няма случай в световната история на под 4% от населението да бъде обръщано толкова внимание и да бъде толерирано по толкова безпрецедентен начин , както черните във Великобритания.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 29. 30 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Весело

  За 50 000 - 100 000 лв., може да спретнеш всякаква, малка или по-едра постановка...
  —цитат от коментар 13 на hamiltonf


  Ти какво - предлагаш се като "икономичната" версия в най-ниския клас?

 30. 31 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално  В Англия, всеки си носи последствията, патрЕоте... Хвърляш банан, отваш в затвора, плащащ солодна глоба и повече не стъпваш на стадиона.

 31. 32 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Значи, това среднощно журналистическо разследване си заслужава да си има автор, а не да се крие зад "Екип на Дневник".
  —цитат от коментар 23 на Günther  Първият признак по който може да познаеш една фалшива новина е, че тя няма автор.
  До коментар [#23] от "Günther":

 32. 33 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Значи, това среднощно журналистическо разследване си заслужава да си има автор, а не да се крие зад "Екип на Дневник". Нека все пак да сме демократи и либертарианци, а не да се крием зад гърба на "Колектива на Дневник", че е някак комунистическо :)
  —цитат от коментар 23 на Günther


  Русиянец, знаеш ли какво означава думата "либертарианец"?

 33. 34 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#22] от "bez_ime2":

  Последно хвърлиха обелка от банан по Обамеянг, на мача Тотнъм-Арсенал.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 34. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  [quote#32:"trj09592697"][/quote]

  Умнико, в статията няма никаква новина, що не четеш преди да пишеш?

 35. 36 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  "...част от представителите на английските медии са били на стадиона с фокус да снимат именно агитките, а не мача...", плюс фактът, че за "расизмът" на българите се заговори веднага след първия мач между двата отбора и то от самият треньор на англичаните Саутгейт, плюс фактът, че най-големите скандали в последните години са свързани с островните джентълмени, плюс фактът, че във времето до втория мач английската общественост беше солидно обработена с опорката "расизъм", плюс фактът, че английските медии предаваха новините от България едва ли не в реално време, плюс жалкият разказ за героичните английски футболисти, които решили да умрат, но да не се дадат на расистите и да доиграят мача, говори почти за активно мероприятие. Каква е платената от България цена, горе-долу е ясно. Все още не е ясен размерът на платената пара!

 36. 37 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#22] от "bez_ime2":Последно хвърлиха обелка от банан по Обамеянг, на мача Тотнъм-Арсенал.
  —цитат от коментар 34 на Noise


  Ама ти ли я хвърли?

 37. 38 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#22] от "bez_ime2":Последно хвърлиха обелка от банан по Обамеянг, на мача Тотнъм-Арсенал.
  —цитат от коментар 34 на Noise


  Toзи „bez_ime2" е толкова задръстен, че и да го е видял по ТВ-то, ще го приеме за истина само, ако Иван Костов му го каже.


  До коментар [#34] от "Noise":

 38. 39 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Ченгесаро-десарски схеми. Патент на клетата ни родина. За съжаление.

 39. 40 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Весело

  Първият признак по който може да познаеш една фалшива новина е, че тя няма автор.
  —цитат от коментар 32 на trj09592697


  накъде отива тоя свят... саде Калоян Стоев и Нидялку останАха ахмаци

 40. 41 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  Русиянец, знаеш ли какво означава думата "либертарианец"?
  —цитат от коментар 33 на bez_ime2


  Естествено че знам. Това са онези идиоти - анархо-капиталистите, които се борят за "революционен свободен пазар". Как беше мотото? "Agora! Anarchy! Action!"
  А основен труд за изучаване сред младите комсомолци е "Новият либертариански манифест". Чел ли сте го? Ако не, да ви дам линк?
  http://agorism.info/docs/NewLibertarianManifesto.pdf

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 41. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Ако Теди певицата, а виждам на снимката и Милен писателчето са сред участниците, което явно е факт, щото на снимките се виждат прекрасно, значи имаме определено поръчка от разграничилият се Бойко Борисов.

  Очаквам тия двамата, заедно с едно създание с прякор на птица пак да ни напишат да Гласуваме за Една Разумна България.

  Боклуци на повикване.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  До коментар [#21] от "idiotstavrev":

  Излиза някак си много дълбоко навързано всичко това,не е много типично за нашите ширини.
  Англичаните заиграват с расизма/да речем/ ,националите се излагат страхотно с резултата,наистина се появяват платена група расисти,медиите дори и в САЩ споменават за случилото се,в този момент всички предпоставки за искане на оставка на Михайлов са на лице,премиера му иска оставката и т.н.т,доста сложен сценарии както се вижда след като както се видя Методиев можеше само да изпрати ченгетата (ГДБОП) с оправданието че се продават мачове и съдиите са подкупни.

  klimentm
 43. 44 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Сега, сериозно. Версията за "жълтия таблоид от Лондон" е прекрасна, стига да могат да я докажат.
  Версията за атака срещу Перуката, също е добра, но не виждам организатор, който да има интерес. Кой би бил заинтересован да заеме мястото на Михайлов? Любо Пенев? Това са глупости. Тази история вече мина.

  За мен варианта е трети - сравнително евтина атака срещу Бойко Борисов, по време на предизборна кампания, той е имал информация че ще има такава "активност". Даже всички я имахме след подготовката от британския печат и преписването им от нашите спортни сайтове.
  Перукан е обещал, че ще се справи мирно и тихо. А сега като не е можал, Бате наказва, защото се "изложихме пред чужденците".

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 44. 45 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#43] от "klimentm":

  Може да се предполага, че това е била причината. Изобщо не изглежда толкова "дълбоко" както казваш ти. Подобни провокации се правят нон-стоп по стадионите, точно от групички здрави момчета. В тоя случай резултатът беше лесно предвидим, защото почвата се подготвяше много активно от англичаните.

  Беше ясно, че заради англичаните случаят няма да бъде подминат. Ако беше друг отбор как да е. Но английските медии имат тежест и за това днес цял свят с това се занимава. Ако мачът беше с Черна Гора и 200 да бяха, нямаше да има такъв отзвук.

  Само с ГДБОП не става. ФИФА изрично забранява държавата да се меси в работата и определянето на ръкводството на футболните федерации. Боко можеше да си вкара автогол с ГДБОП и ФИФА да ни извади от всички турнири незабавно. Такива случаи има доста.

 45. 46 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Утре Бате ще каже, че този скандал е "Костинброд 3", което е пълно безобразие. За цвят в Дневник ще прочетем две статии със следните заглавия:

  "Росен Плевнелиев: България не е изгубила шансовете си за съвместното домакинство за Европейско първенство"
  "Тръстът на Цветанов: това е руска хибридна атака срещу българският футбол!"

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 46. 47 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Десетгодишното управление на мафията докара държавата до това положение. Пълно разложение на населението. Дори до такова положение сме стигнали,че известните с невъзпитаното си поведение англичани са възмутени от нас

 47. 48 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Най-низкото в цялата история е, че въпросните треторазредни мутри са се самоопределили като левскари, правейки по тази начин и някаква идеологическа връзка с националния ни герой Левски, като повечето от тях (включае г-н Грудов) дори са го и татуирали някъде по тялото си... Тези хора единствено петнят паметта и името на Левски и аз не искам повече то да се свързва с подобни индивиди! Обръщам се към привържениците на този отбор, с молбата да направят всичко по силите си, за да се самоизчистят от тази банда разбойници!

  I shave with Occam's razor
 48. 49 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1207 Весело

  Поздрави за всички! Убряяя! Удри Бобееее!

  https://youtu.be/bthmBqittl4

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 49. 50 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#45] от "idiotstavrev":

  Още по-просто е, че след като почти за нищо съдиите два пъти прекъсваха мача и за малко да го прекратят, бате Бойко е преценил, че Боби вече никъде не го бръснат за слива и е добре да се отърве от него.

 50. 51 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  "По думите му българското общество не е толерантно и ставащото по стадионите е проявление на ставащото в обществото, а дори и в политиката."
  …………………………………
  Това е точно така, а най-голяма полза от случилото се има Борис Джонсън, който намери повод да отприщи насъбралото се напрежение покрай драматичния Брекзит.

 51. 52 Профил на spaceman
  spaceman
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Цацаров покана ли чака, да се самосезира и да го окушари тия келемета?

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Хипотеза "чисто идиалистична подбуда".
  Каква "хипотеза"?

  Борисов отне перуката на човека.
  Според Медиапул, "скалпа":

  https://www.mediapool.bg/borisov-vze-skalpa-na-bobi-mihailov-gdbop-nahlu-v-bfs-news298999.html

  "Сега се очертава хипотеза, че вероятно на нашите агитки им е платено
  от някакъв английски жълт вестник.

  Другата хипотеза е чисто идеалистична подбуда
  да се свали Борислав Михайлов от властта в Българския футболен съюз.

  Проблемът е, че при феновете нищо безплатно няма", коментира пред "Дневник" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията,
  който е и сред авторите на доклад за футболното хулиганство."

 56. 57 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Интересно как на нито един от коментиращите не му правят впечатление суратите на тия по снимките. Били дигали ръчици.. ами това могат да дигат дечицата

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 57. 58 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#8] от "log_on":


  “Нашите момчетии са се пошегували”
  ——
  Може ли да специфицирате, в кое от тия по снимките разпознавате семето си?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 58. 59 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Личното ми мнение е, че поради голямото си влияние Михайлов се е оказал пречка в плановете свързани с домакинството в което ще участва и България и всичките проекти - за много пари, разбира се - свързани с него.

  защитавал е някакви интереси , които не са съвпаднали с интересите на други, по-силни от него в тези ширини.

  ФИФА е държава в държавата, вярно е, обаче има и един друг принцип и той е, че цяря може и да дава, но пъдаря да не дава.

  В България си царуват едни хора и досега не е имало проблем, но сега вижданията на Михайлов (не задължително негови лични, впрочем - може да защитава интереси на други хора) са се оказали проблем за местните пъдари.

  За да се намеси Бойко е повече от очевидно, че е бил склонен да го направи.

  А Бойко го склоняват само онези, които могат да управляват цялата страна.

  Същите, дето правят така, че да не се случва нищо като изчезнат няколко милиарда от КТБ например или да прекъснат националното радио когато им скимне.

  Без да понесат никакви загуби, разбира се.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 59. 60 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#22:"bez_ime2"][/quote]

  Не банан, а самоубийствена бомба си хвърли бутаншката преса вчера със самоубийствените си ксенофобско-расистки заглавия. Най-смешното е, че е много вероятно с обидите към българите пресата да обижда и голяма част от собственото си население, тъй като е известно, че още римляните са водили роби от балканите към Британските острови. Даже и в родословното дърво на премиерът им има балканска връзка.

  Няма нужда да хвърляте банани или да говорите за да обидите или дискриминирате някого. Какво е недопускането на бели клиенти до тоалетни в лондонски заведения с тъмнокож персонал? Или заплахите и тормоза от тъмнокожа охрана към бели в лондонски супермаркети?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 60. 61 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Десетгодишното управление на мафията докара държавата до това положение. Пълно разложение на населението. Дори до такова положение сме стигнали,че известните с невъзпитаното си поведение англичани са възмутени от нас
  —цитат от коментар 47 на Toni Ivanov


  Само 10 годишно, не е ли няколко пъти по-дълго?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 61. 62 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "...част от представителите на английските медии са били на стадиона с фокус да снимат именно агитките, а не мача...", плюс фактът, че за "расизмът" на българите се заговори веднага след първия мач между двата отбора и то от самият треньор на англичаните Саутгейт, плюс фактът, че най-големите скандали в последните години са свързани с островните джентълмени, плюс фактът, че във времето до втория мач английската общественост беше солидно обработена с опорката "расизъм", плюс фактът, че английските медии предаваха новините от България едва ли не в реално време, плюс жалкият разказ за героичните английски футболисти, които решили да умрат, но да не се дадат на расистите и да доиграят мача, говори почти за активно мероприятие. Каква е платената от България цена, горе-долу е ясно. Все още не е ясен размерът на платената пара!
  —цитат от коментар 36 на Мърмор


  Това е много хубаво, че се заговори за расизъм. Сега българското правителство трябва да пусне протестни ноти за расистко - ксенофобски заглавия в британската преса. И не само българското, като наричат българите(нац. отбор "животни" обиждат и турците, жипситата, цялото славянство, прабългарите, траките, куманите, печенегите, арийците, каракачаните, гърците, евреите, арменците, и много други. Кои са расисти? Българите или тези, които намалиха популацията на аборигените с 91% ?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 62. 63 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Веселяци! Как хубавосе забавляват! И прокуратурата, разбира се не ги забелязва! В момента са фенове на Лукоил!

  https://botevgrad.com/uploads/cache/news/7/77150/inset-larger_250x250_2I3j3WGXgN.jpg

  Sapere aude
 63. 65 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 309 Неутрално

  [quote#41:"Günther"][/quote]

  Добре че е Википедията, та и вие, русиянците, да прочетете нещо... Ако се научите и да разбирате прочетеното...

 64. 66 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 884 Весело

  Нашите момчетии са се пошегували с този поздрав. И мисля че имат право ,след като и принц Хари има такова право;https://www.biznews.com/wp-content/uploads/2015/07/Screen-Shot-2015-07-18-at-14.01.41.png
  —цитат от коментар 8 на log_on


  Гиииии- той тоз принц на нищо ме мяза бе- баси скъсания шушляк. 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 65. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  Според мен не е никаква постановка а просто закономерна случка, дори не Ени “черен лебед”
  —цитат от коментар 2 на klimentm


  Прекалено синхронизирано стана всичко, прекалено като постановка за да е случайно. Буквално беше ПРЕДИЗВЕСТЕНО. Абсолютно по законите на театралният жанр, ако на стената има пушка задължително накрая тя трябва да гръмне.

  Съдете сами:
  - Действие първо, английската футболна федерация започва ПРЕДВАРИТЕЛНО да твърди за ГАРАНТИРАНИ расистки изяви. Обсъждат се сценарии как да се постъпи, отправят се закани че отбора ще бъде изваден от терена. Ние сме длъжни да спазваме наредби ама те не, публично заявяват че няма да спазят процедурата. Спокойно си го казват, като хора които са сигурни, че няма да бъдат наказани.

  - Действие второ, публиката вече добре подгрята тръпне в очакване. Английската и световната преса как престъпниците българи ще бъдат сгащени, ние треперейки от ужас да не се издъним.

  Образно казано на стената е окачена пушката и се говори като нещо абсолютно сигурно че тя ще гръмне. А ние сме поставени в ситуацията да се оправдаваме че въобще нямаме такова намерение, че нямаме сестра.

  Представете си пък какво е настроението на футболистите ни, не само че знаят колко слаби сме но и треперят че ще бъдат наказвани за всяка дреболия. То се доказва и от факта, пълна липса на борбеност и нарушения, не мач ами балерини.

  - Действие трето, капана е зареден и въпрос на време е да щракне. На стадиона 30 /тридесет!/ камери на ББС дебнат из публиката. Искам да попитам, има ли друг мач с толкова камери на ББС които да следят публиката? Просто предварително са абсолютно убедени че ще имат необходимият материал.

  Просто невъзможно е от 20,000 души да не се намерят няколко идиота които да не покажат простащината си. Да напомням ли как голи тичат от публиката по терена? И никакви стюарди не успяват да предотвратят това.

  Само че тук нещата опират дори не до олигофрени а до предварителна организация. И го доказва колко кротко и организирано се изнесоха тези 20-30 души след призива на стюардите. Знаеха си кои са, направо по списък. Дори не се наложи да влиза полиция да ги хваща, нито те направиха опит да се скрият. Абсолютно приличаха на хора които са отишли с определена цел, свършили са платеното и не виждат смисъл да се крият. Преценили са, че платеното заслужава последствията.

  Останалото го знаете, световни медии които реагират на секундата и в синхрон бълват ЕДНИ И СЪЩИ СНИМКИ. Което означава, че те собствен материал нямат а повтарят предварително подготвен материал. Онзи палячо английският премиер известен с безсрамните си лъжи и манипулации за Брекзит намира за необходимо ВЕДНАГА да се намеси. Колко пъти британски премиер се е изказвал за футбола?

  СМЪРДИ на активно мероприятие. И то не от наша страна, ако беше наше нямаше да я има тази подготовка от английската федерация.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 66. 68 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 279 Любопитно
 67. 69 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Кой има интерес? Този, който ни управлява - Москва. Бойко е техен човек.

 68. 70 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 554 Неутрално

  нищо не разбирам в случая, така, че не съм дефинитивна, но
  понякога конспирация няма, просто сме си такива идиоти

 69. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  Хипотезата, че основната цел на тази очевидно подготвена провокация е оставката на Перуката не отговаря на едно МНОГО важно условие: Активното участие на английската футболна федерация и много медии в подготовката на напрежението и очакването да има такива провокации. Също и координираните реакции чак до ниво британски премиер след нея.

  ББ или който и ще да е местен играч просто няма необходимите ресурси да задейства такива сили. Международно е активното мероприятие и то на МНОГО високо ниво. Каква е целта ми е трудно да си обясня, но определено Перуката е твърде мижав за да задейства такива сили за свалянето си.

  Вероятни хипотези: аргумент за международни действия на ФИФА в определена насока, манипулиране на английското общество в решителен момент и отклоняване от сериозни вътрешни проблеми, блокиране на предложението за колективно балканско домакинство на СП, наказание на България за определени геополитически решения и предупреждение какво ни чака ако не слушаме.

  Накратко търсете кой има ИНТЕРЕСИ. И то на ниво много по-високо от това на Перуката и отстраняването му, прекалено мощни сили бяха задействани за нивото му. А свалянето му според мен не е толкова за този измислен расизъм а поради пълният провал на футбола ни. И много вероятно конфликти между футболни мутри собственици на клубове. А този скандал просто беше само удобният повод.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 70. 72 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  нищо не разбирам в случая, така, че не съм дефинитивна, нопонякога конспирация няма, просто сме си такива идиоти
  —цитат от коментар 70 на owen


  Ние не сме идиоти а след нас има такива, малцина но има. Както във всяко друго общество. Смея да заявя, че при нас дори са по-малко. Най-малкото ние не влизаме с пушки в училище да убиваме децата... и още стотици подобни.

  А за расизма просто е смешно, та в нашите отбори поне половината футболисти са от Африка. И същите тези "расисти" ги хвалят и подкрепят. Как може хем да е расист хем да се възхищава от някой черен футболист в собственият отбор?

  Само че нашите идиоти не обясняват защо така настървено английската федерация се нахвърли върху нас. Ние сме невъзпитани а те като ни наричат животни не са ли? Расизма само черен ли е, не е ли също расизъм да смяташ други народи по-нисши от себе си? Защо не реагира така английският премиер срещу собствената си преса които ни наричат животни ами с голям ентусиазъм се включва и той в хора?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 71. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  Кой има интерес? Този, който ни управлява - Москва. Бойко е техен човек.
  —цитат от коментар 69 на Ох леле


  Бойко се опитва да седи на два че дори и повече стола, танцува върху тънък лед в стремежа да оцелее.

  Така както го наричаш "техен човек" руснаците му спретнаха свалянето чрез протестите за тока и Костинбродската афера. Глупак е този който още не го е разбрал, генерала от КГБ Калугин го каза в ефира при Люба Кулезич още по време на протестите. В
  резултат на което тя беше светкавично уволнена.

  А прилича на техен човек защото се опитва чрез отстъпки да предоврати повторно руско активно мероприятие за свалянето си. Както пък по същият начин се опитва да се хареса на американците купувайки самолетите им. Доколко е умно и дали ще успее в тази сложна игра е дълъг разговор, трудно е да си дребна пешка на световната геополитическа шахматна дъска.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 72. 74 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 599 Неутрално

  За да не се чудим как да свалим след десетина години следващия окупирал се в БФС, за да няма пак корумпиран Славков и алкохолизиран Михайлов, трябва да се промени устава и да не е позволено заемането на длъжността за повече последователни мандата.

 73. 75 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1149 Весело

  Английската преса отчаяно много и се иска да се раздухва тази буря в чаша вода, понеже изобщо не им се пише за Брекзит-а.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 74. 76 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  ... най-голяма полза от случилото се има Борис Джонсън, който намери повод да отприщи насъбралото се напрежение покрай драматичния Брекзит.
  —цитат от коментар 51 на volarok

  И да покаже себе си като положителен герой, защитник на националният интерес и обединител.

  Защото в момента Англия поради Брекзит е разделена 50/50 а това е може би единственият повод при който той ще има 100% зад себе си. Не вярвам след тази масирана подготовка там някой да има самоубийствената смелост да се обяви в наша защита.

  Така че Джонсън за мен е сред главните заподозрени, има интерес а има и необходимите ресурси.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 75. 77 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Рибата се вмирисва от главата. Правителството на Борисов е подкрепяно от Джамбазки-фашист номер едно и Сидеров-фашист номер 2. Какво повече искате? След този случай синът ми заяви-хайде да се махаме от България, само лоши неща стават... Срам ме е. МАХНЕТЕ ФАШИСТИТЕ от НАЙ-ВИСОКО НИВО!

 76. 78 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Ясно е, че са им спретнали расизма около предстоящите избори. Също така е ясно и че Боби Перуката е подпиран от герб за да остане начело на бфс след всички безобразия през годините.

 77. 79 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Общо взето едно е сигурно. левски-запад и изпадналите им членове са близо до борисоф. Това не е тайна за никого. И други пъти са обслужвали негови интереси. Явно в случая боко има интерес да махне перукан, поради някаква причина. Разбира се, на боко не му пука за имиджа на кочината, в която са го избрали за главанак. Едно време бях от Левски, но сега ме е срам, и заради партийните връзки с герп, и заради феновете.

 78. 80 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо да лежат в софийския . За това че са вдигнали дясната си ръка за поздрав . Ако на някой му се привижда хитлер . На мен ми се привижда Цезар

 79. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5981 Неутрално

  Жалка пиеса, изиграна очаквано от купени актьори.
  Просто този път платиха другите.
  В България май всичко вече е за продан, дори расизмът
  А истинските проблеми пак се замитат.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 82 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не знам кой има интерес но ми е по любопитно къде беше "родната полиция ни пази" и защо тия идиоти не бяха арестувани??!?!?!?!?!

 81. 83 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  След като от двама-трима кретени, дошли да се самоизявяват на трибуните, вместо да гледат мача (то не че имаше много за гледане) се прави световна сензация, няма мачин да не е поръчка! Просто няма как да ме убедят, че толкова бързо темата е яхната не само от жълтата преса, на острова, но и от най-голямата световна медия. А по-малко от 15 часа след мача, на събитието е посветен специален филм за расизма, в канала за изучаване на английски на ББС.
  Кой-каквото иска да ми обяснява, ама няма как това да стане толкова бързо, освен ако не е било подготвяно поне от седмица-две. Жалко за британските масмедии, които решиха, за пореден път, да злоупотребят с репутацията на страната ни, за вътрешнополитическите си цели. И поздравления за чудесната игра на британския отбор Пожелавам им успех на европейското догодина.

 82. 84 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Англичаните ни показаха моркова а ние веднага захапахме. Следва пръчката, заслужено !

 83. 85 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Е на единия му викат Хитлера, как очакват да ги поздрави?

 84. 86 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Живях 11 години в лондон . Като видях как по най долния начин използваха омразата срещу българите на острова за да прокорат брексит , се махнах от там

 85. 87 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много поздрави на Мила от бг хелп , ще изгниете на този влажен остров .

 86. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 89 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 881 Любопитно

  отрепките от агитките ,свидни рожби на днешната власт ,добре хранени и обгрижвани ,но и използвани по предназначение

 88. 90 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2376 Гневно

  Резил, но ?! Елементарен въпрос - демокрацията ли е виновна или системата ни на същата у нас ? Какви запалянковци или " фенове " са това , че да са по стадионите , а не например....хайде без пример ?!

 89. 91 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Има и друга хипотеза.Ние вече имаме едно наказание за расизъм за мача с Косово.При втори случай - става рецедив и ще бъдем сготвени,като жертвено агне и УЕФА ще може да покаже цялата си мощ за такива случаи.Неслучайно Борката веднага се обърна към УЕФА броени часове след мача.Резултатът - на България ще бъде отрязана главата за назидание и урок за другите и нямаме никакъв шанс да получим домакинство за какъвто и да е голям футболен форум.

 90. 92 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  Ааа, Дневник поумняха и те.

  То още вчера си личеше че беше евтина постановка.

  Особено овер-реакшъна на английската преса че чак и на международната показва че някоя фондация (НПО) за борба с расизма ще иска пари - я от спонсора си, я от държавата.

 91. 93 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 881 Любопитно

  Когато мюсюлманските ножове опрат в гърлата им, а негърските патки в сфинктерите им, чак тогава ще разберат за какво иде реч, но ще е твърде късно...
  —цитат от коментар 88 на Мизийски


  ей това е нивото на българските расисти ,едно не е ясно ,как точно оцеляват и безчинстват в една уж либерална медия ?

 92. 94 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Без да оправдавам тези отрепки от стадиона се замислям, защо този случай имаше такъв отзвук в английската преса. По същото време Ердоган започва кюрдски геноцид и напада Сирия, а футболистите на Турция отдават чест на два пъти. Светът избира да бори петдесетина лекета в София, а не едномилионна армия.

 93. 95 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6095 Неутрално

  Който иска да нагнети омраза към либерастите еврогейци. Той има изгода.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 94. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  отрепките от агитките ,свидни рожби на днешната власт ,добре хранени и обгрижвани ,но и използвани по предназначение
  —цитат от коментар 89 на Stewie


  ... а нашите служби пак са проспали такава добре организирана акция
  :-) лекетата на стадиона не са интересни, а КОЙ и ЗАЩО ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 95. 97 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#67] от "Fred":

  На стадиона за всички беше ясно, че става въпрос за провокация. Бях в семейния сектор, който е бил на Васил Левски знае, че е съвсем близо до сектора с олигофрените. При второто прекъсване дори оттам нямаше никакви викове. Абсолютна постановка. А зрителите недоумявахме, защо по дяволите прекъсват мача, след като нищо не беше се случило. Това обаче явно нямаше никакво значение. Който трябваше да си изиграе ролята я изигра. И ония говеда от " София Запад " , и никому неизвестния защитник на Астън Вила, който получи своите пет минути слава. А английските медии гракнаха в един глас удобно пропускайки поведението на собствените си футболисти второто полувреме и непрекъснатите обиди от страна на техните запалянковци. Нарекоха българите животни и какви ли не. Но това разбира се не е расизъм, това е свобода на словото. И тук лакеите веднага захапаха. Добре познатите ни профили си публикуваха до болка познатия репертоар. Всички са доволни. А тези, които сега пишат, че това са момчетата на Боко, са същите дебили, които ни слагаха минуси, когато им обяснявахме, че тези същите сътвориха цирка наречен " кървав протест " , който свали правителството на Боко. Само че тогава им отърваше да са мирни протестиращи, а сега им отърва да са лумпени. Същите жалкари са и голяма част от " възмутените " български журналисти.
  Много жалка история.

 96. 98 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 279 Неутрално

  На кое от двете да се обърне по-голямо внимание? - на "психология на тълпата" или на "футболните агитки" и че последните винаги са се използвали за обслужване на чужди (при това - платежоспособни!) интереси. На кой от двата социални "феномена"?, нека така да ги наречем за сега, да се "наблегне в артикулирането в публичното пространство". Защото те винаги са си съществували от как "свят светува". Само дето периодически се използват от нашенските и чуждите "...-ози"-та. По поръчка, разбира се. Нещо ново? Не.

 97. 99 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Самият факт, че никой не търси извършителите говори за поръчка.. каква е целта ще видим до 2-3 месеца..

 98. 100 Профил на raymen
  raymen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имам само два въпроса:
  1. Защо Красен Кирилов Кралев, министър на младежта и спорта на Република България във Второто и Третото правителство на Бойко Борисов не си подаде оставката вместо Михайлов?
  2. Защо изпълнителната власт в лицето на полицията не изгони наглите провокатори от стадиона и след това да бъдат съдени с доживотна забрана за посещение на подобни мероприятия?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK