Държавата отвори вратата пред "ЦСКА-София" за модернизиране на "Българска армия"

Държавата отвори вратата пред "ЦСКА-София" за модернизиране на "Българска армия"

© Анелия НиколоваДържавата отвори вратата пред "ЦСКА-София" за модернизиране на стадион "Българска армия". Това стана след решение на Министерския съвет за създаване на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия" АД между държавата и футболния клуб.


В предмета му на дейност е записано "инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия" с цел обслужване на български и чуждестранни национални и клубни отбори и спортни клубове съгласно изискванията на УЕФА".


"След 30 години очакване, ЦСКА най-после ще има свой собствен дом! Такъв, какъвто клуб с велика и славна история, със стотици легенди и милиони привърженици заслужава", пишат червените в сайта си.
Те посочват, че държавата и клубът ще участват равнопоставено в дружеството "с цел изграждане на новия стадион и функционална тренировъчна база". Червените допълват, че предстоят още немалко процедури, "но с дружни усилия скоро ЦСКА ще разполага с наистина модерни съоръжения - стадион и спортна база, които ще позволяват да развиваме своите талантливи състезатели и бъдещи шампиони".


На 13 септември от клуба съобщиха, че в капитала на дружеството държавата ще участва с апортна непарична вноска, представляваща правото на собственост върху стадион "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево". Ангажиментът на клуба ще е да внесе и осигури финансовите средства и инвестиции, "необходими за цялостното завършване на съоръжението в модерен и функционален вид, отговарящ на най-високите критерии на УЕФА".


Чрез сайта собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов благодарят на министър-председателя Бойко Борисов и на министъра на спорта Красен Кралев за това, че "единствени те за 30 години показаха последователност, далновидност и загриженост в името на каузата за нов армейски дом". "Наред с това, г-н Гриша Ганчев и г-н Юлиян Инджов благодарят за оказаната подкрепа и доверие от червената футболна общност, без която реализирането на всеобщата мечта нямаше да бъде възможно", се казва в обръщението.


Кралев използва профила си във "Фейсбук", за да съобщи новината. Той завърши с: "Честито, армейци".Решението потвърди очакванията на собствениците на "ЦСКА-София" всичко да приключи преди изборите. "ЦСКА ще има нов стадион до 15 март 2021 г.", каза Ганчев преди дни.


"Процесите не ги свързваме с изборите, просто така идват като административни срокове. Другата сряда очакваме дружеството да бъде гласувано. Готови сме с конкретен проект за стадиона. Имаме фирма оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и след това ще го менажира. Това е международна компания с много сериозен опит по цял свят", заяви Инджов пред "Тема Спорт" наскоро.Фотогалерия: Българските футболни "бижута", които останаха само на картинка >

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK